Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(laimikė @ 2007 01 06, 11:16)
LABAS
GAL KAS GALIT ATSAKYTI PER KIEK LAIKO TURI SODRA PERVESTI PINIGELIUS ,BIULIOTENI PRIDAVIAU 12.15,O DAR NEPERVEDE.
KAZIN KAIP MAN PASKAICIUOS JEI AS NESCIA BUSIU 5 MEN .ANT BIULIOTENIO

irgi panašiai pridaviau nedarbingumo pažymą-12.15. tai sakė. kad praves per 15 darbo dienų ax.gif tebelaukiu....
Atsakyti
Teiravausi Sodroje dėl pašalpų pervedimo.
Pinigėlius jie veda kiekvieną trečiadienį, turi pervesti per 15 dienų.

(aš pridaviau nedarbingumo žaymėjimą 12,14 maždaug), pinigus 28 dieną jau turėjau sąskaitoj
Atsakyti
aciu

tai jau reikia ieskoti kur pinigeliai pradingo
Atsakyti
as pasiskambinau i sodra ,ten maloniai paaiskino kad mano darboviete tik 12.27 pristate biulioteni,nors as jiems padaviau 12.08
tai del to ir pinigeliu negaunu
Tad jei kam kyla klausimu skambinkit 8700 70080
Atsakyti
QUOTE(laimikė @ 2007 01 09, 10:11)
as pasiskambinau i sodra ,ten maloniai paaiskino kad mano darboviete tik 12.27 pristate biulioteni,nors as jiems padaviau 12.08

Tai per 15 dienų Sodra perveda, kad dokumentai pristatyti į Sodrą, o kad darbovietės vėliau pristato nedarbingumo pažymėjimus, tai faktas. Tiesa, galima ir patiesms nedarbingumo pažymėjimus pristatyti į Sodrą.
Atsakyti
as pasiskambinau i sodra ,ten maloniai paaiskino kad mano darboviete tik 12.27 pristate biulioteni,nors as jiems padaviau 12.08tai del to ir pinigeliu negaunu

vat del siu priezasciu visada vezdavau nedarb.lapeli i SODRA pati...kad greiciau butu
Atsakyti
Sveikos merginos,
Turiu toki klausimuka:

Mano mama sakė, kad girdėjo, lyg tais SODRA irgi perskaičiuoja ligos pašalpas ir grąžina kažkokį skirtumą. Gal kas žinot apie ką čia jinai galėjo girdėti, būtų smagu gauti atsakymą.

Ačiukas bigsmile.gif
Atsakyti
Parašų tvarkymosi akcija SuperMamoje!

Dalyvio parašas – vieta trumpam, neužimančiam daug vietos asmeniniam devizui, šūkiui, mėgiamai citatai; mažai, padoriai, estetiškai nuotraukai/paveiksliukui (maksimalus nuotraukos aukštis - 120 taškų/pikselių); arba 1-2 skaitliukams/liniuotėms, kurie padeda skaičiuoti laiką iki svarbaus jūsų gyvenime įvykio ir pan.
Parašai nėra skirti išvardinti visiems jūsų vaikučių vystymosi pasiekimams - tam turime dienoraščius forume, bendraamžių temas; neperkraukite parašo nuotraukomis – tam turime galerijas, „Štai mes kokie“ temas. Didžiulis perkrautas parašas apsunkina ir prailgina puslapio vartymo laiką forumo dalyviams, kurie turi lėtesnį interneto ryšį (tokie puslapiai kraunasi ypač ilgai).
Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - "Skelbimų lenta".

Stenkitės pasirinkti trumpą subtilų įdomų skoningą parašą! Būkit malonios, pas ką netvarka, susitvarkykit! Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo.

Atsakyti
sveikuts,turiu toki klausima.
mano dekret skaiciuosis is 2006.10,11,12o vaiko pinigai 2007,01,02,03 (30sav.geguzes22)
dabar daleiskim as iseiciau ant bilietenio nuo vasario is kurio menesio mokama bilietenio pinigai?kuris men. nukentetu?
aplamai;kaip skaiciuojasi biuletenis is kokio men. ?is praeito?is ketvircio?ar paimamas vidurkis is kokiu laikotarpiu? ACIU!
Atsakyti
QUOTE(agug @ 2007 01 10, 20:53)
sveikuts,turiu toki klausima.
mano dekret skaiciuosis is 2006.10,11,12o vaiko pinigai 2007,01,02,03 (30sav.geguzes22)
dabar daleiskim as iseiciau ant bilietenio nuo vasario is kurio menesio mokama bilietenio pinigai?kuris men. nukentetu?
aplamai;kaip skaiciuojasi biuletenis is kokio men. ?is praeito?is ketvircio?ar paimamas vidurkis is kokiu laikotarpiu? ACIU!

Ligos pašalpos apskaičiavimas ir mokėjimas

Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugant šeimos narį). Ši pašalpa negali būti mažesnė kaip 80 procentų ir didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio (apskaičiuojama pagal Vyriausybės 2003 m. gegužės 27 d. nutarimu Nr. 650 patvirtintą Darbuotojo ir tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką).
nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius – nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Ligos pašalpa apskaičiuojama pagal užpraeito ketvirčio pajamas, jūsų atveju bus iš III ketvirčio (liepa, rupjūtis, rugsėjis).
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 01 10, 22:06)
Ligos pašalpos apskaičiavimas ir mokėjimas

Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugant šeimos narį). Ši pašalpa negali būti mažesnė kaip 80 procentų ir didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio (apskaičiuojama pagal Vyriausybės 2003 m. gegužės 27 d. nutarimu Nr. 650 patvirtintą Darbuotojo ir tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką).
nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius – nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Ligos pašalpa apskaičiuojama pagal užpraeito ketvirčio pajamas, jūsų atveju bus iš III ketvirčio (liepa, rupjūtis, rugsėjis).

Labai aciu!Tai kaip suprantu mano men .nenukentetu?As bijojau, kad nesusigadinciau su dekreto ir vaiko pinigais!
Atsakyti

Dabar yra toks "saugiklis" - darbdavys privalo užpildyti nedarbingumo antrą pusę per 10 dienų po pateikimo. Vat kas bus jeigu neužpildys niekur neparašyta biggrin.gif , bet reikalauti galim.
Atsakyti