Įkraunama...
Įkraunama...

Mitralinio vožtuvo nesandarumas

QUOTE(evel1 @ 2008 11 04, 14:39)
mad.gif gal tu kokia daktare,kad taip viska cia nusimanai,jai tokios ydeles neturi tai aik i kita puslapi,ir ten reisk savo mintis. umn.gif

atsiprašau...
nenori nereikia - Tavo problema...
Atsakyti
ko cia pykti? reikia dekoti, kad zmogus pasidalina savo ziniomis. juk daznai buna, kad suaugusiems buna vienokie pozymiai, o vaikams kitokie. be to, jei prolapsas ir nesandarumas nera tas pats, tai valio, kad paaiskino zmogus, nes as maniau, kad cia vienas ir tas pats, todel ir parasiau, kad turiu prolapsa. bet pasirodo, cia reikia diskutuoti apie nesandaruma, o apie prolapsa diskutuoti naujoje temoje, nes kitaip zmones yra klaidinami.
as visada uz naujas zinias. aciu loram 4u.gif
Atsakyti
Tai gerai,Loram tada,jai taip jau zinai,tai paaiskink tada,kraujas kaip teka ir jo dalis neprateka,ir jis gryzta atgal y priesirdzius,tai prolapsas ar nesandarumas,paaiskink kvailutei. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(evel1 @ 2008 11 04, 21:49)
Tai gerai,Loram tada,jai taip jau zinai,tai paaiskink tada,kraujas kaip teka ir jo dalis neprateka,ir jis gryzta atgal y priesirdzius,tai prolapsas ar nesandarumas,paaiskink kvailutei. schmoll.gif

o ko taip uzsipulti zmogu? kas cia tokio, kad ji parase savo nuomone?
Atsakyti
nieks cia nieko neuzsipuola.
Atsakyti
Nu Loram tikrai kompetetinga atsakyti tokius klausimus. As labai dekinga uz jos konsultacija apie kraujo tyrimus, ir labai dziaugiuosi, kad siame forume yra tokiu zmoniu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
isviso susipainiojau,mes cia apie nesandaruma ar apie prolapsa snekam,temos pradzioje buvo parasyta mitralinio voztuvo nesandarumas.
Papildyta:
noreciau,kad lemur cia atsilieptu kuri,ir uzvede sia tema.
Atsakyti
tai ką aš ir sakau - kad tema neatitinka diskusijos esmės.
čia visos mergaitės pasakoja apie mitralinio vožtuvo prolapsą, o tema - MV nesandarumas.
pabandysiu kuo aiškiau paaiškint skirtumus ir kas tai yra.
MV prolapsas - tai kai susitraukus kairiajam skilveliui kraujas su dideliu spaudimu teka ir spaudžia mitralinio vožtuvo bures ir jos verčiasi į prieširdį; paprastai tai būna jauniems žmonėms dėl jungiamojo audinio elastingumo ir jokių nesandarumų nebūna. Žinoma, jei kraujo spaudimas būna aukštas ir kairiajam skilveliui sunku išstumti kraują į aortą, ilgainiui gali išsivystyti nesandarumas (taip būna retai, bet būna)
MV nesandarumas - tai kai dėl įgimtų ar įgytų vožtuvo pakitimų mitralinis vožtuvas susitraukiant kairiajam skilveliui praleidžia kraują į kairįjį prieširdį (neatlaiko spaudimo arba nesandariai uždaro "skylę") - tokiu būdu mažiau kraujo patenka į aortą, o tuo pačiu mažiau teka į sisteminę kraujotaką - mažiau maisto medžiagų ir deguonies pateikia smegenims, inkstams ir kt organams, tuo pačiu ir mažiau tenka širdžiai. MV nesandarumas matuojamas laipsniais pagal tai kiek kraujo grįžta į prieširdžius. Kai ilgą laiką būna didelio laipsnio nesandarumas - nukenčia tiek skilvelis (reikia stumdyti kraują pirmyn-atgal), tiek prieširdis (nuo didelio kraujo kiekio ištempiamos sienelės); todėl kai matoma, kad jau pradeda nukentėti širdis - siūloma operacija.
tai tiek paprastai.
Atsakyti
nu va: tai aciu loram uz paaiskinima,atsiprasau taves,musu atvejis yra MV nesandarumas, ir seneliu susiaurejimas,bijau del vaikiuko nes jam tik dar 3metukai,tai ir jieskau kas turi tokias ydutes,kad papasakotu apie tai.
Atsakyti
QUOTE(evel1 @ 2008 11 04, 21:57)
seneliu susiaurejimas

kas čia? sienelių sustorėjimas? suplonėjimas? ar kas? susiaurėjimo nežinau. g.gif
Atsakyti
daktare taip sake, kad voztuvo nesandarumas ir seneliu susiaurejimas,as ir pati nesuprantu kokiu seneliu,kad nieko nepaaiskino, ta daktare.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti