Įkraunama...
Įkraunama...

Pleiskanėlės galvytėj

as taip pat visokiais aliejuikais, tepaliukais tepliojau, niekas nepadejo. paskui gydytoja patare pabandyti sebamed sampuniuka plaukams nusipirkti. as taip ir padariau, ir po pirmp plovimo pleiskaneles dingo! thumbup.gif
Atsakyti
Mums aliejukas labai padėjo.Ištepu ,palaikau kokias 2val. ir tada su smulkiom šukutėm iššukuoju.Kai plaudavau galvytę su šampūnu jų atsirasdavo labai dažnai,o dabar plaunu tik su muiliuku ir jų visai nėra.
Atsakyti
Maniškės labai tankūs plaukučiai, o odelė tokia jautri - bijau pažeisti šukuodama cry.gif . Reiks pabandyti jūsų rekomenduotas priemones ax.gif ax.gif . Dar mūsų slaugytoja liepė tepti D vitaminu, nebandžiau, nes neturiu (gėrėme vienkartinę dozę). verysad.gif
Atsakyti
Pas mus irgi buvo ta luobele. Tai gydytoja liepe istepti nedideli ploteli su kartu sumaisytais tepaliukais:puse kiekio Bepanteno ir puse kiekio Kerasal.Palaikai siek tiek istepus, o po to issukuoji tankiom sukytem. Kita diena vel pakartoji ant kito plotelio. Taip pas mus ir nebeliko 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2005 06 02, 22:59)
O pas mus ties antakiukais kazkokios gelsvos tarsi riebaliuku sankaupos. Gal tai luobele. Ar taip pat elgtis kaip su pleiskanom ant galvytes?

Pas mus irgi buvo antakiukų srityje, o ankščiau ir visa kaktytė, bet kažkaip savaime išnyko.
Atsakyti
Mano dukrai taip pat nuo 1 mėn. atsirado luobas, pleiskanos priminė kietus šašus. Pradžioje buvo tik mažas plotelis viršugalvyje, o vėliau vos ne visoje galvoje, taip pat ir antakiuose. Dermotologė patarė tepti tik aliejuku. O kerasalio tepalas gali alergizuoti ir nudeginti kūdikio odelę. Kadangi bandyti aliejukai alergizavo (Džonson, Seba med), liepė tepti paprasčiausiu saulėgrąžų aliejumi, tik prieš tai jį išsterilizuoti. Palaikydavau keltetą valandų ir atsargiai vaikišku šepetėliu pamasažuodama plaudavau vandeniu, nes muilas per daug išsausindavo pažeistą galvos odelę. Per 1 mėn beveik išsiplovė, liko nežymus sausos odos ploteliai. tfu, tfu, tfu, kad vėl tokio baisaus luobo neatsirastų. smile.gif
Atsakyti
O mes issinaikinome paciu paprasciausiu budu - tiesiog paemiau ir issukavau sausa galvyte vaikisku sepeteliu. Kiek daug pleiskeneliu isbyrejo!!! ir per du kartus nebeliko.
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 06 03, 11:49)
O kerasalio tepalas gali alergizuoti ir nudeginti kūdikio odelę.

būtent umn.gif kerasalio tepalas yra stipresnis už tirpalą. aš išnaikinau pleiskanas tik kerasal tirpalu. nes aliejus nepadėdavo. gal ir būtų padėjęs, bet mažajai buvo labai įdomu kaip aš jai šukuojau galvytę ir su kuo šukuoju. tad muistymasis buvo neisšpasakytas. o tuo tirpalu ištepiau, paskui galvytę išploviau, pašukuodavau tiek kiek leisdavosi (o beveik ir nesileisdavo). o kitą dieną žiūrėk jau ir pačios pleiskanos atšokinėdavo - galėdavau ir su pirštais išrankioti thumbup.gif
Atsakyti
o mano mergaitei vyresnei iki kokių 3 metų buvo luobelė ir kai maudom išvalome, o kitą dieną vėl atsiranda, ir per tą luobele plau kai labai plonyčiai užaugo . gydytoja patarė galva plauti su AVENT šampūnu. Mažesniai ir jau 2 metai tai pas ją dar yra , bet jau nedaug. schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės. Kada jūsų leliukams išnyko pleiskanėlių luobas? Mano leliui jos atsirado suėjus pirmąjam mėnesiukui, po antro mėnesiuko jų laabai padaugėjo ir turėdavau jas valyti kas antrą dieną, na o dabar jų vis mažėja ir žymiai rečiau reikia valyti. Kada iš vis jų nebebus? wink.gif
Atsakyti
Valiau tik vieną kartą, bet dar matau, kad truputis liko. Teks dar kartelį iššukuoti su aliejum.
Atsakyti
Maniškiui atsirado, gal 2-jų mėn. Tepiau aliejum, bet nelabai padėjo, nes labai jau mes plaukuoti esam biggrin.gif. Paskui su Bepanten ištelpiau ir thumbup.gif labai greitai išnyko ir nebeatsirado.
Atsakyti