Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Ar jie suggeria drėgmę pastovėję? Kiek laiko jie būna skanūs?
Svarstau galimybę išsikepti iš anksto vienai šventei, bet nežinau kiek jie gali laikytis.
Ar galima pvz priskepti tų paplotėlių prieš savaitę ar dvi ir sutepti tik dieną prieš šventę?

Kitas klausimas - ar būna kur pirkti migdolų miltų? Ar būtina pačiai malti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 21 spalio 2013 - 16:45
QUOTE(irmulia @ 2013 10 21, 14:28)
pasverkite kiaušinio baltymus  mirksiukas.gif


Pasveriu, viskas kaip pagal receptą. O gal gali būti, kad aš perplaku baltymus g.gif , nes plaku apie 10 min., jie stovi kaip bokštas.. Noriu bandyti ketvirtą kartą, bet nežinau ką keisti savo gamyboje g.gif

QUOTE(Arven @ 2013 10 21, 16:40)
Ar jie suggeria drėgmę pastovėję? Kiek laiko jie būna skanūs?
Svarstau galimybę išsikepti iš anksto vienai šventei, bet nežinau kiek jie gali laikytis.
Ar galima pvz priskepti tų paplotėlių prieš savaitę ar dvi ir sutepti tik dieną prieš šventę?

Kitas klausimas - ar būna kur pirkti migdolų miltų? Ar būtina pačiai malti?


Turiu dvi knygas apie makaroons gamybą, vienoje rašo, kad galima laikyti šaldytuve sandariai įpakuotus iki 3 dienų, kitoje knygoje iki 7 dienų. Taip pat galima laikyti šaldiklyje iki mėnesio, išimti apie valandą prieš valgant. Miltus perku sveikų produktų parduotuvėje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2013 10 21, 11:13)
Patarkit prašau, nes bus bankrotas perkant migdolų miltus, o rezultato vis nėra doh.gif  Darau viską pagal receptą, su svarstyklėm susveriu, bet man tešla gaunasi labai labai tiršta ir maišyk nemaišius ji neskystėja kaip rašoma g.gif Šiandien dariau ir migdolų miltų bei cukraus mišinį pyliau po truputį, vis permaišydama, tai vos pusę mišinio supylaiu, o jau buvo tirštut tirštutėlė tešla.. Ką aš čia ne taip darau? unsure.gif



QUOTE(AIRA @ 2013 10 21, 23:39)
Pasveriu, viskas kaip pagal receptą. O gal gali būti, kad aš perplaku baltymus g.gif , nes plaku apie 10 min., jie stovi kaip bokštas.. Noriu bandyti ketvirtą kartą, bet nežinau ką keisti savo gamyboje g.gif
Turiu dvi knygas apie makaroons gamybą, vienoje rašo, kad galima laikyti šaldytuve sandariai įpakuotus iki 3 dienų, kitoje knygoje iki 7 dienų. Taip pat galima laikyti šaldiklyje iki mėnesio, išimti apie valandą prieš valgant. Miltus perku sveikų produktų parduotuvėje 4u.gif


Turėjau tą pačią bėdą. Gerai, kad dariau po pusę porcijos. Bet trys kartais ir visi nesėkmingi. Problema ta pati - baisingai tiršta tešla. Bet kai perskaičiau, kad miltus pirkot sveikų produktų parduotuvėj, sukirbėjo mintis. Ją šiandien patvirtinau savo ketvirtuoju bandymu.
Išvada - tie miltai netinka. Paskaitinėjau apie juos puslapyje, taigi šie miltai yra padaryti iš migdolų su luobelėmis. Nesu tikra, bet manyčiau dėl to problema ir atsiranda. Gal tokiems miltams reikia daugiau drėgmės. Todėl aš susimaliau miltus pati ir viskas puikiai pavyko, iš pirmo karto smile.gif
Tad, AIRA, sunaudokit tuos miltus kokiems nors kitiems kepiniams, o kaprizingiems macarons miltus susimalkit pati (taip bus žymiai pigiau, nei perkant jau gatavus migdolų miltus).
Sėkmės bandymuose ir atradimuose 4u.gif

