Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

maniškiai Kalėdoms smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2013 12 23, 10:45)
maniškiai Kalėdoms smile.gif


Ui, kokie nuostabus, pasakiski bigsmile.gif Gal galima suzinot, kokiu kremu lipinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 23 gruodžio 2013 - 20:36
QUOTE(tute28 @ 2013 12 23, 21:36)
Ui, kokie nuostabus, pasakiski  bigsmile.gif  Gal galima suzinot, kokiu kremu lipinti?

pertepiau baltojo ir juodojo šokolado ganašais. smile.gif ačiū!
Atsakyti
Pagaliau pagaliau gal iš 7 karto ir man pavyko macaronsai :>
Perdariau recepta pagal save ir pagal patirtas nesekmes :>

Ir štai mano buvo kalediniai Macaronsai ax.gif

user posted image

Nuo blico kai kur atrodo oranziniai :> Bet buvo labai gražiai švelniai rožiniai :>
Atsakyti
Laba diena, gal kas galėtumėte patarti ir padėti. Ką galiu daryti netinkamai, - mano Macarons sausainėliai tampa traškių ir "pakilusiu" ypač viršumi. T.y. oro tarpas didelis, kandant byra. O galbūt aš nesu ragavusi tikrųjų i nesuprantu nieko. biggrin.gif
Atsakyti
Ilgai kaupiausi , ir štai pirmas bandymas

user posted image

Dvi skardeles kepiau, galvojau, antrąją padažysiu kakava… Spalvos neįgavo (matyt, tikrai reikia dažiklių) , bet vat tas papildomas pamaišymas su kakava, padarė teisingą skystumą, nes pirmoji skardelė ne visai tokia gavosi, per daug išsipūtę.

Kremą dariau šokolado, bet reikės dar pieškoti labiau tinkamesnio
Atsakyti
graziai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Labai grazus , puikiai pavyko, as jej daryciau tai tik be dazu biggrin.gif
Atsakyti
Vienam iš užsakymų gaminti kokosiniai ir juodųjų serbentų smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kati_: 29 sausio 2014 - 22:20
QUOTE(HēiBai @ 2013 12 31, 20:35)
Pagaliau pagaliau gal iš 7 karto ir man pavyko macaronsai :>
Perdariau recepta pagal save ir pagal patirtas nesekmes :>

Ir štai mano buvo kalediniai Macaronsai  ax.gif

user posted image

Nuo blico kai kur atrodo oranziniai :> Bet buvo labai gražiai švelniai rožiniai :>

Sveiki gal galite pasidalinti savo recepto gudrybe> blush2.gif nes kiek darau man neiseina
Atsakyti
QUOTE(ingrid1118 @ 2014 02 12, 22:47)
Sveiki gal galite pasidalinti savo recepto gudrybe> blush2.gif nes kiek darau man neiseina



150 gr migdolų riešutų miltų
160 gr cukraus pudros
2 kiaušinių baltymų [sendinti 3 paras, kambario temperaturos]
150 gr cukraus
50 gr vandens
Maistiniai dažai lašelis :>

Migdolus maluosi pati iš migdolu drožliu :> Tada persijoju tiek migdolus tiek cukraus pudra. Žiupsnis [mažas] drusko. Viska gerai smaišau ir atsidedu į šalį.
Suplaku kiaušinio baltymus iki standžiu putu.
Supilu vandenį ir cukru ir pastatytau ant viryklės ir pradu kaitinti ant vidutinės ugnies. Kaitinu, kol cukrus visiškai ištirpsta ir kol skysčio temperatūra pasiekia 110 C.
Tada letai, po truputį šį cukraus/vandens mišinį tuo paciu plakdama kiaušinio baltymus pilu į kiaušinio baltymus... Plaku ilgai apie 5-7 min. Gaunasi standžios tvirtos putos :> Tai vadinama itališka morenga. Tada įdeda maistiniu dažu, naudoju gelinius. Dauguma baltymus skelia 50 ant 50 ir viena dali maišo su cukrumi, kitus su migdoliniais miltais ir cukraus pudros mišiniu. Bet man tai visiškai nepasitvirtino, todel viska darau itališka morenga ir į sausus ingridientus nieko nededu...
Tada po viena menteles užkabinima dedu kiaušinio baltymus į išmaišytus migdolu miltus ir cukraus pudra. Išmaišau, jei dar truksta, įdedu dar baltymu, jei dar truputį truksta įdedu labai mažai dar baltymu, kol pamatau ir pajauciu kad tešla nei per skysta nei per tiršta. Tiesiog paimu kažkiek tešlos i konditerini maišelį su antgaliu ir padarau viena macaronsa, jei tešla kieta ir lieka tas snapiukas, įdedu dar šiek tiek baltymu, kol padarytas macaronsas pats pradeda begti ir nelieka to snapiuko, bet tešla neturi labai stipriai begti, tik vos vos, kad neliktu to snapiuko... Butinai padaužau keleta kartu skarda. Ir palieku džiuti... Kai man vis nepavykdavo, man džiudavo labai ilgai - apie 2 valandas, kai pavyko džiuvo labai greitai apie 15-20 min :> Tada po viena skarda kepu 120 temperaturoj apie 15-17 min :> Ir kažkur 8-10 minutei man atsirado kojeles ;>
Atsakyti
QUOTE(Kati_ @ 2014 01 29, 20:20)
Vienam iš užsakymų gaminti kokosiniai ir juodųjų serbentų smile.gif


O kaip jie kokosiniai? Dejot kokoso i pacia tesla ar tik pertepimas su kokosu?
Atsakyti