Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Zvirbliuke, as apie kitka- apie neauklejamus vaikus.
Sterilus namai? Taures paklausk, as keliolikos sekundziu filmuka apie savo vaikus vaiku kambaryje esu nusiuntus. Ji saipesi, kad tas kambarys, kaip po karo blink.gif , nors tai buvo svelnusis varijantas biggrin.gif . Bet sveciuose mano panele jokiu budu nesudarkys namu, o vaikinuka as priziuresiu pati. Treju metuku vaikas mazas? Na jau. Stai maniskes nuotrauka: stovi mergyte prie torto tris pirstukus iskelus smile.gif . Tokie vaikai yra samoningi, su jais galima tartis, tevai (jei tik nera kokie istezeliai) yra vaikui autoritetas. Tokio amziaus vaika tikrai galima pakontroliuoti, kad del jo netektu daryti remonta kitu namu seimininkams ar asaroti ju vaikuciams.

O is isaukletu zmoniu uzauga ne tik kurybiski, isradingi, idomus zmones, bet ir megiami aplinkiniu smile.gif .

Ir dar- nematerialistai. biggrin.gif Vat, kas tau uzkliuvo? Kad lele sulauze. Ne mobilu koki, ne brangu daikta. BUTENT- megiama vaiko lele. Tu tokia turi? As turiu, iki dabar. Aciu Dievui, nuo "laukiniu bezdzioniu" ji isaugota biggrin.gif . Nors Tau gal ji pasirodytu baisi blink.gif , eiline pigi lele...
Atsakyti
QUOTE (mute @ 2004 01 12, 17:13)
Pavarai! Argi nelengviau buvo istiesti rankyte grazinancia mobilu draugei ir pasakyti , kad lai geriau pasideda i savo kisene mobilu, o ne i tavo zuikio burna. Ir islaidu maziau tongue.gif

Esme tame,kad ji su mano pacios mobiliu visad graziai zaidzia,nemeto. ka gi,pamaciau,kad meto biggrin.gif Bet nesuku galvos del tu keliu litu. Patirtis kartais kainuoja biggrin.gif
Atsakyti
Kai tavo vaikui dar nėra metukų, tai dvimetukas yra "tas didelis bjaurus neišauklėtas vaikas". mad.gif mad.gif Kai tavo vaikui sukanka dveji, supranti, kad jis - viso labo mažas, dar taip menkai tesusigaudąs pasaulyje žmogiukas unsure.gif wink.gif
Jei jūs piktinatės "nekultūringais" dvimečiais ir trimečiais, pagalvokite - visia galimas daiktas, kad vieną dieną jūsiškis irgi tokiu taps tongue.gif
Mano sesės sūnui - metukai ir šeši mėnesiai. Kai jis susitinka su maniškiu ( jam - metukai ir du mėn), tai kenčia, aišku, mano vargšas mažulis. Tačiau sesė pasakojo, kas būna, kai jos "dičkis" bendrauja su metais vyersniais vaikais. Tada jis tampa tokiu mažu, tokiu bejėgiu, o tie dideli neklaužados - tokie bjaurūs, išdykę biggrin.gif
Atsakyti
Zvirbliuke,
kazkaip abiejuose postuose labai suabsoliutini viska... huh.gif
Nemanau, kad bendravimas yra lygu anarchijai namuose. Paprasciausiai viskam turi buti ribos. Suversti zaislai ar knygos yra viena, bet sulauzyti zaislai ir is tu knygu isplesyti lapai yra visai kas kita. Lygiai kaip ir maisto kasneliai ant kilimo mano namuose butu absoliuciai netoleruojama, nesvarbu kas juos ten drabsto.
Na, o del tu "patogiuju" vaiku... Sakykim, kad mes cia kalbame ne apie "labai gerai isaukletus ir savo vieta zinancius vaikus", o tiesiog apie "isaukletus ir zinancius laika ir vieta vaikus". Juk galima leisti issisiauteti savuose namuose, jei jus tai toleruojate, o sveciuose mokyti elgtis siek tiek kitaip?
Beje, sutinku, kad 2-3 metu vaikai yra dar labai mazi, kad samoningai suvoktu savo veiksmus, bet nuo kada tada juos reiketu pradeti aukleti??? Ar kol jie mazi - leidziam bet ka, o nuo, sakykime, 7 metu staiga pradedam aiskinti elgesio kulturos subtilybes?
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 12, 15:20)
Ir dar- nematerialistai. biggrin.gif Vat, kas tau uzkliuvo? Kad lele sulauze. Ne mobilu koki, ne brangu daikta. BUTENT- megiama vaiko lele. Tu tokia turi? As turiu, iki dabar. Aciu Dievui, nuo "laukiniu bezdzioniu" ji isaugota biggrin.gif . Nors Tau gal ji pasirodytu baisi blink.gif , eiline pigi lele...

