Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

QUOTE(HēiBai @ 2014 02 13, 23:13)
150 gr migdolų riešutų miltų
160 gr cukraus pudros
2 kiaušinių baltymų [sendinti 3 paras, kambario temperaturos]
150 gr cukraus
50 gr vandens
Maistiniai dažai lašelis :>

Migdolus maluosi pati iš migdolu drožliu :> Tada persijoju tiek migdolus tiek cukraus pudra. Žiupsnis [mažas] drusko. Viska gerai smaišau ir atsidedu į šalį.
Suplaku kiaušinio baltymus iki standžiu putu.
Supilu vandenį ir cukru ir pastatytau ant viryklės ir pradu kaitinti ant vidutinės ugnies. Kaitinu, kol cukrus visiškai ištirpsta ir kol skysčio temperatūra pasiekia 110 C.
Tada letai, po truputį šį cukraus/vandens mišinį tuo paciu plakdama kiaušinio baltymus pilu į kiaušinio baltymus... Plaku ilgai apie 5-7 min. Gaunasi standžios tvirtos putos :> Tai vadinama itališka morenga. Tada įdeda maistiniu dažu, naudoju gelinius. Dauguma baltymus skelia 50 ant 50 ir viena dali maišo su cukrumi, kitus su migdoliniais miltais ir cukraus pudros mišiniu. Bet man tai visiškai nepasitvirtino, todel viska darau itališka morenga ir į sausus ingridientus nieko nededu...
Tada po viena menteles užkabinima dedu kiaušinio baltymus į išmaišytus migdolu miltus ir cukraus pudra. Išmaišau, jei dar truksta, įdedu dar baltymu, jei dar truputį truksta įdedu labai mažai dar baltymu, kol pamatau ir pajauciu kad tešla nei per skysta nei per tiršta. Tiesiog paimu kažkiek tešlos i konditerini maišelį su antgaliu ir padarau viena macaronsa, jei tešla kieta ir lieka tas snapiukas, įdedu dar šiek tiek baltymu, kol padarytas macaronsas pats pradeda begti ir nelieka to snapiuko, bet tešla neturi labai stipriai begti, tik vos vos, kad neliktu to snapiuko... Butinai padaužau keleta kartu skarda. Ir palieku džiuti... Kai man vis nepavykdavo, man džiudavo labai ilgai - apie 2 valandas, kai pavyko džiuvo labai greitai apie 15-20 min :> Tada po viena skarda kepu 120 temperaturoj apie 15-17 min :> Ir kažkur 8-10 minutei man atsirado kojeles ;>


Dariau pagal si receptą , viskas kaip ir isejo, buvo su sijonais biggrin.gif bet kaip atkandau tai vidui šlapia riešutų masė buvo g.gif nu ir sunku juos pagaminti
Atsakyti
QUOTE(ingrid1118 @ 2014 02 17, 22:04)
Dariau pagal si receptą , viskas kaip ir isejo, buvo su sijonais biggrin.gif bet kaip atkandau tai  vidui šlapia riešutų masė buvo g.gif nu ir sunku juos pagaminti


Viduj ir turi buti šlapia, žinoma ne žalia, bet minkšta :] O išore traški :>
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2014 02 14, 12:41)
O kaip jie kokosiniai? Dejot kokoso i pacia tesla ar tik pertepimas su kokosu?


Taip, kokoso dėjau į ganašą. Paprastai tie sausainiukai yra visi vienodo skonio, nebent migdolus keisti kitais riešutais ar maišyti, pvz.su kokosu. Bet aš tokių variantų nepraktikavau smile.gif
Atsakyti
Šiek tiek macaron'inio spamo smile.gif
Atsakyti
[quote=Kati_,2014 02 19, 23:29]
Šiek tiek macaron'inio spamo smile.gif
[/quote
kaip graziai ir skaniai atrodo thumbup.gif

Pagal koki recepta daret?man kazkaip neiseina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingrid1118: 21 vasario 2014 - 20:16
[quote=ingrid1118,2014 02 21, 22:13]
[quote=Kati_,2014 02 19, 23:29]
Šiek tiek macaron'inio spamo smile.gif
[/quote
kaip graziai ir skaniai atrodo thumbup.gif

Pagal koki recepta daret?man kazkaip neiseina doh.gif
[/quote]

Darau su itališka merenga. Receptai daugmaž panašūs, bet čia daug svarbiau technika smile.gif
Reikia praktikuotis ir daryti, daryti, daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kati_ @ 2014 02 19, 22:29)
Šiek tiek macaron'inio spamo smile.gif

nuostabiausi sausaineliai, kuriuos kada nors teko ragauti 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif pasakiskai skanus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 04 kovo 2014 - 20:12
QUOTE(knopke* @ 2014 03 04, 22:10)
nuostabiausi sausaineliai, kuriuos kada nors  teko ragauti  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif pasakiskai skanus smile.gif


Labai džiaugiuosi, kad Jums patiko ir kad prisidėjau nors šiek tiek, kad Jūsų šventė būtų gražesnė smile.gif

Ir dar šiek tiek pavasario spalvų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kati_ @ 2014 03 12, 22:29)
Labai džiaugiuosi, kad Jums patiko ir kad prisidėjau nors šiek tiek, kad Jūsų šventė būtų gražesnė smile.gif

Ir dar šiek tiek pavasario spalvų wink.gif

nuostabūs macarons wub.gif
Atsakyti
Labas,
Gal kas galetu pagelbet ir atsakyti kodel macaronsu sijonai gavosi didesni uz virsu.
Atsakyti
kas galetu atsakyti. sijonai gavosi, virsus traskus, o vidus...jo beveik nera viduje kose, na nevisai bet kaip ir oro tarpas su slapia kosele, virsus ir apacia norma... kame beda?
Atsakyti
QUOTE(Agoja @ 2014 03 13, 17:32)
Labas,
Gal kas galetu pagelbet ir atsakyti kodel macaronsu sijonai gavosi didesni uz virsu.


Pas mane kartais gaunasi ta pati bėda... g.gif Sijonai išsipučia pakyla į viršų vos ne 5 cm, o tada subliūkšta žemyn ir gaunasi vos ne tutu sijonėlis, o viršus mažytis ir plonas..biggrin.gif
Kartais galvoju gal per daug baltymų, nors šiaip visada tą patį kiekį jų dedu...
Mistika tie macaronsai... tongue.gif
Atsakyti