QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 13:01)
mano situacija dar keblesnė:sūnus turi draugę su 3m sūnum.Vaikas visiškai neauklėjamas,
o mano mažė pedantė-jos visi žaislai surūšiuoti,knygelės,pieštukai turi savo vietas.Kai jie ateina pas mus pabūt(kartais savaitę
)namai virsta jovalyne.Žaisti jis nemoka, užsiima tik kol verčia viską iš dėžių ir daugiau nebesidomi.Ištisai prašo valgyt,bet pagaminus arba paima kelis kąsnelius,arba net neragauja,tai virtuvėj būna pridėliota lėkštelių su įvairiais patiekalais...jam viskas krenta iš rankų-ypač stiklinės su jogurtu ar pienu kambary ant kiliminės dangos
Gerosios mūsų Barbės be galvų,lego ir puzlių detalės kažkur...
Kai jis ką nors sulaužo,mama jam sako:uoj,sulaužei-na kodėl taip padarei?Jei aš ką pasakau auklėjimo tema,ji pyksta,ar net verkia.Ji maloni mergina,labai myli mano sūnų ir mes neblogai sutariam,bet visiškai nesupranta,kad su tokiu vaiku nėra laukiama ne tik pas mus,bet ir draugai jų jau vengia
Dabar pagalvokit ar tylėtumete jei tas vaikas sulaužytų jūsų brangų lūpdažį, sudaužytų jūsų telefoną, suplėšytų jūsų palaidinę, lystų į jūsų asmeninius daiktus, ir taip visada atėjęs kažką padarytų Jūsų daiktams, taip tikrai ir tylėtumete?
Manau, kad ne. Tai kodėl tylite jei tai daro su dukros daiktais? Tuo labiau, kad mergaitė tvarkinga, jai turėtų būti labai skaudu, kai jos daiktai taip sudarkomi.
Aš bent jau taip auklėju ir mąstau, kad aš nenoriu, kad atėjusi pažystama ar draugė su vaiku lystų į mano daiktus, kuistųsi po mano spintą, lystų į šaldytuvą, spinteles, tai kodėl turi taip elgtis su mano vaikų daiktais kiti. Jei padėta kažkur bendrai tai gali atsiklausęs imti, bet jai jis stovi vaiko padėtas kažkur, jei vaikas pasidėjo kažką lentynoje, savo spintelėje, jei jos Barbė ramiai paguldyta miegelio vežimėlyje, tai niekas be jos leidimo ir negali lysti. Aišku mokau pasidalinti, bet jei vieną kartą davė ir žaislas ar daiktas buvo suniokotas, kitą kartą vaikas pilną teisę turi niekam neduoti savo daiktų.