Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Manau viskas priklauso nuo tevu doh.gif na mazai ka gali 2m . vaikuj iaiskinti , bet as stenguosi ir jei nepamatyciau ir manoji kazka sulauzytu tikrai pasisiulyciau atpirkti . Kai pardejau savo mazyle leisti i darzeli pastebejau , kad atsirado zodelis "manio" nieko neduoda kitiem nesileidzia kad ja liestu kiti vakai, to nebuvo reiskia jau buta konfliktu ir nesuziuretu situaciju verysad.gif todel sunku buna atejus sveciam dalintis, o nuejus viska graziai ima net nedrysta kol nesulaukia pritariamo zvilgsnio . Jei sulauzytu kazkas musu namuose zaisliuksu nezinau ar drysciau pasakyti , kad atpirkite bet reakcija visgi butu manau. O pati net negalvojusi pasisulyciau savo vaiko padaryta zala atlyginti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 18:00)
Jis prasineša kaip vėjas po visų daiktus,bet kadangi labiausiai pergyvenu dėl dukrytės,tai ir paminėjau ją.Jei pradėčiau detalizuot viską,penkių postų neužtektų ir man negera pasidarytų.Lenda į spinteles,šaldytuvą,traukia viską...
O kaip jam neleist,jei vaikas žodžio "negalima"nesupranta ir į jį nereaguoja?
Netyliu aš,tik kad niekas nesikeičia-juk rašiau,kad jo mama nepriima pamokymų,o tuo labiau kritikos.

vaje blink.gif tai pasakykite , kad tegu ji eina is jopaskos ir tvarko tada viska, kad tegu lelesidzia jam eiti prie jusu dukros zaisliuku ir butinai pasakyciau kodel, gal nepamokant, o tiesiog apeliuociau i jausmus g.gif kad dukrytei skaudu ir pan.
Atsakyti
ji tik šaukia iš kito kambario:-ką darai,nedaryk taip!
bandžiau visaip...geriausiu atveju išeidama sumeta išverstus žaislus į vieną krūvą...
Turėjau baisią uošvienę,nenoriu pati tokia būt,stengiuosi gražiuoju išsprest visus nesusipratimus
Ne į temą:kartą paskolinau savo brangias raštuotas pėdkelnes,nes kai susiruošėm į parduotuvę,prisiminė,kad džinsus apsiliejus.Po kelių dienų vėl prašo.Pasakiau,kad jos brangios,tuoj šventės ir jei ji suplėšys,neatpirks.Susiraukė,išėjo ir ilgai nesirodė
Atsakyti
Negana to, kad flomasteriais ištepė buto roletus, dar mano vaiką apstumdė. Kai pasakiau, kad taip elgtis nedera (jei KAŽKODĖL mūsų pas save nekviečia ir, beje, savo vaikui namuose taip elgtis neleidžia) man maloningai paaiškino, kad vaikas TIK žaidžia.

aš tai sakau kad "VAIKAI, žaidžiat gražiai" arba "čia ne žaislas". jeigu suaugę to nesupranta, tada jie idiotai.

yra dar vienas "receptas" kaip vaikus nukenksmint, kad nesiustų (nors čia gal didesniems) -- patupdyt prie tv arba žaisti kompu. gal nepedagogiška, bet kartais geriau tegu vėpso, negu zbitkas daro dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 18:57)
ji tik šaukia iš kito kambario:-ką darai,nedaryk taip!
bandžiau visaip...geriausiu atveju išeidama sumeta išverstus žaislus į vieną krūvą...
Turėjau baisią uošvienę,nenoriu pati tokia būt,stengiuosi gražiuoju išsprest visus nesusipratimus
Ne į temą:kartą paskolinau savo brangias raštuotas pėdkelnes,nes kai susiruošėm į parduotuvę,prisiminė,kad džinsus apsiliejus.Po kelių dienų vėl prašo.Pasakiau,kad jos brangios,tuoj šventės ir jei ji suplėšys,neatpirks.Susiraukė,išėjo ir ilgai nesirodė

na cia ne kad uosviene bloga , bet elementaru ....O jus gal su sunumi pasikalbekite taikiai apie tai , juk jis mato seses asaras , jusu nepasitenkinima , gal tai padetu aisku nesipykstant bet stangiantis eiti i kompromisus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 25 sausio 2010 - 17:30
ojoj... mano namai-mano taisykles. nesilaikai-neateini. viskas.
Atsakyti
jei kas nors netyčia sudaužo ar sulaužo žaisliukus - aš nereaguoju. man baisiau būna, kai vaikas išsigąsta jei ką nors netyčia sudaužė. kaip tik šį savaitgalį buvo atėję draugai su berniuku ir jis sudaužė maniškės mėgiamą kiaulę taupyklę. tai pats vaikas taip susijaudino ir skuodė, kad gaila buvo žiūrėti. matyt tėveliai už tokius darbus labai bara. o man prisirišimas prie daiktų - durnai atrodo. žinoma turi ir maniškė savo mėgiamų žaislų - bet kol kas pavyklsta išlaviruoti, kad nebūtų pasaulio pabaigos jei jų neliktų. net dalinasi jais, nors kartais ir nelabai noriai lotuliukas.gif bet bandome paaiškinti, kad kartu žaisti ir dalintis yra linksmiau. kol kas neprastai pavyksta įtikinti mirksiukas.gif

o jei matau, kad specialiai laužo, tai bandau sugraudinti tradicine istorija, kaip žaisliukams popa. mažiukams tikrai to pakanka.

