Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

QUOTE(poniajurate @ 2013 03 29, 12:24)
Vis žiurėjau ir žiurėjau i šiuos jūsų skanumynus ir prisiruošiau aš pabandyt 4u.gif nesigavo man tokie "pūsti" sijonėliai kaip jūsų,bet kaip pirmą kart,manau visai neblogai ax.gif Nesigavo man sutrinti is migdolų visiškus miltus,gavosi rupiai malti  biggrin.gif tai man skonis grynai migdolinių sausainių  biggrin.gif turiu  ir porą klausimų:ar ilgai iškepus juos galima laikyti? ir skaičiau,kad reikia miltus padžiovinti,o jei darai iš riešutų juos ,tai kaip,riešutus padžiovinti ir malti,ar sumalus juos kažkaip dar padžiovinti?
[url=http://www.radikal.ru]


nuostabus, pagal koki recepta darete, ar laikete baltymus ilgai kamb. temp?
As dariau pries pora dienu ir nepavyko visiskai, suskilo, kaip veliau domejausi, turbut del neismaisymo, bet visur taip raso NEPERMAISYTI, kad pabijojau ir labai atsargiai kokius 30k tepamaisiau verysad.gif
Atsakyti
Dariau pagal Jolka999 recepta,kazka dariau ir liko baltymu,o laiko vis jiems nebuvo,tai sekmingai prastovejo kelias dienas,paskui istraukiau dar palaikiau visa diena virtuveje ir bandziau,gavosi visokiu ir keli suskile,kurie buvo suragauti greitai ir maziau pakilusiu....nu bet kaip pirmam kartui.... ax.gif
Atsakyti
va ka tik is orkaites istraukiau makarunsus savo smile.gif keista, pavyko biggrin.gif dariau pagal jolka999 recepta antra karta pagal si recepta darau ir pavyksta. nu du gal itruko truputeli, bet siaip ok, rytoj skanausim. o del kokiu priezasciu sie sausainiai trukineja?
Atsakyti
user posted image


Mano patys pirmieji Macarons , kuriais uzsikrete ne viena wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanka: 30 kovo 2013 - 22:55
QUOTE(jolanka @ 2013 03 30, 23:55)
---------
Mano patys pirmieji  Macarons , kuriais uzsikrete ne viena wink.gif


įkelkite receptą į temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Macarons – burnoje tirpstantys, balti ar spalvingi baltyminiai prancūziški skanėstai su migdolais.

Ilgai dvejojau ar man juos bandyti kepti, nes girdėjau, kad daug kam jie nepavyksta.
Bet šiandien po pirmojo bandymo, galiu pasakyti, kad macarons – nėra nieko labai sudėtingo smile.gif
Atrodo visi iškilo. Visi turėjo tą vadinamą sijonėlį. Nėra, žinoma, tobuli, bet man gražūs ir skanūs smile.gif)


Išeiga iš vienos normos ~24 macarons (jau sulipdyti po 2 puseles), priklausomai kokio dydžio suformuojame sausainiukus.


100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros (~3-4vnt)
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros

Gaminau iš 2 normų: vieną - su balta cukraus pudra, antrą - su šokolado skonio pudra.

Į virtuvinį kombainą suberiame migdolus ir smulkiname tol, kol riešutai primins miltus. Suberiame cukraus pudrą ir kombainą įjungiame dar porai minučių, kad pudra gerai susimaišytų su migdolais.
Gautą mišinį persijojame per sietelį.

Kiaušinių baltymai pas mane šaldytuve, atskirti nuo trynių, stovėjo kokias 7 paras. Prieš macarons kepimą, juos išėmiau iš šaldytuvo ir palikau kambario temperatūroje beveik parą.

Labai švariame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus iki putų, nestustodami plakti, po truputį suberiame cukrų. Plakame tol, kol masė taps standi ir lygi, apie 6-8 min. Riešutus su cukraus pudra įmaišome į baltymų masę. Maišome silikonine mentele tešlą keldami nuo dubens dugno į viršų. Nemaišome itin ilgai - tirštumas turi būti toks, kad šaukšteliu įdėjus ją į lėkštutę lėtai slystų į šalis ir būsimo sausainuko viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei tirštumas netinka, trumpai pamaišome tešlą - ji paskystėja.

Paruoštą masę sukrečiame į konditerinį maišelį ir, ant kepimo popieriumi išklotų 2 kepimo skardų, išspaudžiame maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus (~40 - 48 vnt).
Tada pašlapintu vandenyje pirštu vos vos paplojame per kauburėlio viršų, kad gautųsi vienodo aukščio, apvalūs “pinigėliai”. Jei tešla išsilieja pati gražiai ir lygiai į šonus, palyginti pirštu nebūtina.


