Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VII

QUOTE(bertė @ 2007 11 05, 23:16)
Aciu, pagal aparaturos parodymus viskas OK toje vietoje, kur buvo skydliauke.  smile.gif Kraujo tyrimu atsakymas bus kita savaite. Su gyd. susitareme, kad skambins, jeigu kas nors negerai,  jeigu viskas OK, atsius rezultatus i namus ir seimos daktarui. Ir uzregistravo vel po puses metu. Tai dabar nuo kiekvieno skambucio sirdis bus kulnuose. Itampukas ohoho, negi visa laika taip ir bus.   schmoll.gif
Zizma, stenkis nesinervinti be reikalo ir pries reikala. Operacija tikrai ne tragedija, o ir po jos  galima gyventi. Manau, kad tyrimai kuo velesni, tuo geriau, nevaidina jokio vaidmens tos kelios dienos.

Silma, kaip tavo guziukas, ar susiradai i ka kreiptis. Jeigu reikia, as galiu parekomenduoti labai faina echoskopuotoja onkologiniame. Man jis rado problema  po n metu tikrinimosi Grybo gatveje ir kt...
Merginos, sekmes visoms, laikymes, po truputi viskas praeina.

Sveika, na štai ačiūdie, viskas gerai 4u.gif . Tikiuos, kad skambučio iš daktaro nesulauksi.
Kiek įmanoma stengiuos negalvot, bet ... kad ... ar išvis taip 'atsijungt' įmanoma, jei operacijos metu tirs, ar piktybinis, ar ne. Man tik tas baisu. O visa kita - išgyvenama, visos per tą įtampą turim praeit tam, kad paskui palengvėtų mirksiukas.gif Po dviejų abrazijų jau žinau, kas ta operacija yra

Papildyta:
QUOTE(Masiukiene @ 2007 11 06, 19:53)
Sveikos  gyvos, na tik nesinervinkit prieš operaciją, tikrai nieko baisaus ir aš dėjau į kelnes ,o visai be reikalo.Pamatysi kad viskas bus gerai,žinoma ir paskaudės kol užgis ir su drenom pabusi, bet kitaip nebus , turėk galvoje ,kad operruoja tam, jog ateity būtų geriau.Man jau gruodžio1d. bus metai po operacijos ir tai kaklą skauda, smaugia, širdis maskatuojasi, mėšlungis sukinėja ne tik kojas , bet ir rankas,nagi gyvenu ir į viską žiūriu optimistiškai, nes yra kam dar blogiau,šaunu , kad senbuvės vis karts nuo karto atsiliepia, mergiotės laikykitės ! Jūs jau asės, tai turite būti stiprios bet kuriuo atveju. Na ką su tuo svoriu padarysi,manau kad neužaugs iki 300kg. ar nebandėt aconitum firmos papildus svorio metimui,ten jų daug yra ir visokių gal vistik vertėtų blogiau tai tikrai nebus. Sėkmės visom ir pasistenkit gyvent be nervų smile.gif

Slepiuos darbuose nuo tų minčių. BET...kaip ir visoms - nervinė įtampa neišvengiama. Nieko čia nepadaryti. Juk visos TĄ perėjot doh.gif

Oho, ar čia gyvenant be skydliaukės tiek būna visokių 'pašalinių poveikių'??
Ta prasme 'smaugia, skauda, maskatuoja, mėšlungis...'??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žižma: 07 lapkričio 2007 - 12:37
QUOTE(edicike @ 2007 11 07, 10:23)
na va as vakar po apsilankymo pas gydytoja turiu dar negalutine(nes kraujo atsakymai po sav),bet preliminaria diagnoze Autoimuninis tiroiditas. verysad.gif Echoskopijos metu radi uzdegiminiu zidinuku su gausybe surandejimu blink.gif (pasirodo cia jau senas procesas).mazgu nera,gydymas hormonais blink.gif  blink.gif as jau maniau atsikratysiu tu hormonu (jau kontraceptiku stazas 10m doh.gif ) ir stai vel doze pastovi .gal kas turejot tokia liga ,pasidalinkit patirtimi g.gif

