Įkraunama...
Įkraunama...

Šeškinė: Pelėda

QUOTE(Rassas @ 2006 03 22, 10:15)
Va butent,kad ten tiek daryta,kaip nieko nedaryta.Mano mazius jau eina i lopseli.Pirma diena liko su malonumu,o dabar klykia kai palieku.Nesuprantu kodel??? g.gif Jis priprates buti su svetimais zmonem(aukles,ligonines,sanatorija)...Visi sako,kad tokio ramaus,bet kartu ir judraus jau seniai nemate...Toks jausmas,kad dabar kersys del to,kad kreipiausi i svietimo ministerija.Vedeja jau darzelio kaina pakeite.Tipo jau puse kainos uz darzeli.O jos zodziai tai mane pritrenke:"kadangi tokiu"dievu",kaip jis grupeje yra astuoniolika,tai simtaprocentinio demesio jam nebus".Aukletojos vis prikisa kad per maza atvedziau i darzeli,nors grupeje yra ir mazesniu.Jauciu mano kantrybe vel greitai truks ir teks kelti skandala...

Rassas tiesiog nežinau ir ką pasakyti, pas mane tas pats buvo pirmas dienas lyg nieko darželyje buvo, o po to penkis metus norms nenorom vesdavau, net nežinau. Man atrodo, kad ten su auklėtojom kažkas, nelabai jos turbūt moka su tais vaikais, griežtos , reiklios. Nu bet ir vedėja, matai, jau priekabiauja, aš ir sakau, vos tik kažką pasakai joms (nors ir teisybė tavo pusėjė) ir tampti priešu Nr. 1, atrodo , kad atėjai jų tvarkos griauti. Ir dar atrodo, kad vedėjos ir auklėtojų darbas - kova su vaikų tėveliais, kurie atseit kažko nepatenkinti. Žinai, manau, jeigu jau yra kokia problema tai mamos ir auklėtojos turėtų spręsti kartu, kaip kad vaikui būtų geriau, o čia kažką pasakai, tai žiūri kaip į priešą, ir tipo mes gi geriau žinome, kas tavo vaikui geriausia. Sakau visiška nesusišnekėjimo ir neįsiklausimo atmosfera, o save darželis į padanges kelia.
O dėl amžiaus tai visi jiems per maži, aš irgi kažkus 2 metų su trupučiu nuvedžiu, o tai dejavo - mažas - to nemoka, to nemoka, į kelias prisisiojo. Va je tau. Nu tai galvoju eikite jūs pilnamečių prižiūrėti, gal mažiau vargo bus. Labai jos jau nori, kad vaikas viską pats mokėtų arba, kad tėveliai padarytu už vaikus. Tam kam tada darželis, kad su auklėtojom kovoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 22 kovo 2006 - 12:37
QUOTE(AsJa @ 2006 03 22, 13:35)
Rassas tiesiog nežinau ir ką pasakyti, pas mane tas pats  buvo pirmas dienas lyg nieko darželyje buvo, o po to penkis metus norms nenorom vesdavau, net nežinau. Man atrodo, kad ten su auklėtojom kažkas, nelabai jos turbūt moka su tais vaikais, griežtos , reiklios.  Nu bet ir vedėja, matai, jau priekabiauja, aš ir sakau, vos tik kažką pasakai joms (nors ir teisybė tavo pusėjė) ir tampti priešu Nr. 1, atrodo , kad atėjai jų tvarkos griauti. Ir dar atrodo, kad vedėjos ir auklėtojų darbas - kova su vaikų tėveliais, kurie atseit kažko nepatenkinti. Žinai, manau, jeigu jau yra kokia problema tai mamos ir auklėtojos turėtų spręsti kartu, kaip kad vaikui būtų geriau, o čia kažką pasakai, tai žiūri kaip į priešą, ir tipo mes gi geriau žinome, kas tavo vaikui geriausia. Sakau visiška nesusišnekėjimo ir neįsiklausimo atmosfera, o save darželis į padanges kelia.
O dėl amžiaus tai visi jiems per maži, aš irgi kažkus 2 metų su trupučiu nuvedžiu, o tai dejavo - mažas - to nemoka, to nemoka, į kelias prisisiojo. Va je tau. Nu tai galvoju eikite jūs pilnamečių prižiūrėti, gal mažiau vargo bus. Labai jos jau nori, kad vaikas viską pats mokėtų arba, kad tėveliai padarytu už vaikus. Tam kam tada darželis, kad su auklėtojom kovoti...

