Įkraunama...
Įkraunama...

••●Žalia korta●••

QUOTE(Maverick @ 2007 11 19, 20:34)
O tu ar esi bent viena karta buvus JAV? Nesupyk, bet kaip galima noreti issikraustyti gyventi i kokia tai sali, nezinat, kokia ji is tikro, o ne is kitu zmoniu pasakojimu?  g.gif .Gi kiekvienas zmogus skirtingas - kas vienam imponuoja, kitam is vis gali buti labai svetima  4u.gif Siulyciau, jei yra galimybe, pakeliauti, paziureti, kas kaip, o tik tada galutinai apsispresti, ar tikrai nori kraustytis uz Atlanto  4u.gif . Cia juk ne is Klaipedos i Vilniu vaziuoti  4u.gif

Jusu pasisakyma paskaicius prisiminiau tetulyciu pokalbi kai paste eileje stovejau. Taip apie Amerika pasakojo, kad jauciausi lyg niekada ten buciau nebuvus. Zodziu is namu iseit baisu, gatvese saudosi, darbo nera, visi skursta...nu zodziu baisu labai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2007 11 19, 22:28)
Jusu pasisakyma paskaicius prisiminiau tetulyciu pokalbi kai paste eileje stovejau. Taip apie Amerika pasakojo, kad jauciausi lyg niekada ten buciau nebuvus. Zodziu is namu iseit baisu, gatvese saudosi, darbo nera, visi skursta...nu zodziu baisu labai  lotuliukas.gif
ziurint, kur gyvensi, yra ir tokiu rajonu ir panasiu. Jeigu pirmai pradziai niekas nepades arba neatsivesi pundelio zaliu, gali tekti gyventi panasiame rajone. Istikruju cia musu diplomu neprpazysta, tad pradzioje reikes dirbti ta darba kurio amerikieciai nenori dirbti.Taigi pradzia sunki, o jeigu Lietuvoje vaiksciojot prisilipine nagus , tai manau jog tokiom geriau likti Lietuvoje, ir nesvaigti apie Amerika.
Taciau, jeigu pradzioje nebijosite juodo darbo, tai po to kai mokesite gerai kalba, mokslui ir tobulerimui ribu nera, istikruju cia galimybes dideles.
Taigi spresti jums.
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2007 11 19, 20:28)
Jusu pasisakyma paskaicius prisiminiau tetulyciu pokalbi kai paste eileje stovejau. Taip apie Amerika pasakojo, kad jauciausi lyg niekada ten buciau nebuvus. Zodziu is namu iseit baisu, gatvese saudosi, darbo nera, visi skursta...nu zodziu baisu labai  lotuliukas.gif

tetulytes doh.gif tris sakinius is visos istorijos kazkur ''netycia'' nugirdo ir is ju pasigamino savo istorija hihihi.gif

Pati nesenai pildziau ZK anketa,net nesusimascius,kokios gi gali but pasekmes,jei laimesiu doh.gif siaip pragyvenimu nesiskundziam mastau.gif nors nei vienas nesam verslininkai,bet pinigu uztenka viskam... ir jei netycia laimeciau,manau vaziuot vaziuociau,bet kur? pas ka? turiu teta Chicagoj,bet su ja paskutini kart kalbejau pries gerus penkis metus doh.gif kazkaip nesmagu butu apsireikst po tokio ilgo laiko ir prasyt pagalbos,bent jau pradzioje,kol prasimustume unsure.gif nors,turbut dar anksti man cia baimintis ,pirma laimet reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eva...: 19 lapkričio 2007 - 22:33
QUOTE(Rugegele @ 2007 11 19, 23:20)
ziurint, kur gyvensi, yra ir tokiu  rajonu ir panasiu. Jeigu pirmai pradziai niekas nepades arba neatsivesi pundelio zaliu, gali tekti gyventi panasiame rajone. Istikruju cia musu diplomu neprpazysta, tad pradzioje reikes dirbti ta darba kurio amerikieciai nenori dirbti.Taigi pradzia sunki, o jeigu Lietuvoje vaiksciojot prisilipine nagus , tai manau jog tokiom geriau likti Lietuvoje, ir nesvaigti apie Amerika.
Taciau, jeigu pradzioje nebijosite juodo darbo, tai po to kai mokesite gerai kalba, mokslui ir tobulerimui ribu nera, istikruju cia galimybes dideles.
Taigi spresti jums.