jau metai, kaip gyvenu su šia liga (nors prasidėjo ji, be abejo, kur kas anksčiau). Būna ir baisesnių ligų, geriu vaistus, bendra savijauta pagerėjo.
šaindien - iš gydytojo. Dėl leliuko paguodė, pasakė, kad maniškė skydliaukė nėra tiek išsibalansavusi, kad trukdytų pastojimui.bet paskyrė kažkokį anti TPO tyrimą. Gal kas žinote, kas tai per daiktas? g.gif
Atsakyti
Tikrai būna tik visoms skirtingai, man išpjovė paraskydines liaukas per operaciją, tos kurios padeda gaminti kalcį, tai dabar ir kankinuosi, tik jau nesigasdink per anksti, kokie bebūtų atsakymai vistiek gyvensi nori ar nenori,lengviausiai gydomas yra skydliaukės vėžys , tik gydymo laikas visiems skirtingas,svarbiausia valdyk save ir savo nervus ,šiuo atveju mažiausiai tau reiktų nervuotis,paskaityk kokios psichologinės literatūros padeda.Berte, o tau gi ko nervintis juk jau daug kelio nuėjai, juk pati pagalvok ar viskas kas tave nervuoja verta tavo nervų nei tavo liga? Kai pasidarys įtampa pabandyk skaičiuoti iki tiek kol nors truputį aprims nervai padeda žinok, reikia išmokt "pochuizmo"kitaip mums amen. Pačios pagalvokit niekas problemų nesukuria mes jas pasidarom,o reiškia stengtis galvoti, kad nuo to jos tikrai neišsispręs.Žinau ,kad sunku, bet reikia save auklėt kitaip vėl sirgsime iš naujo, juk taip jau mums duotas išbandymas,kad pasikeistume, todėl ir privalom tą daryti, visada įsivaizduok atsikėlus ryte, kad tavo paskutinė gyvenimo diena ,o rezultatą pamatysi pati nebereiks pykti , nervuotis , laikykitės nes psichika mūsų labai silpna aš tai vis susigraudinu jei kokį filmą žiūriu tai stengiuosi komedijas žiūrėt,jei ko galima išvengt tai tą ir darykit. Dar būt gerai valerijono pagerti ir jonažolės bet tik žiemą,nes vasarą negerai kada saulė,ji antidepresantas, sukatžolės žolės ar apinių arbatos,vat vakare ir palepinkit save žolių arbata prieš televizorių, prirašiau atsibos ir skaityti,labai padėti noriu, nes žinau kas tai yra, laikykitės ir viskas bus čiki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 11 07, 16:25)
Tikrai būna tik visoms skirtingai, man išpjovė paraskydines liaukas per operaciją, tos kurios padeda gaminti kalcį, tai dabar ir kankinuosi, tik jau nesigasdink per anksti, kokie bebūtų atsakymai vistiek gyvensi nori ar nenori,lengviausiai gydomas yra skydliaukės vėžys , tik gydymo laikas visiems skirtingas,svarbiausia valdyk save ir savo nervus ,šiuo atveju mažiausiai tau reiktų nervuotis,paskaityk kokios psichologinės literatūros padeda.Berte, o tau gi ko nervintis juk jau daug kelio nuėjai, juk pati pagalvok ar viskas kas tave nervuoja verta tavo nervų nei tavo liga? Kai pasidarys įtampa pabandyk skaičiuoti iki tiek kol nors truputį aprims nervai padeda žinok, reikia išmokt "pochuizmo"kitaip mums amen. Pačios pagalvokit niekas problemų nesukuria mes jas pasidarom,o reiškia stengtis galvoti, kad nuo to jos tikrai neišsispręs.Žinau ,kad sunku, bet reikia save auklėt kitaip vėl sirgsime iš naujo, juk taip jau mums duotas išbandymas,kad pasikeistume, todėl ir privalom tą daryti, visada įsivaizduok atsikėlus ryte, kad tavo paskutinė gyvenimo diena ,o rezultatą pamatysi pati nebereiks pykti , nervuotis , laikykitės nes psichika mūsų labai silpna aš tai vis susigraudinu jei kokį filmą žiūriu tai stengiuosi komedijas žiūrėt,jei ko galima išvengt tai tą ir darykit. Dar būt gerai valerijono pagerti ir jonažolės bet tik žiemą,nes vasarą negerai kada saulė,ji antidepresantas, sukatžolės žolės ar apinių arbatos,vat vakare ir palepinkit save žolių arbata prieš televizorių, prirašiau atsibos ir skaityti,labai padėti noriu, nes žinau kas tai yra, laikykitės ir viskas bus čiki smile.gif

