Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Mūsų draugų šešiametis vaikas yra hiperaktyvus, tai kai ateina pas mus į svečius - na, pačios galit įsivaizduot, kaip atrodo namai ir žaislai... biggrin.gif Ir tėveliai jį ojojoj kaip tramdo ohmy.gif Bet man tai gaila vaiko dėl tokio dresiravimo, o ne namų. Gi matau, kad jis ne iš piktumo taip elgiasi, o dėl to, kad nemoka savo energijos suvaldyti huh.gif Būna, kad mes to uragano tėvus raminam, kad nebartų vaiko, nes pas mus viskas galima smile.gif Tik įpratom suslėpti vaikų mylimiausius žaislus, kad nenukentėtų, ir problemos nebėra, lai siaučia, gi vaikai biggrin.gif

Žinoma, jei vaikai piktybiškai siaustų, nu tai tikrai netylėčiau, bet pakolkas su tokiais dar neteko susidurti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (mute @ 2004 01 12, 18:04)
Cia matyt nuo zmogaus priklauso. O as pavyzdziui nenoreciau, kad mano namuose, svecias tvarkytusi, plautu, sluotu grindis, rankiotu popierius ir t.t. Na nebent drauges vaikas prikakojo ar priveme ant grindu ir tai tikriausiai isvalyciau pati. Nepulsiu rodyt : va ten siuksliu deze, o va ten sluota. As vistiek po sveciu vizito eisiu atstatineti sau patinkancios tvarkos. Man nepatinka, kai ateina net ir labai artimos drauges ir eina paskui save plauti isgerto kavos puodelio blink.gif

niu as ne apie tai wink.gif jei pas mane atvaziuotu oficiozai kokie,aisku valyciau pati,bet jei tarkim tu,ar kita kokia drauge,tai negi nepakeltum nastutes sausainio ispjaudu? nu netikiu,kad ne wink.gif pamenu,kad mano graziaja gele saugojai,uzkelei ant komodos ir neleidai saviskei lapu skint,tai cia juk tas pats. tuo labiau,kad Ingules aprasytoj situacijoj tai vyro brolio vaikai....
Atsakyti
gaila man butu to zaislo...bet tai praeis. Atsimenu ir as savo pykti, kai giminaites mergaite sulauze kalbancia papuga blink.gif
Tokiam mazam vaikiukui mylima zaisla galima pakeisti greitai kitu, gal pades?
O man gal galite patarti prie to paties?
Savaitgaly buvo sveciu pas mus, vaikai jau dickiai prie zaislu neina, bet...
Va dabar jau pareina mamu skundai vienu vaiku- jis nesimuso, nesikandziojo, bet nuolat mergaitems sake : gerai butu tave i*****, tavo mama butu gerai ******,kilnojo sijonus, kaisiojo rankas. mad.gif
Tos mergaites tik namuose pasisake mamoms, cia irgi kaip ir po ivykio.
Dabar tiek man niezti tai jo mamai pasakyti, Bet zinau pagal patirti, kad ji nebus linkusi tiketi....mes, suaugusieji, tai nematem ir negirdejom sad.gif
Yra toks variantas, kai kita karta ateis i svecius, sakyti, kad nesivestu to sexualinio maniako ph34r.gif
kas per jaunimas siais laikas? tas vaikas pirmokas...
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 12, 17:30)
Gal ir suabsoliutinu - nors lyg ir nerašiau, kad specialiai laužyti žaislus ar draskyt knygas yra gerai... unsure.gif Gal ne viską skaitei? wink.gif
Tai tada auklėkime kūdikius wink.gif Kad jie gerai elgtųsi, neverktų, kada nereikia, neapseilėtų svečiuose kilimo ir pan. Nesinori? Kūdikis to nesupras?
Dvimetis irgi ne viską supranta. Kad negalima imti , pvz., kompaktų - taip, jis tai supras, ir aš tik už tokį auklėjimą. Bet, pvz., kad negalima imti lėlės... rolleyes.gif Arba negalima paimti į rankas pyrago gabalėlio - nes paskui jo trupiniai gali nukristi ant kilimo... rolleyes.gif

Gražios jums diskusijos toliau, o aš jau turiu bėgti... smile.gif

Skaiciau, Zvirbliuke, viska skaiciau ir netgi atidziai, bet as manau, kad net ir netycia tai daryti nera gerai. Pasikartosiu, bet butent tevu pareiga yra viena akim matyti, ka ju vaikai daro ir sudrausti ar paaiskinti, kai prasideda kenkejiska veikla. Kaip tas vaikas suzinos, kad plesyti knygas yra negerai, jei niekas jam to nepasakys? Arba ko vertas bus auklejimas, jei pradesim jam tai sakyti tada, kai jis jau bus puse namu bibliotekos "suskaites"?

