Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Kati del idomumo iskilo klausimelis kiek laiko jau gaminate juos kad jie tokie tobuli iseina? bigsmile.gif

galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresnia @ 2015 07 02, 20:24)
Kati del idomumo iskilo klausimelis kiek laiko jau gaminate juos kad jie tokie tobuli iseina?  bigsmile.gif

galvoju ir as pabandyt bet bijau... nei sluoteles neturiu nei svarstykliu, ar imanomas varijantas kad vistiek iseitu?  biggrin.gif

Jau dveji metai kaip sukuosi aš su jais smile.gif

Šluotelės jums ir nereiks, nebent mikserio neturit, nes kiaušinių baltumus plakti šakute net nesiryžčiau siūlyti biggrin.gif
O va svarstyklės yra vienas būtiniausių dalykų konditerijoje, tad be jų niekur.
Atsakyti
Visur rašo, kad reik "pabarandint" baltymus iki savaitės laiko. O jei jie buvo kartu su tryniais, t.y. - kiaušiniai su visais dėkliukais šaldytuve? Netinka? Būtina atskirt ir atskirai laikyti dar?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 07 16, 21:57)
Visur rašo, kad reik "pabarandint" baltymus iki savaitės laiko. O jei jie buvo kartu su tryniais, t.y. - kiaušiniai su visais dėkliukais šaldytuve? Netinka? Būtina atskirt ir atskirai laikyti dar?

Čia kalbama apie atskirtų kiaušinio baltymų brandinimą.
Bet tai nėra privalomas ir būtinas gamybos etapas, svarbu, kad kiaušinio baltymas būtų kambario temperatūroje. Taigi, prieš gaminant užtenka atskirtus baltymus palaikyti kambario temperatūroje ~2 val.
Atsakyti
Ar esat kas ragave Birzu duonos macaronu? Ir kaip jums skonis? Padariau nuotrauka,bet sake nepirmo sviezumo.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2015 08 06, 19:37)
Ar esat kas ragave Birzu duonos macaronu? Ir kaip jums skonis? Padariau nuotrauka,bet sake nepirmo sviezumo.

cielą irgi būtų įdomu apžiūrėt. Aš tai tokio nevalgyčiau, man per daug dažų biggrin.gif Imčiau pastelinę spalvą.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2015 08 06, 18:37)

ar cia tik ne tie, kur parduotuvese buna supakuoti? g.gif jei taip, tai schmoll.gif ner ka lyginti su kepyklelese iskeptais smile.gif
Atsakyti
ar niekas nebekepa macaronsų? pirmas bandymas sėkmingai nukeliavo į šiukšliadėžę, užtat antras gavosi kažkas labai panašaus smile.gif dariau pagal receptą aguonėlės bloge smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2015 11 06, 13:55)
ar niekas nebekepa macaronsų? pirmas bandymas sėkmingai nukeliavo į šiukšliadėžę, užtat antras gavosi kažkas labai panašaus smile.gif dariau pagal receptą aguonėlės bloge smile.gif

Kepa, kepa! Va, kaip tik dabar! Ir trečias bandymas (ir trečia orkaitė) pavyyyyyyyyyyyko! clap.gif jė-jė -jė-jė-jė sokiai.gif Valio! Valio! Vaaaaaaaaaaa-lio! assa.gif 59.gif

O kodėl pirmas bandymas šiukšliadėžėn? Sudegė?
Aš savo pirmą nesėkmingą bandymą visai sėkmingai prakišau kaip sausainius, neįvardindama, kad tai turėjo būti makaronsai hihihi.gif Ir jau kad išgirta buvau hihihi.gif
Antras bandymas irgi sėkmingai susivartojo, nors irgi į makaronsus netapo panašus. O dabar wub.gif wub.gif wub.gif Jie man kyla, kyyyyyla sokiai.gif ir sijonukai pagaliau daros 59.gif Šokinėju, kaip maža rolleyes.gif Gerai, kad nieks nemato hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 10 lapkričio 2015 - 12:59
Sveikutes
As irgi bandau macaronsus kept ax.gif
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus biggrin.gif
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 10, 18:00)
Sveikutes
As irgi bandau macaronsus kept ax.gif
Taip pat nevykusius prakisineju kaip sausai
niukus biggrin.gif
Sijonukai gaunasi,bet man rodos,kad keliu min nedakepu,galetu vidus sausesnis buti g.gif

Baigiantis laikui tiesiog pirštu pajudinkit atsargiai. Jei "supasi" - dar pora min pakepkit. Jei nebe - traukit lauk ir kuo greičiau vėsinkit nebe blėtelėje.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 11, 07:19)
Baigiantis laikui tiesiog pirštu pajudinkit atsargiai. Jei "supasi" - dar pora min pakepkit. Jei nebe - traukit lauk ir kuo greičiau vėsinkit nebe blėtelėje.

Aciu 4u.gif
Taip ir padarysiu
Vesinu ne bleteleje ,siaip tai nuo popieriaus labai lengvai nulimpa
Bet dar kepsiu ir kepsiu kol gausis idealiai
Dar pastebejau kad po keliu dienu jie man zymiai skanesni rolleyes.gif bet beda kad kepu is puses normos ir ju beveik nelieka ax.gif
Atsakyti