Įkraunama...
Įkraunama...

ar nepavargstat kasdien tvarkytis?

QUOTE(tomas-13 @ 2007 12 29, 16:25)
Aš nesu šalininkas itin švelnaus auklėjimo - nemanau kad su berniuku visada galima sutarti gražiuoju. Galbūt pasirodysiu archaiškas, bet manau kad vaikas turi žinot kas namuose yra caras.
Jeigu vaikui vienodu tonu belsi "ne, ne, ne"- jam kaip žirniai į sieną. Garsus ir "pakeltas" NE ! duoda rezultatų, tiesa piktnaudžiauti tuo neverta, nes vėlgi "nebegirdės".
Vaiką sudarko pabuvimai pas močiutes, kur jokių taisyklių nėra. O gaila.

pas mis viens prie vieno, drinks_cheers.gif negalima,tai negalima ir jokiu,lia,lia,lia,carai namie tevai ir jie vadovauja paradui,o ne vaikai.visi mes be proto mylim savo vaikus,bet visur turi buti ribos smile.gif
Atsakyti
O as tai ir gyvenu bardake.Tiesa nevisur vaikai leidziami,turi savo kambari,kur vakare zaislai buna sumetami i deze(kas yra labai gerai).Diena bunam svetaineje,ten aptverem tvorom kur jiems negalima,turi deze su zaislais,ja isvercia,ismeto,vakare vyras sumeta atgal.I virtuve neleidziam,per daug pramogu susiranda.Zodziu galimybes ribotos.Is paskos nevaikstau ir nerankioju,vakare sumetam viska i dezes ir tvarka.
Atsakyti
o mane tai ne zaislai ismetyti erzina o dulkes. visur ju pilna atrodo tik nusivalai, grindis isplauni o po valandos beveik tas pats. Gal kas koki buda gera zinot, pvz koki nors skysti ar dar kazka? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saguciukas @ 2008 01 28, 14:11)
o mane tai ne zaislai ismetyti erzina o dulkes. visur ju pilna atrodo tik nusivalai, grindis isplauni o po valandos beveik tas pats. Gal kas koki buda gera zinot, pvz koki nors skysti ar dar kazka? smile.gif

Dulkių siurblys, kuris siurbia per vandenį - namuose žymiai mažiau kaupiasi dulkių mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Stengiuosi tvarkytis kasdien.Užknisa..... bet jei nesitvarkai nors dieną, namai kaip po karo atrodo
Atsakyti
Neturiu jegu kasdien tvarkytis.Gyvenam....kaip po karo.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif Perlipu per zaislus ir nueinu.Ir laiko nesurandu..niekaip.jei paliksiu vaikus,butinai ka nors sugadins,nutemps,sulauzys,suplesys doh.gif doh.gif
Atsakyti
oas gyvenu bendrike vienam kambary isivaizduojat kaip man sekasi su dviem vaikais?sunuj 8 metai o dukrytei 1 metukai ir jau vaiksto daro "tvarka"spintelese ir spintoj o jau nekalbu ka daznai per zaislus ner kur vietos padet g.gif tai mane ta rutina tiek pribaige nes as tvarkau o vaukai is paskos burdaka daro tai dabar viena diena tvarkau surenku is paloviu zaislus ir visa kita kita diena nekripiu i tai demesio ir laika skiriu sau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pukute27 @ 2008 01 30, 14:25)
oas gyvenu bendrike vienam kambary isivaizduojat kaip man sekasi su dviem vaikais?sunuj 8 metai o dukrytei 1 metukai ir jau vaiksto daro "tvarka"spintelese ir spintoj o jau nekalbu ka daznai per zaislus ner kur vietos padet g.gif tai mane ta rutina tiek pribaige nes as tvarkau o vaukai is paskos burdaka daro tai dabar viena diena tvarkau surenku is paloviu zaislus ir visa kita kita diena nekripiu i tai demesio ir laika skiriu sau ax.gif

užuojauta, aš turiu kambarius ir vieną vaiką ir tai vietos kartais pritrūksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pukute27 @ 2008 01 30, 14:25)

Tiesą sakant aš tame problemos nematau, nepykit, bet matau tingėjimą auklėti. 8 metų vaikas jau yra labai didelis, kad suprastų, jog tarkime vienu metu galima žaisti tik su vienu žaislu, o pažaidus jį reikia padėti į vietą. Tokiu būdu nebus betvarkės - bent jau žaislų atžvilgiu. Kita tvarka priklauso tik nuo Jūsų - jeigu kasdien pravalysite dulkes ir prasiurbsite bei išplausite grindis, bent jau neprisikaups tonos trupinių ir kitokio gėrio, o tai padaryti tereikia 15 minučių, jeigu turite vieną kambarį. Dėl mažosios: spintelės jai turėtų būti neprieinamos, spinta taip pat - nemanau, jog neįmanoma kuo nors užstumti, surišti ar dar ką sugalvoti, kad ji būtų nepasiekiama. Vaikui duokite tik kelis žaisliukus vienu metu, šitaip rekomenduoja netgi psichologai, nes tokio amžiaus vaikas ir nemoka pasirinkti iš daugiau žaislų.
Visa tai sakau todėl, kad pati savo vaiką taip auklėju ir nebūna betvarkės, jeigu aš to noriu. Žinoma, jeigu blogai jaučiuosi ir nesusitvarkau, tai ir tvarkos nėra.
Atsakyti
Na kai atsiras antras vaikutis negaliu bus dazniau. Taciau linkiu nepasiduot. O tikriausiai visos ir visi darom kaip mum geriau, kas daugiau laiko groziui, kas svarai, kas savisvietai.
Atsakyti
na o as savo vaika aukleju, jam jau 1.5, tas ir pulta nuo tv padeda i vieta... virtuveje pas mus ir stalciai, okaites migtukus ir suktukus megsta sukinet, tai ant virsutines dureliu rankeneles, kurios jis nepasiekia kabo plonas dirziukas... as pries vaiku musima, tai yra auklejima dirzu, musimu, bet vienu momentu kantrybe truko... tai per nagus nestipriai buvo gaves, tai zino kad tas dirzas neveltui kabo... jei jau kaskur kesinasi tai pamojuoju dirzeliu... tai rankytes tik uz nugaros, ir nueina sau ramiai...
o sekciju dureles uzraisiotos, nes kitaip viskas butu aukstyn kojom... manau, kad vaikas turi zinot kas galima, kas ne.. nes kitaip ...ojoi, leistik jiems daryt ka nori
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 02 01, 12:00)
Tiesą sakant aš tame problemos nematau, nepykit, bet matau tingėjimą auklėti. 8 metų vaikas jau yra labai didelis, kad suprastų, jog tarkime vienu metu galima žaisti tik su vienu žaislu, o pažaidus jį reikia padėti į vietą. Tokiu būdu nebus betvarkės - bent jau žaislų atžvilgiu. Kita tvarka priklauso tik nuo Jūsų - jeigu kasdien pravalysite dulkes ir prasiurbsite bei išplausite grindis, bent jau neprisikaups tonos trupinių ir kitokio gėrio, o tai padaryti tereikia 15 minučių, jeigu turite vieną kambarį. Dėl mažosios: spintelės jai turėtų būti neprieinamos, spinta taip pat -  nemanau, jog neįmanoma kuo nors užstumti, surišti ar dar ką sugalvoti, kad ji būtų nepasiekiama. Vaikui duokite tik kelis žaisliukus vienu metu,  šitaip rekomenduoja netgi psichologai, nes tokio amžiaus vaikas ir nemoka pasirinkti iš daugiau žaislų.
Visa tai sakau todėl, kad pati savo vaiką taip auklėju ir nebūna betvarkės, jeigu aš to noriu. Žinoma, jeigu blogai jaučiuosi ir nesusitvarkau, tai ir tvarkos nėra.

Na, matyt neteko bendriko kambario matyt... g.gif
As gyvenu savo vyro tevu bute (1 k.), kuriame jie nelabai noretu, kad mes/as ka nors keistume. Visose spintose prigrusta patalyniu, indu, pirktu "anais" laikais, uzklotu, kuriuos sunku tokiais pavadinti, apie dezes ir puodus as net nekalbu. Taigi savo daiktams turim kelias sekcijos (ne spintos!!) lentynas ir viena komoda, kuria as atsiveziau. Tokiuose "ne savo" namuose as NIEKO nenoriu daryti. Ir kiekvienas dulkiu valymas/siurbimas/ir t.t. man yra didziausia kancia, bo pakyla noras viska ismesti lotuliukas.gif
Atsakyti