Įkraunama...
Įkraunama...

••●Žalia korta●••

QUOTE(lasisa @ 2008 06 09, 14:09)
Atvaziaves cia  su 0 anglu kalbos ,idomu kokiu budu  tie amerikieciai padetu .

tai gi ir rasiau ,kaip nezinanciam kalbos zmogui aisku,kad reikalingas asmuo kuris ji suprastu,tai ir butu tautietis biggrin.gif ,bet apskritai tai man nelabai suprantama vaziavimo tendencija i svetima saly neziant klabos,nors elementarios,kad susikalbeti,siektiek, butu galima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2008 06 09, 21:44)
tai gi ir rasiau ,kaip nezinanciam kalbos zmogui aisku,kad reikalingas asmuo kuris ji suprastu,tai ir butu tautietis biggrin.gif ,bet apskritai tai man nelabai suprantama vaziavimo tendencija i svetima saly neziant klabos,nors elementarios,kad susikalbeti,siektiek, butu galima. 4u.gif

Manau vaziuojantys zmones (pvz su ZK) bent kazkiek pasimoko kalbos pries isvaziuodami, nors ka zinia. Su vyru vis pagalvojam, kad nemokedami kalbos ir neturedami pas ka vaziuot turbut niekur nevaziuotume - taigi islipi is lektuvo ir stovi kaip koks durnelis, nezinai ne kur eit, ne ka daryt, paklaust nieko irgi neiseina. Net ir mokant kalba ne visada viskas lengvai suprantama/surandama. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2008 06 09, 14:09)
Atvaziaves cia  su 0 anglu kalbos ,idomu kokiu budu  tie amerikieciai padetu .

nu tu tai kartais uzlankstai... cia kaip tam posaki "jeigu diedukas butu be tam tikru, tai tada jau butu ne diedukas, o bobute"... jei kalbos nemoki tai aisku lieka tik tautieciai. Bet man kaip ir kitoms cia is kart kyla klausimas, koks sveiko proto zmogus emigruotu i sali, kurios kalbos temoka 0? Tuo labiau kai dazniausiai ne ant rytojaus isvaziuoji, yra laiko pasimokyt...? Aisku, yra kategorija zmoniu, kurie pastangu jokiu nedes, geriau varyt i Chicaga, ten tiketis, kad kas nors pades, gydytis tik pas lietuvius gydytojus (ir tuo paciu varyt ant amerikieciu, nes jie juk tokie blogi gyd), draugauti tik su lietuviais (tuo paciu burnoti ant amerikieciu ir kitatauciu) ir t.t.
Mano broliui kai atsirado galimybe i Sveicarija isvaziuot jis iki tol vokieciu kalbos niekad nesimokes, per 4 menesius ja labai neblogai ismoko ir isvaziavo - zmoniu smegenu operuot, ir gyveno pas senukus tokius sveicarus pirma pusmeti, kurie tikrai dauk ko gero jam padare, iskaitant ir vakarienes lotuliukas.gif , kol jis ten isikure pats ir seimyna atsiveze.
Atsakyti
As atvaziavau su 0 anglu kalbos tongue.gif ir daug tokiu.Amerikieciai geri zmones,nieko nesakau,bet kaip tu kalbos nemoki,tai kaip tu paprasysi pagalbos?
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2008 06 11, 09:36)
As atvaziavau su 0 anglu kalbos tongue.gif ir daug tokiu.Amerikieciai geri zmones,nieko nesakau,bet kaip tu kalbos nemoki,tai kaip tu paprasysi pagalbos?

nesuprantu kas tau (ir daug kitu kaip sakai) trukde pasimokyt anglu kalba pries isvaziuojant? juk tik patiem i gera.... o kad kalbos nemoki, tai jau kitas reikalas, tavo pirminis sakinys apie kalbos nemokejima nieko neuzsimine, kai pasakei, kad padeti tau jau tik lietuviai gali, o is amerikonu nieko nelauk...
Atsakyti
Tai ir sakau tika atvaziavus ,be kalbos,net nemoketum paprasyt pagalbos pas amerikona,del to kreipiesi i lietuvius ir lietuviai visada pades.O kiekvieno skirtinga atvaziavimo istorija ir negalite smerkti zmoniu uz tai. Ta pati supermama joje sedi tik lietuviai ir labai mielai pataria belekokiu klausimu,taip kad jus mielosios jeigu jau tokios blogos nuomones apie lietuvius,kodel sedit supermamoj ,prasau eikit i amerikietiskus puslapius ir bendraukit su amerikietemis,o man bemoksliai ir supermama labai gerai.
Atsakyti
Na, apie kalbos mokėjimą, tai galiu pasakyti, kad ne visiems ji taip lengvai įkandama. Laimingi, kurie pasimokę kelis mėnesius sugeba susikalbėti. Gyvas pavyzdys esu aš. Galiu ką noriu išmokti, bet va kalbos, tai mano smegenims tragedija. Ir ką, esu dabar Amerikoje. Lankau kursus, pilna baimių, nes rašytinę suprantu labai gerai, bet va kai kiti kalba, tai negirdžiu, tada mane sukausto baimė ir pamirštų viską ką žinojau. Stresų stresas. Ir pasakymai, kad pasimokyti negalėjai, man visai negalioja, nes mokytis mokiausi daug, bet deja deja blush2.gif

Padeda amerikiečiai, padeda ir lietuviai, tik nebijoti prašyti tos pagalbos.