Va butent,kad ten taip yra.vakar jau puse dvylikos paskambino man,atseit verkia ir ateikit pasiimti.Tai begau is darbo.ka jos nesupranta,kad neprilakstysi taip pastoviai.Nors nei jis verke,nei ka.Paprasciausiai i kiema ruosesi vesti,tai turbut nusprende,kad paskui ji nelakstys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rassas @ 2006 03 23, 10:25)
Va butent,kad ten taip yra.vakar jau puse dvylikos paskambino man,atseit verkia ir ateikit pasiimti.Tai begau is darbo.ka jos nesupranta,kad neprilakstysi taip pastoviai.Nors nei jis verke,nei ka.Paprasciausiai i kiema ruosesi vesti,tai turbut nusprende,kad paskui ji nelakstys g.gif

Oi megsta jos tokius bajerius. Man irgi buvo, paskambina į darbą - blogai su vaiku, blogai. Net kojas rankas nuėme, neįsivaizuoju kaip darželyje atsidūriau. O vaikas sėdi grupėje ir žaidžia tai sakau kas atsitiko, nu truputi buvo supykinę vaiką, o dabar lyg viskas gerai. Nu taigi čia gali infarktą įvaryti. Tai gerai kad dar darbe supranta. Nu bet ir auklėtojos, sakau joms pilnamečių eiti žiūrėti ir tai turbūt mamoms skambinėtų, kad nesusitvarko. Nu tai tau turbūt čia bus ne primas atvejis. Tiktai kantrybės su tom auklėtojom.
Atsakyti
Na kaip nors istversim.Nors jau tris dienas is eiles lekiau vaiko pasiimti puse dvylikos,nes vis verkia.jau nuopirmadienio neisiu,nors ir skambins.Vyresniam i darzeli reikia padaryti knygute,tipo sukurti.Tai va mastau kaip cia ja sukurus g.gif Tipo bus parodele.Gal kas minciu turite???
Atsakyti
QUOTE(Rassas @ 2006 03 26, 10:51)
Na kaip nors istversim.Nors jau tris dienas is eiles lekiau vaiko pasiimti puse dvylikos,nes vis verkia.jau nuopirmadienio neisiu,nors ir skambins.Vyresniam i darzeli reikia padaryti knygute,tipo sukurti.Tai va mastau kaip cia ja sukurus g.gif Tipo bus parodele.Gal kas minciu turite???

Vajetai, užuojauta, sunku gi šitaip. Nu pirmadienį tai neik, pažiūrėsi kas bus, gal apseis, sakiau, kad auklėtojos tik pamato, kad gali iš darbo išeiti ir davai skambinėti - reikia, nereikia.
Dėl knygelės, aš tai dariau teletabių knygelę - tada buvo l. madingi. Tai va paėmiau seną foto albumą, ten kur nuotraukos 9x13 nu ten telpa 10 nuotraukų, toks permatomas tas albumas, iš kartonuo iškirpau 9x13 kvadratus. Iškirpau teletabius iš knygelės, priklijavau jas nat tų kartonių 9x13 lapų, užrašiau po kiekvienu teletabiu apačioja - Puo, Tinkis - Vinkis, Teletabiai myli vienas kitą, Teletabiai eina pasivaikščioti ir pan. Ir sudėjau kaip nuotraukas į albumą ir gavosi knygelė. Tai minčių čia pilna, paimk ir sukurk temą, pavyzdžiui einame į parduotuvę, iškirpk iš kokio Maximos žurnalo tortą, pieną ir pan. , priklijuok ant lapų ir užrašyk, ką mes perkame parduotuvėje, ten - pieną mes geriame kiekvieną dieną, aš labai mėgstu ledus ir pan ir t.t. arba kaip mes ruošiame vaišes. Arba galima gi pavyzdžiui tema vaisiai iškerpi iš to pačio žurnalo vaisius priklijuoji, parašai jų pavadinimus ir knygelė apie vaisius. Nu dar prierašas ten koks raudonas uobolys, uoboliai auga nat medžių. Ir pan. Čia jau fantazijos reikalas. Tikiuosi pagelbėjau.