Beje, apie kiaušinio baltymus: nepersistenkit su jų plakimu. Reikalinga tam tikra jų stabilumo forma. Jei kalbama apie prancūzišką merenga, tai baltymus reikia plakti iki kietųjų pikų, t.y. pakėlus plakimo šluotelę baltymai turi būti kaip snapas ir laikyti savo formą, nesvirti. Bet tuo pačiu baltymai turi būti blizgi, puri ir vienalytė masė. Todėl reikia plakant baltymus vis tikrinti jų standumą ir nepraleisti tos fazės smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kaupiuosi ir as siam reikalui 4u.gif
parasykite prasau:
1. kokius migdolus malate su luobu ar be luobo, jei be luobo tai kaip ji nulupti??
2. gal perkate tas migdolu skilteles, kur buna be luob?
3. kaip malti? Reikia kavamales, ar tinka ir blenderis?
4. jau kaip supratau paruostu migdolu miltu sveiku produktu parduotuveje neapsimoka pirkti, nes su jais nesigauna?

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziu Ziu @ 2013 11 01, 13:10)
Sveikos, kaupiuosi ir as siam reikalui 4u.gif
parasykite prasau:
1. kokius migdolus malate su luobu ar be luobo, jei be luobo tai kaip ji nulupti??
2. gal perkate tas migdolu skilteles, kur buna be luob?
3. kaip malti? Reikia kavamales, ar tinka ir blenderis?
4. jau kaip supratau paruostu migdolu miltu sveiku produktu parduotuveje neapsimoka pirkti, nes su jais nesigauna?

Aciu uz atsakymus 4u.gif

o jus skaitete tema? juk tik 9psl. ir visi jusu klausimai atsakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 11 01, 14:37)
o jus skaitete tema? juk tik 9psl. ir visi jusu klausimai atsakyti g.gif

zinoma skaciau, bet iki galo aiskiu atsakymu neradau. Kas atsakys busiu dekinga.
Atsakyti
Ir man ta pati bėda šiandien nutiko - daug kartų dariau makarons su pačios maltais migdolais, pirktais Delonoje, o va šiandien pabandžiau su Sveikų produktų maltais - ir visiška nesėkmė... Tešla tiršta kaip nežinia kas, papildomai dėjau porą baltymų, ir vis tiek tešla ne tokia, kaip kitais kartais.



QUOTE(Kati_ @ 2013 10 31, 16:23)
Išvada - tie miltai netinka. Paskaitinėjau apie juos puslapyje, taigi šie miltai yra padaryti iš migdolų su luobelėmis. Nesu tikra, bet manyčiau dėl to problema ir atsiranda. Gal tokiems miltams reikia daugiau drėgmės. Todėl aš susimaliau miltus pati ir viskas puikiai pavyko, iš pirmo karto smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga11: 02 lapkričio 2013 - 19:02
QUOTE(Kati_ @ 2013 10 31, 16:23)
Turėjau tą pačią bėdą. Gerai, kad dariau po pusę porcijos. Bet trys kartais ir visi nesėkmingi. Problema ta pati - baisingai tiršta tešla. Bet kai perskaičiau, kad miltus pirkot sveikų produktų parduotuvėj, sukirbėjo mintis. Ją šiandien patvirtinau savo ketvirtuoju bandymu.
Išvada - tie miltai netinka. Paskaitinėjau apie juos puslapyje, taigi šie miltai yra padaryti iš migdolų su luobelėmis. Nesu tikra, bet manyčiau dėl to problema ir atsiranda. Gal tokiems miltams reikia daugiau drėgmės. Todėl aš susimaliau miltus pati ir viskas puikiai pavyko, iš pirmo karto smile.gif
Tad, AIRA, sunaudokit tuos miltus kokiems nors kitiems kepiniams, o kaprizingiems macarons miltus susimalkit pati (taip bus žymiai pigiau, nei perkant jau gatavus migdolų miltus).
Sėkmės bandymuose ir atradimuose 4u.gif 



Labai ačiū, kad parašėte, nebuvau pagalvojus kad gali netikti tokie brangūs miltai smile.gif) Nusipirkau migdolų ir prie progos bandysiu vėl. Dėkoju dar kart, nes jau naktimis pradėjau sapnuoti proceso eigą doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziu Ziu @ 2013 11 01, 14:10)
Sveikos, kaupiuosi ir as siam reikalui 4u.gif
parasykite prasau:
1. kokius migdolus malate su luobu ar be luobo, jei be luobo tai kaip ji nulupti??
2. gal perkate tas migdolu skilteles, kur buna be luob?
3. kaip malti? Reikia kavamales, ar tinka ir blenderis?
4. jau kaip supratau paruostu migdolu miltu sveiku produktu parduotuveje neapsimoka pirkti, nes su jais nesigauna?

