Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas airijoje

na va mamacka, as irgi girdejau kad tos smulkutes ir mazutes ir pagimdo lengvai bei didelius leliukus.

siandien pradejau tikrinti vako judesius nes jau rimtai buvau sunerimusi, ko jis toks ramus pasidare, paskaiciau straipsi nete apie vaisiaus judesius taigi labai paprasta tikrinti geriausia pradeti nuo 34 savaites atsiguli ir per valanda jei pajunti 5 judesius skaiciuoti nebereikia visa diena
jei maziau tada stebi kiek kita valanda, jei maziau nei penki reikia kreiptis i gydytoja,
taigi as pazaidziau su pilvuku prizadinau savo miegaliuka tai dabar vietoj nenugstygsta malasi ir duodasi biggrin.gif
bet bent jau ant sirdies ramiau...
Atsakyti
Labas rytas, nors jau idienoje gerai tongue.gif
AS manau del plysimu tai cia tiktai individualiai nuo odos elastingumo priklauso, o ne nuo figuros...o siaip girdejau airiai nemegsta kirpt, leidzia plyst verysad.gif man tai nepatinka, bet tipo pagal naujus ju tyrimus suplysti geriau doh.gif mane pirma kart kirpo, tai sikart turbut teks plyst, nes randai ten like nuo pirmo kart g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kate @ 2008 05 02, 12:03)
Labas rytas, nors jau idienoje gerai tongue.gif
AS manau del plysimu tai cia tiktai individualiai nuo odos elastingumo priklauso, o ne nuo figuros...o siaip girdejau airiai nemegsta kirpt, leidzia plyst verysad.gif  man tai nepatinka, bet tipo pagal naujus ju tyrimus suplysti geriau doh.gif  mane pirma kart kirpo, tai sikart turbut teks plyst, nes randai ten like nuo pirmo kart g.gif

As girdejus kad naturalus plysimas greiciau gyja, nei kirpimas. Mazesne visokiu infekciju tikimybe g.gif Nu nezinau kaip ten istikro yra, bet as stengiuosi apie tai negalvoti, nes jeigu tik pradedu tai plaukai piestu stojasi ir paskui sapnuoju naktim visokias baisybes doh.gif 4u.gif
Atsakyti
nu va o mums per tas pamokeles sako kad jie ziuri jei mato jog plys tada geriau kertpa nes taip tipo geriau, nieko nesuprantu
tipo ikirpima daro tam tikrose vietose o plysimo juk nepareguliuosi taigi atsimenu kaip per pamokele sake jog vienai moteriai net tris kirpimus dare.... blink.gif
todel ji mums ir liepe tuos masazus daryti su saldziuoju migdolu aliejumi tipo ji sake sweet almond oil. ir pasidalinti maksti kaip pagal laikrodi kr keturio ir astuonios valandos bei butent ta galine puse masazuoti.

saip klausantis bobciu paskaojimu sake lietuvoj taip darydavo senais laikais net gimdant masazuodavo todel anais laikais tu plysimu maziau budavo...nors cia zinai ...nezinai kuom tiketi....

dabar pasiskaiciau Child benefit forma...tai taip iseina mano gimdymo diena turi buti birzelio pirma tai geriau gimtu geguzes pabaigoj tada bent jau pinigiuku musu lelius gautu, nes parasyta kad uz gimimo menesi nemokama,

reikia dar kur paskaityti kaip ten del pilietybes, ir kokius reikalus reiks tvarkyti iskart po vaiko gimimo...
Atsakyti
taip,as irgi jau tariuosi su savo leliuku,kad ateitu geguzes pabaigoj,kad gautume pinigelius,nors gimdyti tureciau birzelio 2d.tai bus tikra neteisybe menesi laukti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karincikas @ 2008 05 02, 13:18)
As girdejus kad naturalus plysimas greiciau gyja, nei kirpimas. Mazesne visokiu infekciju tikimybe  g.gif  Nu nezinau kaip ten istikro yra, bet as stengiuosi apie tai negalvoti, nes jeigu tik pradedu tai plaukai piestu stojasi ir paskui sapnuoju naktim visokias baisybes  doh.gif  4u.gif