Atsakyti
Senai lankome Peledos darzeli ir jokiu problemu nei as, nei mano vaikas neturi. Paskaicius jusu atsiliepimus apie sita darzeli, galima pagalvoti, kad cia netvarka, bloga direktore, blogos aukletojos ir t.t.. Bet taip suprantu, kad daugelis antra vaika vedat vel cia. Jei man butu taip blogai, as tikrai pasirinkciau kita darzeli, o nesiverzciau net per svietimo ministerija.
Atsakyti
QUOTE(josvaine @ 2006 03 27, 16:03)
Senai lankome Peledos darzeli ir jokiu problemu nei as, nei mano vaikas neturi. Paskaicius jusu atsiliepimus apie sita darzeli, galima pagalvoti, kad cia netvarka, bloga direktore, blogos aukletojos ir t.t.. Bet taip suprantu, kad daugelis antra vaika vedat vel cia. Jei man butu taip blogai, as tikrai pasirinkciau kita darzeli, o nesiverzciau net per svietimo ministerija.

As nesakau,kad blogos aukletojos.Toj grupej,kur eina vyresnis,tai jos super thumbup.gif Galetu visos tokios buti.O kas liecia jaunesniojo,tai manau kad logiska kad jis eitu i ta pati darzeli,o ne i kita.Be to jeigu pati palakstytum po darzelius ir atsidurtum visur kaip i siena,tai manau,kad ir pati taip pasielgtum g.gif Nejau vesdama vaika i darzeli turi galvoti apie kysi direktorei,o ne apie vaika???
Papildyta:
QUOTE(AsJa @ 2006 03 26, 14:13)
Vajetai, užuojauta, sunku gi šitaip. Nu pirmadienį tai neik, pažiūrėsi kas bus, gal apseis, sakiau, kad auklėtojos tik pamato, kad gali iš darbo išeiti ir davai skambinėti - reikia, nereikia.
Dėl knygelės, aš tai dariau teletabių knygelę - tada buvo l. madingi. Tai va paėmiau seną foto albumą, ten kur nuotraukos 9x13 nu ten telpa 10 nuotraukų, toks permatomas tas albumas, iš kartonuo iškirpau 9x13 kvadratus. Iškirpau teletabius iš knygelės, priklijavau jas nat tų kartonių 9x13 lapų, užrašiau po kiekvienu teletabiu apačioja  -  Puo, Tinkis - Vinkis, Teletabiai myli vienas kitą, Teletabiai eina pasivaikščioti  ir pan. Ir sudėjau kaip nuotraukas į albumą ir gavosi knygelė. Tai minčių čia pilna, paimk ir sukurk temą, pavyzdžiui einame į parduotuvę, iškirpk iš kokio Maximos žurnalo tortą, pieną ir pan. , priklijuok ant lapų ir užrašyk, ką mes perkame parduotuvėje, ten  - pieną mes geriame kiekvieną dieną, aš labai mėgstu ledus ir pan ir t.t.  arba kaip mes ruošiame vaišes. Arba galima gi pavyzdžiui tema vaisiai  iškerpi iš to pačio žurnalo vaisius priklijuoji, parašai jų pavadinimus ir knygelė apie vaisius. Nu dar prierašas ten koks raudonas uobolys, uoboliai auga nat medžių. Ir pan. Čia jau fantazijos reikalas. Tikiuosi pagelbėjau.