Nu be abejo yra visokiu rajonu,bet kai kalba ten net nebuve bobutes doh.gif Panasu,kad koki veiksmo filma paziureje ir tiek lotuliukas.gif Diplomus kai kuriuos pripazista, nors aisku priklausomai nuo to, kur ir ka nori dirbt. Jei cia kokia direktore esi,tai niekas ten iskart virsininkaut nepriims. Jie net cv neskaitys. Aisku galima koki nors kursa pasiimt pas juos universitete ir jau kitaip ziures. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Eva... @ 2007 11 19, 23:30)
  Pati nesenai pildziau ZK anketa,net nesusimascius,kokios gi gali but pasekmes,jei laimesiu  doh.gif siaip pragyvenimu nesiskundziam mastau.gif nors nei vienas nesam verslininkai,bet pinigu uztenka viskam... ir jei netycia laimeciau,manau vaziuot vaziuociau,bet kur? pas ka? turiu teta Chicagoj,bet su ja paskutini kart kalbejau pries gerus penkis metus  doh.gif kazkaip nesmagu butu apsireikst po tokio ilgo laiko ir prasyt pagalbos,bent jau pradzioje,kol prasimustume  unsure.gif nors,turbut dar anksti man cia baimintis ,pirma laimet reikia  smile.gif

Vat butent as kartais paie tai irgi pagalvoju. Nu nebutu brolio, tai dar draugu ten turim, bet siaip vaizuot pas kokius giminiu gimines tai nesinoretu. Ir jie paprastai ne itin svetingi buna. ax.gif Bet jei turit teta, tai manau priimtu kokiai savaitelei bent(arba i viesbutuka vaziuot),o po to buto ieskotis, darbo ir pan. Nu aisku tada jau pinigu reiketu nusivezt pradziai.
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2007 11 19, 15:28)

man rodos, manes nesupratot ax.gif . niekada nesakiau, kad JAV blogai, ar sakiau? 4u.gif pati gyvenu JAV ir tik draugiskai norejau paklausti, ar zvaigzdute yra buvus valstijose, nes man atrodo neprotinga ir kazkiek neatsakinga visa seima tempti ten, kur net nezinai, kaip ir kas yra doh.gif - juk jai is vis si salis gali ir nepatikti doh.gif . jei savo kailiu 'research' atlikta - kitas reikalas. jei pazisti sali ir nori i ja kraustytis gyventi - zinai, KODEL nori (taciua jin sake, kad neturi ne vienos priezasties, kodel nori). man asmeniskai neuztektu tokios priezasties vaziuoti gyvent uzsienin tik todel, kad todel laugh.gif ... na, todel tik, kad 'noriu' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugegele @ 2007 11 19, 16:20)
Istikruju cia musu diplomu neprpazysta, tad pradzioje reikes dirbti ta darba kurio amerikieciai nenori dirbti.

kas kur ir ko nepripazista? su lietuvishku net nebaigtu aukstuoju gali laisvai cia stoti mokytis ir dalis dalyku bus uzskaityta. Su lietuvishku bakalauru gali tiesiai i amerikietishka magistra varyt ir t.t. Darba gaut pagal specialybe irgi imanoma butent vien tik su lietuvishku diplomu - zinau daug tokiu atveju.
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2007 11 19, 21:49)
... aisku tada jau pinigu reiketu nusivezt pradziai...

Tai va ,turbut nepakenktu pradet atsidet kazkokia tai dali pinigu mastau.gif o gal islosiu bigsmile.gif o jei ir ne,pinigai ne pienas-nesurugs irnesakyk.gif kaip rugegele ir rase, Amerika-galimybiu salis rolleyes.gif visgi noreciau ten gyvent...
Atsakyti
ne as nesu buvus ir man vienintelis kelias ten isvykti tik laimejus zalia korta kadangi yra tolimu giminaiciu kurie nelegaliai gyvena, bet musu pavarde vienoda ir tai uzdaro visas duris i JAV.
As visa gyvenima buvau neatsakinga, taciau gimus pirmajam vaikeliui mane visi ivardina kaip labai gera mama, pareiginga, atsakinga taigi galvoju kad gal ir pasikeiciau, o be to jauciu nebuciau pasiekus tiek visko jei bijociau pasielgti neatsakingai ar bijociau rizikuoti.
O tas mano noras auga sulig kiekviena diena kiek as tik pasidomiu tai ir noras padideja biggrin.gif na bet cia as svaigstu tad aciu labai manes nesuvalget uz siuos pasvaigimus juk kokia galimybe kad laimesiu zalia korta.
Beje o tos tetos ar tik nesikalbejo po apsaudymu mokykloje ar universitete kur buvo, nes tada buvo visi pakraupe kaip kad dabar del tu triju vaikiuku zuties Lietuvoje
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 19, 18:03)
O tas mano noras auga sulig kiekviena diena kiek as tik pasidomiu tai ir noras padideja biggrin.gif na bet cia as svaigstu tad aciu labai manes nesuvalget uz siuos pasvaigimus juk kokia galimybe kad laimesiu zalia korta.

