Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Mute, apie ta meskiuka, tai as supratau, kad veiksmas vyko prie tevu akiu, o vaikai buvo perspeti tevams girdint, bet nieks nereagavo. blink.gif

Manau, grazu atlyginti bet kokia zala- tycine ar netycine. Cia ne kaip prievole, o paprasciausias mandagumas. Be to, reikia ismokyti vaikus pasakyti "atsiprasau".

Atsakyti
Einu dar isiskaitysiu apie ta meskiuka, bet man butu sokas jei tevai pasiulytu atlyginti zala uz ta zaisla, kuriuo leidau zaisti. Pasijausciau tikra kiaule. nei uz ka neimciau pinigu.
Atsakyti
Aha, paskaiciau. Visu pirma as situacija valdau pati ypac su vaikais. Kad ir kaip butu nepatogu, (jei jis man butu brangus) bet buciau meskiuka paemusi is vaiku ranku ir paslepusi, paaiskinusi, kad cia talismanas ar dar kokia pasakele suskelus ir vietoje to duociau ka kita arba prajuokinciau arba ju mamos paprasyciau , kad duotu jiems ka. Bet paprastai as leidziu zaist su tokiais zaislais, kuriuos galima lauzyti ypac 2-3 metu vaikams tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mute: 12 sausio 2004 - 18:37
matau, kad buvau ne taip suprasta, o kol prisedau vel, jus visa istorija priraset.

Kai draugai mus kviecia i svecius su vaikais, tai turi zinoti ka tai reiskia minimaliai - na kad suo butu uzdarytas, kad greitai duztantys daiktai butu kur nors padeti auksciau - na kad ir mobilus nesivoliotu ant stalo.
Priziuriu as savo atzalas, bet ne visur suspeju. Taip ir lova sveciuose buvo apsisiota - atsiprasiau ir kartu isvaleme. O ka daugiau galejau padaryti.
Buvo panasi situacija su anyta, kai sunus dar mazesnis buvo. Atvaziavom ir paleidom vaika. Matom, kad jisai zadintuva atsitempia. Tada ir paklausem, ar jie pasiruose musu atvaziavimui - nuo to laiko nebematau zemai padeto zadintuvo.

O visu svarbiausia - sveciuose as laukiu seimininku nuomones - ka mano vaikui jie leidzia ir ko ne. Nes gali buti, kad jiems yra nepriimtina tai, ka as savo vaikui leidziu ir kas man atrodo normalu. O gali ir atvirksciai.
Atsakyti
thumbup.gif Jega, taip ir turetu butu. Apie viska galima kalbeti, paklausti, susitarti.
Atsakyti
Paskaiciau. Manes i svecius nekvieskit su vaikais
Atsakyti
Yra ir pas mus namie buve panasiu situaciju. Nukirpo mergaites mano dukters Barbei plaukus. Darzely vaikai irgi persuko prisukamo visciuko mechanizma. Kas cia tokio? Juk pati leidau nestis... Gal ir maniske kur nors ka nors netycia iskrete? Tikrai neverta del to gadinti santykiu. Ypac tuomet, kai namuose yra ir daugiau puikiu zaislu. Dabar ji atrodo labai brangi, nes ja sugadino vyro brolio vaikai. O jei pati dukryte butu didesne ir padarytu ta pati? Juk daiktai, o ypac zaislai, su kuriais zaidziama nera amzini. Ne vienas mes nesame apsaugoti nuo panasios situacijos draugu namuose.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 12, 18:52)
Paskaiciau. Manes i svecius nekvieskit su vaikais

Niekus kalbi, motin biggrin.gif
Atsakyti
perskaiciau kai kam pritariu kai kam ne. galiu tik pasakyti kaip pas mus vyksta "priemimai" ir kaip mes varom i svecius. na visu pirma mano butent ta "laukine bezdzione" apie kuria cia buvo snekama, ne ji nepiktybine, tiesiog energijos perdaug, na dabar jau biski lengviau, paaugo, bet iki visai neseniai buvo kosmaras guobu g-veje. ph34r.gif

na visu pirma jeigu sugadina arba sulauzo kazka musu namuose - na ir kas, jie vaikai, negi dabar tevams kazkokias pastabas sakyti arba dar zalos atlyginti prasyti, - na man tai nesuvokiami dalykai. Jieigu jau sugadinta kazkas labai brangaus ar svarbaus- visu pirma kaltinciau save- kodel nepaslepiau ir t.t. Paprastai visas butas po vaiku "vizitu" primena musio lauka su visur besimetancias torto, sausainiu, popieriuku ir t.t. likucias. Nesuprantu kaip vaikai gali nesiausti, nieko nevartyti ir neimti - man depresija nuo tokiu. Ot problema, viskas yra isvaloma, sutvarkoma.

Situacijoj su lele, jeigu jau tokia ji svarbi vaikui - nupirkciau tokia pat arba panasia, o kita karta pan. zaislus paslepciau. ( cia kol maziukas vaikas dar), veliau tegu tai buna pamoka savo vaikui. Tokiu atveju buvo pas mus ne vienas, buvo asaru, visko buvo, uztat dabar supranta kad jeigu kazkas labai svarbu tau neleisti kad kitas tai sugadintu, o jeigu nesaugai ir kazkas sugadina kaltink tik save.

Atsakyti
Tokioj situacijoj nesakyciau nieko,juk gali but taip kad ir tavo vaikas kada ka sulauzys pas juos,o tuo labiau juk cia vaikai nezinojo apie ta mechanizma toki.Nezinau,tai juk zaislas,o aiskinantis galima ir santykius pagadint sad.gif Juk mes mokinam vaikus saugot kitu daiktus,o netycia kazkas padaryto...,na juk ir mes ka padarom netycia wink.gif
Atsakyti
Ir dar pastebejau toki dalyka kuo vyresnis arba kuo labiau tavo vaikas i "laukini" panasus tuo atlaidziau i kitu isdaigas ziuri wink.gif
Atsakyti
Visai gražiai jūs čia išdiskutavot smile.gif

Jei terminas "laukinė beždžionė" galioja tik Norge aprašytam atvejui (laužo magnetofoną ir juokiasi, plėšo karūną; ir kiti piktybiniai destruktyvūs veiksmai), tai visiškai pritariu - trūksta atsakingo tėvų požiūrio.
Oi, net lengviau atsidusau - mano vaikas, nors ir "beždžionė" - visur lipa, kariasi, - bent jau ne laukinė biggrin.gif Ir aš tikrai ne viską svečiuose leidžiu smile.gif Kol kas dar nieko nesugadino, nesulaužė, nesupurvino, neprivertė verkti...Net stebiuosi...

Atsakyti