Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas airijoje

Sveikutė Adeks, jo gymdymo data artėja, tiesa sakant neramu kažkaip, o ir savijauta pasikeitė, labai pavargusi jaučiuosi, nugara skauda, labai norėčiau laiku pagimdyti, taip sakau, nes pirmąjį sūnų pernešiojau 10 dienų :bigsmile:Dar vargina tas vaikščiojimas į konsultacijas kiekvieną savaitę,taip ilgai laukti visada reikia ir pas GP lakiu visada 2 val. ir ligoninėje tas pats lotuliukas.gif Labai noriu,kad laikas eitų greičiau, noriu savo lialių kuo greičiau ant rankų laikyti wub.gif Lietuvoje,kai buvau 17 sav. sakė, kad berniukas ir čia 33sav. taip pat sakė, kad berniukas, man irgi nuojauta kad sunelį turėsiu, tiesa ir drabužėlius kelis išdrįsau melsvus nusipirkti.
Kaip tavo sveikata? Ir dar norėjau paklausti, kai atvyksti gimdyti ar duoda ligoninės drabužius ar savo apsirengi, turiu susiruošusi savo, bet šiaip smalsu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rpusevic: 27 kovo 2008 - 11:39
na kagi sveikos mamytes,gryzau jau is lietuvos,pranesiau daktarams,kad ci agimdysiu,pirmadieni jau i ligonine tyrimus darytis eisiu..norejau pakalusti kokius daiktus reikia tureti kaip gimdyt varai cia airijoj?parasykit nes tikriausiai tos kur jau gimdet zinot mazdaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 03 28, 01:11)
na kagi sveikos mamytes,gryzau jau is lietuvos,pranesiau daktarams,kad ci agimdysiu,pirmadieni jau i ligonine tyrimus darytis eisiu..norejau pakalusti kokius daiktus reikia tureti kaip gimdyt varai cia airijoj?parasykit nes tikriausiai tos kur jau gimdet zinot mazdaug 4u.gif

kai jau eisi i ligonine tai pas sesute kuri darys tyrimus(svers,matuos)paprasyk sarasiuko,ten viskas surasyta.as tai saziningai viska pasiemeu,bet tai puse tikrai nereikejo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš susidėjau viską sąžiningai pagal sąrašiuką, tai gavosi didžiulis blink.gif lagaminas, kaip į Lietuvą važiuojant, tai dabar galvoju, kad kai nuvažiuosiu jau gimdyti, tai pažiūrės. kaip į beprotę. g.gif Ar jums mergaitės didelės terbos gavosi?
Atsakyti
o mes irgi nuvaziavom su didziausia tase,man ligoninej dave sarasiuka tai viska ir pasiemiau,savo rubus ligoninej turejau,naktinius ir pizama,bet geriausia butu pora pizamu o gimdymui naktiniai
Atsakyti
tiesa sakant nelabai as angliskai kaip kalbu,man daug geriau butu jeigu jus katra parasytumet..jeigu negaila laiko,labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Merginos, o kas per situacija su epiduru Airijoje? blush2.gif Ar atlieka visom, kas tik nori ar pagal situacija?
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2008 04 02, 14:31)
Merginos, o kas per situacija su epiduru Airijoje?  blush2.gif  Ar atlieka visom, kas tik nori ar pagal situacija?

Niu kiek girdejau tai daro jei tik paprsai... Nors mano drauge prase, bet kol jie paruose viska ji ir pagimde doh.gif
Atsakyti
QUOTE(besilaukianti @ 2008 03 26, 21:20)
Sveikutes,
As irgi laukiuosi, gyvenu airijoje ir ... bijau....
Skaiciau, kad kazkuri lanketes lenku klinikoje - gal galite daugiau suteikti informacijos? Kokius tyrimus jie ten atlieka? Kokiu echoskopu ziuri - (prisiskaiciau apie visokius 3D ir t.t), ar gydytojas lietuvis? Ar likote patenkinta? Kazkaip niekur nerandu apie tai informacijos.. Gyvenu ne Dubline, bet noreciau bent karta, kad mane apziuretu pagal lietuviska tvarka...
Is anksto dekoju atsiliepsiancioms.