Tačiau turėjom mažą keistą įvykį. Jo nesureikšminu nei kiek, tik šiaip pasipasakosiu. Mokykloje kurią lanko vaikai, yra dar viena lietuvaitė. Labai apsidžiaugė dukra, nes ji bendraujantis vaikas. Jos ne vienoje klasėje, tai tik per pertraukas susitikdavo, pasikalbėdavo, susidraugavo. Amerikoje jie jau ilgokai, palyginus su mumis. Dukra užklausė kur jie gyvena, gal ir į svečius užsiprašė. Nebuvau šalia. Po kurio laiko pradėjo dukra guostis, kad su ja nebekalba. Klausiu, gal ką nors pasakei netinkamo, gal ką padarei. Ji sako, kad lyg nieko. Paskui kažkaip netyčia susitikom su ta mergaite, kai ėjau pasiimti vaikų ir aš jos paklausiau: gal ką nors blogai padarėm, įžeidėm ar pnš. Ji išraudo ir pasakė, kad jos tėvai neleidžia bendrauti ir tiek. Gal žmonės buvo nukentėję nuo savo tėvynainių, gal tiesiog stereotipais gyvena, kad jei neseniai atvykęs, tai būtinai užsikraus ant galvos, gal šiaip nepatinkam ... Nebendraujam. O iš tikro, tai nieko nejaučiu. Tai žmonių pasirinkimas. Buvom susitikę per mokyklos bendras šventes. Dukra parodė, kad tai ta mergaitė ir jos šeima. Neišdrįsau prieiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2008 06 11, 11:12)
Tai ir sakau tika atvaziavus ,be kalbos,net nemoketum paprasyt pagalbos pas amerikona,del to kreipiesi i lietuvius  ir lietuviai visada pades.O kiekvieno skirtinga atvaziavimo  istorija ir negalite smerkti  zmoniu uz tai. Ta pati  supermama joje sedi tik lietuviai  ir labai mielai pataria belekokiu klausimu,taip kad jus mielosios jeigu jau tokios blogos nuomones apie lietuvius,kodel  sedit supermamoj ,prasau eikit i amerikietiskus puslapius ir bendraukit  su amerikietemis,o man bemoksliai ir supermama labai gerai.

o kas tau sake, kad as tokios blogos nuomones apie lietuvius? kam issigalvoti? as nesu nei geros nei blogos nuomones apie nei viena tauta, turiu pazistamu visur ir visokiu ir man gerai, man jokio skirtumo ar vakarieniauju su lietuviu ar su zimbabvieciu kokiu, tol kol ir vienas ir kitas yra normalus mane dominantys zmones... O as einu ir i amerikietishkus puslapius ir vienam forume bendrauju ir asmenishkai susitikineju su kai kuriom is jo - va ir ryt su vyrais susieinam is viso trys seimos, bendrauju ir cia, ir is cia su mergaitem susibegu, ir kai kuriu vyrus zinau, nu ir kas cia tokio?
Papildyta:
QUOTE(RamuneM @ 2008 06 11, 11:28)
Na, apie kalbos mokėjimą, tai galiu pasakyti, kad ne visiems ji taip lengvai įkandama. Laimingi, kurie pasimokę kelis mėnesius sugeba susikalbėti. Gyvas pavyzdys esu aš. Galiu ką noriu išmokti, bet va kalbos, tai mano smegenims tragedija. Ir ką, esu dabar Amerikoje. Lankau kursus, pilna baimių, nes rašytinę suprantu labai gerai, bet va kai kiti kalba, tai negirdžiu, tada mane sukausto baimė ir pamirštų viską ką žinojau. Stresų stresas. Ir pasakymai, kad pasimokyti negalėjai, man visai negalioja, nes mokytis mokiausi daug, bet deja deja  blush2.gif

Padeda amerikiečiai, padeda ir lietuviai, tik nebijoti prašyti tos pagalbos.