jei būtų specialiai laužę - taip, tada tėvai galėjo sudrausminti. O ką, siūlai atėjusiam į svečius vaikui neleeisti žaisti su kito vaiko žaislais??
KAi vaikui negalima imti mobilaus ar nuversti aparatūros, tai suprantama. Nes ir namusoe paprastai tėvai jam to neleidžia. Joks čia materializmas - kalbu apie vaikui suprantamus dalykus. Bet jei reikia čiupti iš vaiko rankų žaislą blink.gif
Atsakyti
Manau labiau reiktu diskutuot apie "neisaukletas bezdziones"tevus biggrin.gif nes siuo atveju,atsakomybe tenka jiems. jei ant mano grindu vaikas isspjauna kasni ir dar pritrupina sausainio,as ramiai jam pasakau "nieks ant grindu nespjaudo",bet tada jau to vaiko mamaos eile isvalyt visa tai. nes mane nervina kai as tavrkausi,stengiusoi palaikyt svara,o mielas svetelis prispjauto ar primeto zurnalo skuteliu. Vaikui tai naturalu ir idomu. Tegul. Bet tegul mamyte nevercia seiminku jaustis taip,lyg nesinoretu daugiau tu sveciu...
Atsakyti
Pasirasau po kiekvienuZvirbliukes zodziu.
Jei mane erzintu "nepastrojinti" vaikai, as sakyciau"ateikit i svecius be vaiku. Jei matyciau, kad sveciuose privalau visa laika jaustis kalta, kad mano mazylis (2-3 metu MAZYLIS), paeme kazkoki zaisla, kuris padetas po nosim ir ant kurio neparasyta "Cia mylimiausias ir labiausiai saugomas zaislas" tikrai daugiau ten neiciau, bet jei viskgi zmones man patibnka, bet tiesiog nemegsta ir nesupranta nieko apie vaikus, tai eiciau pas juos be ju.
Norge, o ka tavo vaikai daro sveciuose? Sedi kur pasodinti ir viskas? Saziningai ir kantriai lakia, kol mamyte baigs vizita? blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Roux @ 2004 01 12, 15:23)

Beje, sutinku, kad 2-3 metu vaikai yra dar labai mazi, kad samoningai suvoktu savo veiksmus, bet nuo kada tada juos reiketu pradeti aukleti??? Ar kol jie mazi - leidziam bet ka, o nuo, sakykime, 7 metu staiga pradedam aiskinti elgesio kulturos subtilybes?

Gal ir suabsoliutinu - nors lyg ir nerašiau, kad specialiai laužyti žaislus ar draskyt knygas yra gerai... unsure.gif Gal ne viską skaitei? wink.gif
Tai tada auklėkime kūdikius wink.gif Kad jie gerai elgtųsi, neverktų, kada nereikia, neapseilėtų svečiuose kilimo ir pan. Nesinori? Kūdikis to nesupras?
Dvimetis irgi ne viską supranta. Kad negalima imti , pvz., kompaktų - taip, jis tai supras, ir aš tik už tokį auklėjimą. Bet, pvz., kad negalima imti lėlės... rolleyes.gif Arba negalima paimti į rankas pyrago gabalėlio - nes paskui jo trupiniai gali nukristi ant kilimo... rolleyes.gif

