Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

as kepiau macaron's 3 kartus, pati pirmaji karta pavyko viskas tobulai, baltymus laikiau tik para virtuvej ant stalo, truputi padziovinau pries kepnt ir isejo idealus (turbut pirmo karto sekme), antra karta visska nesamone gavosi bet baltymu nelaikiau per nakti, dariau is svieziu, o trecia karta baltymus sendinau savaite saldytuve paskui para kambario temperaturoj ir gavosi taip pat nesamone. nezinau ka ne taip darau, baltymus atrodo idealiai isplaku ir masau keleta kartu tik iki reikiamos konsistencijos, bet orkaitej jie man pakyla ir subliuksta gaunasi guminiai kazkokie. turiu minti kad migdolu miltu gal pamazinau... reiks dar pameginti
Atsakyti
QUOTE(agu0na @ 2013 03 17, 13:26)
as gaminau  su italiska morenga , receptas is interneto  smile.gif


aaa, aišku biggrin.gif smagu, kai yra internetas, ir gali receptus susižvejoti. thumbup.gif Joa, yra pora skirtingų gaminimo būdų, pagal itališką gaunasi, kai kaitinamas sirupas , ten didelę reikšmę turi jo temperatūra ax.gif


na, kiek čia kartų esu bandžiusi kepti ( gal kokius 4) , dar "neišlaužiau" tų nepakartojamai idealių biggrin.gif o ką daryti, kai teko ne vieną kartą juos FR ragauti ( beje, ten irgi yra ir iš ties labai gerų, kurie turi savo kainą ir ne šiaip sau ir prastų, tokių a lia ), ir kaip norisi pasiekti tą patį puikų rezultatą, kiti jau nebetenkina hihihi.gif
arba dar nesuradau to vienintelio recepto, nes jų iš ties begalės. biggrin.gif
nieko, kada vėl prisiruošiu, gal šioms velykoms pavyks savo orkaitę prisijaukinti macarons'ams g.gif
Atsakyti
leguska69
Tai reikejo kepti, taip pat kaip pirma kart ax.gif
savaite sendinti ??? ... manau , kad per ilgai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2013 03 18, 10:42)
as kepiau macaron's 3 kartus... reiks dar pameginti


ai, kaip sakau, suprasi šiuos saldžiuosius užsispyrėlius wub.gif tai labai lepūs kepinukai. dar kas iš ties svarbu, tai baltymų svoris - tą akcentuoja ir patys prancūzai. bei jei masė buvo permaišyta, irgi nieko nesigaus. Žodžiu, nemažai yra tų faktorių, kurie įtakoja sėkmingą macarons'ų iškepimą ax.gif
Atsakyti
Irmulia, o kas tas yra FR?

man isejo juos iskept gal is 10 karto, negali aklai vadovautis receptais nurodytais , reikia ziureti dar pagal savo orkaite, as pvz juos kepu prie 170 laipsniu,

dar nesu kepusi su prancuziska morenga, bet teko ragauti tokius, tai galiu pasakyti ,kad skonis labai skiriasi, prancuziskai iskepti macarons yra daug trapesni ir saldesni
Atsakyti
agu0na
o kiek laiko jos sendinat ?
kepat su atidaryta, ar uzdaryta orkaite ?
Atsakyti
Erikiuk, as baltymus sendinu tik is vakaro (palieku kambatio tem per nakti)
o orkaite ikaitinu 170 laipsniu, kepu 12-14 min
Atsakyti
Aciu aguona 4u.gif

oj , kiek prisiziurejau visokiu receptu, ir visur skirtingai rasoma doh.gif
Anksciau maniau kad 7 dienos sendinti, tai jau butu baltymai isvis nenaudojami, o pasirodo, kad jos galima laikyti net iki 40 dienu bigsmile.gif
cia daug smulkmenu yra aprasyta, tik rusu kalba http://niksya.ru/?p=12225
bet kiek cia daug receptuku macaron, kad ir neaisku nuo kurio bandyti biggrin.gif
http://niksya.ru/?s=macarons+

kai paziuri video, tai atrodo kad taip lengva padaryti smile.gif
http://www.youtube.c...h?v=JiaGNC1v8LQ
http://www.youtube.c...h?v=bLRZmBJe70w
http://www.youtube.c...h?v=Xw6Lij2Dfp4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 20 kovo 2013 - 13:33
Siandien gaminsiuos migdolu miltu ir bandysiu makarons'us kept, įdomu kas gausis smile.gif
Pasirinkau sita recepta http://www.nidosrece...ukai/macaroons/
Parašysiu paskui kokie rezultatai
Atsakyti
Nelabai gavosi man tie makarons'ai. Pirmiausiai daug vargo buvo su miltu paruosimu, sudege kavamale, tai gavosi miltu ant ribos, tai nesijojau, buvo ir didesniu gabaliuku. Cukraus pudros pritruko 50g doh.gif . Nelabai issipute jie man, virsuneles sutrukinejo, sijoneliu neatsirado. O kiekis tai milziniskas isejo, reikejo man mazint kaip pirmam kartui. Turiu tik viena skarda, tai kepiau per tris kartus. Trecia karta vos vos pasirode sijoneliu uzuomasgos, kepiau ijungus vejeli. Nu bet susivalgys, vyras sako kad jam labai skanu.Man irgi skanu, tik gaila kad nesigavo taip kaip turetu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 26 kovo 2013 - 13:28
Vis žiurėjau ir žiurėjau i šiuos jūsų skanumynus ir prisiruošiau aš pabandyt 4u.gif nesigavo man tokie "pūsti" sijonėliai kaip jūsų,bet kaip pirmą kart,manau visai neblogai ax.gif Nesigavo man sutrinti is migdolų visiškus miltus,gavosi rupiai malti biggrin.gif tai man skonis grynai migdolinių sausainių biggrin.gif turiu ir porą klausimų:ar ilgai iškepus juos galima laikyti? ir skaičiau,kad reikia miltus padžiovinti,o jei darai iš riešutų juos ,tai kaip,riešutus padžiovinti ir malti,ar sumalus juos kažkaip dar padžiovinti?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2013 03 29, 11:24)
Vis žiurėjau ir žiurėjau i šiuos jūsų skanumynus ir prisiruošiau aš pabandyt 4u.gif nesigavo man tokie "pūsti" sijonėliai kaip jūsų,bet kaip pirmą kart,manau visai neblogai ax.gif Nesigavo man sutrinti is migdolų visiškus miltus,gavosi rupiai malti  biggrin.gif tai man skonis grynai migdolinių sausainių  biggrin.gif turiu  ir porą klausimų:ar ilgai iškepus juos galima laikyti? ir skaičiau,kad reikia miltus padžiovinti,o jei darai iš riešutų juos ,tai kaip,riešutus padžiovinti ir malti,ar sumalus juos kažkaip dar padžiovinti?



http://kristi.erdves...i/migdolai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 kovo 2013 - 18:44