Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas jūsų gyvenime- 2

QUOTE(Ispanė @ 2007 10 24, 17:00)
čia šiaip eilutė iš filmo:

"Žmonės meldžiasi iš baimės, kad Dievas nesutraiškytų jų kaip vabalų"

ką manote?

Aš irgi mėgstu eilutes iš filmo smile.gif Bet pati meldžiuosi tikrai ne iš baimės. Veikiau iš meilės smile.gif Dievo nebijau, nes JIS yra meilė smile.gif

O apie Dievą vis nepaliaujama kalbėti, nes Jis yra širdyje. Gal tik ne visi tai supranta ar pripažįsta, bet, neradę Dievo, ieško kuo tą tuštumą širdyje užpildyti...
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2007 10 24, 17:00)

ką manote?

Viena eilutė "iš filmo" gali pasakyti tik tiek, kad herojus turi iškreiptą tikėjimo sampratą, bet jei parašytum iš kokio filmo, galėtume visos jį pažiūrėti ir padiskutuoti, ką tame filme įžiūrėjome.
Tiesiog neteko gyvenime sutikti tokių žmonių, kurie meldžiasi iš baimės, mano aplinkoje žmonės meldžiasi, kad "turėtų gyvenimą, kad apsčiai jo turėtų". Tikėjimas "padidina" pasaulį, jį praturtina. Jei pripažįsti tik tai, ką gali pačiupinėti, paragauti, pauostyti, pamatyti ir išgirsti, tai netenki galimybės daugiau pažinti. Kaip kūdikis pasaulį pažįsta per burną ir jam to gana, bet jei taip bandytų daryti suaugęs - gaila būtų žiūrėti...
Atsakyti
QUOTE(Versija1 @ 2007 10 24, 16:47)
Na matai. Viskas atsistojo į savo vietas. Nėra. reiškia tau ir diskutuoti nėra apie ką, nes jau toks čia temos pavadinimas. Taigi, atsisveikinam... doh.gif

Tu manęs taip lengvai neatsikratysi tongue.gif Diskutuoti man tikrai yra apie ką. O esmė tame, kad nors aš ir neketinu leisti dievo į save, bet yra gi tokių veikėjų, kurie bando jį įbrukt per prievartą. Apie tai galėčiau rašyt ir rašyt, bet ne kiekvienam tai suprantama.
Atsakyti
QUOTE(LavaLava @ 2007 10 25, 10:34)
Tu manęs taip lengvai neatsikratysi tongue.gif Diskutuoti man tikrai yra apie ką. O esmė tame, kad nors aš ir neketinu leisti dievo į save, bet yra gi tokių veikėjų, kurie bando jį įbrukt per prievartą. Apie tai galėčiau rašyt ir rašyt, bet ne kiekvienam tai suprantama.

Papildyta:
QUOTE(LavaLava @ 2007 10 25, 10:19)
Tai vis tik ŽMONIŲ PRASIMANYMAS.

O diskutuoti nebematau prasmės. Iš kur žinau, kad dievo nėra? Iš ten, kad jo nematau, negirdžiu ir nejaučiu. Apskritai, man atrodo vienaip, jums kitaip. Na, tai ir tikėkit į sveikatą.

Maniau, kad bent jau logiška esi ir neprieštarauji pati sau schmoll.gif Gi šitoj temoj tau nėra diskusijų objekto, t.y. Dievo tavo gyvenime... O jei rašysi ne į temą - tavo reikalas bigsmile.gif lotuliukas.gif Prie ko čia "atsikratymas" - internetas visų ir niekieno doh.gif
Atsakyti
Ačiū. Man labai patiko "tikėkit į sveikatą" jei net oponentams gali to palinkėti, esi puikus žmogus. Nes religingų daug to nesugeba, drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Versija1 @ 2007 10 25, 13:04)
Maniau, kad bent jau logiška esi ir neprieštarauji pati sau  schmoll.gif Gi šitoj temoj tau nėra diskusijų objekto, t.y. Dievo tavo gyvenime... O jei rašysi ne į temą - tavo reikalas  bigsmile.gif  lotuliukas.gif Prie ko čia "atsikratymas" - internetas visų ir niekieno  doh.gif

Versija, buvo bandymas sujungti dvi ar tris temas į vieną ir pasiūlyta diskutuoti būtent čia. ir iškart po to - tu rašai ne į temą ir tttt....

Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 10 25, 12:17)
Versija, buvo bandymas sujungti dvi ar tris temas į vieną ir pasiūlyta diskutuoti būtent čia. ir iškart po to - tu rašai ne į temą ir tttt....

Taip, jei tai būtų buvęs sujungimas į naują temą su nauju visų temų apibendrintu pavadinimu... Tačiau čia gi galimas tik prijungimas, nes ši tema lieka su savo senuoju pavadinimu, kuris visiškai netinka tiems, kas netiki į Dievą, neigia Jo buvimą. Nes ką jie gali rašyti, kokius savo potyrius apie "Dievą savo gyvenime"? Galbūt nesąmoningai man norėjosi rasti tokią temą, kurioje galima būtų ramiai, be įrodinėjimų, be priešingai manančių, pabūti tarp tikinčiųjų, tarp savo bendraminčių... Nors, berods Sandle, sakė, kad reikia diskutuoti su netikinčiaisiais, nes ir Kristus taip darė bendraudamas su muitininkais, fariziejais... Bet tokioms priešpriešinėms diskusijoms yra visos kitos temos... Bet natūroje kažkodėl žmogui reikia ne vietos šalia, nors aplinkui tiek daug laisvų vietų... Ne, jam paprastai labiausiai reikia kito žmogaus užimtos vietos... Tiek to, "kenčiantiems - dangus..." tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 10 25, 12:17)

ai, dedam geriau ant jos ignorą, nes visai į asmeniškumus nusivažiuosim. Čia kaip Staiga apibūdino, tikriausiai RELIGINGOJI...
Atsakyti
QUOTE(LavaLava @ 2007 10 25, 14:10)
ai, dedam geriau ant jos ignorą, nes visai į asmeniškumus nusivažiuosim. Čia kaip Staiga apibūdino, tikriausiai RELIGINGOJI...

Dėkoju. Šioje vietoje mūsų nuomonės sutampa...Kaip tam pokalbyje, kai žmogui, norėdamas jį įžeisti, kitas pasakė "kiaulė", tai žmogus trumpai pastebėjo, kad jo pašnekovui "prisistatyt nereikia"... ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Versija1: 25 spalio 2007 - 13:36
QUOTE(Ispanė @ 2007 10 24, 18:00)

ką manote?

Luknė
Liūdnas jų tikėjimas. Kam gi Dievui traiškyti tai, ką pats sukūrė? Prasikaltę vaikai bijo tėvo, kai prasikalsta, bet protingesni moka atsiprašyti ir bausmės nebereikia bijoti

tikrai, kam traiškyti savo kūrinius. o ŠR primeluota apie
" Visus Egipto pirmagimius (Išėjimo Knyga 12:29);"
Atsakyti
ar matėt filmą ,,stigmos,, per TV rode
mane sukrėtė jis,ypatingai ta vieta kai dievas bylojo per netikinčią moterį ir ten buvo žodžiai (gaila kad miglotai ir netiksliai atsimenu doh.gif esme būtų tokia,)kad aš esu visur,o jūs mane uždarėte i akmenines šventoves,......sukūrėt dogmas.....
gal kuri tiksliau atasimenat ir ką apie tai manot
Atsakyti
Nemačiau to filmo. Apie akmenines šventoves ir dogmas teko skaityti, berods "Kristaus knyga". Ten ortodoksus gerais argumentais suvartė. Keli iš jų "negi manot, kad Kristus, gebėjęs išvaduoti iš kančių sergančius, kentėjo pats?" "Didžiausias kančia Kristui per Velykas, kai vietoj džiaugsmo žmonės plakasi, prisikalinėja prie kryžių ir imituoja kančią"
"Dievas, uždarytas akmeninėse sienose"-didžiausias nonsensas, kurį žmonija puoselėja per amžius. Todėl visuomet raginu pamąstyt ir atskirti tikėjimą nuo religijos kaip žmonių išmislo, paremto valdžia. Kažkaip reikėjo suvaryt visus į krūvą, kad lengviau "ganyt"
Evangelijoje juk rašo "jei nori nuoširdžiai pasimelsti, rask atokią vietelę" -šitas teiginys kažkodėl pro ausis kiaurai praeina.
Atsakyti