Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

QUOTE(Tresnia @ 2015 11 19, 14:41)
As niekad neskaiciuoju, kai matau kad tokia tirsta kose vientisai teka nuo menteles maisymo, tada ir dedu i kondit. svirksta  ax.gif  Mano tik nemegstamiausia dalis visko pertepima padaryt, tai man jis per daug sviestinio skonio gaunasi ( viska pagal recepta darau) tai grietinele ir sokoladas isvis katastrofa bega lauk per sonus macaron'o  unsure.gif

as taip pat dar neatradau idealaus idaro, bet visai skanu su ganasu ,naudoju 100g sokolado ir 100g grietineles.Grietinele kaitinu iki uzvirimo, tada uzpilu ant sulauzyto sokolado, tada po 5 min mazdaug
pamaisau ,dedu i saldytuva,kita diena viska gerai isplaku.Niekas nevarva biggrin.gif ir citrininis kremas ska nu, tik man skaniau citrinu sultys pamaisyt su apelsinu sultim, mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tusinukas: 19 lapkričio 2015 - 21:04
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 19, 18:59)
as taip pat dar neatradau idealaus idaro, bet visai skanu su ganasu ,naudoju 100g sokolado ir 100g grietineles.Grietinele kaitinu iki uzvirimo, tada uzpilu ant sulauzyto sokolado, tada po 5 min mazdaug
pamaisau ,dedu i saldytuva,kita diena viska gerai isplaku.Niekas nevarva biggrin.gif  ir citrininis kremas ska nu, tik man skaniau citrinu sultys pamaisyt su apelsinu sultim, mirksiukas.gif

Man 1:1 sokoladas-grietinele, jei idedu i saldytuva nakciai, niekas nebesiplaka, taip kieta, kad tik peiliu pjaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 11 19, 23:02)
Man 1:1 sokoladas-grietinele, jei idedu i saldytuva nakciai, niekas nebesiplaka, taip kieta, kad tik peiliu pjaut  g.gif

gal tai priklauso nuo sokolado ir grietineles g.gif
as dazniausia naudoju sokolada vilnius ir senoliu 35 proc, grietinele, man issiplaka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 20, 18:05)
gal tai priklauso nuo sokolado ir grietineles g.gif
as dazniausia naudoju sokolada vilnius ir senoliu 35 proc, grietinele, man issiplaka biggrin.gif

Na mistika, nes tortu temoj skaiciau ne karta, kad neissiplaka, kitiem issiplaka. As Karunos naudoju ir grietinele is geresniu, riebia. As nededu i saldytuva ir kai atvesta plaku arba maziau sokolado dedu.
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 11 20, 21:30)
Na mistika, nes tortu temoj skaiciau ne karta, kad neissiplaka, kitiem issiplaka. As Karunos naudoju ir grietinele is geresniu, riebia. As nededu i saldytuva ir kai atvesta plaku arba maziau sokolado dedu.

Man irgi nesiplakė su "karūna". Suėjo gerai ir neplaktas biggrin.gif Karūna bene kokybiškiausias šokoladas iš parduodamų PC. Todėl jis gerai stingsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 lapkričio 2015 - 07:27
gal kas turit ideju nesaldziam pertepimui? makaronsai vienas cukrus, pertepimas su cukrumi, na cukrus cukruotas galu gale biggrin.gif
Atsakyti
Tai jau taip. Čia saldumynų tema. Nesaldžios temos - kitur mirksiukas.gif
O, beje, kaip jums saldainiai neužkliūna? Ten irgi saldus įdaras su saldžia išore.
Ir niekas nesiūlo macaronsų klogramo vienu ypu suryt. Sausainukas nedidukas. 2-3 prie kavytės ir gana. bigsmile.gif
Atsakyti
man noretusi kazkuo atsverti pacio macaron salduma. as ju ir tevalgau 1-2, tik paragaut iskepus.
saldainiai man nekliuna, nes as ju nevalgau, ir siaip saldumynu praktiskai nevalgau wink.gif man pats kepimo procesas yra labai malonus, kaip atsipalaidavimo forma, o rezultatus vyras isnesa i darba, kolegom nuodyt biggrin.gif

gryztant prie temos, man macarons tokie puse bedos, gavosi tik is 4-to karto. uzsisakiau termometra cukraus sirupui, bandysiu su italisku morengu.
Atsakyti
Diskutuojat apie pertepimus. Man kilo klausimas, o kam jus juos plakate g.gif Pasidarius is vakaro, jie labai geros konsistencijos buna smile.gif Pasistenkit naudot konditerinius sokoladus. Juoda sokolada maisau 1:1, balta 1:0,5, su pieniskas dedu apie 70 proc grietineles sokolado kiekiui. Jei su vaisiu tyrem, tai su baltu sokoladu apie 50 proc sokolado kiekiui. Jokiose rimtose receptu knygose nera tokiu dalyku kad plakt idarus.
Atsakyti
Sveikutes,
Jau niekas nebekepa macaronsus unsure.gif
As vis dar mokausi, bandau atrasti tobula recepta
Dabar kepu su italiska merenga, tai bent sijoneliai gaunasi visada, tik noriu kad vidus pilnas butu ir sausokas.
Stengiuosi neperplakti baltymus , bet man dar nesigauna taip kaip is tiesu turi but g.gif
Idaras vistik man skaniausias avieciu kremas wub.gif
Atsakyti
Pasidalinkite, kokius konkrečiai dažus naudojate macarons nuspalvinti? Žinau, kad netinka vandens pagrindu. Kur perkate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(turlaurita @ 2016 03 24, 06:22)
Pasidalinkite, kokius konkrečiai dažus naudojate macarons nuspalvinti? Žinau, kad netinka vandens pagrindu. Kur perkate?  g.gif

http://www.amazon.co...icolor food gel
As tokius, nudazo labai ryskiai, tik kai iskepa, pablunka. Nezinau, kaip parduotuviniai buna tokie ryskus g.gif
Atsakyti