as kepiau macaron's 3 kartus, pati pirmaji karta pavyko viskas tobulai, baltymus laikiau tik para virtuvej ant stalo, truputi padziovinau pries kepnt ir isejo idealus (turbut pirmo karto sekme), antra karta visska nesamone gavosi bet baltymu nelaikiau per nakti, dariau is svieziu, o trecia karta baltymus sendinau savaite saldytuve paskui para kambario temperaturoj ir gavosi taip pat nesamone. nezinau ka ne taip darau, baltymus atrodo idealiai isplaku ir masau keleta kartu tik iki reikiamos konsistencijos, bet orkaitej jie man pakyla ir subliuksta gaunasi guminiai kazkokie. turiu minti kad migdolu miltu gal pamazinau... reiks dar pameginti
QUOTE(agu0na @ 2013 03 17, 13:26)
aaa, aišku



na, kiek čia kartų esu bandžiusi kepti ( gal kokius 4) , dar "neišlaužiau" tų nepakartojamai idealių


arba dar nesuradau to vienintelio recepto, nes jų iš ties begalės.

nieko, kada vėl prisiruošiu, gal šioms velykoms pavyks savo orkaitę prisijaukinti macarons'ams

leguska69
Tai reikejo kepti, taip pat kaip pirma kart
savaite sendinti ??? ... manau , kad per ilgai
Tai reikejo kepti, taip pat kaip pirma kart

savaite sendinti ??? ... manau , kad per ilgai

QUOTE(leguska69 @ 2013 03 18, 10:42)
as kepiau macaron's 3 kartus... reiks dar pameginti
ai, kaip sakau, suprasi šiuos saldžiuosius užsispyrėlius


Irmulia, o kas tas yra FR?
man isejo juos iskept gal is 10 karto, negali aklai vadovautis receptais nurodytais , reikia ziureti dar pagal savo orkaite, as pvz juos kepu prie 170 laipsniu,
dar nesu kepusi su prancuziska morenga, bet teko ragauti tokius, tai galiu pasakyti ,kad skonis labai skiriasi, prancuziskai iskepti macarons yra daug trapesni ir saldesni
man isejo juos iskept gal is 10 karto, negali aklai vadovautis receptais nurodytais , reikia ziureti dar pagal savo orkaite, as pvz juos kepu prie 170 laipsniu,
dar nesu kepusi su prancuziska morenga, bet teko ragauti tokius, tai galiu pasakyti ,kad skonis labai skiriasi, prancuziskai iskepti macarons yra daug trapesni ir saldesni
agu0na
o kiek laiko jos sendinat ?
kepat su atidaryta, ar uzdaryta orkaite ?
o kiek laiko jos sendinat ?
kepat su atidaryta, ar uzdaryta orkaite ?
Erikiuk, as baltymus sendinu tik is vakaro (palieku kambatio tem per nakti)
o orkaite ikaitinu 170 laipsniu, kepu 12-14 min
o orkaite ikaitinu 170 laipsniu, kepu 12-14 min
Aciu aguona
oj , kiek prisiziurejau visokiu receptu, ir visur skirtingai rasoma
Anksciau maniau kad 7 dienos sendinti, tai jau butu baltymai isvis nenaudojami, o pasirodo, kad jos galima laikyti net iki 40 dienu
cia daug smulkmenu yra aprasyta, tik rusu kalba http://niksya.ru/?p=12225
bet kiek cia daug receptuku macaron, kad ir neaisku nuo kurio bandyti
http://niksya.ru/?s=macarons+
kai paziuri video, tai atrodo kad taip lengva padaryti
http://www.youtube.c...h?v=JiaGNC1v8LQ
http://www.youtube.c...h?v=bLRZmBJe70w
http://www.youtube.c...h?v=Xw6Lij2Dfp4

oj , kiek prisiziurejau visokiu receptu, ir visur skirtingai rasoma

Anksciau maniau kad 7 dienos sendinti, tai jau butu baltymai isvis nenaudojami, o pasirodo, kad jos galima laikyti net iki 40 dienu

cia daug smulkmenu yra aprasyta, tik rusu kalba http://niksya.ru/?p=12225
bet kiek cia daug receptuku macaron, kad ir neaisku nuo kurio bandyti

http://niksya.ru/?s=macarons+
kai paziuri video, tai atrodo kad taip lengva padaryti

http://www.youtube.c...h?v=JiaGNC1v8LQ
http://www.youtube.c...h?v=bLRZmBJe70w
http://www.youtube.c...h?v=Xw6Lij2Dfp4
Siandien gaminsiuos migdolu miltu ir bandysiu makarons'us kept, įdomu kas gausis 
Pasirinkau sita recepta http://www.nidosrece...ukai/macaroons/
Parašysiu paskui kokie rezultatai

Pasirinkau sita recepta http://www.nidosrece...ukai/macaroons/
Parašysiu paskui kokie rezultatai
Nelabai gavosi man tie makarons'ai. Pirmiausiai daug vargo buvo su miltu paruosimu, sudege kavamale, tai gavosi miltu ant ribos, tai nesijojau, buvo ir didesniu gabaliuku. Cukraus pudros pritruko 50g
. Nelabai issipute jie man, virsuneles sutrukinejo, sijoneliu neatsirado. O kiekis tai milziniskas isejo, reikejo man mazint kaip pirmam kartui. Turiu tik viena skarda, tai kepiau per tris kartus. Trecia karta vos vos pasirode sijoneliu uzuomasgos, kepiau ijungus vejeli. Nu bet susivalgys, vyras sako kad jam labai skanu.Man irgi skanu, tik gaila kad nesigavo taip kaip turetu

Vis žiurėjau ir žiurėjau i šiuos jūsų skanumynus ir prisiruošiau aš pabandyt
nesigavo man tokie "pūsti" sijonėliai kaip jūsų,bet kaip pirmą kart,manau visai neblogai
Nesigavo man sutrinti is migdolų visiškus miltus,gavosi rupiai malti
tai man skonis grynai migdolinių sausainių
turiu ir porą klausimų:ar ilgai iškepus juos galima laikyti? ir skaičiau,kad reikia miltus padžiovinti,o jei darai iš riešutų juos ,tai kaip,riešutus padžiovinti ir malti,ar sumalus juos kažkaip dar padžiovinti?





QUOTE(poniajurate @ 2013 03 29, 11:24)
Vis žiurėjau ir žiurėjau i šiuos jūsų skanumynus ir prisiruošiau aš pabandyt
nesigavo man tokie "pūsti" sijonėliai kaip jūsų,bet kaip pirmą kart,manau visai neblogai
Nesigavo man sutrinti is migdolų visiškus miltus,gavosi rupiai malti
tai man skonis grynai migdolinių sausainių
turiu ir porą klausimų:ar ilgai iškepus juos galima laikyti? ir skaičiau,kad reikia miltus padžiovinti,o jei darai iš riešutų juos ,tai kaip,riešutus padžiovinti ir malti,ar sumalus juos kažkaip dar padžiovinti?




http://kristi.erdves...i/migdolai.html