o puiku, nes man einamiausi su sokoladiniu ganasu visa laika, dar dariau su maskarpone ir braskem, tai sitie atlaiko max pora val neistize. lauksiu citrinu curdo recepto.
Sveikos kepejele
Labai uzsimaniau issikepti ir as Macarons'u, pasidariau tesla ji pagal visus aprasymus gavos (mano akim) gerai, palikau beveik valanadai dziuti.
Iskepus jie man kazkodel neiskylo kaip kad pas ir buvo tokie kaip blinas visai.. Ka as dariau netaip? kodel jie man neiskylo?
Va taip atrodo mano "macarons"


Labai uzsimaniau issikepti ir as Macarons'u, pasidariau tesla ji pagal visus aprasymus gavos (mano akim) gerai, palikau beveik valanadai dziuti.
Iskepus jie man kazkodel neiskylo kaip kad pas ir buvo tokie kaip blinas visai.. Ka as dariau netaip? kodel jie man neiskylo?
Va taip atrodo mano "macarons"


Morenga gal permaiset ar nedamaiset... Baltymas gal netinkamos temp buvo...
Na kiausiniai buvo kambario temperaturos, i saldytuva nedejau 2 dienas. Gal tada busiu nedamaisius, nors atrode kad viskas gerai su ta tesla. Bandysiu dar - tikiuos pavyks
Zadetas citrinu kremas (biski paveluotai
)
4 citrinos, sultys ir zieveles
200 gr cukraus pudros
100 gr sviesto
4 kiausiniai
Citrinas nuplaut, nutarkuot zievele ir isspaust sultis.
Zievele sumaisyt su cukraus pudra, ipilt sultis ir gerai ismaisyt.
Kiausinius suplakt ir supilt i sultis, palikt pastovet pusvalandziui.
Perkosti.
Supilt i puoda, sudet sviesta ir kaitinti.
Virti ant mazos ugnies nuolat maisant apie 10-12 minuciu, kol sutirstes.

4 citrinos, sultys ir zieveles
200 gr cukraus pudros
100 gr sviesto
4 kiausiniai
Citrinas nuplaut, nutarkuot zievele ir isspaust sultis.
Zievele sumaisyt su cukraus pudra, ipilt sultis ir gerai ismaisyt.
Kiausinius suplakt ir supilt i sultis, palikt pastovet pusvalandziui.
Perkosti.
Supilt i puoda, sudet sviesta ir kaitinti.
Virti ant mazos ugnies nuolat maisant apie 10-12 minuciu, kol sutirstes.
QUOTE(baisa-pabaisa @ 2014 06 19, 11:59)
Koks grožis
O Kaip juos padarot tokius lygius (taisiklingos formos)? Gal ta silikonini takeli naudojat? Nes man nesigauna tokie grazus lygus
Gal kuri galetu pasidalint kokiu recepteliu kaip pasigamint koki pertepima is vaisiu, dzemai netinka. Bandziau daryt su citrinu curdu tai labai geri buvo, o kaip padaryt is kitokiu uogu curda? Nes vasara norisi kazko gaivaus. Su sokoladu ziema norisi, o namiskiai pradejo saukt kad nori konors su uogom.

O Kaip juos padarot tokius lygius (taisiklingos formos)? Gal ta silikonini takeli naudojat? Nes man nesigauna tokie grazus lygus

Gal kuri galetu pasidalint kokiu recepteliu kaip pasigamint koki pertepima is vaisiu, dzemai netinka. Bandziau daryt su citrinu curdu tai labai geri buvo, o kaip padaryt is kitokiu uogu curda? Nes vasara norisi kazko gaivaus. Su sokoladu ziema norisi, o namiskiai pradejo saukt kad nori konors su uogom.
Viskas yra labai elementaru: atsispausdinau lapą su juodos spalvos apskritimais reikiamo dydžio ir tiesiog pakišu po kepimo kilimėliu kaip trafaretą

QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 10, 17:07)
Sausainiai macarons
Tai antras bandymas daryti siuos skanėstus...šį kartą jie gav
osi plonesni ir lygesni,atrodo,kad bandymas pavyko...sijonėliai yra..
100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros [man išėjo iš 3 k]
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....