Del tavo paskutines pastraipeles. Lele imti galima ir graziai zaisti su ja galima. Bet plauku draskyti ar uz koju paemus galva i zeme dauzyti - ne. Va cia ir prasideda auklejamasis darbas. Na, o pyraga galima valgyti virtuveje prie stalo, o ne ant kilimo. Kita kalba, jei mamos taip maloniai bendrauja, kad nieko aplink nemato ar nenori matyti. Pazistu viena tokia mama, kuri mano, jog tiesiog paprasciau yra leisti vaikui, tikraja to zodzio prasme, nusiaubti namus, o paskui jai sutvarkyti, negu vargti aiskinant jam, kas galima, ir kas ne. Pasiteisinimas - manes neklauso, as pavargstu aiskinti. Beda ta, kad kuo toliau, tuo sunkiau bus...
Atsakyti
QUOTE (mute @ 2004 01 12, 17:37)
Viskas palaipsniui, taip, kad kaip vaikas ne is karto ima vaikscioti.....Keturiu metu vaikai jau suvokia nepalyginamai daugiau nei triju.

Arba nesuvokia nieko, jei nepradejote jo aukleti nuo tada, kai jis pradejo savarankiskai judeti...
Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 01 13, 06:52)
Va dabar jau pareina mamu skundai vienu vaiku- jis nesimuso, nesikandziojo, bet nuolat mergaitems sake : gerai butu tave i*****, tavo mama butu gerai ******,kilnojo sijonus, kaisiojo rankas. mad.gif
Tos mergaites tik namuose pasisake mamoms, cia irgi kaip ir po ivykio.
Dabar tiek man niezti tai jo mamai pasakyti, Bet zinau pagal patirti, kad ji nebus linkusi tiketi....mes, suaugusieji, tai nematem ir negirdejom sad.gif
Yra toks variantas, kai kita karta ateis i svecius, sakyti, kad nesivestu to sexualinio maniako ph34r.gif
kas per jaunimas siais laikas? tas vaikas pirmokas...

Jei pirmokas, tai jau visiskai protaujantis vaikis. Mamai butina pasakyti, kad nebutu blogiau unsure.gif huh.gif
Atsakyti
Ir dar vienas momentas smile.gif . Kai musu vaikas yra namuose, ar mes ji "paganom"? As paziuriu, kad nedarytu ko pavojingo, kad nesinestu tortu-kremu i vaiku kambari (ten vilnonis kilimas- ne mes ji klojom- dizaineriai, echm), kad nepiestu ant grindu nepasitiese klijuotes ir t.t. Tai sveciuose vaikus "paganyti" reikia daug daug atidziau- juk ten nepazistama aplinka, vaikas nezino taisykliu, nezino "povandeniniu rifu". Jei tevai nusiplauna nuo vaiko prieziuros (atseit- mes sveciai, prasome mumis rupintis, atejom pailset), tai kas vaika turi priziureti- namu seimininkai? Cia kas- pagarbos tiems zmonems pozymis? Abejoju. Be to, seiminnkai ir siaip nelabai jusu vaika pazista, negali ne numanyti, kas jam i galva saus.

Vat, kaip pas mus buvo nutike: buvo draugai. As "uzpelengavau", kad ju trimetis eina i sandeliuka, kur sudetas sportinis inventorius- slides, lazdos, dviraciai. Pasakiau tevams- ziurekit- ten vaikui pavojinga, ten yra tokie tai daiktai. Tie numojo ranka. Uzdariau duris. Vaikui pagrumojau pirstu- ten eiti negalima. Ir nuejau, nes nelaikau savo prievole ganyti svetimus vaikus, o ir vakariene baiginejau gaminti. Na, po minutes baisus trenksmas. Vaikas atsidare duris,uzsilipo ant didziulio vyrisko sportinio dviracio, su trenksmu griuvo ant plyteliniu grindu, dviratis ant jo. Aciu Dievui, atsipirko melynemis, nubrozdinimais ir ilgu ilgu asarojimu. O jei kas rimciau butu buve? Kas klatas? Mano manymu- tevai. O kas sake, kad vaikus auginti bus lengva? wink.gif

Atsakyti
Vienzo, reziumuojant: kiekvienam, net ir ne vaikui, gali visko nutikti, ir suduzti kas nors, ir issipilti, taciau reikia STENGTIS, kad taip nenutiktu, o vaikus to mokyti nuo pat maziausiu dienu. Tokia yra mano nuomone. Mane tevai moke gerbti svetima daikta labiau nei savo, as savo vaikams irgi noriu tai perduoti. O poziurio "nekreipiu demesio" negaliu toleruoti ir niekada to nedarysiu.