o patarimas būtų vienas: jei kažko tikrai gaila - paslėpkit. Nesitikėkit, kad vaikai turės tokių pačių sentimentų daiktams aip ir jūs. Jie veikiau pritaikys tuos daiktus praktiškai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uksis: 25 sausio 2010 - 18:31
QUOTE(uksis @ 2010 01 25, 18:26)
jei kas nors netyčia sudaužo ar sulaužo žaisliukus - aš nereaguoju. man baisiau būna, kai vaikas išsigąsta jei ką nors netyčia sudaužė. kaip tik šį savaitgalį buvo atėję draugai su berniuku ir jis sudaužė maniškės mėgiamą kiaulę taupyklę. tai pats vaikas taip susijaudino ir skuodė, kad gaila buvo žiūrėti. matyt tėveliai už tokius darbus labai bara. o man prisirišimas prie daiktų - durnai atrodo. žinoma turi ir maniškė savo mėgiamų žaislų - bet kol kas pavyklsta išlaviruoti, kad nebūtų pasaulio pabaigos jei jų neliktų. net dalinasi jais, nors kartais ir nelabai noriai  lotuliukas.gif bet bandome paaiškinti, kad kartu žaisti ir dalintis yra linksmiau. kol kas neprastai pavyksta įtikinti  mirksiukas.gif

o jei matau, kad specialiai laužo, tai bandau sugraudinti tradicine istorija, kaip žaisliukams popa. mažiukams tikrai to pakanka.

o patarimas būtų vienas: jei kažko tikrai gaila - paslėpkit. Nesitikėkit, kad vaikai turės tokių pačių sentimentų daiktams aip ir jūs. Jie veikiau pritaikys tuos daiktus praktiškai  lotuliukas.gif

Man neužtektų vietos ant lubų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 17:00)
Jis prasineša kaip vėjas po visų daiktus,bet kadangi labiausiai pergyvenu dėl dukrytės,tai ir paminėjau ją.Jei pradėčiau detalizuot viską,penkių postų neužtektų ir man negera pasidarytų.Lenda į spinteles,šaldytuvą,traukia viską...
O kaip jam neleist,jei vaikas žodžio "negalima"nesupranta ir į jį nereaguoja?
Netyliu aš,tik kad niekas nesikeičia-juk rašiau,kad jo mama nepriima pamokymų,o tuo labiau kritikos.

jeigu zinai kaip elgiasi vaikas ir kaip elgiasi mama ir taves toksai elgesys netenkina, tai privalai pati imtis inciatyvos.
Pvz atejus jiems i svecius perspeji, kad Jusu namuose galioja tam tikros taisykles ir jas isvardini. Ir jeigu vaikas bando ju nepaisyti, tai paprasciausiai paimti ji ir atitrauki nuo to daikto ar paiimi ta daikta is jo ir pakartoji, kokios taisykles galioja tavo namuose ( pvz neleidi imti naujo zaislo, jeigu senasis nepadetas i vieta - nevartojant zodzio negalima, o sakant "pries imant kita zaisla, si reikia padeti i vieta). Be jokiu pamokymu mamai ar kritikos - o paprasciausiai saltu balsu kreipiesi i vaikai.

QUOTE(uksis @ 2010 01 25, 19:26)
o patarimas būtų vienas: jei kažko tikrai gaila - paslėpkit. Nesitikėkit, kad vaikai turės tokių pačių sentimentų daiktams aip ir jūs. Jie veikiau pritaikys tuos daiktus praktiškai  lotuliukas.gif

o gal geriau mokyk savo vaikus elgtis tinkamai?
nuo savo vaiku neteko slepti daiktu, o cia svetimi ivedines tvarka blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 25 sausio 2010 - 20:55
Jie kartais savaitėm pas mus užsibūna,tai ką-nesitraukt nei per žingsnį?

Aš juk ir kitokių reikalų dar turiu
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 25, 21:09)
Jie kartais savaitėm pas mus užsibūna,tai ką-nesitraukt nei per žingsnį?

Aš juk ir kitokių reikalų dar turiu

Gal jei nesitrauksit, neuzsibus savaitem?
Atsakyti
O kaip noretumet kad elgtusi su jusu vaiku kaimyne jeigu jusu vaikas sulauzytu jos zaislus? manau nenoretumet kad labai bartu ir priekaistautu biggrin.gif
cia juk vaikas 4u.gif o kazkoki plasmasiniai zaislai uzgyvenami, jie nieko verti juk..nu sulauze tai sulauze..nemanau kad baisi beda
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2010 01 25, 23:12)
O kaip noretumet kad elgtusi su jusu vaiku kaimyne jeigu jusu vaikas sulauzytu jos zaislus? manau nenoretumet kad labai bartu ir priekaistautu biggrin.gif
cia juk vaikas 4u.gif  o kazkoki plasmasiniai zaislai uzgyvenami, jie nieko verti juk..nu sulauze tai sulauze..nemanau kad baisi beda

JEI vaikui žaidžiant netyčia sulūžo žaisliukas,ar begeriant iš rankyčių išsprūdo puodelis-niekas nebara ir nepriekaištauja

Bet jei vaikas laužo viską,kas papuola į rankas...tai jau destrukcija

Ir jei aš išsiauklėjau savo vaiką,kad nelaužytų ir negadintų,tai kodėl kiti negali?Tik reikia netingėt ir skirt šiektiek pastangų

Jau praėjo tie laikai,kai tėvai įsivaizdavo,kad vaiką užtenka tik pavalgydint ir aprengt
Atsakyti