Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Oi, ir nesugalvočiau kept iš pusės mormos biggrin.gif Visos normos beregint nelieka biggrin.gif (kad ir nesėkmingi buvo mano ankstesni bandymai blush2.gif visvien skaniai susivartojo biggrin.gif ) Kepčiau iš dvigubos normos tikrai, jei būčiau tikra, kad nesugadinsiu. O gadint tokiais kiekiais - branoka blush2.gif
Atsakyti
Nugi susigundziau ir as iskept... Nu bet is visos blekos tik 4 nesuskilo ir su sijoneliais tapo... visi kiti suskyla per virsu.. Ka darau blogai? Galvoju, gal dziovinau per mazai (apie 15min tik)

Jau sekantys padaryti, dziovinsiu dabar valanda, gal tada nesuskils man tas virsus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 10, 13:51)
Kepa, kepa! Va, kaip tik dabar! Ir trečias bandymas (ir trečia orkaitė) pavyyyyyyyyyyyko!  clap.gif  jė-jė -jė-jė-jė sokiai.gif  Valio! Valio! Vaaaaaaaaaaa-lio! assa.gif  59.gif

O kodėl pirmas bandymas šiukšliadėžėn?

Nesudegė, o gavosi kažkokie šlykščiai saldūs, viduje lipnūs, apie dantis besiveliantys, sausainių formos daiktai. schmoll.gif
Atsakyti
Mano antrieji
user posted image

Forma galetu grazesne but, dziaugiuosi kad gavosi sijonukai 4u.gif dazus naudojau gelines konsistencijos, bet norejosi kad nudazytu labiau... unsure.gif Baltymu nesendinau, dejau iskart ir plakiau blush2.gif
Dariau pagal si receptuka http://7thsugaravenu...y-macarons.html, kremas siaubingas doh.gif sviestas konkretus, riebalas kazkoks, bet skonis dar dar, daugiau sio kremo nedarysiu 4u.gif
Atsakyti
Va kaip ir man, skonis geras, sijoneliai gaunasi, bet virsus nevisada lygus, matosi linijos, nesusilieja lygiai. Bet kartais gaunasi lygus, gal kai skysciau buna gal, tada lygiau g.gif
Atsakyti
As tai jau zinau, kad reik daugiau maisyt mase 4u.gif as dar pamerkiu pirsta i vandeni ir lyginu juos blush2.gif

O kaip jus nudazot kad tokie ryskus butu? Kada dedat dazus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresnia @ 2015 11 12, 00:55)
As tai jau zinau, kad reik daugiau maisyt mase  4u.gif as dar pamerkiu pirsta i vandeni ir lyginu juos  blush2.gif

O kaip jus nudazot kad tokie ryskus butu? Kada dedat dazus?  4u.gif

as tik pradedancioji blush2.gif
dazus dedu pries baigiant plakti baltymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 12, 23:13)
as tik pradedancioji blush2.gif
dazus dedu pries baigiant plakti baltymus smile.gif

Su tais dažais tai visaip - peržiūrėjau yutubo daug ir perskaičiau belekiek, tai apibendrinant ką supratau, kad dažus milteliais beria į migdolų-pudros mišinį prieš užmaišant tešlą. Gelinius dažus dėjo į suplaktus baltymus ir tokius dažniausiai naudojo receptuose su verdamu sirupu. Vienas gelinius dažus dėjo jau suvertęs baltymus ant migdolų prieš maišant, o kitas, mane nustebines - net po to, kai išmaišė. Ir niekas jam neišsileido. matyt, žinojo, ką ir iš ko daro
Atsakyti
As siandien nusipirkau kilimeli silikonini, vidus zalias liko ir prilipo prie kilimelio, nusieme tik toks kevalas galima sakyt 😀 viraus visas, be mases schmoll.gif
Atsakyti
Va kaip tik ryte dar kepiau, na ir nesupratau suskilinejo visu virsus.. Ar per karstai kepiau ar cia del to kad galbut reikejo daugiau padziovinti? Kita skarda dar laikau bandysiu iskept po keliu valandu blush2.gif
Atsakyti
Labutis.
Pagaliau ir i mano kiema atejo svente thumbup.gif
Pavyko, is nezinau jau kelinto karto biggrin.gif
Naudoju migdolu skilteles , tada nera tu luobeliu ir labai lengvai su kavamale susimala
Ir dar ,mase maisau 45 kartus,tada gaunasi gerai ismaisyta mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tusinukas @ 2015 11 17, 13:07)
Labutis.
Pagaliau ir i mano kiema atejo svente thumbup.gif
Pavyko, is nezinau jau kelinto karto biggrin.gif
Naudoju migdolu skilteles , tada nera tu luobeliu ir labai lengvai su kavamale susimala
Ir dar ,mase maisau 45 kartus,tada gaunasi gerai ismaisyta mirksiukas.gif

As niekad neskaiciuoju, kai matau kad tokia tirsta kose vientisai teka nuo menteles maisymo, tada ir dedu i kondit. svirksta ax.gif Mano tik nemegstamiausia dalis visko pertepima padaryt, tai man jis per daug sviestinio skonio gaunasi ( viska pagal recepta darau) tai grietinele ir sokoladas isvis katastrofa bega lauk per sonus macaron'o unsure.gif
Atsakyti