Abi skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje apdžiūti. Dėl to macarons būna sausi, traškūs iš viršaus ir minkšti viduje.

Kepame tik po vieną skardą - 150*C laipsnių temperatūroje ~15 minučių.

Išimame skardą ir, šiek tiek pakėlę kepimo popieriaus kampą, įpilame pora šaukštų šalto vandens ant skardos, kad macarons gerai atliptų nuo kepimo popieriaus.
Po poros minučių išimame iš skardos sausainius su visu popieriumi ir atsargiai juos nuimame.
Sudedame ant grotelių, kad galutinai atvėstų.


Kol pyragaičiai vėsta pasigaminame savo mėgiamą kremą jiems sulipdyti.

Čia labai tiktų šokoladinis ganašas. Tik jį būtų geriau pasigaminti dieną prieš kepimą.

Ant atvėsusio macaron užtepame kremo ir priglaudžiame antrąjį macaron. Tegul kremas sustingsta.


Šį kartą aš lipdžiau tirpintu juodo šokolado kremu:

60g juodojo kartaus šokolado
1 a.š. sviesto
40 v.š. pieno
Kaitiname ant garų puodo nuolat maišant, kol šokoladas ištirps ir gausis vienalytė masė.
Kai masė atvėsta, po truputį tepame ant macarons.


Sulipdymui vietoj šokoladinės masės galima naudoti ir savo mėgiamą džemą: slyvų, abrikosų ar kitokį.


Skanaus!

P.S. Na, nežinau ar man labai puikiai gavosi tie vadinami 'macarons sijonėliai', bet kad panašu, tai tikrai. Pirmieji, daryti su balta cukraus pudra gavosi kiek aukštesni ir kietesni, standesni, matomai truputį per mažai permaišiau maltus migdolus su baltymais. na, o antrieji - su šokoladine pudra - tiesiog tik išdėliojus į skardą išsiliejo kaip ir priklauso, tai galvoju, kad ju konsistencija buvo tinkamesnė. O jau skooonisssss - dieviškasssss wink.gif
Kitą kartą migdolus bandysiu nulupti, malti be luobelių, norėčiau išgauti tą pieno baltumą wink.gif nes dabar su luobele gavosi tokie vos kreminiai.

Būtų labai įdomu pabandyti išsikepti įvairių skonių ir spalvų macarons: pistacijų, braškių, avietinių, citrinų, kavos ar mėtų...

Papildyta:


Perkopijavau teksta is blogo, gavosi per didelis romanas gal ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agu0na @ 2013 03 17, 13:26)
as gaminau  su italiska morenga ,receptas is interneto  smile.gif

Ar galima butu Jusu macaroons receptuka? blush2.gif
Atsakyti
Kepiau macaronsus dar karta,si karta kaip priklauso saziningai nulupau odele,padziovinau,sumaliau i miltus:)rodausi kas gavos ax.gif nepatingejau ir krema padaryt:120gr. balto sokolado,60 gr.grietineles,35 gr.sviesto ,citrinu kvapo ir geltona spalva:)pirma kart dariau krema,bet tikrai labai skanus ir gerai sulipo macaronsai.
user posted image
Atsakyti
poniajurate, pagal koki recepta gaminot? nu superiniai isejo! as paskutini karta per velykas kepiau, gavosi su sijonais, bet per trapus kazkokie.
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2013 03 29, 14:59)
Dariau pagal Jolka999 recepta,kazka dariau ir liko baltymu,o laiko vis jiems nebuvo,tai sekmingai prastovejo kelias dienas,paskui istraukiau dar palaikiau visa diena virtuveje ir bandziau,gavosi visokiu ir keli suskile,kurie buvo suragauti greitai ir maziau pakilusiu....nu bet kaip pirmam kartui.... ax.gif



QUOTE(leguska69 @ 2013 04 24, 13:33)
poniajurate, pagal koki recepta gaminot? nu superiniai isejo! as paskutini karta per velykas kepiau, gavosi su sijonais, bet per trapus kazkokie.

Atsakyti
Mes irgi pamėgome šį prancūzišką saldėsį, o kas ragavo mano gamintą, taip pat gyrė 4u.gif
user posted image
Atsakyti
zuikiosaulute! ogo! labai grazuciukai, o koks idaras viduje?
Atsakyti