Įkraunama...
Įkraunama...

Karoliniškės: Delfinukas

QUOTE(Carmen @ 2004 08 24, 12:38)
Lankėme Delfinuką, baisu... Tik ir žiūrima kad, kuo daugiau pinigų iš tėvų išmelžti,
Pliusai
1.Baseinas,
2.Vaikas išmoko plaukti,
Minusai
1.Atėjusi vaiką pasiimti 18 val radau jį su išgėrusiu sargu,
2.Auklėtojų paviršutiniška priežiūra ko pasekoje traumos ir pan. (mano vaikui šiame darželyje buvo sulaužyta ranka, koja (pirma pagalba nesuteikta), buvo išgasčio priepolis kai auklėtoja sudavė per rankas už pirštuko čiulpimą...)

Aš savo kito vaikučio už jokius pinigus ten neleisčiau. Tiesa priima p. vedėja tik kišį gavusi.

blink.gif blink.gif gun_bandana.gif umn.gif o as apie ji ateity gavojau frusty.gif
Atsakyti
Ingakalni, tu nueik ir paziurek. As galiu apsakyti, kad turime didele tiek valstybiniu, tiek privaciu darzeliu patirti ir siame darzelyje mano siiap jau sunkaus charakterio vaikui geriausia. Aukletojos labai nuosirdziai dirba ir sportinis isikrovimas manau jam padeda islieti begaline energija, kuri kituose darzeliuose buvo man aiskinama kaip "nenormalumas".
Vedeja ima ne kysi. Kysis, kai perki vedejai sarmos ceki, o kai perki grindu laka, ar tapetus, tai parama darzeliui, kuriame bus ir tavo vaikas.Puikiai zinau darzeliu, kur manes vos ne atviru textu prase kysio vedejos, bet tai buvo konkreciai prasoma pinigu, kad atsirastu vieta vaikui darzelyje, kuriam jis ir pagal gyvenama vieta priklause. Taip, kad geriau paziureti, pakalbeti ir pamatyti, kaip vaikai atrodo grupese.
Pvz. mano vaikas viename privaciame darzelyje buvo laiminga iki tam tikro laiko ir finansavimas cia niekuo detas, jei aukletojos santykis su vaiku pasidaro formalus.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 10 13, 14:02)
Pas mus grupeje aukletoja Marina, o kita pagyvenusi, labai gera, bet vardo nezinau doh.gif

Įtariu Jūs vyresnių grupėje. Maniškė - mažiukų - Varliukų biggrin.gif .

Mano pagrindinis reikalavimas darželiui yra kad mano vaikui būtų gerai. O tai pirmiausia priklauso ne nuo basenų, patalpų, o nuo auklėtojų. Patalpos Delfinuke - nieko ypatingo. Gana senoviškas ir "pasidėvėjęs" darželis. Maniškė kol kas tik pratinasi, tai ašarų ryte upeliai teka. Bet atrodo, kad grupėje vaikai draugiški, per daug vienas kito neskriaudžia. O kaip ten tos auklėtojos, labai norėčiau pamatyti.
Atsakyti
Mano dukra Delfinuką lankė tik mėnesį unsure.gif
Nežinau kiek kalta aplinka ir auklėtojos, kiek jos pačios sunkus charakteris, bet vaikas ten nepritapo sad.gif
Tik mane šokiravo požiūris. Kai paklausiau kaip čia vaikai lavinami, kokie būna užsiėmimai, pamokėlės (be baseino), man atsakė "na ką čia juos mokinsi, koks gi tas jų intelektas" Taip atsakė auklėtoja blink.gif
Kai rašiau prašymą priimti į darželį, vedėja kalbėjo visai kitaip unsure.gif
Taip, kad gal ta vedėja tikrai gera, tikrai pasišventusi tam darbui, bet auklėtojos tai toli gražu ne visos doh.gif
Atsakyti
Draugės vaikas irgi kažkur tik mėnesį lankė unsure.gif
Atsakyti
Siaip ten su jais ir dainuoja ir soka ir manksta daro, vyresniukai ir pratybu sasiuvinius turi, kur jie spalvina ir pan.
Maniskis irgi sunkaus charakterio, vat su geresne baze "Lakstingaloje" neistverem, po 2 metu isejom, nes mane uzgrauze aukletoja, o vaika grupes vaikai..o cia gerai..tikiuosi nereikes pervesti i kita darzeli del logopediniu bedu
Atsakyti
Ką mačiau mažuliukų grupėje, tai muzikos pamokėlės numatytos 2 k. per savaitę. Tik dar nežinau, ką per jas daro. Mano manymu, viskas priklauso nuo auklėtojos - kas jai draudžia su vaikais knygeles paskaityti, ratelį pažaisti?

Nežinau, gal labai būsiu ne į temą, bet pasigedau daržely magnetofono g.gif . O gal toks daiktas nenaudojamas pedagoginėj praktikoj? Bent jau maniškei tai čia būtų super terapija - užleidai telebimbam ir ramu biggrin.gif .

