Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(Shokolada @ 2010 01 20, 19:32)
O ko čia stebėtis, dovanos tai jūsų vaikui, o ne svečiams  ax.gif

na taip teisybe , taciau kai vaikai kiti tokie dideli apsimete tipo parodys sunui kaip reikia zaiste, nes jis maziukas ir taip t....na taip durniai mokos is savo klaidu , o protingi is kitu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tokie žmonės, visai nesvarbu ar suaugę ar vaikai, kurie niokoja mano namus- lenda kur negalima, kažką sulaužo, kažką subraižo, kažką sugadina ar kažkaip nepriimtinai elgiasi, pas mane nekviečiami, būna pirmas kartas, na dar antras, na maža kas gal man blogai pasirodė, gal tiesiog kažkas šiaip netyčia įvyko, gal tiesiog kažko nesupratau, bet jei ir antras kartas tas pats, tokių žmonių pas mane svečiuose nebus. Nesiveržiu ir aš pas kitus, ateinu laiku ir su saiku, o vaikams pasirinkimo teisė-arba eini, bet pats žinai, kad draugės namai ne žaidimų aikštelė ir turėsi pasėdėt ramiai , arba lieki namuose ir žaidi. Labai paprasta.
Reikia nuo mažiukų pradėti mokinti elementaraus elgesio taisyklių ir bėdų tikrai nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 21 sausio 2010 - 14:53
Aš sulaukiu tokių svecių bent karta per dvi savaites.Lieka ir mažojo žaisliukai sulaužyti,ir knygutės pripaišytos Mama pati mato bet nieko nesako,nebežinau kaip su tuo ir bekovoti,o pasakyti kažkaip neišeina.Na sakau pvz. "oi kaip gaila,sulužo žailiukas,o toks mielas buvo.Neturiu naglų akių kad galėčiau kažka grieščiau...o reikėtų doh.gif
Atsakyti
Anksčiau ar vėliau draugystė su tokiais draugais iširs. g.gif PATIKĖKIT. Tai geriau anskčiau thumbup.gif
Atsakyti
Turėjau panašius. Negana to, kad flomasteriais ištepė buto roletus, dar mano vaiką apstumdė. Kai pasakiau, kad taip elgtis nedera (jei KAŽKODĖL mūsų pas save nekviečia ir, beje, savo vaikui namuose taip elgtis neleidžia) man maloningai paaiškino, kad vaikas TIK žaidžia. Daugiau į svečius jų nekviečiu. Jei pasisiūlo, sakau, kad.. geriau lauke pabūnam - vaikams sveikiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 01 21, 14:51)
Nesiveržiu ir aš pas kitus, ateinu laiku ir su saiku, o vaikams pasirinkimo teisė-arba eini, bet pats žinai, kad draugės namai ne žaidimų aikštelė ir turėsi pasėdėt ramiai , arba lieki namuose ir žaidi. Labai paprasta.
Reikia nuo mažiukų pradėti mokinti elementaraus elgesio taisyklių ir bėdų tikrai nebus.

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mauryte @ 2010 01 21, 18:45)
Anksčiau ar vėliau draugystė su tokiais draugais iširs.  g.gif PATIKĖKIT. Tai geriau anskčiau thumbup.gif

Tai vat kad ne draugai o gimines.](o dar vyro)
Atsakyti
QUOTE(roky @ 2010 01 22, 16:20)
Tai vat kad ne draugai o gimines.](o dar vyro)

belieka pasistengti kuo maziau bendrauti bent iki kol paaugs vaikai.
Atsakyti
mano situacija dar keblesnė:sūnus turi draugę su 3m sūnum.Vaikas visiškai neauklėjamas,o mano mažė pedantė-jos visi žaislai surūšiuoti,knygelės,pieštukai turi savo vietas.Kai jie ateina pas mus pabūt(kartais savaitę smile.gif )namai virsta jovalyne.Žaisti jis nemoka, užsiima tik kol verčia viską iš dėžių ir daugiau nebesidomi.Ištisai prašo valgyt,bet pagaminus arba paima kelis kąsnelius,arba net neragauja,tai virtuvėj būna pridėliota lėkštelių su įvairiais patiekalais...jam viskas krenta iš rankų-ypač stiklinės su jogurtu ar pienu kambary ant kiliminės dangos smile.gif Gerosios mūsų Barbės be galvų,lego ir puzlių detalės kažkur...
Kai jis ką nors sulaužo,mama jam sako:uoj,sulaužei-na kodėl taip padarei?Jei aš ką pasakau auklėjimo tema,ji pyksta,ar net verkia.Ji maloni mergina,labai myli mano sūnų ir mes neblogai sutariam,bet visiškai nesupranta,kad su tokiu vaiku nėra laukiama ne tik pas mus,bet ir draugai jų jau vengia
Atsakyti
atsitiktinai radau straipsnelį su keliais patarimais http://www.straipsni.../puslapis/13181 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 13:01)
mano situacija dar keblesnė:sūnus turi draugę su 3m sūnum.Vaikas visiškai neauklėjamas,o mano mažė pedantė-jos visi žaislai surūšiuoti,knygelės,pieštukai turi savo vietas.Kai jie ateina pas mus pabūt(kartais savaitę smile.gif )namai virsta jovalyne.Žaisti jis nemoka, užsiima tik kol verčia viską iš dėžių ir daugiau nebesidomi.Ištisai prašo valgyt,bet pagaminus arba paima kelis kąsnelius,arba net neragauja,tai virtuvėj būna pridėliota lėkštelių su įvairiais patiekalais...jam viskas krenta iš rankų-ypač stiklinės su jogurtu ar pienu kambary ant kiliminės dangos smile.gif Gerosios mūsų Barbės be galvų,lego ir puzlių detalės kažkur...
Kai jis ką nors sulaužo,mama jam sako:uoj,sulaužei-na kodėl taip padarei?Jei aš ką pasakau auklėjimo tema,ji pyksta,ar net verkia.Ji maloni mergina,labai myli mano sūnų ir mes neblogai sutariam,bet visiškai nesupranta,kad su tokiu vaiku nėra laukiama ne tik pas mus,bet ir draugai jų jau vengia