Tai antras bandymas daryti siuos skanėstus...šį kartą jie gav
osi plonesni ir lygesni,atrodo,kad bandymas pavyko...sijonėliai yra..
100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros [man išėjo iš 3 k]
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....

man labai idomu jus kepate 150 laipsniu temp ,o youtubej visur rodo 300 laipsniu temp hm kazin kaip cia yra?
QUOTE(bangele R @ 2014 09 11, 15:10)
man labai idomu jus kepate 150 laipsniu temp ,o youtubej visur rodo 300 laipsniu temp hm kazin kaip cia yra?
300 gal ten farengeitais raso.
sveikos,
greit bus metai kai kepu šiuos skanumynus. Pasitaiko dar klaidų, bet koks džiaugsmas kai iškepa puikiai ir vidus geras.
noriu su Jumis pasidalinti keliais įdarų receptais - šokoladiniu ir figų.
Šokoladinis įdaras:
200 g šokolado (juodojo ar pieniško)
100 g 35 %grietinėlės
20 g sviesto
Aš šokoladą, grietinėlę ir sviestą sudedu į dubenį. Tuomet jį dedu į verdančio vandens pripiltą indą ir palieku. Vis pamaišau kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir viskas susijungia į vieną masę. Dedu į šaldytuvą kol masė šiek tiek sustingsta, nebėga, tačiau minkšta. Prieš sutepant macaron's gerai šaukštu išsuku.
Figų įdaras:
100 g žalių figų be odelės
200 g baltojo šokolado
50 g 35% grietinėlės
Šokoladą, grietinėlę ir figas sudėti į dubenį. Statyti į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu. Palikti kol šokoladas ištirps. Išmaišyti ir pertrinti trintuvu. Dėti į šaldytuvą, kol masė apstings ir nebėgs. Pertepti macaron's.
http://kolvaikaimieg...gu-macaron.html
greit bus metai kai kepu šiuos skanumynus. Pasitaiko dar klaidų, bet koks džiaugsmas kai iškepa puikiai ir vidus geras.
noriu su Jumis pasidalinti keliais įdarų receptais - šokoladiniu ir figų.

Šokoladinis įdaras:
200 g šokolado (juodojo ar pieniško)
100 g 35 %grietinėlės
20 g sviesto
Aš šokoladą, grietinėlę ir sviestą sudedu į dubenį. Tuomet jį dedu į verdančio vandens pripiltą indą ir palieku. Vis pamaišau kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir viskas susijungia į vieną masę. Dedu į šaldytuvą kol masė šiek tiek sustingsta, nebėga, tačiau minkšta. Prieš sutepant macaron's gerai šaukštu išsuku.
Figų įdaras:
100 g žalių figų be odelės
200 g baltojo šokolado
50 g 35% grietinėlės
Šokoladą, grietinėlę ir figas sudėti į dubenį. Statyti į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu. Palikti kol šokoladas ištirps. Išmaišyti ir pertrinti trintuvu. Dėti į šaldytuvą, kol masė apstings ir nebėgs. Pertepti macaron's.
http://kolvaikaimieg...gu-macaron.html
Sveikos, merginos. Macarons'us kepus jau daug kartu, bet man jie idealus niekaip nesigauna. Atsitaikiau jau ir isplakima iki stif peak, ir macaronage stadija iki "lavos konsistencijos". Idejus kepti matosi kaip atsiranda grazios kojeles, bet i kepimo gala macaronsai sukrenta. Vidus buna be oro kiseneles, bet dregnokas. Reguliavau temp, kepimo laika, bandziau skirtingus receptus (cukraus pudros ir migdolu miltu proporcijos skirtingos) bet visada tas pats. Mano orkaite konvekcine. Esu keliuose blogus radusi, kad kepa konvekcinese ir gerai viskas gaunasi. Tai va, nesuprantu kame problema

labas vakaras,kas per groziai
saunuoles
bandysiu ir as,skaitineju tema nuo ko pradet
kur nusipirkt ta padekliuka silikonini?nes man vienodi tikrai neiseis



