Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Tuja, as irgi patarciau vis del to tai "fifai" pasakyti. Labai gali buti, kad jai tik "onoras" sukils, bet gal yra koks sansas, kad ji paaukles savo atzalele wink.gif .

Ir dar vienas patarimas. Cia rimtai. Nejuokaujant. Kadangi tokie agresyvus bernai gali ir ranku nevaldyti (na, kad ir sijonus kilnoti), ir liezuvis palaidas smarkiai zeidzia, tai stai koks pasiulymas- yra vaiku savygynos mokyklos. Mes saviskei dabar ieskom. Ten ismoko ne tik ranka uzlauzti. Pypliams ten isaiskina, kaip elgtis, kai prie ju kabinejasi dideli dedes, kai bendraamziai skriaudzia. Kada kreiptis pagalbos i tevus ar praeivius, kada ir kaip garsiai rekti, kaip sugluminti skriaudeja, kaip islosti laiko ir pan. Girdejau, yra prie Marciulionio mokyklos berods. Gal dar kur? Gal kas bandet tokias pamokeles? Vat, laukiu drauge gris is keliones, paklausiu tiksliu koordinaciu vienu tokiu uzsiemimu. Galesiu cia parasyti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 13, 11:25)
Ir dar vienas patarimas. Cia rimtai. Nejuokaujant. Kadangi tokie agresyvus bernai gali ir ranku nevaldyti (na, kad ir sijonus kilnoti), ir liezuvis palaidas smarkiai zeidzia, tai stai koks pasiulymas- yra vaiku savygynos mokyklos.

kaip tik mes su vyru svarstem toki dalyka dry.gif
maza kas gyvenime.
O tai fifai jau kuriu kalba omenyje..Na nebuvo ji fifa, tik dabar toki vyra ,,inteligenta labai "susirado, tai kazkoks fifiskumas jauciasi rolleyes.gif
kaip nors delikaciai prieisiu prie reiklo ph34r.gif
Atsakyti
destrukcija, pasireiskianti zaislu lauzymu nebuna be priezasties. Todel drausti ir neleisti zinoma galima, taciau tai tikrai bus neveiksminga - vaiko agresija ishsilies kita forma arba nesamoningai nusikreips i save pati. Reikia ieskoti ir shalinti problema - ar tai demesio stoka, ar ribu bandymas, ar tiesiog pasaulio pazinimas, ar reakcija i tai, kad teveliai pykstasi... Nebus priezasties, nebus ir destruktyvios reakcijos i ja...
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 13, 09:16)

Japonai savo vaikams lyg ir leidzia viska, kas atitinka musu suminetas salygas- nezeidzia, nekenkia ir t.t. Savo tevo kelnes tasko- prasau. O jei praeiviu? Tikrai neleistu.

Japonijoje ir praeiviui leistų...O praeivis dar vaikui nusišypsotų užuot aprėkęs (kaip pas mus..) smile.gif

Bet nekalbėkim mes apie tą Japoniją...arba atidarom naują temą... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 13 sausio 2004 - 19:51
Sutinku si Kristina. Kad santykiai nesugestu, geriau imtis diplomatijos ir netiesiogiai uzsiminti apie tu vaiku darbelius.
O kitas pasiulymas, o gal klausimas: ar nebandei tos lelytes sutaisyti, juk jei tik persukta, tai gal galima isardzius viska sugrazinti i vietas. Mano vyras kai ka taip ir pataiso... tereikia pabandyti, juk nieko neprarasi, o gal pavyks issiaiskinti mechanizmo veikima ir leliukas bus laimingas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Almusia @ 2004 01 14, 09:44)
Sutinku si Kristina. Kad santykiai nesugestu, geriau imtis diplomatijos ir netiesiogiai uzsiminti apie tu vaiku darbelius.
O kitas pasiulymas, o gal klausimas: ar nebandei tos lelytes sutaisyti, juk jei tik persukta, tai gal galima isardzius viska sugrazinti i vietas. Mano vyras kai ka taip ir pataiso... tereikia pabandyti, juk nieko neprarasi, o gal pavyks issiaiskinti mechanizmo veikima ir leliukas bus laimingas rolleyes.gif

tai ako neskaitai visko? wink.gif Sutaise gi lelyte tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (mute @ 2004 01 14, 10:56)

tai ako neskaitai sko? wink.gif Sutaise gi lelyte tongue.gif

Nu nesibark taip, gal laiko neturejo, kartais jo tikrai daug prireikia ko viska perskaitai, o neduok dieve jei kuria diena praleisi, tai is vis tada uzsikast gali biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
mutei
tai ako neskaitai sko?  Sutaise gi lelyte 

nepastebejau, kad penki lapai prirasyti... pradejau skaityti nuo pradziu radau zmogaus nuomone tokia kaip mano ir parasiau, dar berasant sove pasiulymas sutaisyti ir viskas...
Atsakyti
Paskaicius man susidare ispudis, kad is tikro perejom prie 2 problemu:1) vaiku auklejimo 2) kaip elgtis, jei draugai ar gimines padare turtine zala.