sekmes losiant tada 4u.gif , ir, jei islosi, tikiuosi, kad patiks tau JAV ir nesigailesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 19, 18:03)
ne as nesu buvus ir man vienintelis kelias ten isvykti tik laimejus zalia korta kadangi yra tolimu giminaiciu kurie nelegaliai gyvena, bet musu pavarde vienoda ir tai uzdaro visas duris i JAV.

velgi tai VBS bobu agenturos duomenys (nu neklausykit jus kas ka sneka, siaubas kokie lengvatikiai zmones).... vienodos ar nevienodos pavardes nieko nereiskia... atvaziuoja pas nelegalius savo vaikus ju tevai aplankyti ambasadoj teisybe pasakydami ir vizas gaudami.. o cia tolimi giminaiciai... ir vien del tos pacios pavardes.. galima pagalvot, kad visi su vienodom pavardem butinai giminaiciai buna but...

Kreipiantis vizos visu pirma ziuri i butent to zmogaus rysius su lietuva, o ne kas ir kur gyvena... Man cia sitam forume kazkada aiskino, kaip zmones studijuojantys JAV negali tevu pasikviest, kad aplankytu, arba jei statusa tu salyje keitei negali atvaziuot jie... ale tiek mano mama jau du kartus viza gavo, tiek vyro abu tevai mums dar studentais bunant cia (ir statusus abu esam keite) labai sekmingai lankesi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 11 19, 18:11)
velgi tai VBS bobu agenturos duomenys (nu neklausykit jus kas ka sneka, siaubas kokie lengvatikiai zmones).... vienodos ar nevienodos pavardes nieko nereiskia... atvaziuoja pas nelegalius savo vaikus ju tevai aplankyti ambasadoj teisybe pasakydami ir vizas gaudami.. o cia tolimi giminaiciai... ir vien del tos pacios pavardes.. galima pagalvot, kad visi su vienodom pavardem butinai giminaiciai buna but...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 11 19, 23:53)
man rodos, manes nesupratot ax.gif  .  niekada nesakiau, kad JAV blogai, ar sakiau?  4u.gif

Ne ne, as viska supratau, tik siaip kai paskaiciau jusu pasisakyma, prisiminiau ta bobuciu pokalbi. Bet aisku prie jusu pasakymo cia ne prie ko. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 20, 01:03)

Taigi gali pirma i kokia pazintine kelione vyk, apsiziuresi, pamatysi ta gyvenima kazkiek. wink.gif

O kad kazkas is giminiu nelegaliai gyvena,tai visai ne problema. Gyvena ir maniskiu, bet niekada ambasadoj niekas ne zodzio del to nera pasakes. Taigi zmoniu daug, pavardes ir kartotis gali. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2007 11 19, 23:55)
kas kur ir ko nepripazista? su lietuvishku net nebaigtu aukstuoju gali laisvai cia stoti mokytis ir dalis dalyku bus uzskaityta. Su lietuvishku bakalauru gali tiesiai i amerikietishka magistra varyt ir t.t. Darba gaut pagal specialybe irgi imanoma butent vien tik su lietuvishku diplomu - zinau daug tokiu atveju.

Turbut cia kaip kam papuls. Mokytis stot,tai lengvai istosi ir jei Lietuvoj mokeisi kazkiek, gali tuos dalykus uzskaityt. Su bakalauru i magistra irgi lengva istot. Bet va jei atvaziuoji su europiniu diplomu ir iskart nori i gera vieta... g.gif

Pagal specialybe su lietuvisku diplomu gali gaut, bet ne is karto. Arba kazka paprasciau, bet i tema. O vat kaip sakiau kokiu direktorium iskart nepatapsi. Brolis mano atsirinkinejo darbuotojus, tai sake europoj baigusiu net cv neskaite, nes 300 kandidatu i 1 vieta ir pirma ziuri tuos,kas baige jav.
Atsakyti