kai vaikas pradeda landzioti po spinteles, butina tai sustabdyti. mano vyras visur spyneles sudejo. tai niekada neapturejau gedos, kad mano vaikas sveciuose pradetu i spinteles landzioti. o kiti tevai nemato tame nieko bloga, kad vaikas per svetimas spinteles eina. tik kai paaugo, nekaip su tom spynelem baigesi. prikiso i jas visokiu pagaliuku. ismoko kovoti su jom

QUOTE(Jura_j @ 2008 02 01, 12:36)
Na, matyt neteko bendriko kambario matyt...
As gyvenu savo vyro tevu bute (1 k.), kuriame jie nelabai noretu, kad mes/as ka nors keistume. Visose spintose prigrusta patalyniu, indu, pirktu "anais" laikais, uzklotu, kuriuos sunku tokiais pavadinti, apie dezes ir puodus as net nekalbu. Taigi savo daiktams turim kelias sekcijos (ne spintos!!) lentynas ir viena komoda, kuria as atsiveziau. Tokiuose "ne savo" namuose as NIEKO nenoriu daryti. Ir kiekvienas dulkiu valymas/siurbimas/ir t.t. man yra didziausia kancia, bo pakyla noras viska ismesti

As gyvenu savo vyro tevu bute (1 k.), kuriame jie nelabai noretu, kad mes/as ka nors keistume. Visose spintose prigrusta patalyniu, indu, pirktu "anais" laikais, uzklotu, kuriuos sunku tokiais pavadinti, apie dezes ir puodus as net nekalbu. Taigi savo daiktams turim kelias sekcijos (ne spintos!!) lentynas ir viena komoda, kuria as atsiveziau. Tokiuose "ne savo" namuose as NIEKO nenoriu daryti. Ir kiekvienas dulkiu valymas/siurbimas/ir t.t. man yra didziausia kancia, bo pakyla noras viska ismesti

Uzuojauta.Na mes gyvenam nuosavame name,yra kambariu i kuriuos vaiku neileidziu,nes visko nesuraisiosi,o jie dar per mazi,kad suprastu kodel negalima traukt is stalciaus kojiniu,juk tai visai geras zaidimas.Jie turi savo kambari,ten susijaukia,net paklodes istrauko is lovyciu,o tas mano pasakymas NEGALIMA sukelia jiems juoko priepuolius.Negi tokius musi uz tai,kad istampe patalyne.

as kai pasiskaiciau tai ziuriu,kad pas kiekviena beveik tos pacios problemos
nors mes turim tik viena akrobata,bet jis daznai atstoja ir du,net nuosavos mociutes kai suzino,kad i svecius atvaziuojam uz galvos susiemusios bega viska matoma ir pasiekiama kavot,ir pacios melisos atsigert
ka padarysi auklejam grieztai(kiek ymanoma,zinoma,neperziangiant ribu),ir manau,pazanga jau yra matoma,disciplina visgi po biski paisoma..nors jam jau du metai,kartais stebiuosi,kaip musu hiperiukui pro viena ausi iplaukia pro kita isplauskia
tikrai nenorim is vaiko per daug,bet mums tas skandinaviskas budas kai vaikui iki 3m leidziama viskas-nepriimtinas
tada nerasciau nei svariu drabuziu,nei sveiku spinteliu ir durelu,nei svariu sienu..o tie trupiniai,maisto kleckai kiti terliojimai,tai laiko klausimas,mums visoms sveikiau ne taip jautriai reaguoti,juk vis vien siuo etapu tai neisvengiama..

QUOTE(Jura_j @ 2008 02 01, 14:36)
Na, matyt neteko bendriko kambario matyt...

Būtent šitaip aš gyvenau su vyru jo tėvų bute iki vaikui sukako metukai ir du mėnesiai. Nupiešei mūsų kambario vaizdą. Lygiai taip pat spintos buvo prirautos jo tėvų daiktų, visos spintelės mamos senos kosmetikos, patalynės, rankšluosčių, kurie pirkti prieš dešimt metų urmu užsienyje, senų batų, kurie taupomi-kaupiami ir pan. Aš turėjau savo vieną laisvą lentynėlę, na galėčiau daug pasakoti, bet tema ne apie tai. Būtent todėl ir prašnekau, nes puikiai žinau tokią situaciją.
QUOTE(Keiti @ 2008 02 01, 21:09)
Būtent šitaip aš gyvenau su vyru jo tėvų bute iki vaikui sukako metukai ir du mėnesiai. Nupiešei mūsų kambario vaizdą. Lygiai taip pat spintos buvo prirautos jo tėvų daiktų, visos spintelės mamos senos kosmetikos, patalynės, rankšluosčių, kurie pirkti prieš dešimt metų urmu užsienyje, senų batų, kurie taupomi-kaupiami ir pan. Aš turėjau savo vieną laisvą lentynėlę, na galėčiau daug pasakoti, bet tema ne apie tai. Būtent todėl ir prašnekau, nes puikiai žinau tokią situaciją.
nepavydziu