Dabar pagalvokit ar tylėtumete jei tas vaikas sulaužytų jūsų brangų lūpdažį, sudaužytų jūsų telefoną, suplėšytų jūsų palaidinę, lystų į jūsų asmeninius daiktus, ir taip visada atėjęs kažką padarytų Jūsų daiktams, taip tikrai ir tylėtumete?
Manau, kad ne. Tai kodėl tylite jei tai daro su dukros daiktais? Tuo labiau, kad mergaitė tvarkinga, jai turėtų būti labai skaudu, kai jos daiktai taip sudarkomi.
Aš bent jau taip auklėju ir mąstau, kad aš nenoriu, kad atėjusi pažystama ar draugė su vaiku lystų į mano daiktus, kuistųsi po mano spintą, lystų į šaldytuvą, spinteles, tai kodėl turi taip elgtis su mano vaikų daiktais kiti. Jei padėta kažkur bendrai tai gali atsiklausęs imti, bet jai jis stovi vaiko padėtas kažkur, jei vaikas pasidėjo kažką lentynoje, savo spintelėje, jei jos Barbė ramiai paguldyta miegelio vežimėlyje, tai niekas be jos leidimo ir negali lysti. Aišku mokau pasidalinti, bet jei vieną kartą davė ir žaislas ar daiktas buvo suniokotas, kitą kartą vaikas pilną teisę turi niekam neduoti savo daiktų.

Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 01 25, 14:37)
Dabar pagalvokit ar tylėtumete jei tas vaikas sulaužytų jūsų brangų lūpdažį, sudaužytų jūsų telefoną, suplėšytų jūsų palaidinę, lystų į jūsų asmeninius daiktus, ir taip visada atėjęs kažką padarytų Jūsų daiktams, taip tikrai ir tylėtumete?
Manau, kad ne. Tai kodėl tylite jei tai daro su dukros daiktais? Tuo labiau, kad mergaitė tvarkinga, jai turėtų būti labai skaudu, kai jos daiktai taip sudarkomi.
Aš bent jau taip auklėju ir mąstau, kad aš nenoriu, kad atėjusi pažystama ar draugė su vaiku lystų į mano daiktus, kuistųsi po mano spintą, lystų į šaldytuvą, spinteles, tai kodėl turi taip elgtis su mano vaikų daiktais kiti. Jei padėta kažkur bendrai tai gali atsiklausęs imti, bet jai jis stovi vaiko padėtas kažkur, jei vaikas pasidėjo kažką lentynoje, savo spintelėje, jei jos Barbė ramiai paguldyta miegelio vežimėlyje, tai niekas be jos leidimo ir negali lysti. Aišku mokau pasidalinti, bet jei vieną kartą davė ir žaislas ar daiktas buvo suniokotas, kitą kartą vaikas pilną teisę  turi niekam neduoti savo daiktų.

Jis prasineša kaip vėjas po visų daiktus,bet kadangi labiausiai pergyvenu dėl dukrytės,tai ir paminėjau ją.Jei pradėčiau detalizuot viską,penkių postų neužtektų ir man negera pasidarytų.Lenda į spinteles,šaldytuvą,traukia viską...
O kaip jam neleist,jei vaikas žodžio "negalima"nesupranta ir į jį nereaguoja?
Netyliu aš,tik kad niekas nesikeičia-juk rašiau,kad jo mama nepriima pamokymų,o tuo labiau kritikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 25 sausio 2010 - 16:04