as atvirksciai girdejau, kai ikerpa tai susiuva tiesiai, o plysus kreive buva ir gilyn ir ivairiom kryptimis, tai sunkiau susiut nebent mazi iplysimai....Lietuvoj man dare tokias proceduras kad greiciau gytu, dezinfekcija del bakteriju, o cia nieko nedaro...reiks paciai prisiziuret kazkaip...
jo geriau galvoti apie busima leliu thumbup.gif
Atsakyti
manau kadtikraneteisybe bus jei sulauskiu birzelio pirmos po to antros o elius vis nepasirodys, juk taip lauki tikies o jo vis nebus ir nebus...manau tada gi sunkausia, be to sakoma kad berniukai visada veluoja, irgi nekas
o as prisiklausiusiu tu gandu...
va ka radau parasyta apie plysimus idomu:

Daugelis mamų pasakodamos apie gimdymą dažnai draugei pasiguodžia: „Mane siuvo”, „Aš suplyšau”, „Mane kirpo”. Kas tai yra, ne viena mama žino. Tačiau beveik kiekviena yra įsitikinusi, kad kirpo ją be reikalo. Kodėl per gimdymą kerpama tarpvietė, gal galima to išvengti, pasakoja gydytoja akušerė-ginekologė Ingrida Kravčenkienė.

Dažniausia komplikacija
Viena dažniausių gimdymo komplikacijų - tarpvietės plyšimai. Taip atsitinka dėl to, kad neretai gimdyvių yra per siauras įėjimas į makštį. O gimdymo metu, prieš pat pasirodant kūdikio galvutei, audiniai labiau išsitempti negali, todėl jie plyšta. Kad šito neįvyktų, gydytojas tarpvietę prakerpa.
Kodėl kerpa? O gal neplyš? Apie tai svarsto nereta mama. Pasak I.Kravčenkienės, gydytojas prakerpa tik tada, kai mato, kad labai stipriai įsitempia audiniai. Medicinos personalas šalia gimdyvės yra tam, kad jai padėtų. Medikai yra mokomi, kaip reikia išvengti didelių tarpvietės plyšimų. Jei vaikučio galva yra didelė, tikimybė išauga, kad moteriai teks suteikti pagalbą kerpant.

Gydytoja prisimena, kad dar ne taip seniai iš tikrųjų beveik kiekviena gimdyvė dėl šventos ramybės buvo kerpama. Tačiau dabar to tikrai nėra. Tai priklauso nuo akušerės ir gydytojo profesionalumo. Kuo mažiau profesionalus medikas, tuo dažniau kerpa: apsidrausdamas, nes susiūti tarpvietę nesudėtinga. Kerpant daug mažesnė komplikacijų rizika. Todėl labai svarbu, kad moteris pasirinktų ne tik gimdymo namus, kuriuose gimdys, bet ir gydytoją, kuriuo pasitiki.

Tai, kas geriau
O gal geriau, kad tarpvietė plyštų, nei kirpti? Gydytoja I.Kravčenkienė argumentuoja prilygindama siuviniui: „Kai ardome audinio siūles, tai visi žinome, kad lygiai perkirpus kraštai yra lygūs ir nesudėtinga bus juos iš naujo susiūti. Tuo tarpu nuplėštas kraštas apirsta ir ne visada būna lygus. Taip pat yra ir dėl moters organizmo minkštųjų audinių. Per gimdymą plyštant tarpvietei kartu gali plyšti raumuo, nervas. Be to, šis procesas nėra kontroliuojamas - pradėjęs „irsta” dar toliau.