Labai ačiū, džiaugiuos, kad tokių žmonių yra, kurie tiek prirašo mirksiukas.gif , kad padėtų kitiems. Psichologas tiek nepadėtų, kiek TU . Nes jis tiesiog to neišgyveno...
Tai labai svarbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2007 11 07, 16:49)
Labai ačiū,  džiaugiuos, kad tokių žmonių yra, kurie tiek prirašo  mirksiukas.gif , kad padėtų kitiems. Psichologas tiek nepadėtų, kiek TU . Nes jis tiesiog to neišgyveno...
Tai labai svarbu  4u.gif
drinks_cheers.gif.didziuojuosi tokiais zmonemis ,kurie nepraranda optimizmo thumbup.gif jau as ir tai tokia kietakakte pradejau stresuoti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 07, 08:23)
na va as vakar po apsilankymo pas gydytoja turiu dar negalutine(nes kraujo atsakymai po sav),bet preliminaria diagnoze Autoimuninis tiroiditas. verysad.gif Echoskopijos metu radi uzdegiminiu zidinuku su gausybe surandejimu blink.gif (pasirodo cia jau senas procesas).mazgu nera,gydymas hormonais blink.gif  blink.gif as jau maniau atsikratysiu tu hormonu (jau kontraceptiku stazas 10m doh.gif ) ir stai vel doze pastovi .gal kas turejot tokia liga ,pasidalinkit patirtimi g.gif

Man lėtinį autoimuninį tiroiditą nustatė prieš tris metus, šalia to dar hipotireozę ir kelis mazgus dešinėj skydliaukės pusėje. Dėl tiroidito, tai išrašė tiroksiną (50 mg). Aš jį vartoju taip pat apie tris metus. Tačiau dėl paaugusių mazgų skydliaukę turėsiu operuotis. Dėl tiroidito, tai nei prieš pasitikrindama aš ką blogo jaučiau, nei dabar. Tiroksino vartojimas irgi nieko nepakeitė. Na, gal tik tiek, kad per tuos tris metus svoris padidėjo apie 10 kg. O tu gali pasidžiaugti tuo, kad mazgų nerado, vadinasi nereikės operacijos ir baimintis, ar tie mazgai nesupiktybėję. Žodžiu, gyvensi kaip gyvenus, tik tiroksiną reikės gerti. Na, nebent toji hipotireozė būtų didelio laipsnio.
Papildyta:
QUOTE(Masiukiene @ 2007 11 07, 14:25)
žinok, reikia išmokt "pochuizmo"kitaip mums amen. .................. laikykitės ir viskas bus čiki smile.gif

Na čia tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif Pataisei nuotaiką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dendriukė @ 2007 11 07, 20:45)
Man lėtinį autoimuninį tiroiditą nustatė prieš tris metus, šalia to dar hipotireozę ir kelis mazgus dešinėj skydliaukės pusėje. Dėl tiroidito, tai išrašė tiroksiną (50 mg). Aš jį vartoju taip pat apie tris metus. Tačiau dėl paaugusių mazgų skydliaukę turėsiu operuotis. Dėl tiroidito, tai nei prieš pasitikrindama aš ką blogo jaučiau, nei dabar. Tiroksino vartojimas irgi nieko nepakeitė. Na, gal tik tiek, kad per tuos tris metus svoris padidėjo apie 10 kg. O tu gali pasidžiaugti tuo, kad mazgų nerado, vadinasi nereikės operacijos ir baimintis, ar tie mazgai nesupiktybėję. Žodžiu, gyvensi kaip gyvenus, tik tiroksiną reikės gerti. Na, nebent toji hipotireozė būtų didelio laipsnio.

