Sveikos.Turiu 'sukaupus' jau 2 biuletenius,nes nebuvo kaip juos nuvezt i Sodra.Gal kas zino kiek laiko as juos galiu dar pasilaikyti?Ir gal kvailai skamba,bet uz juos moka pagal tuos ketvircius nuo isdavimo poliklinikoj datos ar nuo tada,kai pristatai i Sodra?Aciu kas atsakys

Jei neklystu, tai pristatyti turi per 6mėn., o pinigus išmoka per maždaug 5 dienas nuo pristatymo.
QUOTE(d-oncek @ 2008 07 22, 19:38)
Sveikos.Turiu 'sukaupus' jau 2 biuletenius,nes nebuvo kaip juos nuvezt i Sodra.Gal kas zino kiek laiko as juos galiu dar pasilaikyti?Ir gal kvailai skamba,bet uz juos moka pagal tuos ketvircius nuo isdavimo poliklinikoj datos ar nuo tada,kai pristatai i Sodra?Aciu kas atsakys 

Reikia nedarbingumo pažymėjimus pristatyti Sodrai ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo ligos pabaigos.
Skaičiuojant atskaitos taškas yra pirma ligos diena, nurodyta nedarb. pažymėjime. Kada pristatysit Sodra, tai įtakos skaičiavimui neturės

QUOTE(ypata @ 2008 07 22, 19:09)
Jei neklystu, tai pristatyti turi per 6mėn., o pinigus išmoka per maždaug 5 dienas nuo pristatymo.
Aciu uz greitus atsakymus,dabar sugipsuota koja sedziu,tai dar 1 i kolekcija biuleteni.Galesiu ramiai kaupti

Papildyta:
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2008 07 22, 19:33)
Reikia nedarbingumo pažymėjimus pristatyti Sodrai ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo ligos pabaigos.
Skaičiuojant atskaitos taškas yra pirma ligos diena, nurodyta nedarb. pažymėjime. Kada pristatysit Sodra, tai įtakos skaičiavimui neturės

Sveikos... Norėčiau pasiteirauti, gal kuri susidūrėt su tokia situacija - laukiuosi trečio - savijauta labai prasta, visas organizmas signalizuoja -moteriške, reikia poilsio ar bent pusdienį pagulėt pakėlus kojas - jos patinusios, jau ima skaudėti galvą, vieną akį traukia rūkutis, vakar jau ir kraujo spaudimas buvo ties viršutine riba, dar labai skauda nugara - turiu išvaržą, priaugus daug svorio - labai skauda sąnarius, tat kartais sunku net pajudėt iš vietos... o dar ir tulžis ko gera tirštėja kaip reikiant, nes vis skauda šoną... Nu žodž, vaikštau ir ašaros byra... Kartais net pagalvoju - nualpčiau, ir nulėčiau iki MB gryš vakare iš darbo, nes gyvenam vieni, nėra kam padėt prižiūrėt vaikučių, beje, tuos stebukliukus turim du, vienam greit du, kitas pusketvirtų... Mažajai dygsta paskutiniai dantukai - labai skausminga, pikta kaip šeškiukas, vyresnėlis labai jautrus - na, kas turi praktiškai nekalbantį vaiką, žino, kas tai yra... Jaučiu, kad žiauriai reikia pagalbos prižiūrint vaikus... Auklės negalim sau leist, močiutės dirba... Esu girdėjusi, kad jei mama, esanti vaiko priežiūros atostogose, negali prižiūrėti vaiko, tėtis gali gauti nedarbingumo pažymėjimą... Ar tai tiesa? Ir kas tai sprendžia? Mano aprašytu atveju tai turbut netaikytina?
... Bet mums tai būtų kone vienintelė išeitis... Juk visi mano negalavimai baigsis su vaikelio gimimu, o dabar man tereiktų daugiau poilsio ir ramybės... Gal kas žinot, kokiais tiksliai atvejais galimas toks nedarbingumo tėčiui išdavimas, klausiau savo ginekologės, bet ji nemato pagrindo... Tai ar pagrindas atsiras tik tuomet, kai jau mane išveš su greitąja? Atsiprašau, tiek prirašius, bet kad sunkums ir nerimas bais jau dušią spaudžia, ir bliaunu prie kompo kaip ožka
... Labai lauksiu nors kokių žinučių...

QUOTE(ypata @ 2008 07 22, 20:09)
per 5 d.d. paskaičiuoja, o perveda per dar 10 d.d (pagal įstatymą)
Sveikos
turiu toki klausimeli 
i nauja darba isidarbinau tik pries 1.5 menesi, jei dabar paimciau biliuteni, ar man kas nors priklausytu? girdejau 2 versijas, kad nieko negauciau nes nesu isdirbus 3 menesius, o antra ,kad gauciau nes pries tai dirbau didesni laikotarpi nei 6 menesius, gal aks zinote atsakyma i si man labai rupima klausima?

i nauja darba isidarbinau tik pries 1.5 menesi, jei dabar paimciau biliuteni, ar man kas nors priklausytu? girdejau 2 versijas, kad nieko negauciau nes nesu isdirbus 3 menesius, o antra ,kad gauciau nes pries tai dirbau didesni laikotarpi nei 6 menesius, gal aks zinote atsakyma i si man labai rupima klausima?
QUOTE(Cherry_ @ 2008 07 25, 11:56)
Sveikos
turiu toki klausimeli 

taip gausi, nes tavo bendras stažas daugiau nei 3mėn..tik darbovietė turi pasiskambint į sodrą ir sužinot tavo stažą. tuomet ir pats darbdavys apmokės 2dienas, o likusias sodra.
Girdejau, kad jei biletenis tesiamas daugiau nei 31 k.d. , tai sodra moka 100 proc., o ne 85 proc. Tiesa tai ar ne?
QUOTE(Leticija @ 2008 07 30, 10:21)
Girdejau, kad jei biletenis tesiamas daugiau nei 31 k.d. , tai sodra moka 100 proc., o ne 85 proc. Tiesa tai ar ne?
Ne, netiesa

"nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio".
Sveikos, aš paklausiu tokio dalyko:pradėjau dirbti nuo birželio 2.,rugpjūčio 8 išėjau"ant biletenio", ar priklausys man nedarbingumo pašalpa, kaip jie ten skaičiuoja tas pašalpas nuo kokio laikotarpio, iš ankstesnės darbovietės išėjau vasario pabaigoj, atsakykite jei kas žinote, nes liga rimta,teks prabūt nedarbingai ne vieną savaitę, tad jei negausiu pinigėlių tai liūdna...
QUOTE(ermelinda @ 2008 08 12, 16:39)
Sveikos, aš paklausiu tokio dalyko:pradėjau dirbti nuo birželio 2.,rugpjūčio 8 išėjau"ant biletenio", ar priklausys man nedarbingumo pašalpa, kaip jie ten skaičiuoja tas pašalpas nuo kokio laikotarpio, iš ankstesnės darbovietės išėjau vasario pabaigoj, atsakykite jei kas žinote, nes liga rimta,teks prabūt nedarbingai ne vieną savaitę, tad jei negausiu pinigėlių tai liūdna...
gausi pašalpą. Skaičiuos iš I ketvirčio pajamų.