Labuka
na as is pradziu ejau i ta lenku klinika galiu pasakyti kad jie plesikai, reikia tik pinigu
siaip suprantu pirmas leliukas norisi kad viskas butu patikrinta taciau vistiek...
siaip pirma kart buvau pas ginekologe priemimas su skanu kainavo 100 euru, man skaudejo ir buvau pastojusi tik 5 savaites, pas daktara t.y. GP pasirodymai tik kas menesi nemokamai o kiti apsilankymai jei nekaip jautiesi 50 euru, bet mane labai puikiai apziuri ir airiu gydytojai, kas man nepatiko tai pasleptumas....negi negali sakyti kad viskas yra toje klinikoje mokama kai nuejau pasake kad cia apziures kaip ir priklauso airijoje ...tai iseina nemokamai, bet tada po pirmo sumokejimo 50 euru pasake kad privalau darytis tyrimus kardiograma, krauja, slapima ir dar kazkokius biesus...kai atejau darytis pasake kad cia viskas mokama nors daktaras zinojo jog uz savaites kraujo ir slapimo tyrius darys ligonineje....
as esu tiesus zmogus todel man tokie neissiaiskinimai nepatinka....
nesu rasiste...betvisdelto tai lenku klinika......ir aptarnavimas vienos vistos nepatiko....

na tiesa as buvau 2 kartus lietuvoje ir ten pakartotinai dariausi testus pasake ta pati. kad viskas yra tvarkoje, be to jei jauti ka nors negero bet kuria akimirka gali vaziuoti i ligonine ar skambinti ir teirautis visi labai maloniai aptarnauja...padeda,

Papildyta:
tagi merginos kaip del epiduro?
siandien nusprendziau kad turbut prasysiu ...beja kazi kada jo reikia prasyti ...kai snekesiu su daktare ar kaip?
juk jie turi zinoti kad kai atvyksiu noriu to epiduro ir ji iskar darys...zinoma dar liko laiko bet neramu jau darosi
ir i ligonine nieko nesu susikrovusi...

kaip jums sekasi nesioti savo mazylius, beja kaip su svoriu labai priaugote?
Atsakyti
sveikutes biggrin.gif na as buvau priaugusi 15kg,bet labai greit nukrito,grizus is ligonines jau galejau senus dzinsus nesiot,bet zinoma pilvukas truputi yra,tikriausisi visada jau toks bus ax.gif epidura daro iki 5cm atsidarymo,as kai nebeiskenciau tai paprasiau ir padare,bet patariu ilgai nesikamuot,geriau jegas paciam gimdymui pataupyt thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif Sveikutės aš priaugau virš 20kg baisiai pergyvenu, kaip seksis po to numesti schmoll.gif blink.gif .Beje 1 nestuke.gif metu taip pat priaugau daug apie25 kg, bet po gimdymo, po pusmečio, kai baigėsi pienukas, kaip susigriebiau, tai per 2 mėnesius ir nukrito visas tas svoris ir dar daugiau, tiesa dabar tokių drąstiškų priemonių nesiimsiu metant svorį. Mano didžiausias priešas tai saldumynai, balta duona, bulvės, teks kažkaip pradėti sveikiau gyventi, nes viršsvoris man visada įvaro kompleksą, negaliu normaliai su žmonėmis bendrauti, nu bet manau ne šitoj temoj apie tai diskutuoti.
O apie epidūrą tai baisiai jo bijau ir greičiausiai, kad jo neprašysiu daryti.Gal girdėjote kokių atsiliepimų apie nuskausminimo būdą <Pethidine>.Ar kas bandėt, ar tiesa, kad leliukui nelabai gerai panaudojus šį būdą. Kai gimdžiau Lietuvoj 2002 metais, kažkokius nuskausminamuosius man leido per kateterį, tai miegojau tarp sąrėmių ir mažai ką atsimenu,per miegus jutau sąrėmius, o kai atėjo laikas stumti lėliuką, tai atsibudau ir jėgų buvo, nes buvau pailsėjusi, tiesa sakant man visai patiko šis nuskausminimo būdas.. Įdomu ar čia tie patys, kaip Pethidine ar kitokie buvo g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rpusevic: 03 balandžio 2008 - 15:11
del sworio nesibaimink smile.gif as 33 sawaiciu ir jau 20 priaugus doh.gif siandien ejau pas daktara,tai isiwaizduokit net pati nezinojau,kad man yra iskwiesta werteja..supratau tik tada kaip atejo ir pasake man,sweika tu cia antra walanda pas gydytoja turi eiti,sakau as..sako tai as esu tawo werteja Jolita,,nuo siol wisada eisiu su tawim pas daktarus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif geras galwoju,swarbiausia net moket nereikejo...sako imk mano numeri,jei reiks skambink,ir teisme ir policijoje,ir dokumentus twarkantis bet kokius busiu tau namokamai smile.gif faina taip wisai lotuliukas.gif o siaip del tu daiktu kurios reikia pasiimti i ligonine,gal kam butu negaila cia wiska iswardint,nes man dawe ta lapa as werciausi bet kazkas man ten wistiek netaip biggrin.gif
Atsakyti