Tuo tarpu tarpvietę prakirpus pasidaro daugiau vietos naujagimio galvutei, bet įkirpimo gylis nekinta, nes jis yra kontroliuojamas. Be to, taip gydytojas pasirenka ir mažiausiai rizikingą vietą - kerpa į šoną 45 laipsnių kampu. (Kaip žinome, plyšimų gali būti visur.) Tai mažiausiai pavojinga vieta, nes nėra didžiųjų kraujo indų. Be to, ten yra didysis raumuo, kuris neleidžia toliau plyšti.
Po gimdymo įkirptą vietą gydytojas gražiai susiuva. Žaizdos kraštai yra lygūs, todėl ji ir gyja greičiau. Tuo tarpu plyšimai gali būti įvairaus gylio. Gali būti net toks, kai plyšta tiesiosios žarnos sfinkterio žiedas. Nesuteikus laiku pagalbos moteris gali nukraujuoti. O tinkamai nesusiuvus ateity gali sunkiai sulaikyti dujas ir išmatas. Tai labai sunki komplikacija.

Atsakyti
thumbup.gif labai geras tekstukas,as ji kazkur irgi buvau skaicius,viskas labai aiskiai isdestya.beto maciau vidoe kaip daromas kirpimas,istiesu kazkur sone ir atrodo visai nebaisiai,o plysti galima bala zino i kuria puse ir kokiu gyliu...
Atsakyti
Na va dabar visai susiparinau ,
as jus kankina merginos hemorojus,
dabar issiaiskinau kad butent tai man ir atsitiko, tfu tfu tfu skausmu nera bet va tas hemorojinis mazgelis islindo, kaip persigandau, dabar atsiprasant ir i tualeta bijau eiti, blush2.gif
ir geda kalbeti, net su daktaru (jis vyras) doh.gif
o ka daryt aprasymu pilnas netas bet jau savijautos niekas nepakeis.....
kaip tie vaikai vis del to brangiai kainuoja nestuke.gif

Atsakyti
Gyvate,ar tau tikrai hemorojus? jei nebuvau pas gydytoja,gal kazkas kitko? siaip ytariant hemoroju reiktu kuo greiciau begti pas daktara,nes negydoma liga komplikuojasi.beto ja sukelia nejudrumas,netinkama mityba ir nenuostabu,kad tai pasireiskia per nestuma.nors man neteko tuo sirgti,bet kiek esu girdejusi reiktu kuo daugiau iseiti pasivaikscioti,keisti mityba i lengvai virskinama maista,tai yra kosytes,pieno produktai ir t,t,kad issivalytu zarnynas.ir aisku konsultuotis su gydytoju.
Atsakyti
na iki mergaites,lekiu SB sildyti vakarienes,nes jau tuoj turi grizti is darbo,o poto miegucio.ryt jau cia neprisesiu pabendauti,nes varysim su SB i foto studija iamzinti pilvuko o poto lakstysim po pardes ir viska iki galo dapirksim lelei ko dar neturim ax.gif zodziu laukia linksma diena yahoo.gif o jums gero sestadienio mirksiukas.gif
Atsakyti
Gyvate, puikus straipsnis...taip ir galvojau kad airiai atvirksciai daro, va gimdyciau pas ta lietuve akusere, tai jausciausi daug saugesne, na bet ka darysi, reik tiketis tik gero...
O del savo bedu geriau sukaupk drasa ir pasakyk daktarui, kazkur skaiciau kad hemorojus daznai kankina nesciasias ir reiktu kazkokio gydymo, po to kad neuzsitestu ir netektu kankintis del to...as ir kartais susinepatoginu tokiais klausimais, bet daktarai yra tam kad padetu...jei ka uzsirasyk pas gydytoja moteri privaciai ar pas kita GP ir viskas...
Deimenaaa, geros dienos perkant leliui...parasyk kaip sekesi fotosesija ir ka isigijot!
Atsakyti