Ir dar del tu visu zalos atlyginimu. Elementarus padorumas reikalauja PASIULYTI kazkokia kompensacija - sutaisyti, isvalyti, atpirkti. Na, o jeigu tie nuostoliai nereiksmingi, jums tikriausiai pasakys "aciu, bet cia nieko tokio". Taciau demesi ir pagarba jus busite parode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roux: 13 sausio 2004 - 09:39
Galima uzduoti retorini klausima: dabar madingas vaiku auklejimas "viskas galima", nes taip jam leidziama laisvai tobuleti, vystytis, neriboti jo akiracio ir pan., tai gal cia kaip tik buvo tas madingas auklejimo budas? huh.gif
Atsakyti
Tai mes čia apie skirtingus dalykus kalbam. Aš irgi visiškai pritariu, kad reikia neleisti vaikui elgtis destruktyviai, piktybiškai, aišku, atsižvelgiant į jo amžiaus suvokimo ribas.
Ir kad tėvai visada turi sekti, kur yra jų mažametis vaikas ir ką jis veikia.
Ar kas nors prieštarauja? wink.gif

Kita vertus, tos suvokimo ribos skirtingos trijų mėnesių kūdikiui, metukų vaikui ir penkiamečiui. Negalima taikyti vieno principo visiems, kad ir iš geriausių paskatų. Mano Giriukas, pavyzdžiui, labai ilgai plėšė knygutes. Jis tai darė toli gražu ne piktybiškai - paprasčiausiai nemokėjo atsargiai vartyti lapų, puola susižavėjęs kokio meškiuko nuotykius sekti ir..drykst... unsure.gif Tai ką, dabar reikėtų vaiką barti, jei jis net nesupranta, ką blogo padarė?
Jei sulaukęs dviejų pradės plėšyti lapus, tada ramiai paaiškinsiu, kad tai negerai ir kodėl. Tada jau iš to bus naudos.

Tai štai - matyt, labai nekultūringą žmogų auginu, "neauklėju" nuo lopšio rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (vile @ 2004 01 13, 07:37)
Galima uzduoti retorini klausima: dabar madingas vaiku auklejimas "viskas galima", nes taip jam leidziama laisvai tobuleti, vystytis, neriboti jo akiracio ir pan., tai gal cia kaip tik buvo tas madingas auklejimo budas? huh.gif

Kaip tik pagalvojau, kaip yra Japonijoje. Ten vaikui iki penkių metų iš tiesų viskas galima. Absoliučiai. O paskui jis pradedamas "auklėti". KAs paprieštaraus, kad japonai - vieni kultūringiausių, subtiliausių, kitus labiausiai gerbiančių žmonių visame pasaulyje?
Žinoma, ten turi įtakos ir tradicijos, aplinka...
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 13, 07:48)
Mano Giriukas, pavyzdžiui, labai ilgai plėšė knygutes. Jis tai darė toli gražu ne piktybiškai - paprasčiausiai nemokėjo atsargiai vartyti lapų, puola susižavėjęs kokio meškiuko nuotykius sekti ir..drykst... unsure.gif  Tai ką, dabar reikėtų vaiką barti, jei jis net nesupranta, ką blogo padarė?
Jei sulaukęs dviejų pradės plėšyti lapus, tada ramiai paaiškinsiu, kad tai negerai ir kodėl.  Tada jau iš to bus naudos.

Zvirbliuke, visiems vaikams uzeina plesymo periodai. Tam namuose galima sukaupti vaikisku zurnalu kruvas, reklaminius bukletus. Aisku, paitaiko visko ir su knygutem. Bet niekada neiduodu ju i rankas pypliui paplesymui. Jei jau skaitom kartu knyga, tai paziuriu, kad neplesytu. O jei matau, kad paplesyti nori- tuoj duodu zurnalu. Aisku, visko buna, neapsaugai kartais ir geru knygu, ir tevelio kokia brangybe pagadina - visiems pasitaiko. Bet cia tik save gali kaltint, ne metinuka.
O vat jei eini i svecius, tai juk tada paziuri, kad Giriukas kitu vaiku ar ju tevu knygu neplesytu. Netikiu, kad nepaziuri wink.gif .

O del to auklejimo - "viskas galima"... Aciu Dievui, nedaug kas patikejo tom erezijom. smile.gif Vaikui galima viskas, kas neliudina, nekenkia, neskaudina, netraumuoja kitu. Garsiai rekti- prasom. Rekti- durnius!- tai jau ne. Galynetis su draugais- prasom. Musti silpnesnius- jokiu budu. Zaisti kompu- prasom. Dairytis po erotinius puslapiu- to betruko. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 13 sausio 2004 - 10:03