Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija ir nėštumas

Sveikos nėštukės ir prijaučiančios,

Turiu tokia seną bėdą - šienligę (alergiją smilgų, ypač motiejukų ir šunažolių žiedadulkėms). Kai nieko nesilaukiau, naudodavau vaistus nuo alergijos. Kai laukiaus pirmosios dukros kažkaip išgyvenau be tablečių, matyt nesutapo, jų žydėjimas ir tokie karščiai... O dabar jau antrą dieną dėl slogos nebegaliu kvėpuoti per nosį, visa gerklė kaip išdeginta, ir nuolat dusina unsure.gif

Pasidalinkit savo patirtimi, kaip su tokia bėda kovojate ir ar galbūt jums gzdztoja parekomendavo kokių vaistų, kurie tikrai nekenkia pirmuosius tris nėštumo mėnesius.

O gal šiaip kokių padedančių naminių priemonių žinot? cool.gif
Atsakyti
Aš pirmą kartą per savo 26 m. patyriau, kas yra šienligė ar alerginė sloga sad.gif Dabar esu 20 sav. nėščia ir nežinau, ką tokiu atveju vartoti... Tai drėkinu veidą vėsiu vandeniu ir stengiuos nesikasyti... sad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

As nezinau ar man sienlige ar siaip persalimo sloga, bet jau sloguoju beveik savaite. Nosis istisai uzsikimsus, sunku kvepuoti.matyt nakti kai kvepuoju per burna, ryte skauda ir gerkle. Purskiuosi i nosi juros druskos tirpala (yra vaistinese), tik toks galimas vaistas nestukems.nors jis man ir nelabai padeda, bet nors tam kartui nosi atkisa. ir stengiuosi gerti daugiau arbatu.
tikiuosi geritai praeis ir nepakenks maziukui
Atsakyti
Sveikos,
aš jau pusė laiko kaip laukiuos, o šienligė ar kažkuri alergijos forma man stipriai pasireiškė būtent šiais metais... sad.gif Iš pradžių nekreipiau dėmesio, o šiandien einu pas vidaus gydytoją - žiūrėsiu, ką ji pasakys, nes nėštukėms vaistinėje be recepto rimtesnio vaisto neparduoda...
Vakar buvau pas homeopatę. Ji mane ilgokai klausinėjo, ir, kadangi pas mane labiausiai jautrios akys, išrašė akių lašų Oculoheel po 1 lašą 2 - 3 k./d. ir Rinital tablečių 1 tabl. 2 - 5 k./d.
Žiūrėsim, kaip man čia seksis smile.gif
Atsakyti
Na man nėštumo metu nuo šienligės labai padėjo Nisaleze purškaliukas tai net ne vaistas o priemone kuri neleidžia žiedadulkėms ar šiaip dulkėms ir jų erkutėms patekt į organizmą per nosies gleivinę.
user posted image
Nėščiosioms ir maitinančioms tikrai galima, nevisi daktarai tai žino nes priemonė Lietuvoje atsirado tik pernai, o juk nevisi gydytojai dominis naujovėmis alergologijos srityje mirksiukas.gif
Atsakyti
ir man šienligė, aną savaitę atsibusdavau 4 ryto ir čiaudėdavau ir snarglėjausi iki pietų, baisu žodžiu. Aš lašinausi Pinosol lašus į nosį, nes visiškai užkimšta, neina kvėpuot. padėjo. o taip tai dar dantistė patarė vatelę sumirkyt sūriam vandeny ir kišti į nosį. čia jau naminė priemonė, tas pats kas jūros vandenį pirkt vaistinėj.

