Įkraunama...
Įkraunama...

Cepelinai iš virtų bulvių

QUOTE(kisule @ 2005 11 16, 13:16)
tik plykau krakmolą kuris lieka nuo bulvių ir labai labai skanūs ir minkštučiai thumbup.gif


O kaip tas krakmolas yra plykomas? g.gif


Papildyta:
QUOTE(Asta @ 2006 09 03, 19:40)
Į bulves nereik dėti nei kiaušinių, nei miltų  ax.gif


Ai, suprasi čia doh.gif vienos rašo, kad reikia dėti, kitos kad nereikia, trečios BŪTINA deti, ketvirtos JOKIŲ BŪDU nedeti.

Aš pati miltų nededu (bet gal reiktu pabandyti ax.gif ) o kiaušinius visada dedu (kažkus esu girdėjus, jei neįdesi kiausinių cepelinai suyrs), o ir suprask sau kad nori... unsure.gif
Atsakyti
Labai skanu tongue.gif
Atsakyti
Prašau patarkite man, neišmanelei ax.gif
Ar sulipdytus žalių bulvių cepelinus reikia dėti į verdantį vandenį? blush2.gif Ir kiek laiko reikia virti, ant kokios ugnies? blush2.gif Tai ar reikia į zaliu bulviu cepelinu tesla deti kiaušinį, nesuprantu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dacor @ 2005 11 11, 12:03)
Daug metu darau cepelinus ir tik is zaliu bulviu.(sutaupau laiko virdama,lupdama ir maldama virtas bulves). Anyta visuomet giria ir negali atsistebeti kaip tokius skanius pagaminu.

Tiesiog reikia sutarkuoti bulves (ju reikia siek riek daugiau kai nesideda virtos),labai gerai ispausti (kuo daugiau tuo geriau),tuomet plonai isskleidziu dviejuose dubeniuose ,ant virsaus paskleisdama supilu krakmola kuris lieka nusunkus tarkius, ir uzpilu tik nuo ugnies nuimtu verdanciu vandeniu (galima ir pienu).Idedu druskos ir jokiu budu nereikia jokiu kiausiniu ,nes jie kietina tesla.
Vandens pilu is akies.Nereikia kad tesla plauktu,bet stengtis nuplikinti kuo didesni plota tarkiu. Efektas gaunasi tas pats kaip ir dedant virtas bulves, nes nuo karsto vandens tarkiu virssus apverda.


Nesuprantu, jus tarkes nuplikinate, o poto formuojate cepelinus? g.gif Ar nuplikinus tarkes, vandeni ispilate ar jis lieka tešloje? ax.gif blush2.gif

QUOTE(kisule @ 2005 11 11, 12:47)
aš irgi plykau su vandeniu tik nevisus tarkius o tik krakmolą kuris pasilieka nuo bulvių irgi labai liuks thumbup.gif ir jokiu virtų bulviu nededu nebereikia schmoll.gif

Kaip nuplikinti krakmola? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 15, 15:14)
Prašau patarkite man, neišmanelei ax.gif
Ar sulipdytus žalių bulvių cepelinus reikia dėti į verdantį vandenį? blush2.gif Ir kiek laiko reikia virti, ant kokios ugnies? blush2.gif Tai ar reikia į zaliu bulviu cepelinu tesla deti kiaušinį, nesuprantu g.gif
Papildyta:
Nesuprantu, jus tarkes nuplikinate, o poto formuojate cepelinus? g.gif Ar nuplikinus tarkes, vandeni ispilate ar jis lieka tešloje? ax.gif  blush2.gif
Kaip nuplikinti krakmola? ax.gif  blush2.gif



Aš sulipdytus cepelinus dedu į verdantį vandenį. Manau, dedant į šaltą jie labiau išsileistų. Verdu ant vidutinės ugnies. Tikslaus laiko ir nežinau blush2.gif "Iš akies". Na kartais jei suabejoju ar jau tikrai išvirę, tai vieną kokį ištraukiu ir perpjovus patikrinu ax.gif
Kiaušinio nededu.
Tarkių neplikinu, nes dedu virtas bulves + tarkuotas nevirtas. Ir krakmolo neplikinu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta: 15 rugsėjo 2006 - 17:36
QUOTE(Asta @ 2006 09 15, 18:34)
Aš sulipdytus cepelinus dedu į verdantį vandenį. Manau, dedant į šaltą jie labiau išsileistų. Verdu ant vidutinės ugnies. Tikslaus laiko ir nežinau  blush2.gif  "Iš akies". Na kartais jei suabejoju ar jau tikrai išvirę, tai vieną kokį ištraukiu ir perpjovus patikrinu  ax.gif
Kiaušinio nededu.
Tarkių neplikinu, nes dedu virtas bulves + tarkuotas nevirtas. Ir krakmolo neplikinu...  ax.gif


Ačiū už atsakymą aciuks.gif
Jau pagaminau tarkuotu bulviu cepus essen.gif Išejo thumbup.gif , nors tešla gavosi ketoka, matyt del to, kad idejau pora šaukštų miltų unsure.gif
Kiaušinio nedejau, viriau puse valandos ant 6-7 rezimo (isviso 10)
Atsakyti
Siaubas, kaip noriu cepelinu rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

niekada ju nesu pati dariusi (visad pas mama prasausi arba bunu pakviesta biggrin.gif ), tai einu bulviniu blynu keptis tongue.gif
Atsakyti
Sveiki,

Norėjau paklaust, su kuo spaudžiate tarkius? Kažkur skaičiau, kad kitos su sulčiaspaude pasidaro tarkius, bet vakar bandžiau, nieko gero nesigavo. Teko rankytėmis padirbėti ax.gif Pasidalinkit patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2006 09 15, 18:40)
Ačiū už atsakymą  aciuks.gif
Jau pagaminau tarkuotu bulviu cepus  essen.gif Išejo thumbup.gif , nors tešla gavosi ketoka, matyt del to, kad idejau pora šaukštų miltų  unsure.gif
Kiaušinio nedejau, viriau puse valandos ant 6-7 rezimo (isviso 10)

Pas mane tešla visada gaunasi minkštute bet jokių kiaušinių ar miltų nededu,paprasčiausiai tą krakmolą kuris nuo bulvių lieką užplikau karštu vandeniu ir sudesu į tarkius thumbup.gif .Verdu 30 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 25 rugsėjo 2006 - 13:29
Merginos pasakykit, kodėl man virdami cepelinai vis pairsta? Kokiu santykiu reikia dėti žalių ir virtų bulvių? Mano šeimyna taip juos mėgsta, o mane nervas ima, kad vis nesigauna. Patarkit!!! blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2006 10 06, 17:51)
Merginos pasakykit, kodėl man virdami cepelinai vis pairsta? Kokiu santykiu reikia dėti žalių ir virtų bulvių? Mano šeimyna taip juos mėgsta, o mane nervas ima, kad vis nesigauna. Patarkit!!! blush2.gif


Apvoliok krakmole ir neprairs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2006 10 07, 10:07)
Apvoliok krakmole ir neprairs  mirksiukas.gif

Ačiū,pabandysiu!
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2006 10 06, 17:51)
Kokiu santykiu reikia dėti žalių ir virtų bulvių? Patarkit!!! blush2.gif

Santykiu 4:1 smile.gif
Atsakyti