Gražios jums diskusijos toliau, o aš jau turiu bėgti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 12, 17:22)
Kai tavo vaikui sukanka dveji, supranti, kad jis - viso labo mažas, dar taip menkai tesusigaudąs pasaulyje žmogiukas unsure.gif wink.gif

...va tevu pareiga ir yra padeti jam susigaudyti tame pasaulyje...
Atsakyti
Paskaiciau... Mamos, gal snekam apie skirtingus vaikus? Nieks jokiu pretenziju neturi, jei vaikas ka sugadina netycia. Jei isvercia zaislus, drabuziu spinta (buvo karta maskaradas laugh.gif ).Bet yra tokie "modernaus auklejimo" vaikai, kurie piktybiskai musasi, lauzo, gadina, vercia . Kai jam pasakai: neimk dazu, negalima, tai piktybiskai suvercia guasa ant kilimo. Kai pasakai, nereikia lauzyti sito vaikisko magnetofono dureliu, tai ziuredami i akis- trekst- ha ha ha. mad.gif Kai dukra uzsideda karuna ant galvos, tai nuplesia, perlauzia ir trenkia ant zemes. Paima mikrofona ir tempia du broliukai- vienas uz vieno galo- kitas uz kito- fuuu, spejau atimti (bet kam man dabar tas mikrofonas, jei dukros magnetofonodureles islauztos unsure.gif ). Arba- piesia visi, nepatiko dukros piesinys- griebe ir suplese. Ju teveliai viska stebi ir sypsosi- oi tas musu Petriukas neklauzad. Mano vaikai verkia. O vat kai pamatau, kad mano vaikai verkia, tai gero nelauk mad.gif . Arba tuoj pat duodu rimta pastaba, arba dedu "bana" tos seimyneles vizitams smile.gif .
Atsakyti
Pamenu verkdavom su sese ir puldavom slapstyti vertingesnius daiktus, kai į svečius turėdavo ateiti jos draugė su dviem sūnumis. Monstrai ne vaikai kažkokie buvo...brrrr...dar dabar pamenu-po tokios viešnagės tekdavo siurbliuoti ant kilimo ištraiškytus piragėlius, gramdyt mišrainę iš už lovos, eilinį kartą vežti taisyt sugadintą šilelį..Manau čia jau apsileidimas tos moterytės buvo. Labai jau daug leisdavo savo vaikams...gi turi būt kažkokios ribos...
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 12, 17:31)
Paskaiciau... Mamos, gal snekam apie skirtingus vaikus? Nieks jokiu pretenziju neturi, jei vaikas ka sugadina netycia. Jei isvercia zaislus, drabuziu spinta (buvo karta maskaradas laugh.gif ).Bet yra tokie "modernaus auklejimo" vaikai, kurie piktybiskai musasi, lauzo, gadina, vercia . Kai jam pasakai: neimk dazu, negalima, tai piktybiskai suvercia guasa ant kilimo. Kai pasakai, nereikia lauzyti sito vaikisko magnetofono dureliu, tai ziuredami i akis- trekst- ha ha ha. mad.gif Kai dukra uzsideda karuna ant galvos, tai nuplesia, perlauzia ir trenkia ant zemes. Paima mikrofona ir tempia du broliukai- vienas uz vieno galo- kitas uz kito- fuuu, spejau atimti (bet kam man dabar tas mikrofonas, jei dukros magnetofonodureles islauztos unsure.gif ). Arba- piesia visi, nepatiko dukros piesinys- griebe ir suplese. Ju teveliai viska stebi ir sypsosi- oi tas musu Petriukas neklauzad. Mano vaikai verkia. O vat kai pamatau, kad mano vaikai verkia, tai gero nelauk mad.gif . Arba tuoj pat duodu rimta pastaba, arba dedu "bana" tos seimyneles vizitams smile.gif .

Tai juk du skirtingi dalykai. Visos rasom pagal tema. o pagal tema, supratau, kad kalbam apie situacija, kur TYCINES ir PIKTYBINES zalos nebuvo
Atsakyti