Kitas dalykas man labai įdomus tai tas trumpesnis auklėtojų darbas... Na, mūsų atveju tai viskas OK - maniškei labai patinka ta mergina, kuri ateina išleisti auklėtojas. Bet pati sistema įdomi g.gif

Atsakyti
Tai visuose darzeliuose taip yra, viena dirba nuo 7 ryto iki kokiu 15, o paskui kita ja isleidzia iki darbo pabaigos, kita diena ta kur isleido sedi nuo 7 ryto ir pan, nes ju darbo diena, taigi neprasideda kaip musu nuo 8 iki 17.
Del magnetofono, tai manau, kad dalinasi, nes as nesiau irasytus CD su liaudiskom dainom vedejos prasymu, kad grupese vaikai galetu paklasuyti ir pasimokyti.
o gal aukletoja ratelio ir paskaitymo knygeles nevadina to pamokelemis ir lavinimu? Mano supratimu lavinimas tai kai moko anglu kalbos, skaiciuoti ir t.t. nes dabar kai jau yra darzeliu su pamokelemis, tai zaidimu rateliuose, pirstu manskteliu nebevadina taip, viskas kaip savaime suprantama dienos programa.
Atsakyti
O aš galėčiau papasakot iš asmeninės patirites, aš pati tą darželį lankiau, tiesa tai buvo prieš 15 metų tai mano pasakojimai gal ir ne visai aktualūs. Šiaip mano prisiminimai tikrai geri apie patį darželį, labai patikdavo baseinas (kaip tik mano laikais jis ir atsirado). Auklėtoja tikrai buvo labai nuostabi, tik va nepamenu tiksliai jos pavardės, lyg tai Čepienė ar pan., įdomu ar dar dirba. Direktorę mes visi labai mylėjom, vos pamatę bėgdavom apsikabint, tik jau žvairos seselės baisiai bijojom. Buvo dar tokia faina moteriškė Onutė, tik nezinau kokios jos pareigos buvo, bet mums ji irgi baisiai patiko, o mėgstamiausia visų vieta buvo rūsys, bet jau ten patekdavo tik išrinktieji. Aha, suprantu, skamba baisiai, bet ten mums būdavo tikras rojus, nes ten palyginus nedidelėj patalpoj buvo tiek žaislų ir tokių visokių nematytų (grupėse tokių fainų nebūdavo). Įdomu kaip tai reikėtų suprast? Teko pries porą metų lankytis "Delfinuke", vaizdelis tikrai kitas, viskas labai pasikeitę, pagražėję, tik va kvapas korodiuje tarp dviejų korpusų man pasirodė toks pažįstamas iš vaikystės... O gal pasivaideno? g.gif
Oi, kažko aš čia į prisiminimus nuklydau smile.gif
Žodžiu, man šitas darželis patiko tiek vaikystėje tiek ir dabar patinka, iš pažystamų gerų atsiliepimų girdžiu. Ir nesvarbu, kad gal ir tvora vietom kreiva ir aplūžus (vietom ir iš senų lovų padaryta). Vat. ax.gif
Atsakyti
Pas mus grupeje vaikai tevu, kurie patys lanke ta darzeli..vis delto kazka tai sako. Nezinau kaip kuriose grupese aukletojos, bet musiskes geros.
Beje, del magnetofonu, tai yra keli ir dalinasi.
Antradieniais is Kauno atvaziuoja tokia mergina, kuri muzikos vaikus moko per zaidimus, tai aks atvaziuoja vaiko pasiimti apie 18 val. vaikai ka tik buna baige tuos uzsiemimus.
Taip, direktore kartais sakyciau tevams vis pasakoja, reklamuoja, ka ji padare, ka reikia padaryti, bet manau, akd tai tiesiog ir charakteris ir sukimasis is padeties. pas mus grupeje pakeite grintis i laminata, apsiltino..grazu, ne linoleumas ir silciau ir man negaila, kad mes tam davem pinigu. Juolab, kad mano vaikis su staliumi praleido visa diena, nesitrauke ne per metra, taip jam idomu buvo.
Atsakyti
Sveikos,

As irgi planuoju vaika leist i si darzeli. Girdejau, kad jis skirtas alergiskiems vaikams, kad mityba pritaiko specialiai pagal kiekviena vaika, ar tiesa? Mums tai labai svarbu. Ir nuo keliu metu priima vaikucius?
Atsakyti
Dagniuska sveikute smile.gif

Mes lankom si darzeli ir kol kas nesiskundziam. Lopselinej grupej labai superines aukletojos, tikrai atsidave vaikams. Priima i lopsiuka nuo metuku, del spec. mitybos tikrai nezinau, reiktu pasiteirauti pas vedeja

Tai gal dvi Dagnes lankys ta pati darzeli thumbup.gif ?
Atsakyti