Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija X

QUOTE(Mamce @ 2007 10 29, 10:43)
Mergytes, kazkaip vakar pagalvojau, kaip cia su tuo sanpauliju tresimu  g.gif . Atejo ruduo, nustojau viska intensyviai tresti, maziuku vaikiuku isvis dar netresiu, bet zydincias sanpaulijas , turbut, reikia tresti bet kuriuo metu laiku, ar ne?

nu as sumazinau koncentracija ir kas dvi sav, patresiu didziasias g.gif
Atsakyti
Vakar Kaune apie tai kalbėjome susirinkusios. Man irgi tai aktualu. Apie žydinčias buvo patarta: kas dvi savaites,. tarkime 1 ir 15 dieną. Vaikiukus mažus prie motininio lapo – 1 kartą apskritai (tokį girdėjau patarimą). Tačiau man buvo įsidėmėtina, kad nežydinčias, tik augančias sapaulijas siūloma tręšti ne Šulco, skirtom sanpaulijų tręšimui, o Šulco, auginančioms žalią masę: Schultz 10-15- 10 PLANT FOOD Plus. O jau tik žydinčias arba suaugusias tręšti skirtom specialiai sanpaulijoms.
Turbūt suaugusių gėlyčių tręšimas nelabai skiriasi nuo vasaros sezono. Šiaip ar taip galioja taisyklė: geriau mažiau, negu pertręšti. na, Sigute, ar nepadariau savo patarimuose klaidų?
Sakykite, kur būna pirkti kalio permanganato? Manau, tai nekalčiausia profilaktinė priemonė nuo ligų ir blogybių.
Atsakyti
QUOTE(Liucerna @ 2007 10 29, 11:29)
Sakykite, kur būna pirkti kalio permanganato? Manau, tai nekalčiausia profilaktinė priemonė nuo ligų ir blogybių.

vaistinei smile.gif
Atsakyti
Aš tręšiu žydinčias sanpaulijas. Juk jos žiedus skleidžia. Manau, gavusios papildomai vitaminų biggrin.gif , žiedus ryškesnius parodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almutė+ @ 2007 10 29, 14:37)
Aš tręšiu žydinčias sanpaulijas. Juk jos žiedus skleidžia. Manau, gavusios papildomai vitaminų biggrin.gif , žiedus ryškesnius parodys smile.gif

drinks_cheers.gif zydincias ir as tresiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucerna @ 2007 10 29, 12:29)
Vakar Kaune apie tai kalbėjome susirinkusios. Man irgi tai aktualu. Apie žydinčias buvo patarta: kas dvi savaites,. tarkime 1 ir 15 dieną. Vaikiukus mažus prie motininio lapo  – 1 kartą apskritai (tokį girdėjau patarimą). Tačiau man buvo įsidėmėtina, kad nežydinčias, tik augančias sapaulijas siūloma tręšti ne Šulco, skirtom sanpaulijų tręšimui, o Šulco, auginančioms žalią masę: Schultz 10-15- 10 PLANT FOOD Plus. O jau tik žydinčias arba suaugusias tręšti skirtom specialiai sanpaulijoms.

O kaip tręšti jau atskirtus vaikiukus? Kiek suprantu, tai nežydinčių trašomis, bet kas kiek laiko geriau? Bijau pertręšti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2007 10 29, 15:39)
O kaip tręšti jau atskirtus vaikiukus? Kiek suprantu, tai nežydinčių trašomis, bet kas kiek laiko geriau? Bijau pertręšti doh.gif .

o maziuku sako nereikia tresti g.gif ar as klystu cool.gif
Atsakyti
Savo nuomonę visada tikslinu su šiom ištraukom iš vieno visom žinomo puslapio :

Firmos `Schultz` trąšos Plant Food Plus sanpaulijoms Jau paaugusius "vaikučius" būtina tręšti firmos "Schultz" trąšomis Plant Food Plus su formule 10-15-10 ir mikroelementais Fe, Mg, Zn. Trąšos skiedžiamos proporcijomis: 7 lašai 1 litrui vandens. Šiomis trąšomis bent vieną karta per 3-4 mėnesius būtina tręšti "suaugusius" augalus.

Sanpaulijas su margais lapais prieš persodinant reikia palaistyti trąšomis "Vita" su formule 40-12-43.

Svarbu žinoti, kad trąšų perteklius gali neigiamai atsiliepti Jūsų augalams, todėl geriau tręšti mažiau, nei per daug.

Sanpaulijų laistymui naudojamas vanduo kambario temperatūros. Rekomenduojama prieš laistymą duoti vandeniui nusistovėti parą laiko. Negalima laistyti augalus šaltu vandeniu, tai gali iššaukti šaknų puvimą. Augalai laistomi iš viršaus, reikia vengti vandens patekimo ant augalo lapų ir centro. Augalus galima laistyti ir iš lėkštelės, tačiau ne visada viršutinis dirvožemio sluoksnis sudrėksta. Laistyti reikia tada, kai viršutinis sluoksnis būna sausokas. Vasarą geriau laistyti vakare, o žiemą-ryte. Po augalų persodinimo, maždaug po 2-3 savaičių, galima palieti augalus silpai rožiniu kalio permanganato tirpalu, kuris sudaro palankias sąlygas augalo žydėjimui ir šaknų dezinfekcijai. Laistyti tokiu tirpalu reikia būti labai atsargiam, nes jei padarysite per stiprų tirpalą, tai augalo šaknys gali "sudegti".
Atsakyti
Turiu tris sanpaulijas, pirkau zydincias, skaiciau, kad labai gerai veikia vaikus... biggrin.gif Kol zydejo, buvo visiems grazu, bet jau kokie metai kaip nezydi... unsure.gif Nemoku as ju myleti...
Ar butina jas tresti, na kad ziedus sukrautu? g.gif
Atsakyti
Persodink .,tik vazono nenudidink.Po dviejų savaičių Patręši ir trešk gan reguliarei .Žiema tai gal silpnesnės koncentracijos trašom... blush2.gif 4u.gif Ir lauk žiedukų.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 10 29, 13:32)

Man regis, kad permanganatas lygtai su receptu dabar,sako narkomanai kažkam naudoja gun_bandana.gif
Atsakyti
LIuerana ,pasidalinsiu ,dar nuo vaikų maudymo pilna 4u.gif
Atsakyti