kai gyd. paklausiau ką daryti, tai aprėkė mane, kad "tik apie save galvoji, siaubingas tu žmogus, tau vaikas nerūpi". sakė kad homeopatiniai (seniau ir aš rinithalį naudodavau) gali dar labiau pakenkti bla bla bla. nu žodžiu nieko negalima daryti, reikėjo prieš nėštumą gydytis doh.gif tai daugiau aš jos nieko nebeklausiu, gydausi pasiskaitydama informacinius lapelius mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane yra alergija kaštonų, ievų ir jazminų žiedadulkėms. Kažkaip dabar jaučiuosi gerai, matyt nesutapo tas laikas su nėštumu. Tarpais paperšti akis ar nosį, bet išsiverčiu be vaistų.
Atsakyti
sveikos 4u.gif noreciau paklausti jusu.....planuojam leliu bet jau 7 men nepastoju...sergu alergija(dilgelyne)gal kuriai taip buvo ir sekmingai pastojo??kaip jautetes nestumo metu??kaip su vaistukasi daret??geret??kokius??o gal kuri irgi sera sia alergija ir irgi negali pastoti kaip as.....?? verysad.gif
Atsakyti
As irgi turiu idiopatine (neaiskios priezasties) dilgeline. Pas mane ji pasireiskia ant veido, ypatingai ant akiu voku. Pastoti alergija netrukde nei viena, nei antra karta. Tik pirmo nestumo metu buvo ziaurus paumejimas, atrodziau klaikiai, kaip sudauzytu veidu. Akys buvo istinusios, kaip sumustos, raudonos, labai tos raudonos vietos niezedavo, po to lupdavosi oda tose vietose, po to budavo vienos dienos pertrauka, ir po to vel vikas is naujo... Ir taip
beiveik visa nestuma. tai as tada ir suzinojau, kad turiu kazkokia alergija, tik nestumo metu niekas jokiu tyrimu neatlieka. Pries tai tik kartais atsirasdavo koks nieztintis patinimas ant akiu voku. bet manydavau, kad nepatinka kosmetika ir tiek.
Kai pagimdziau ta alergija isliko tik kiek retesne, paumedavo po to, kai pasidazydavu... Atlikau eile tyrimu, kas man yra. Tai isvada tokia: nenustatytos priezasties dilgeline. Dabar as vel nestuke.gif 16 sav. ir dar ne karto dilgeline nebuvo pasireiskusi. Bet as jos nebebijau, zinau, kaip su ja reikes kovoti, jeigu kas... Ir vaikui neturetu atsiliepti.

Atsakyti
QUOTE(Dzaiva @ 2007 08 09, 16:38)
As irgi turiu idiopatine (neaiskios priezasties) dilgeline. Pas mane ji pasireiskia ant veido, ypatingai ant akiu voku. Pastoti alergija netrukde nei viena, nei antra karta. Tik pirmo nestumo metu buvo ziaurus paumejimas, atrodziau klaikiai, kaip sudauzytu veidu. Akys buvo istinusios, kaip sumustos, raudonos, labai tos raudonos vietos niezedavo, po to lupdavosi oda tose vietose, po to budavo vienos dienos pertrauka, ir po to vel vikas is naujo... Ir taip
beiveik visa nestuma. tai as tada ir suzinojau, kad turiu kazkokia alergija, tik nestumo metu niekas jokiu tyrimu neatlieka. Pries tai tik kartais atsirasdavo koks nieztintis patinimas ant akiu voku. bet manydavau, kad nepatinka kosmetika ir tiek.
Kai pagimdziau ta alergija isliko  tik kiek retesne, paumedavo po to, kai pasidazydavu... Atlikau eile tyrimu, kas man yra. Tai isvada tokia: nenustatytos priezasties dilgeline. Dabar as vel nestuke.gif  16 sav. ir dar ne karto dilgeline nebuvo pasireiskusi. Bet as jos nebebijau, zinau, kaip su ja reikes kovoti, jeigu kas... Ir vaikui neturetu atsiliepti.