Aciu uz atsakymus 4u.gif


1. Migdolus reikia malti be luobelių. Jos nusiima paprastai: reikia nuplikyti verdančiu vandeniu ir palaikyti jame kokias 5-10 min. Tada odelė be didelių pastangų turėtų nusiimti. Paskui tuos migdolus reikia gerai išdžiovinti (orkaitėje, keptuvėje ar natūraliai). Orkaitėj ar keptuvėj svarbu jų neperkepti. O natūraliai jie gali džiūti nuo poros dienų iki savaitės.
2. Aš Kaune migdolų skilteles radau Urmo bazėje, prie prieskonių. Yra ir didžiuose prekybos centruose, bet pakuotės labai mažos, po 30g., atitinkamai ir kaina jų daug didesnė.
3. Asmeniškai aš malu su blenderiu. Bet juos malant reikėtų kartu įdėti ir cukraus pudros ir malti ne per ilgai, pulsuojančiu režimu, kad nepasidarytų sviestas. Su kavamale, mano nuomone, rezultatas būtų geresnis, nes greičiau susimaltų smulkiau, nei su blenderiu.
4. Iš mano ir dar kelių čia pasisakiusių patirties šie miltai netinka. Kodėl - neaišku.
Šiaip internete laaabai daug info apie migdolų miltus ir kaip juos pasidaryti. Pvz.: http://kristi.erdves...i/migdolai.html

Papildyta:
QUOTE(jurga11 @ 2013 11 02, 21:00)
Ir man ta pati bėda šiandien nutiko - daug kartų dariau makarons su pačios maltais migdolais, pirktais Delonoje, o va šiandien pabandžiau su Sveikų produktų maltais - ir visiška nesėkmė... Tešla tiršta kaip nežinia kas, papildomai dėjau porą baltymų, ir vis tiek tešla ne tokia, kaip kitais kartais.


Aš irgi padėtį bandžiau gelbėti papildomais baltymais, bet vistiek viskas sėkmingai iškeliavo į šiukšledėžę doh.gif
Neturėjo boba vargo, tai sumanė pasidaryti macarons smile.gif))
Atsakyti
Mrgaites, pasidalinkyte prasa info
Kam pavyko ar nepavyko macaroons, kokioj orkaiteje kepete ???
nes daug kas sako, kad dujinei orkaiteje jie nepavyksta g.gif

nes vis noriu isbandyti, bet laiko truksta, bet dabar pagalvojau, kad mano dujine orkaite, tai gal neverta ir bandyti g.gif
Atsakyti
Prikepiau ir aš nevykusių makaroonsų... ir kaip nepaskaičiau anksčiau temos, būtent su tais miltais ir dariau iš sveikų produktų.

O dar klausimas - naudoju tik kaimiškus kiaušinius, laikiau prieš kepimą ilgiau nei savaitę, tada kaip priklauso kambario temperatūroje parą laiko. Bet gal kaimiški kiaušiniai per geri? Baltymai labai vis vien liko tiršti.

Ačiū už pamąstymus!!! 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, pasidalinkyte prasau info
Kam pavyko ar nepavyko macaroons, kokioj orkaiteje kepete ???
nes daug kas sako, kad dujinei orkaiteje jie nepavyksta g.gif


Nes profesonali tortu kepeja is rusijos, bande kepti macaroons savo dujinei orkaitei, tai 3 bandymai nevyke buvo, paskui nuvaziavo pas sese, ir kepe ketvirta karta jau elektrineje orkaiteje, ir viskas puikiai pavyko bigsmile.gif thumbup.gif
Tai delto man irgi idomu, kaip sekesi musu kepejelems, kokioje orkiteje kepate ?



QUOTE(Lachesė @ 2013 11 05, 23:47)
Prikepiau ir aš nevykusių makaroonsų... ir kaip nepaskaičiau anksčiau temos, būtent su tais miltais ir dariau iš sveikų produktų.

Jus tokius pirkote ? http://www.sveikipro...kologiski-500-g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 06 lapkričio 2013 - 00:13