Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Macarons
100g migdolų miltų
200g cukraus pudros
100-110g kiaušinio baltymų, kambario temperatūros
50g cukraus
žalios arbatos lapelių

Avietinis kremas
2 kiaušinio baltymai, kambario temperatūros
100g cukraus
125g sviesto, kambario temperatūros
100g aviečių

Macarons
Kiaušinių baltymus plakite, kol pabaltuos, supilkite cukrų, ir plakite iki standžių putų. Silikonine mentele įmaišykite persijotus migdolų miltus, cukraus pudrą ir kapotus žaliosios arbatos lapelius. Maišykite kol gausis vientisa mase. Nepermaišykite, nes suskystės. Iš konditerinio maišelio išpaudus macarons, skardą po kartu daužtelkit žemyn ant stalo, taip susprogines oro burbuliukai like macarons. Paliktite kol paviršius apdžius. Priklausomai nuo drėgmės 15-60 min ar net daugiau. Kepkite 10 min 150C temperatūroje. Išėmus iš orkaitės leiskite atvėsti.

Avietinis kremas
Įstatykite indą virš verdančio vandens, maišykite baltymus su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Nuėmę indą plakite iki lengvų putų, įmaišykite sviestą bei avietes, plakite dar porą minučių kol gausis vientisa masė. wub.gif

Reklamos jokios nereikia, blogas tik laisvalaikis, o ne verslas smile.gif

Atsakyti
o kokio senumo baltymai turi būti ? g.gif nes šviežių naudoti nereikia, kadangi iš šviežių tikrai nesigaus macarons'ai schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 12, 06:54)
o kokio senumo baltymai turi būti ?  g.gif  nes šviežių naudoti nereikia, kadangi iš šviežių tikrai nesigaus macarons'ai  schmoll.gif  biggrin.gif


Turi buti bent para pastoveje kambario temperaturoje smile.gif o saldytuve stiklineje pries tai pora irgi dienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sannioks @ 2013 03 12, 10:20)
Turi buti bent para pastoveje kambario temperaturoje smile.gif o saldytuve stiklineje pries tai pora irgi dienu smile.gif

Ar tai galioja visiems receptukams macaron?
Ir kiek laiko galima laikyti, jau iskepusius sausainiukus sios ???
Atsakyti
erikiuxxx, visada kiaušinių baltymai turi būti pastoveję bent vieną dieną (čia mažiausiai, o dar geriau būtų palaikyti keletą dienų) (o ne naudoti šviežius), kad gautųsi macarons , čia - vienas iš niuansų mirksiukas.gif

dėl laikymo, tai yra vienas niuansas - prancūzai juos rekomenduoja ragauti praėjus 48 valandoms po iškepimo g.gif o šiaip iškeptus macarons galima drąsiai užšaldyti thumbup.gif
Atsakyti
mano kepti macaron's
user posted image

user posted image
Atsakyti
jie tiesiog puikūs , agu0na, thumbup.gif pagal kokį receptą gaminote? mirksiukas.gif
Atsakyti
as gaminau su italiska morenga ,receptas is interneto smile.gif
Atsakyti
irmulia ACIU labai uz atsakyma 4u.gif as taip ir pagalvojau , siandiena puse naktes naktinejau, ir nemazai receptuku perziurejau rusu kalba, tai ne visose rasoma apie ta baltyma, turbut nenori paslapties isduoti biggrin.gif
reikes kuria diena po svienciu prisiruosti, ir paciai pabandyti jos iskepti ax.gif

si noriu isbandyti
http://niksya.ru/?p=...

http://www.bing.com/...amp;FORM=IDFRIR

cia su italiska morenga
http://www.bing.com/...amp;FORM=IDFRIR


sis atrodo lengvai pagaminamas
http://www.bing.com/...amp;FORM=IDFRIR


cia net 9 skirtingi receptukai
http://www.bing.com/...amp;FORM=IDFRIR





=====================


agu0na didziausias ACIU uz macarons, skonis nuostabus wub.gif , Erikai labai labai sokoladiniai patiko thumbup.gif , zinokit vakar beveik visus suvalgem doh.gif gaila kad daugiau neuzsakiau smile.gif

siandienai liko tik tiek doh.gif
MMMMMmmmmmm buvo nerealu ♥♥♥
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 17 kovo 2013 - 16:02
agu0na,nuostabūs macarons, o skonis dieviškas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
agu0na, labai grazuus jusu macaronsai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 03 17, 00:59)
Ar tai galioja visiems receptukams macaron?
Ir kiek laiko galima laikyti, jau iskepusius sausainiukus sios ???


Baltymai turi buti pasendinti visada kepant macarons 4u.gif
Atsakyti