Tačiau turėjom mažą keistą įvykį. Jo nesureikšminu nei kiek, tik šiaip pasipasakosiu. Mokykloje kurią lanko vaikai, yra dar viena lietuvaitė. Labai apsidžiaugė dukra, nes ji bendraujantis vaikas. Jos ne vienoje klasėje, tai tik per pertraukas susitikdavo, pasikalbėdavo, susidraugavo. Amerikoje jie jau ilgokai, palyginus su mumis. Dukra užklausė kur jie gyvena, gal ir į svečius užsiprašė. Nebuvau šalia. Po kurio laiko pradėjo dukra guostis, kad su ja nebekalba. Klausiu, gal ką nors pasakei netinkamo, gal ką padarei. Ji sako, kad lyg nieko. Paskui kažkaip netyčia susitikom su ta mergaite, kai ėjau pasiimti vaikų ir aš jos paklausiau: gal ką nors blogai padarėm, įžeidėm ar pnš.  Ji išraudo ir pasakė, kad jos tėvai neleidžia bendrauti ir tiek. Gal žmonės buvo nukentėję nuo savo tėvynainių, gal tiesiog stereotipais gyvena, kad jei neseniai atvykęs, tai būtinai užsikraus ant galvos, gal šiaip nepatinkam ... Nebendraujam. O iš tikro, tai nieko nejaučiu. Tai žmonių pasirinkimas. Buvom susitikę per mokyklos bendras šventes. Dukra parodė, kad tai ta mergaitė ir jos šeima.  Neišdrįsau prieiti  ax.gif

mergaites tevai turi vidiniu problemu akivaizdziai, jeigu net dukrai mokyklos draugus reguliuoja ir renka juos pagal tautybe.. gaila vaiko, kuriuo manipuliuojama...
Atsakyti
na jeigu jau dukrai draudzia bendrauti... as galiu su kaimynais ir nebendrauti, bet mano dukra su ju vaikais visada kieme budavo. nieko nemaciau blogo. suaugusieji pykstasi, vaikai ne.
JAU geriau tokiu lietuviu draugu tarpe ir nereikia.

beje dalyvaujam saituose tuose kuriuose norime. bent jau as.
Atsakyti
Sakykite mielos mamos, kada prasides 2010 metu imigraciniu vizu loterija? Gal teko girdeti ar kaip.. ax.gif As pati kiek skaitinejausi, tai lietuviskuose tinklapiuose tokia informacija dar neskelbiama, o amerikoniskuose raso, jog data turetu but paskelbta siu metu antroj pusej. unsure.gif Bijau praziopsot.. Pirma karta bandysiu suzaist sioj loterijoj. Pasidalinkit patirtimi ir informacija. Kadangi esu visiskai zalia, man svarbu viskas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 06 11, 19:09)
mergaites tevai turi vidiniu problemu akivaizdziai, jeigu net dukrai mokyklos draugus reguliuoja ir renka juos pagal tautybe.. gaila vaiko, kuriuo manipuliuojama...

Iš tikro, tai tik mano versija, tai tik mano pamąstymai kodėl jie nenorėjo leisti mergaitėms bendrauti. Gal yra ir kitokių priežasčių. Aš tikrai visiškai nenumanau. Mes gi su jais net labas nesame pasakę. Taip išėjo, kad niekur nesusidūrėm ax.gif

QUOTE(laureta @ 2008 06 12, 07:30)
na jeigu jau dukrai draudzia bendrauti... as galiu su kaimynais ir nebendrauti, bet mano dukra su ju vaikais visada kieme budavo. nieko nemaciau blogo. suaugusieji pykstasi, vaikai ne.
JAU geriau tokiu lietuviu draugu tarpe ir nereikia.

Tai, kad būtume susipykę, tai būtų aišku kaip diena kodėl, o dabar visiškai neaišku. Gal pati mergaitė nenorėjo bendrauti, bet nemokėjo kaip kitaip pasakyti, tai tėvai ir pasiūlė tokį variantą ax.gif Tik man prie temos kažkaip išlindo tas prisiminimas, kad gal nenorėjo bendrauti, nes esame lietuviai. Ir vien dėl to, kad čia buvo paminėta, kad geriau nevažiuoti ten, kur yra daugiau lietuvių.

Asmeniškai aš bendrauju su visais, bet pastebėjau, kad vis gi mieliau bendrauju su europiečiais Man tiek humorą, tiek pačio gyvenimo vertybės labiau priimtinos ir suprantamos. Smagu su Pietų Amerikos atstovais vakarėliuose praleisti. Jie tiesiog trykšta džiaugsmu, energija ir moka linksmintis (tik su vyriškąja puse reikia atsargiai, nes jau suokti moka kaip reta) tongue.gif Kol kas turbūt sutikau tik gerus žmones, todėl per gerus metus nenusivyliau žmonėmis.
Atsakyti
QUOTE(tukutuke @ 2008 06 12, 16:28)
Sakykite mielos mamos, kada prasides 2010 metu imigraciniu vizu loterija? Gal teko girdeti ar kaip..  ax.gif As pati  kiek skaitinejausi, tai lietuviskuose tinklapiuose tokia informacija dar neskelbiama, o amerikoniskuose raso, jog data turetu but paskelbta siu metu antroj pusej.  unsure.gif Bijau praziopsot.. Pirma karta bandysiu suzaist sioj loterijoj. Pasidalinkit patirtimi ir informacija. Kadangi esu visiskai zalia, man svarbu viskas. blush2.gif

Paprastai būna rudenį- žiemą, apie mėnesį laiko. Patikrinkit rudenėjant šitą puslapį, ir nepraleisit nieko: http://www.dvlottery.state.gov/
Atsakyti