Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Turiu patarima: mes darom taip, kai ateina i svecius vaiku, kurie jau uzsirekomendave kaip "nedraugiski musu aplinkai" veikejai. Tiesiog visos durys pas mus uzsirakina :-) Tai atsinesam i svetaine keleta zaislu, popieriaus, piestuku, knygeliu, o maziaus kambarelio duris "uztrenkiame" biggrin.gif Su kaimynu vaikais bedu nera, mazius ir nakvoti priima i savo "palapine"- jo lova kaip ir dviaukste, tik pirmame aukste uzuolaidelemis uztraukiama vieta zaidimams. Pateisem ten minksta spalvota porolona, tai vaikams ten labai patinka. Nukrypau. Pas mus didesne beda, kad vyro vaikas is pirmos santuokos megsta patikrinti, kas buvo nupirkta mazajam, ir kartais nieko nesakes issiveza koki patikusi zaisla (nors ju amziaus skirtumas - beveik 7 metai). O ir padaginti ka nors megejas, pasiaiskina, kad "idomu buvo, kas viduje". Cia ypac buvo aktualu, kai mazius buvo mazesnis ir turejo visokiu lavinanciu zaislu su garsais paspaudus. Tai buvo asareliu, bet jau isaugom is to. Nors mano vaikas gime, kaip sakoma, "su sypsena veide" ir tebera visu draugas, jau mokosi gintis ir save, ir savo teritorija... ax.gif Na bet vyro vaikui nepasakysi neimti ar atpirkti :-) Vien jau pasakymas, kad neimk, cia jo, skyrybiniam vaikui pakviptu diskriminacija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 01 25, 15:37)
Dabar pagalvokit ar tylėtumete jei tas vaikas sulaužytų jūsų brangų lūpdažį, sudaužytų jūsų telefoną, suplėšytų jūsų palaidinę, lystų į jūsų asmeninius daiktus, ir taip visada atėjęs kažką padarytų Jūsų daiktams, taip tikrai ir tylėtumete?
Manau, kad ne. Tai kodėl tylite jei tai daro su dukros daiktais? Tuo labiau, kad mergaitė tvarkinga, jai turėtų būti labai skaudu, kai jos daiktai taip sudarkomi.
Aš bent jau taip auklėju ir mąstau, kad aš nenoriu, kad atėjusi pažystama ar draugė su vaiku lystų į mano daiktus, kuistųsi po mano spintą, lystų į šaldytuvą, spinteles, tai kodėl turi taip elgtis su mano vaikų daiktais kiti. Jei padėta kažkur bendrai tai gali atsiklausęs imti, bet jai jis stovi vaiko padėtas kažkur, jei vaikas pasidėjo kažką lentynoje, savo spintelėje, jei jos Barbė ramiai paguldyta miegelio vežimėlyje, tai niekas be jos leidimo ir negali lysti. Aišku mokau pasidalinti, bet jei vieną kartą davė ir žaislas ar daiktas buvo suniokotas, kitą kartą vaikas pilną teisę  turi niekam neduoti savo daiktų.

manau lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Galų gale juk ir vaikams galioja mandagaus elgesio taisyklės. Tai kada jų mokytis, jei nemokysim, tai ir bus tokie grubūs ir įžūlūs. Jei nereaguoja tėvai, tada reaguoju aš... Gal netiesiogiai, bet tokie svečiai pas mus nepageidaujami būtų. nes , matyt ir tėvų kultūra ne itin....
Atsakyti
kazkaip pas mus taip priimta, kad tai nukentejusio problema, o ne isdaigininko, manau, kad labiausiai nesmagu turetu buti ne daikto/zaislo seimininkui, o lauzytojo tevams. ir bijoti, kad kazkas supyks ir santykiai nutruks, reiketu kaltininkui. o jei nuskriaustasis bijo, tai tie santykiai, manau, nera tvirti... kaip galima uzpykti, jei tavo vaikas kazka pridirbo ir yra kaltas? nesvarbu kas tai bebutu: zaisliukas uz 3lt ar uz 300lt, tai svetimo turto sugadinimas ir uztai reikia atsakyti... bent jau mano tokia nuomone
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2010 03 05, 12:14)
kazkaip pas mus taip priimta, kad tai nukentejusio problema, o ne isdaigininko, manau, kad labiausiai nesmagu turetu buti ne daikto/zaislo seimininkui, o lauzytojo tevams. ir bijoti, kad kazkas supyks ir santykiai nutruks, reiketu kaltininkui. o jei nuskriaustasis bijo, tai tie santykiai, manau, nera tvirti... kaip galima uzpykti, jei tavo vaikas kazka pridirbo ir yra kaltas? nesvarbu kas tai bebutu: zaisliukas uz 3lt ar uz 300lt, tai svetimo turto sugadinimas ir uztai reikia atsakyti... bent jau mano tokia nuomone

