Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

QUOTE(sandraandruske @ 2014 11 16, 18:10)
labas vakaras,kas per groziai wub.gif  saunuoles 4u.gif  bandysiu ir as,skaitineju tema nuo ko pradet ax.gif  kur nusipirkt ta padekliuka silikonini?nes man vienodi tikrai neiseis blush2.gif

As turiu silikonini padekliuka, bet nuo kepimo popieriaus lengviau macaronsai nusiima, o ir grazesnis sijonelis pasidaro. Tai tas kilimelis yra naudojamas plikytams saisunukams kepti smile.gif O kad panasus macaronsai gautusi, kitoje popieriaus puseje nusipieskit apskritimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 11 17, 12:07)
As turiu silikonini padekliuka, bet nuo kepimo popieriaus lengviau macaronsai nusiima, o ir grazesnis sijonelis pasidaro. Tai tas kilimelis yra naudojamas plikytams saisunukams kepti smile.gif O kad panasus macaronsai gautusi, kitoje popieriaus puseje nusipieskit apskritimus 4u.gif


savaitgalį kepiau makaronus pirmą kartą pagal itališką metodą, išbandžiau tris pagrindus - pigų storoką silikoninį, minkštą brangų silikoninį ir lygų kepimo popierių. Blogiausiai nusiėmė nuo popierinio, geriausiai - nuo brangaus silikoninio.
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 11 17, 14:07)
As turiu silikonini padekliuka, bet nuo kepimo popieriaus lengviau macaronsai nusiima, o ir grazesnis sijonelis pasidaro. Tai tas kilimelis yra naudojamas plikytams saisunukams kepti smile.gif O kad panasus macaronsai gautusi, kitoje popieriaus puseje nusipieskit apskritimus 4u.gif

leidžiate ataušti makarūnsams ant silikono? Leiskite jiems ant jo pastovėti 15 - 20 min. Ir jie tikrai gražiai nusiims. Dar galit truputį palenkti silikono kraštelį, kad gerai nusiimtų sausainuks.
Atsakyti
As visada leidziu atvesti iki galo tiek ant silikoninio kilimelio keptiems macaronsams, tiek ant sviestinio popieriaus. Man visada geriausiai nusiima nuo sviestinio popieriaus - nelieka jokios macaronso zymes ant popieriaus. O ant kilimelio lieka (nors kilimelis ne brangiausias, bet ir ne pigiausias). Kepimo porieriu naudoju labai geros kokybes (brangokas, bet gerai nuo jo visi kepniai nusiima)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hazell: 18 lapkričio 2014 - 15:36
QUOTE(*Hazell @ 2014 11 18, 17:33)
As visada leidziu atvesti iki galo tiek ant silikoninio kilimelio keptiems macaronsams, tiek ant sviestinio popieriaus. Man visada geriausiai nusiima nuo sviestinio popieriaus - nelieka jokios macaronso zymes ant popieriaus. O ant kilimelio lieka (nors kilimelis ne brangiausias, bet ir ne pigiausias). Kepimo porieriu naudoju labai geros kokybes (brangokas, bet gerai nuo jo visi kepniai nusiima)

nu gerai gerai, pasiduodu. Velniop tuos silikono kilimėlius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 18, 17:58)
nu gerai gerai, pasiduodu. Velniop tuos silikono kilimėlius.  4u.gif

Vienoms tinka ir patinka kepti macaronsus ant silikoninio kilimelio, o man geriau ant sviestinio popieriaus. Visos mes skirtingos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
turiu klausimėlį kepimui naudojančioms specialų makaronams skirtą silikoninį kilimėlį: kiek pilate tešlos į tuos apskritimus? Iki pirmo apskritimo krašto, ar iki antro?
Pirmą kartą bandžiau ir itališką metodą, ir silikoninį kilimėlį. Bet viskas dar labai toli nuo tobulumo - ir formos ne vienodos, ir tešlos maišymo neatitaikiau, tad sijonėliai mažoki.

Nežiūrint to, skonis gavosi tobulai tobulas wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 20 lapkričio 2014 - 10:36
QUOTE(Nata* @ 2014 11 20, 09:30)
Sveikos,
turiu klausimėlį kepimui naudojančioms specialų makaronams skirtą silikoninį kilimėlį: kiek pilate tešlos į tuos apskritimus? Iki pirmo apskritimo krašto, ar iki antro?

As sakyciau kokio dydzio norit macaronsu, tiek ir pilkit teslos. Viena karta kepkit mazesnius, kita - didesnius. Ir tada ziurekit kurie skaniau valgosi mirksiukas.gif Man skaniausi per viduriuka pagal mano silikoniniu padekliuku dydi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, 3kartus kepiau kaip ir viskas herai tik dydi niekaipnepataikau kad maziukai gautusi. Vis persistengiu. Bet va du pertepimais beda. Citrininis gal man kiek per intencyvus, sokolodinis irgi nelabai. O vakar valgiau vienos kauno kepykleles macarunsus. Patys macarunsai tikrai nevyke ir nepavyke. Jokio sijonelio tusti tik pkutele buvo. Kaip tokius pardave iki siol nesuprantu. Vet kas patiko ir tik jo skonis ir tesijaute, tai kokosinis pertepimas. Ir jo buvoziauriai daug. Bet jis tobulas. Gal kas zinot pertepima? Buvo panasumo i rafaelo torto pertepima. Gal kas pagelbes?
Atsakyti
QUOTE(karolinalu @ 2014 11 24, 18:56)
Patys macarunsai tikrai nevyke ir nepavyke. Jokio sijonelio tusti tik pkutele buvo. Kaip tokius pardave iki siol nesuprantu.

man irgi dabar liga - knieti išragauti makarūnsus. Teisingų nusipirkti dar neteko. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 24, 19:18)
man irgi dabar liga - knieti išragauti makarūnsus. Teisingų nusipirkti dar neteko. biggrin.gif


Macarunsai man ir mano neblogi, bet va kremo noriu tokio. Tik nz kaip pasidaryt. :-(
Atsakyti
Nemažai kepu visko, gal kada ir šiems gėriams pribręsiu g.gif Atrodo taip sudėtingai doh.gif
Atsakyti