Labai labai aciu!!!!Idejos tikrai geros thumbup.gif Bandysiu ka nors kurti,nes pries tai jokiu minciu nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
[quote=josvaine,2006 03 27, 16:03]Senai lankome Peledos darzeli ir jokiu problemu nei as, nei mano vaikas neturi. Paskaicius jusu atsiliepimus apie sita darzeli, galima pagalvoti, kad cia netvarka, bloga direktore, blogos aukletojos ir t.t.. Bet taip suprantu, kad daugelis antra vaika vedat vel cia. Jei man butu taip blogai, as tikrai pasirinkciau kita darzeli, o nesiverzciau net per svietimo ministerija.
[/quote]

Aš asmeniškai rašau tik savo nuomonę. Gal kas apie šį darželį ir geresnę nuomonę turi susidaręs, tai tegul ir ją išsako - kokia nuostabi direktorė ir kokios geros auklėtojos, o ne puola visų pirmą kitų kritikuoti. Jeigu jums labai viskas gerai tame darželyje, tai nereiškia, kad kitos mamos nesusiduria su tam tikrais sunkumais darželyje, kuriais šiame forume galima pasidalinti. Visi mes esame skirtingi, mamos skirtingos, mūsų vaikai skirtingi ir auklėtojos skirtingos, todėl ir susiduriame su skirtingomis problemomis, ir todėl skiriasi mūsų nuomonė. Jeigu jau taip pageidaujate, paršome forume šį darželį pagirti, gal surasite bendraminčių, mes tikrai nepulsime jūsų kritikuoti už gerus ar blogus žodžius.
Sekmės 4u.gif
Papildyta:
Labai labai aciu!!!!Idejos tikrai geros thumbup.gif Bandysiu ka nors kurti,nes pries tai jokiu minciu nebuvo biggrin.gif
[/quote]

Nu pagelbėjau, džiaugiuosi, biggrin.gif , jeigu kokių minčių reiks tai rašyk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 27 kovo 2006 - 18:49
Butu tikrai idomu isgirsti ir kita nuomone. Ar visiems lankantiems sita darzeli viskas blogai? schmoll.gif Direktore tikrai griežta moteris,bet nei uzrašydama vaikus, nei atvesdama jokiu problemu neturėjau ir apie kysi jokiu uzuominu nebuvo, aišku, vėliau rinkom pinigus grupei tvarkyti ir t.t., bet ar blogai, kad mano vaikams svaru, jauku. Auklėtojų visų tikrai nežinau, tai negaliu kalbeti apie visas, bet musiskems neturiu ko prikisti, vaikams patinka, pasakoja ir pasakoja ka veike.
Kai paskaiciau atsiliepimus, tai atrodo, kad gal ne į tą patį darželį vaikus vedam?
Atsakyti
Sveikos mamytės, aš esu naujokė. Šiuo metu man labai aktuali tema vaikų darželiai. Šiuo metu renkuosi tarp Varpelio ir Pelėdos, apie Pelėdą jau girdėjau nemažai nuomonių, gal kas nors žinote ką nors daugiau apie Varpelį?
Atsakyti
QUOTE(josvaine @ 2006 03 28, 12:32)
Butu tikrai idomu isgirsti ir kita nuomone. Ar visiems lankantiems sita darzeli viskas blogai?  schmoll.gif  Direktore tikrai griežta moteris,bet nei uzrašydama vaikus, nei atvesdama jokiu problemu neturėjau ir apie kysi jokiu uzuominu nebuvo, aišku, vėliau  rinkom pinigus grupei tvarkyti ir t.t., bet ar blogai, kad mano vaikams svaru, jauku. Auklėtojų visų tikrai nežinau, tai negaliu kalbeti apie visas, bet musiskems neturiu ko prikisti, vaikams patinka, pasakoja ir pasakoja ka veike.
Kai paskaiciau atsiliepimus, tai atrodo, kad gal ne į tą patį darželį vaikus vedam?

Tai dziugu,kad jums gerai smile.gif Mano vyresniam taip pat gerai,o mazasis tikiuosi pripras ir jam bus gerai.Kazkaip siandien prastai jauciasi,tai vel teks mastyti kam palikti g.gif O po to vel su dudom i darza.Tikiu,kad ir aukletojas uzknisa tas ju rekimas,bet vaikai yra vaikai...
Atsakyti
QUOTE(Rassas @ 2006 03 28, 19:44)
Tai dziugu,kad jums gerai smile.gif Mano vyresniam taip pat gerai,o mazasis tikiuosi pripras ir jam bus gerai.Kazkaip siandien prastai jauciasi,tai vel teks mastyti kam palikti g.gif O po to vel su dudom i darza.Tikiu,kad ir aukletojas uzknisa tas ju rekimas,bet vaikai yra vaikai...