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Keista skaityti kai kuriuos komentarus, panašu, kad dauguma priperka žaislų už šimtus litų, tam, kad pasipuikuoti prieš pažįstamus, o po to dreba, kad tik tam žaislui kas nenutiktų lotuliukas.gif
tai jei tie žaislai tokie brangūs tai žinant, kad ateis į svečius vaikas gal paprasčiau juos paslėpti..., na, bet aišku kyla problema- o kaip tada svečiai pamatys kokius jūs brangius žaislus galite nupirkti savo vaikui... lotuliukas.gif
mano draugų nei vienas vaikas nėra TYČIA ko nors sulaužęs, o jei tai nutiko netyčia tai gal neverta kreipti dėmesį... rolleyes.gif
Atsakyti
mes turejome situacija, kai mano vaikui 2 metu proga draugai su sunum atnese dovanu tokia puzle, kur ant grindu galima patiesti kaip kilimeli ir isimti paveikslelius.astas reikalas, bet maniskiui labai aptiko.. Jis puole namus staytti ir t.t. o svecias berniukas keletu menesiu vyresnis slapcia dantimis plese tas deliones nuo krasto iki piesinio skyles, kad nebestovetu doh.gif as uztikau ji tai darant, paklausiau "ka darai?" tas susinepatogino, nieko nepasakes, spruko..tevams nieko nesakiau, neverta buvo, tiesiog zinau, akd tas berniukas linkes is pavydo gadinti verysad.gif dabar bernams jau daug metu, o vis tiek ta pati pavydo problema, delto tiesiog saugau ir sunus saugo davo dfaiktus..nors tiesa dabar tas berniukas pas mus i svecius nebeateina, nes jis per "krutas", kad bendrautu su maniskiu doh.gif
Butu buves rimtesnis reikalas, buciau ramiai papasakojusi situacija tevams, be kaltinimu, tiesiog, kad zinotu kas vyksta ir galetu vaika nukreipti tinkama linkme, saugoti ne tik savo, bet kitu daiktus
Atsakyti
Labas rytas
Žinot, panašiose situacijose šlykščiuosi savo "geranoriškumu" ir geru auklėjimu. Draugų vaikas pradėjo plėšyti mano buto roletus. Draugai ramiai sėdi, kvailai šypsosi, tipo koks guvus ir linksmas jų berniukas. Pasiūliau kitą "žaidimą". Tada berniukas pradėjo atiminėti žaislus iš mano vaiko (8 mėnesiais maniškis jaunesnis) bei patį vaiką vietoj "kriaušės" stumdyti. Pasakiau, kad taip nežaidžiama. Draugai įsižeidė. Daugiau apskritai svečiams noras atšoko. Tų draugų taip pat į svečius nekviečiu.
Jei su vaiku einu pas kitus žmones, visada jį prižiūriu. Nei plėšo, nei laužo. Visada galvojau, kad svetimus daiktus reikia gerbti. Kur dingsta tokie įsitikinimai pas kai kuriuos žmones, kai jie ateina į svečius patys?
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 05, 14:19)
Keista skaityti kai kuriuos komentarus, panašu, kad dauguma priperka žaislų už šimtus litų, tam, kad pasipuikuoti prieš pažįstamus, o po to dreba, kad tik tam žaislui kas nenutiktų lotuliukas.gif
tai jei tie žaislai tokie brangūs tai žinant, kad ateis į svečius vaikas gal paprasčiau juos paslėpti..., na, bet aišku kyla problema- o kaip tada svečiai pamatys kokius jūs brangius žaislus galite nupirkti savo vaikui... lotuliukas.gif
mano draugų nei vienas vaikas nėra TYČIA ko nors sulaužęs, o jei tai nutiko netyčia tai gal neverta kreipti dėmesį... rolleyes.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 05, 15:19)

Nelabai supratau, kodėl tik pasipuikuot prieš draugus brangūs žaislai g.gif . Mes pirkome ir perkame vaikams žaislus brangesnius, įdomesnius, bet rečiau, negu kai būna pilnos dėžės ,,chlamo''.
Koks skirtumas brangus ar pigus, bet tas žaislas yra to vaiko, ar būtinai jis turi juo dalintis, ar tiktai nieko tokio,jei sulaužys jį kitas vaikas atėjęs į svečius?
O savo daiktus duodate draugėms, svečiams, jums nieko tokio, kad ,,netyčia'' kažkas kažką pas jus sulaužys, subraižys, nulups, pasikuis po jūsų miegamąjį, spinteles, ir kt. ir tai bus pastoviai daroma, juk netyčia. Nemanau, kad butumete laiminga, jei reikėtų duoti savo brangų lūpdažį, kuriam gal ir pataupyti reikėjo, pasidažyti kokiai į svečius atėjusiai moteriškei ir ji besidažydama nulaužtų jį.
Atsakyti
Kaip taisyklė yra tokia šeimų kategoriją, kuriose jų vaikams "amžiais" kas nors "netyčia" atsitinka, o tėveliai palaimingai vypso, nes jiems atrodo, kad tai "nieko tokio" irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 05, 14:19)

thumbup.gif Suaugusiems visko atsitinka sveciuose, kad ir taure kokia sudusta begeriant vyna ir dar visokiu situaciju ax.gif Tai jau pats jautiesi nesmagiai, o kur dar jei visi uzsipultu doh.gif
O vaikai yra vaikai, as pries piktybini lauzyma kaip jus sakot is pavydo, bet gi visiemas visko pasitaiko ir del to panikuoti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditė @ 2010 03 08, 10:28)
thumbup.gif Suaugusiems visko atsitinka sveciuose, kad ir taure kokia sudusta begeriant  vyna ir dar visokiu situaciju  ax.gif Tai jau pats jautiesi nesmagiai, o kur dar jei visi uzsipultu  doh.gif
O vaikai yra vaikai, as pries piktybini lauzyma kaip jus sakot is pavydo, bet gi visiemas visko pasitaiko ir del to panikuoti  schmoll.gif

Vienas dalykas, kuomet vaikai bezaisdami netycia kazka sulauzo ar sudauzo, bet visai kitas reikalas, kuomet, kaip visokio skonio pupeles atveju sveciu atzala drasko roletus , skriaudzia semininku vaikuti, o tetusiai issidrebe debiliskai sypsosi, vietoj to kad sudrausmintu doh.gif
Atsakyti