Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

Andrile, taip taip ir kokiu tik sporto saku nera neigaliesiems. Net ir pats nustebau, kad yra net gi akluju saudymas is lanko (ten jie orientuojasi pagal garsinius signalus ir taip taikosi). Praktiskai nera tu sporto saku kuriu neigalieji negaletu kultivuoti, na kiek man zinoma tai fiziskai neigalus negali tik futbolo zaisti. O daugiau praktiskai viska, net ir tokias kietas sporto sakas kaip regbis.
Sita filma jau esu mates koki 20 kartu ir kai kiekviena karta vis idomu. Jis yra dokumentinis ir nepagrazintas, butent parodantis kaip neigalieji gyvena, ka galvoja, kaip elgesi. Filmas tikrai lauzantis steriotipus. Verciantis suabejoti - kas yra kas. Ar ta stiprioji (sveikoji) visuomenes dalis isties yra stiprioji, o silpnieji ir yra silpnieji? O juk sitame filme fiziskai stipriu zmoniu nera, visi herojai yra su ipatingai aukstais kaklo pzeidimais (nuo ketvirto iki septinto kaklo slankstelio). O tokiu igudziu ir fizines formos, kokia matom filme, jie paseke tik nezmoniskos valios pastangomis.
Mes sita filma rodom Monciskese beveik per kiekviena nauja stovykla naujokams, kad pamatytu ka jie gali istiesu pasiekti.
Atsakyti
Na to net nepastebejau, turbut kad nesupratau kalbos. doh.gif Turiu omenyj kad šaudė aklieji. Iš tikro turbūt kad pastebėt visas detales tai jį reikia dar žiurėt ne karta ir ne penkis. Nesuvokiama yess.gif Bet tai tik įrodo kad nėra neįmanomų dalykų. Ir man net jau truputi gėda darosi už save. Pradedu galvot kad ne viska padariau, kad per dažnai pasidaviau. Pradžioj mes labai daug sportavom, dirbom, namuose, sanatorijose vaikas nors šoniukais ridendamasis keliaudavo po visa lova. Bet kai prasidejo epilepsija (ypač sudėtingos formos) tiek vaiką nukamuodavo kad visi laimėjimai dingdavo. Šitaip eilė kartų ir nusprendžiau kad sportininko iš mano vaiko nebus. Iš sanatorijos į ligoninę tiesiai, arba dėl priepuolių, arba dėl plaučių. Na šiuo metu galiu pasidžiaukti kad po to kai įsidėjom gastrostoma tai priaugom svorio, automatiškai ir sustiprėjom. Bandysim vėl į Palanga nulėkt į sanatorija. Bet kojytės jau nebeišsitiesia iki galo.

Beje gal kas nors susidūrė su stuburo operacijomis. Turiu omenyj kad tvirtinti stuburo slankstelius, sujungti, kad sėtėti galėtų tvirčiau. Važiuosiu pas ortopedą, bet gal kas jau susidūrė? Po vizito pas gyditoja galbūt aiškiau išsireikšiu blush2.gif
Atsakyti
Andrile, siame filme nerode kad aklieji saudo is lanku. Tai pasakojo mano destytojas, kad yra tokia sporto saka. smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras , amriirm ir imgarda tas pats zmogus .Prisiregistravau dar karta ,kad galeciau namuose su jumis bendrauti,nes darbe ne visada galiu.O grįzysi namo tik perskaitau ir negaliu jums parasyti,tai dabar as turiu du vardus .Skaiciau ta medžega kur mariuxas atsiunte"Tu gali " labai įdomu ir manau kad naudinga,nes dar ne viska perskaiciau. Kino dar nepersisiunciau nes as ieškau kad galeciau per DVD paziureti visa seima kartu.
Atsakyti
Kreipiuosi į šio forumo mamas ir ne tik(kaip visos žinome,turime vienintelį vyruką-Mariuxą ax.gif ).Labai kviečiu prisidėti prie naujo tinklapio kurimo,jis bus skirtas vaikams,žmonėms gimusiems su SPINA BIFIDA ir jų tėveliams.Šis tinklapis jau turi pavadinimą-GYVYBĖS AŠIS(t.y stuburas).Didžiausia pagalba reikalinga dėl šio tinklapio struktūros sukūrimo(t.y kaip jis turėtų atrodyti,kas jame galėtų būti ir t.t)Labai prašau jūsų prisidėti drinks_cheers.gif Labai lauksiu jūsų pasiūlymų,minčių,idėjų.
Atsakyti
Na mamytes vienykimes, mūsų vaikučių liga ganėtinai populiari (kaip bebūtų liūdna), sudėjus visa informacija į vieną vietą galbūt galėsime padėti naujoms šeimoms ir žinoma vienas kitam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikinti Moteris, Paneles, Mergaites reikia ne vien per specialias sventes...
Jas reikia sveikinti ir mylet kiekviena diena...
Taigi noreciau Aš ir prisijungti prie sveikinimu ir pasveikinti visas moteriskos lyties atstoves
Tu kažkam saulė atmerktom akim, šviesi diena tamsiom naktim. Tu kažkam juokas ir širdis, tu kažkam džiaugsmas ir viltis.... Su Kovo 8-ja diena nail.gif angel.gif flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariuxas @ 2008 03 08, 13:20)
Sveikinti Moteris, Paneles, Mergaites reikia ne vien per specialias sventes...
Jas reikia sveikinti ir mylet kiekviena diena...
Taigi noreciau Aš ir prisijungti prie sveikinimu ir pasveikinti visas moteriskos lyties atstoves
Tu kažkam saulė atmerktom akim, šviesi diena tamsiom naktim. Tu kažkam juokas ir širdis, tu kažkam džiaugsmas ir viltis.... Su Kovo 8-ja diena nail.gif  angel.gif  flirt.gif

Grazus zodziai, net apsiverkiau. Juose tokia gili prasme...
Atsakyti
ačiū, Mariuxai, už gražius žodžius, tu tikras džentelmenas 4u.gif
Atsakyti
AČIŪ Mariuxai už tokius gražius žodžius...Juk taip malonu sulaukti dėmesio iš vyriškos pusės,ane mamytės assa.gif Vis dėl to,taip kartais norisi pabūti moterimis ir pasijusti trapiomis it porcelianas drinks_cheers.gif
Atsakyti
ACIU MARIUXAI clap.gif drinks_cheers.gif

Agutis noriu paklausti kaip geriau, ar apie savo pasiulymus diskutuojame forume, ar rasyti tau asmeniskai g.gif
Atsakyti
Na man svarbiausia sžinoti,kiek žmonių prisidės ir padės įgyvendinti mano įdėją.Tai labai svarbu,nes nuo to priklausys tinklapio pobūdis.Svarbiausia,bent jau pasisakykite,kiek yra norinčių įgyvendinti šią idėją mirksiukas.gif Na kolkas susidomėjimo nesulaukiu schmoll.gif Keista,nes juk tai liečia mūsų vaikų ir mūsų pačių tėvų gerovę g.gif
Atsakyti