is tikro, gan sudetingi klausimai. Matyt, kiekviena seima turi savo poziuri i vaiku auklejima, ir kiekvieno skirtingas supratimas apie zalos atlyginima.

As irgi patyriau tikrai nemaloniu emociju, bet taip ir pratylejau...
Gyveno pas mus kelis menesius vyro brolis su zmona (be vaiku), tai ji musu garu surinkeja bevalydama subraize (metalinis toks). Na, veikia jis, bet kiekviena syki paziurejus vis uzkliuna mad.gif . O atrodo zmogus suauges, bet atrodo net nesuprato, kad kazka pridirbo . Vyras kazka uzmete broliui, tuo viskas ir baigesi.
Atsakyti
as vakar siaip jau pati vaika sudraudziau, kad man kelnes aptaske. Visu svarbiausia ne aptaskytos kelnes siaip jau, o viso to pasekmes. Vaikas stavejo baloje su paprastais batais ( ne guminiais) ir taskesi - atleiskit man, bet as tikrai nenoriu namie sedeti su serganciu vaiku po jo tokio pasitaskymo iki kiek jis noriu.
Vasara, prasau gali taskyti, bet ziema, tai jau atleiskit blink.gif kaip sakoma, leidziama viskas, kas nekenkia sveikatai......

Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 01 13, 11:00)
dziaugiuosi del tavo leles, Ingule clap.gif
O ka man daryt su tuo seksualiniu maniaku? ph34r.gif

Nemaciau is kokio tu miesto, bet labai panasi situacija buvo mano vyresnelio grupeje. Atejauu viena diena pasiimti savo vaiko, ziuriu - aukletoja kazka labai paslaptingai ir stengdamasi kuo tyliau aiskina vienai mamai, ta vis kartoja : "negali buti, namie taip nedaro," ir tt ir pan. Zodziu, mamyte buvo giliai pasipiktinus aukletojos zodziais, matesi, kad nepatikejo pasakojimu. Paskui savo sunaus klausiau, ka gi tas vaikas padare. Jis pasake, kad lenda "prie dideliu panu uzpakaliu, ir net vienai tetai pliaukstelejo"!!! Sesiametis.
Nezinau, bet man atrodo, kad tavo fifa nepatikes... sad.gif
Atsakyti
Įdomi diskusija smile.gif

Keli pamąstymai:

1) Vaikams reikia laisvės, bet tik kontroliuojamoje aplinkoje arba kai išmoksta klausyti žodžio NE. Iki šiol atsimenu (virš 20 metų), kai pas mus svečiuose buvo pyplys, kuriam tėveliai į ranką davė riebų, varvantį cepeliną, ir kurią jis po to šluostėsi į fotelius, užuolaidas ir t.t. Jau tiek metų praėjo, o šeimoje klaidžioja prisiminimas apie adamsų šeimynėlę. Irgi giminės, bet nors kriukt... Kur tau!..

2) Laisvės svetimuose namuose duoti nereikia, nebent ten irgi turi vaikų arba viską leidžia. Turim pažįstamą, kuri mūsų vyresnėliui leidžia viską - kraustyti knygas (vieną lapą netyčia nuplėšė), kilnoti puodus, puodukus ir pan. Aš stresuoju, kai pamatau, lakstau paskui, o šeimiminkei - nieko. Tada ir aš ėmiau (?) mažiau jaudintis...

3) Vaikai labai imlūs ir daugelį dalykų atsineša iš šeimos arba iš bet kur, ką mato ar girdi. Apie sijonų kilnojimą buvo taip, kad mažylis ėmė svečiuose mamą bučiuoti į kakliuką, į žanduką, į nugarytę......... blush-anim-cl.gif Visos suprato teisingai. Tėtis gerai išmokė vaiką biggrin.gif ax.gif
Atsakyti