galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?
Kati del idomumo iskilo klausimelis kiek laiko jau gaminate juos kad jie tokie tobuli iseina?
galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?
galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?
QUOTE(Tresnia @ 2015 07 02, 20:24)
Kati del idomumo iskilo klausimelis kiek laiko jau gaminate juos kad jie tokie tobuli iseina?
galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?
galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?
Jau dveji metai kaip sukuosi aš su jais
Šluotelės jums ir nereiks, nebent mikserio neturit, nes kiaušinių baltumus plakti šakute net nesiryžčiau siūlyti
O va svarstyklės yra vienas būtiniausių dalykų konditerijoje, tad be jų niekur.
Visur rašo, kad reik "pabarandint" baltymus iki savaitės laiko. O jei jie buvo kartu su tryniais, t.y. - kiaušiniai su visais dėkliukais šaldytuve? Netinka? Būtina atskirt ir atskirai laikyti dar?
QUOTE(pašnekutė @ 2015 07 16, 21:57)
Visur rašo, kad reik "pabarandint" baltymus iki savaitės laiko. O jei jie buvo kartu su tryniais, t.y. - kiaušiniai su visais dėkliukais šaldytuve? Netinka? Būtina atskirt ir atskirai laikyti dar?
Čia kalbama apie atskirtų kiaušinio baltymų brandinimą.
Bet tai nėra privalomas ir būtinas gamybos etapas, svarbu, kad kiaušinio baltymas būtų kambario temperatūroje. Taigi, prieš gaminant užtenka atskirtus baltymus palaikyti kambario temperatūroje ~2 val.
QUOTE(Sense @ 2015 08 06, 19:37)
Ar esat kas ragave Birzu duonos macaronu? Ir kaip jums skonis? Padariau nuotrauka,bet sake nepirmo sviezumo.
cielą irgi būtų įdomu apžiūrėt. Aš tai tokio nevalgyčiau, man per daug dažų
QUOTE(Sense @ 2015 08 06, 18:37)
Ar esat kas ragave Birzu duonos macaronu? Ir kaip jums skonis? Padariau nuotrauka,bet sake nepirmo sviezumo.
ar cia tik ne tie, kur parduotuvese buna supakuoti?
QUOTE(adiaVT @ 2015 11 06, 13:55)
ar niekas nebekepa macaronsų? pirmas bandymas sėkmingai nukeliavo į šiukšliadėžę, užtat antras gavosi kažkas labai panašaus
dariau pagal receptą aguonėlės bloge 
Kepa, kepa! Va, kaip tik dabar! Ir trečias bandymas (ir trečia orkaitė) pavyyyyyyyyyyyko!
O kodėl pirmas bandymas šiukšliadėžėn? Sudegė?
Aš savo pirmą nesėkmingą bandymą visai sėkmingai prakišau kaip sausainius, neįvardindama, kad tai turėjo būti makaronsai
Antras bandymas irgi sėkmingai susivartojo, nors irgi į makaronsus netapo panašus. O dabar
Sveikutes
As irgi bandau macaronsus kept
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti
As irgi bandau macaronsus kept
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 10, 18:00)
Sveikutes
As irgi bandau macaronsus kept
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti
As irgi bandau macaronsus kept
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti
Baigiantis laikui tiesiog pirštu pajudinkit atsargiai. Jei "supasi" - dar pora min pakepkit. Jei nebe - traukit lauk ir kuo greičiau vėsinkit nebe blėtelėje.
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 11, 07:19)
Baigiantis laikui tiesiog pirštu pajudinkit atsargiai. Jei "supasi" - dar pora min pakepkit. Jei nebe - traukit lauk ir kuo greičiau vėsinkit nebe blėtelėje.
Aciu
Taip ir padarysiu
Vesinu ne bleteleje ,siaip tai nuo popieriaus labai lengvai nulimpa
Bet dar kepsiu ir kepsiu kol gausis idealiai
Dar pastebejau kad po keliu dienu jie man zymiai skanesni







