Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Auges @ 2007 01 11, 10:19)
Dabar yra toks "saugiklis" - darbdavys privalo užpildyti nedarbingumo antrą pusę per 10 dienų po pateikimo.  Vat kas bus jeigu neužpildys niekur neparašyta  biggrin.gif , bet reikalauti galim.

Bet juk nėra parašyta, kad darbdavys privalo vežioti ir kada vežioti biuletenius mirksiukas.gif Užpildyti galima ir iš karto, o vat nuvežti ... biggrin.gif Iš buhalterijos pusės žiūrint, pvz., mane nervina, kad turim vežioti biuletenius, visų pirma todėl, kad reikia trenktis į kitą miesto galą, be to, būna tokių inspektorių, kurie 70 atvežtų biuletenių registruoja, varto ir mūsų nepaleidžia, taigi sugaištama ne mažiau kaip pusė darbo dienos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vinga @ 2007 01 11, 10:57)
Bet juk nėra parašyta, kad darbdavys privalo vežioti ir kada vežioti biuletenius  mirksiukas.gif Užpildyti galima ir iš karto, o vat nuvežti ...  biggrin.gif Iš buhalterijos pusės žiūrint, pvz., mane nervina, kad turim vežioti biuletenius, visų pirma todėl, kad reikia trenktis į kitą miesto galą, be to, būna tokių inspektorių, kurie 70 atvežtų biuletenių registruoja, varto ir mūsų nepaleidžia, taigi sugaištama ne mažiau kaip pusė darbo dienos  doh.gif

mano darbovieteje buhaltere kategoriskai atsisake veziot biuletenius, motyvuodama,kad jai nepriklauso tai daryti. tai visi darbuotojai patys nuveza.
Atsakyti
QUOTE(vinga @ 2007 01 11, 10:57)
Bet juk nėra parašyta, kad darbdavys privalo vežioti ir kada vežioti biuletenius  mirksiukas.gif Užpildyti galima ir iš karto, o vat nuvežti ...  biggrin.gif Iš buhalterijos pusės žiūrint, pvz., mane nervina, kad turim vežioti biuletenius, visų pirma todėl, kad reikia trenktis į kitą miesto galą, be to, būna tokių inspektorių, kurie 70 atvežtų biuletenių registruoja, varto ir mūsų nepaleidžia, taigi sugaištama ne mažiau kaip pusė darbo dienos  doh.gif

mirksiukas.gif žinau (pati buhalteriauju biggrin.gif) - vienam darbe veža DU buhalterė - ji veža kartą per savaitę, kartais daugiau kartais mažiau, o kitam darbe - pasakiau kad patys vežiotų. smile.gif
Atsakyti
Oj nea, kad as vezhciau biuletenius-rodos darbo maza... Nizashto ! laugh.gif Nors kai viena busima mamyte pora kart su nedarbingumo pazymejimu "praspyre" is sodros, tai ejau pabaubti... Aisku, vezt neprivaloma, ce priklauso nuo to, kaip susitariama imoneje del buhalterio darbo smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Labai reikia jusu patarimo.
Isidarbinau ir padirbau tik 2 sav., susirgo dukra ir paemiau nedarbinguma.Iki tol buvau vaiko auginimo atostogose.Kaip man bus skaiciuojamas nedarbingumo apmokejimas ir ar is viso jis bus?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2007 01 15, 16:38)
Sveikos,
Labai reikia jusu patarimo.
Isidarbinau ir padirbau tik 2 sav., susirgo dukra ir paemiau nedarbinguma.Iki tol buvau vaiko auginimo atostogose.Kaip man bus skaiciuojamas nedarbingumo apmokejimas ir ar is viso jis bus?
Aciu

Tais atvejais, kai apdraustasis asmuo neturi reikiamos ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai jis buvo išleistas vaiko nuo 1 iki 3 metų priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas.
Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Jei dirbantis ir apdraustasis asmuo, turintis reikiamą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą ligos pašalpai gauti, užpraeitą ketvirtį neturėjo pajamų, nes buvo išėjęs nemokamų, vaiko priežiūros nuo vienerių iki trejų metų atostogų ar apskritai nedirbo, jam skiriama minimalaus dydžio ligos pašalpa.
Minimali mėnesio ligos pašalpa negali būti mažesnė už laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį galiojusių einamųjų metų šalies draudžiamųjų pajamų ketvirtadalį, t. y. 303 Lt, kai einamųjų metų šalies draudžiamosios pajamos –1212 Lt.

Tai stažą būtiną ligos pašalpai gauti Sodra jums skaičiuos prieš vaiko priežiūros atostogų suteikimą.,t.y. stažą, o ne pašalpos dydį, o pašalpos dydį skaičiuos pagal užpraeito ketvirčio pajamas.
Atsakyti
Kas žinot, parašykit:
Jei vienas iš tėvų yra vaiko priežiūros atotogose, ar gali kitas iš tėvų gauti nedarbingumo lapelį kito vaiko slaugai. ar už jį Sodra mokės tuos 85 proc?
Atsakyti
Gal kas nors žinote kokia maksimali mokama suma už nedarbingumo pažymėjimą. Vyras susirgo, labai blogai jaučiasi, bet vistiek veržiasi eiti į darbą, nes girdėjo, kad yra kažkokios "lubos" ir pašalpa už nedarbingumo pažymėjimą skaičiuojama ne nuo visos atlyginimo sumos, o nuo ne daugiau 2000Lt. ?
Atsakyti
Gal kas nors žinote kokia maksimali mokama suma už nedarbingumo pažymėjimą. Vyras susirgo, labai blogai jaučiasi, bet vistiek veržiasi eiti į darbą, nes girdėjo, kad yra kažkokios "lubos" ir pašalpa už nedarbingumo pažymėjimą skaičiuojama ne nuo visos atlyginimo sumos, o nuo ne daugiau ~2000Lt. ?
Atsakyti
ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, kuris maksimalus - einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių laikinojo nedarbingumo nustatymo dieną, 5 dydžių suma.
Nuo 2006 m. liepos 1 d. patvirtintos 1 212 Lt dydžio einamųjų metų draudžiamosios pajamos.
taigi 1212*5 (ant popieriaus) yra lubos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 17 sausio 2007 - 14:23
QUOTE(ooo @ 2007 01 17, 14:20)
ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, kuris maksimalus  - einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių laikinojo nedarbingumo nustatymo dieną, 5 dydžių suma.
Nuo 2006 m. liepos 1 d. patvirtintos 1 212 Lt dydžio einamųjų metų draudžiamosios pajamos.
taigi 1212*5 (ant popieriaus) yra lubos

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, pasimečiau tarp tu ketvirčių doh.gif gal galite prakonsultuoti blush2.gif jei susirgau gruodžio mėn., tai pagal kuriuos ketvirčius man bus skaičiuojama ligos pašalpa?

Ir dar vienas dalykas - biuletenis uždarytas 29 d., o likusios 2 mėnesio dienos buvo 6dienis ir 7dienis, tai taip išeina, kad už jas niekas nemokės? unsure.gif ta prasme, pas mane darbe atlyginimas nepriklauso nuo darbo dienų skaičiaus per mėnesį ir moka visad fiksuotą algą, bet tą mėnesį iš darbdavio gavau tik iki biuletenio pradžios ax.gif
Atsakyti