nieko ir as nejauciau,kol mano gine del pienelio per ilgo issikyrimo nustojus maitinti nenusiunte prolaktino ir TTh tyrimo pasidaryti.Taip ir suzinojau,nors gal sirgau jau nezinai kiek metu unsure.gif tai va nenoreciau as tu papildomu kg schmoll.gif ,nors dabar esu kudena smile.gif vakar vyrui sakau ar mylesi mane jei sversiu 100kg lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,na ,sako iki kokiu 70 kg dar mylesiu blink.gif blink.gif ph34r.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Berte, džiaugiuosi, kad tyrimai geri. Taip ir turi būti 4u.gif
Žižma, kaip tu jauties? Atsipalaiduok ir nesinervink. Pamatysi kaip greit ta operacija praeis, juk ten tik 2 paras laiko.Nespėsi nei susivokt kas ir kaip ir jau būsi namie 4u.gif
O aš tai paskutinėm dienom visai neturiu sveikatos. Kol darbe į 3 aukštą užlipu, tai kalbėt net negaliu kaip kalatuojasi širdis g.gif Užsiregistravau gruodžio 5 pas Kazanavičių, tai jau dabar kažkaip neramu
Geros nuotaikos visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 08 lapkričio 2007 - 18:53
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Šiandien buvau Aconitum klubo susirinkime. Ten kalbėjo ginekologė. Išgirdau naujieną - turėjus piktą auglį, papildus gerti gali tik po 5 metų. Kažkaip man keistai visa tai pasirodė. Nors kiek žinau, Baranauskas net vitaminų nerekomenduoja gerti kol vyksta gydymas. Man tai labai svarbu, nes kasdien geriu papildus menopauzės reiškiniams lengvinti. Nors mažai ką jie man padeda, bet esu įsitikinus, kad vistiek lengviau nei be jų blink.gif
Gal ką nors ta tema girdėjote?
Atsakyti

doh.gif bliamba, kaip kartais nekenciu sito tinklalapio, prirasiau paklode visokios patirties ir patarimu ir kazkaip dingo, neissisaugojo.
Atsakyti
[quote=Joliuke,2007 11 08, 20:50]
Sveikos 4u.gif
Berte, džiaugiuosi, kad tyrimai geri. Taip ir turi būti 4u.gif
O aš tai paskutinėm dienom visai neturiu sveikatos. Kol darbe į 3 aukštą užlipu, tai kalbėt net negaliu kaip kalatuojasi širdis g.gif Užsiregistravau gruodžio 5 pas Kazanavičių, tai jau dabar kažkaip neramu

Aciu, Joliuke, bet echo ir skenavimas nedaug ka parodo, o kraujo tyrimu dar laukiu. Ateityje galvoju savo iniciatyva pasidaryti kraujo tyrimus dazniau, nors kas tris menesius. Gal bus ramiau.
Joliuke, as pries pora menesiu pradejau i darba/is darbo pescia vaikscioti, susidaro kokie 5 ar 6 km. Zinai, geriau jauciuosi fiziskai, t. y. bent savo kg pertekliu lengviau nesu. Ipratau, tai jau lyg ir noriu vaikscioti, o ne vaziuoti. Gal ir tau siek tiek pajudejomo nepakenktu. Laikykis, sekmes
Silma, as kazkur jau rasaiu apie tai, kad mano daktarai visai neleidzia jokiu vitaminu ir papildu vartoti, jeigu pagal kraujo tyrimus ju netruksta. Tik su maistu stengtis gautio kuo daugiau to, ko reikia. Kazkada ir Ruolia man sake, kad vezys irgi labai megsta viska, kas kokybiska ir koncentruota, taigi pirmas pasiima visokius vitaminus, sultis ir dziaugiasi.
Iki, merginos, itariu, kad neapsiesiu neisnagrinejusi sito tinklalapio iki pasaknu, labai jau sunervina, kai reikia is naujo rasyti ar pan.
Sekmes visoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 08 lapkričio 2007 - 22:11
sveikos, Silma, aš irgi geriu papildus bet cardioglucan,nakvišų aliejų vitaminų jokių išskyrus tai ,kad kalcį, magnį ir kalį nes šitų pastoviai trūksta,tiesiog net nežinau kaip geriau gert ar ne, matyt viskas nuo organizmo priklauso.Aš tai galvoju kad neveltui tie papildai ir sukurti o visai nieko negerti tai šakės imunitetui,c vitamina praktiškai ištisai geriu nes labai opi slogoms ir visokieks peršalimams, sunku ir man lipti laiptais , bet reikia širdelę pastiprinti kai jau pradeda kalt tada žinau kad magnio ir kalio reikia. Laikykitės merginos smile.gif
Atsakyti