QUOTE(josvaine @ 2006 03 28, 12:32)
Butu tikrai idomu isgirsti ir kita nuomone. Ar visiems lankantiems sita darzeli viskas blogai?  schmoll.gif  Direktore tikrai griežta moteris,bet nei uzrašydama vaikus, nei atvesdama jokiu problemu neturėjau ir apie kysi jokiu uzuominu nebuvo, aišku, vėliau  rinkom pinigus grupei tvarkyti ir t.t., bet ar blogai, kad mano vaikams svaru, jauku. Auklėtojų visų tikrai nežinau, tai negaliu kalbeti apie visas, bet musiskems neturiu ko prikisti, vaikams patinka, pasakoja ir pasakoja ka veike.

Tai dziugu,kad jums gerai smile.gif Mano vyresniam taip pat gerai,o mazasis tikiuosi pripras ir jam bus gerai.Kazkaip siandien prastai jauciasi,tai vel teks mastyti kam palikti g.gif O po to vel su dudom i darza.Tikiu,kad ir aukletojas uzknisa tas ju rekimas,bet vaikai yra vaikai...O kas link direktoriu,tai teko ne i viena darzeli belstis verysad.gif ,net per pazystamus ir visur deja...arba paremi arba laisvas.Ir tikrai neskundziau sito darzelio ministerijai,o tiesiog pasinaudojau savo teisem suzinoti ar yra laisvu vietu sitam ar kitam seskines darzelyje.O kas kaip norejo,taip ir interpretavo.Bent jau direktore man tiesiai pasake,kad parasiau skunda... O i kokias grupes vaiksto tavo vaikai?Mano tai pas Daiva ir Valentina.Jos tikrai puikios thumbup.gif O del kitu dar nespejau issiaiskinti,turiu mintyse aukletojas Lina ir Zydrune,jei neklystu.
Papildyta:
QUOTE(oksana.b @ 2005 08 12, 15:19)
Mes taip pat vaikštome į Peleda ir labai nepatenkinti, kad tienai vaiktome. Jo apie vedeja nera ir kalbos, bet pas mus mandagej papraše pagalbos - padeti kažkom darželiui. Bet as tiesiai paklausiau kokios pagalbos jinai nori, tai vargšei tai ne malonu pasidare ir atsake darbais. Bet aš vėl atsakiau kad ir aš ir vyras dirbame tokioje sferoje, kad nelaibai kom ir padeti galime. Tai ir nurimo.
mes pradejome lanki darželi nuo metų, toj pirmoj grupeje to metų dirbo nu jau tokia baisi aukle tok vaizdas kad vakar vakare visą vakarą praleido prie kiosko. Siaubas. Mano dukryte kai pirma kartą ja pamane tai pas ja suveike atbuline. Na ačiu devui ta akle visa vasara nedirba. Dabar dirba  gan malonesne grižusia po dekreto jauna moteris tai mano vaikas jau pasileka su malonumu.
Žiema grupėje labai šalta nežinau kaip kiti vaikai bet mes žiemos metų į mėnesį darželije pasirodom maksimus 6 kartus. Užtenka nuvesti vaiką dvi dienas iš eiles ir vaikas suserga, sergi dvi savaites rodos pasveiko nueini ir vėl iš naujo.
Dėl maitinimo neko gero taip pat negaliu pasakyti vaikams valgio tikrai mažai, ir auklės per daug ir nesistengia, kad vaikai valgytų. Ta mačiau net savo akimis, kaip vaika pratinau prie darželio visa savaite kartu sa ja budavau grupeje. 1,5 metų vaikai valgo tik savarankiškai ir ką vaikas gali sau į burną įdeti. Iš 10 šaukštu sriubos gal 2 ir papuls. O sriuba vien vanduo skista skista. Kelis kartus per šį pusmeti kiek lankome du kartus jau vaikas po darželio buvo apsinuodijes. O lanko maksimus net vasaros metų 15 kartų į mėnesi.
Taigi neko gero apie šį darželi pasakyti negalių.

O pas kokias aukletojas lankete lopseli?
Atsakyti