QUOTE(Keiti @ 2008 02 01, 12:00)
Tiesą sakant aš tame problemos nematau, nepykit, bet matau tingėjimą auklėti. 8 metų vaikas jau yra labai didelis, kad suprastų, jog tarkime vienu metu galima žaisti tik su vienu žaislu, o pažaidus jį reikia padėti į vietą. Tokiu būdu nebus betvarkės - bent jau žaislų atžvilgiu. Kita tvarka priklauso tik nuo Jūsų - jeigu kasdien pravalysite dulkes ir prasiurbsite bei išplausite grindis, bent jau neprisikaups tonos trupinių ir kitokio gėrio, o tai padaryti tereikia 15 minučių, jeigu turite vieną kambarį. Dėl mažosios: spintelės jai turėtų būti neprieinamos, spinta taip pat - nemanau, jog neįmanoma kuo nors užstumti, surišti ar dar ką sugalvoti, kad ji būtų nepasiekiama. Vaikui duokite tik kelis žaisliukus vienu metu, šitaip rekomenduoja netgi psichologai, nes tokio amžiaus vaikas ir nemoka pasirinkti iš daugiau žaislų.
Visa tai sakau todėl, kad pati savo vaiką taip auklėju ir nebūna betvarkės, jeigu aš to noriu. Žinoma, jeigu blogai jaučiuosi ir nesusitvarkau, tai ir tvarkos nėra.
Na, matyt neteko bendriko kambario matyt...
As gyvenu savo vyro tevu bute (1 k.), kuriame jie nelabai noretu, kad mes/as ka nors keistume. Visose spintose prigrusta patalyniu, indu, pirktu "anais" laikais, uzklotu, kuriuos sunku tokiais pavadinti, apie dezes ir puodus as net nekalbu. Taigi savo daiktams turim kelias sekcijos (ne spintos!!) lentynas ir viena komoda, kuria as atsiveziau. Tokiuose "ne savo" namuose as NIEKO nenoriu daryti. Ir kiekvienas dulkiu valymas/siurbimas/ir t.t. man yra didziausia kancia, bo pakyla noras viska ismesti