sveikute,zinok ir man letine idiopatine dilgelyne....keik jau ligoninej gulejau vaistu esu prigerusi tyrimai....alergologai, dermatologai, dermovenerologai, hemopatai, taip toliau ir panasiai....jau pavargu nebegaliu ...geriu vaistus,antraip "uzsikasyciau" verysad.gif verysad.gif verysad.gif nebezinau ka daryti...kokius vaistus tada reikes gerti kaip busiu nestuke?? verysad.gif kai gulejau ligoninej dakatre pasake:jei dabar neisgydisiu taves tai zinok iklimpai i ziauru SUDA.......... verysad.gif verysad.gif

be to man ant viso kuno ji...... verysad.gif verysad.gif verysad.gif kaip uodo ikandimai...ziauriai niezti......po to pasidaro puksles tokios na zodziu ziauriai net nzn ka daryti...... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blakstiena: 09 rugpjūčio 2007 - 21:28
QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 09, 21:26)
sveikute,zinok ir man letine idiopatine dilgelyne....keik jau ligoninej gulejau vaistu esu prigerusi tyrimai....alergologai, dermatologai, dermovenerologai, hemopatai, taip toliau ir panasiai....jau pavargu nebegaliu ...geriu vaistus,antraip "uzsikasyciau" verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif nebezinau ka daryti...kokius vaistus tada reikes gerti kaip busiu nestuke?? verysad.gif kai gulejau ligoninej dakatre pasake:jei dabar neisgydisiu taves tai zinok iklimpai i ziauru SUDA.......... verysad.gif  verysad.gif
be to man ant viso kuno ji...... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif kaip uodo ikandimai...ziauriai niezti......po to pasidaro puksles tokios na zodziu ziauriai net nzn ka daryti...... verysad.gif

Uzjauciu. Kaip suprantu pas mane tai ne taip baisiai, kaip tau. Likgonineje tikrai nereikejo guleti. Buvo israse man jei neklystu prednizolono, taciau paskaicius jo instrukcija, negeriau, nes tuo metu planavau vaikeli...
man praeina su tepaliuku Premandol. bet as jo tepti daznai negaliu, nes jis su hormonais, o dilgeline pas mane ant veido, ypac apie akis, kad neisplonetu oda...
Nestumo metu isviso negalima naudoti hormoniniu tepalu. Tai pirmo nestumo metu stengiausi paprasciausiai pakenteti ir tiek . Galejau tepti tik Iricar tepala nuo nezejimo, nors man jis jokio niezuolio nenuimdavo. Geriausiai man tada tiko ir dabar tebevartoju UREASE kosmetika (nezinau ar teisingai pavadinima uzrasiaus -jei reikes veliau patikslinsiu). Skaudancias ir nieztincias vietas tepu sios linijos kremu su Zn ir Cu.
o kaip tu gydaisi?
Atsakyti
QUOTE(Dzaiva @ 2007 08 10, 12:59)
Uzjauciu. Kaip suprantu pas mane tai ne taip baisiai, kaip tau. Likgonineje tikrai nereikejo guleti. Buvo israse man jei neklystu prednizolono, taciau paskaicius  jo instrukcija, negeriau, nes tuo metu planavau vaikeli...
man praeina su tepaliuku Premandol. bet as jo tepti daznai negaliu, nes jis su hormonais, o dilgeline pas mane ant veido, ypac apie akis, kad neisplonetu oda...
Nestumo metu isviso negalima naudoti hormoniniu tepalu. Tai pirmo nestumo metu stengiausi paprasciausiai pakenteti ir tiek . Galejau tepti tik Iricar tepala nuo nezejimo, nors man jis jokio niezuolio nenuimdavo. Geriausiai man tada tiko ir dabar tebevartoju UREASE kosmetika (nezinau ar teisingai pavadinima uzrasiaus -jei reikes veliau patikslinsiu). Skaudancias ir nieztincias vietas tepu sios linijos kremu su Zn ir Cu.
o kaip tu gydaisi?

kiek as jau vaistu esu isgerusi kad tu zinotum..ir vieninteliai kurie man tinka tai KESTINE..isgeriu tabletike ir 2-3 dienom jokiu berimu jokiu nieziejimu po to vel tas pats......nebezinau ka daryti..... verysad.gif verysad.gif verysad.gif o dar testukas vaiduokliuka parode vakar...isvis bijau dabar..... verysad.gif
Atsakyti