Įkraunama...
Įkraunama...

Cepelinai iš virtų bulvių

o kada bulvės pasidaro tinkamos cepelinams?
Atsakyti
dar pasakykit man neapsisvietėlei kaip daryti nevirtų bulvių cepus?? įdaro nereikia, tik tą bulvinę masę. ir galiu jau šiandien juos gaminti? tai yra ar bulvės jau tinkamos?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 08 19, 09:03)
dar pasakykit man neapsisvietėlei kaip daryti nevirtų bulvių cepus?? įdaro nereikia, tik tą bulvinę masę. ir galiu jau šiandien juos gaminti? tai yra ar bulvės jau tinkamos?


Nesu didelė specialistė, tai jeigu patiks... Sutarkuotas bulves nuspaudžiu, įdedu 1-3 kiaušinius, išmaišau. Viskas. Beje, cepelinų skonis dar labai priklauso nuo bulvių rūšies. O ar dabar jos tinkamos šiam patiekalui, tai nežinau. Na, jeigu odelė pati nesilupa, tai gal ir tinkamos.
Atsakyti
as tai labiau megstu tarkuotu bulviu cepelinus. turiu ta pakeli "cepelinams" kur reikia vandens tik ipilti. jei as itarkuosiu keleta zaliu bulviu, skonis bus kaip virtu ar ne? g.gif tada pilciau biski maziau vandens, nes tie tarkiai bus nenusunkti
gal kas nors supras ka norejau pasakyti ax.gif
tik nesijuokit is tokios virejos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(palmolive @ 2005 08 19, 15:18)
as tai labiau megstu tarkuotu bulviu cepelinus. turiu ta pakeli "cepelinams" kur reikia vandens tik ipilti. jei as itarkuosiu keleta zaliu bulviu, skonis bus kaip virtu ar ne? g.gif  tada pilciau biski maziau vandens, nes tie tarkiai bus nenusunkti
gal kas nors supras ka norejau pasakyti ax.gif
tik nesijuokit is tokios virejos blush2.gif


Aš visada įtarkuoju bent 2 bulves, bet vandens pilu vistiek tiek, kiek priklauso (tarkių nenusunkiu). Skonis panašesnis pasidaro į tarkuotų bulvių cepelinus.
Ir niekas čia nesijuokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 08 19, 09:03)
dar pasakykit man neapsisvietėlei kaip daryti nevirtų bulvių cepus?? įdaro nereikia, tik tą bulvinę masę. ir galiu jau šiandien juos gaminti? tai yra ar bulvės jau tinkamos?



galima, mes jau praita savaitgali dareme is svieziu bulviu ir lab. skaniai gavosi. mes kai darome, tai visada i nuspaustas bulves dedame ta krakmola, kuris lieka isspaustame skystyje, puodo dugne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 08 19, 17:56)
Aš visada įtarkuoju bent 2 bulves, bet vandens pilu vistiek tiek, kiek priklauso (tarkių nenusunkiu). Skonis panašesnis pasidaro į tarkuotų bulvių cepelinus.
Ir niekas čia nesijuokia ax.gif



aciu 4u.gif
Atsakyti
labas supermamos virejos:)

niekada nesu dariusi cepelinu todel net neisivaizduoju kaip paruosti mase ir farsa ax.gif noreciau kad kas aiskiai pasakytu kiek ko reikia ir kaip daryti. biggrin.gif Noreciau ismokti daryti is puse virtu puse zaliu bulviu:) labai laukiu instrukcijos biggrin.gif
Atsakyti
taigi skaityk temą nuo pradžių, viskas aprašyta.
Atsakyti
Daug metu darau cepelinus ir tik is zaliu bulviu.(sutaupau laiko virdama,lupdama ir maldama virtas bulves). Anyta visuomet giria ir negali atsistebeti kaip tokius skanius pagaminu.

Tiesiog reikia sutarkuoti bulves (ju reikia siek riek daugiau kai nesideda virtos),labai gerai ispausti (kuo daugiau tuo geriau),tuomet plonai isskleidziu dviejuose dubeniuose ,ant virsaus paskleisdama supilu krakmola kuris lieka nusunkus tarkius, ir uzpilu tik nuo ugnies nuimtu verdanciu vandeniu (galima ir pienu).Idedu druskos ir jokiu budu nereikia jokiu kiausiniu ,nes jie kietina tesla.
Vandens pilu is akies.Nereikia kad tesla plauktu,bet stengtis nuplikinti kuo didesni plota tarkiu. Efektas gaunasi tas pats kaip ir dedant virtas bulves, nes nuo karsto vandens tarkiu virssus apverda.
Tarkiu mase turi buti ne per skystas,kad butu galima formuoti cepelinus.Bet kuo didesnis plotas nusipliko tarkiu,tuo cepelinai minkstesni ir skanesni.
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 11, 11:03)
Daug metu darau cepelinus ir tik is zaliu bulviu.(sutaupau laiko virdama,lupdama ir maldama virtas bulves). Anyta visuomet giria ir negali atsistebeti kaip tokius skanius pagaminu.

Tiesiog reikia sutarkuoti bulves (ju reikia siek riek daugiau kai nesideda virtos),labai gerai ispausti (kuo daugiau tuo geriau),tuomet plonai isskleidziu dviejuose dubeniuose ,ant virsaus paskleisdama supilu krakmola kuris lieka nusunkus tarkius, ir uzpilu tik nuo ugnies nuimtu verdanciu vandeniu (galima ir pienu).Idedu druskos ir jokiu budu nereikia jokiu kiausiniu ,nes jie kietina tesla.
Vandens pilu is akies.Nereikia kad tesla plauktu,bet stengtis nuplikinti kuo didesni plota tarkiu. Efektas gaunasi tas pats kaip ir dedant virtas bulves, nes nuo karsto vandens tarkiu virssus apverda.
Tarkiu mase turi buti ne per skystas,kad butu galima formuoti cepelinus.Bet kuo didesnis plotas nusipliko tarkiu,tuo cepelinai minkstesni ir skanesni.

aš irgi plykau su vandeniu tik nevisus tarkius o tik krakmolą kuris pasilieka nuo bulvių irgi labai liuks thumbup.gif ir jokiu virtų bulviu nededu nebereikia schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 11 lapkričio 2005 - 11:48
Kadangi ant tarkiu supiltas krakmolas,tai jis apsiplikina,bet tuo paciu apverda ir dalis bulviu
Atsakyti