QUOTE(Keiti @ 2008 02 01, 17:09)
Kai pagalvoji, tikrai nepavydziu tokio gyvenimo, mes gyvenome pas tevus mano menesiuka, kur turejau savo visa kambari ir be mamos daikt, bet vistiek man nepatiko, tad geriau jau nutareme, kad ir labiau susispaudus pinigine prasme gyventi, bet issinuomojome butuka, nors tevai mano gyveno name. Nekoks jausmas, kai reikia gyventi dar su tevais, nors ir nejauteme jokio kisimosi, bet....O vat dabar gyvename Norvegijoje vieni ir nesigailime, nors, aisku, ilgimes tevu ir artimuju. Na bet cia jau kita tema

O bardakiukus tai manau, kiekviena seima isgyvena. Pas mus irgi visko buna, netenku kantrybes kartais, gi dar ir vyriokai kaip vaikai, daznokai pritingi tvarkytis....tai va, turiu namie du vaikus

QUOTE(fainamama @ 2008 02 02, 12:29)
Kai pagalvoji, tikrai nepavydziu tokio gyvenimo, mes gyvenome pas tevus mano menesiuka, kur turejau savo visa kambari ir be mamos daikt, bet vistiek man nepatiko, tad geriau jau nutareme, kad ir labiau susispaudus pinigine prasme gyventi, bet issinuomojome butuka, nors tevai mano gyveno name. Nekoks jausmas, kai reikia gyventi dar su tevais, nors ir nejauteme jokio kisimosi, bet....O vat dabar gyvename Norvegijoje vieni ir nesigailime, nors, aisku, ilgimes tevu ir artimuju. Na bet cia jau kita tema
O bardakiukus tai manau, kiekviena seima isgyvena. Pas mus irgi visko buna, netenku kantrybes kartais, gi dar ir vyriokai kaip vaikai, daznokai pritingi tvarkytis....tai va, turiu namie du vaikus
o siaip, mano maziukas, atprato lysti i mamos virtuves spinteles, kai isskyrem jam zaislams virtuveje nemaza spintute. Aisku, kai kur, atsargumo delei laikome spintutese apsaugas nuo vaiku, na, kad vaikas dureliu pats neatidarytu.

Mes irgi jau metukus gyvename savo butuke - tai tikrai fantastika, visur sava erdvė ir tvarkytis norisi

Bardako nebūna tik tada kai miega mažė
, tada ramiai susitvarkai ir pasidžiaugi švara, bet neilgai
. Atrodo jau viskas sutvarkyta, pakanka tik keliolikos minuciu kai žaislai vėl išmėtyti, trupinių pilna ir vėl viskas iš pradžių, nėra galo
. Jau kartais bloga nuo to tvarkymosi, bet ką padarysi. Įsivaizduoju kas turi kelis vaikus, nors ir vienas sugeba nemažai

va šiandien ir pas mus tvarka nes visi miega o aš apsitvarkiusi negaliu atsidžiaugti švara ir ramybe

Aš tai nupirkau didelę dėžę vaiko žaislams, tai sumetu viską į ją, kai norisi tvarkos, ir per 5 min tvarka pasidaro :-)
O šiaip tai stengiuosi, kiek galima ignoruoti netvarką, ir kuo mažiau energijos tam skirti, geriau jau knyga laisvą minute paskaityti, ar šiaip save kuo palepinti.
O šiaip tai stengiuosi, kiek galima ignoruoti netvarką, ir kuo mažiau energijos tam skirti, geriau jau knyga laisvą minute paskaityti, ar šiaip save kuo palepinti.
ka darysi reikia susitvarkyti negi apsileidusiai gyvensi labiau susitvarkau kai laukiu sveciu, o kada tingiu pasikloju tik tais lovas

QUOTE(krispuka @ 2008 02 03, 19:33)
ka darysi reikia susitvarkyti negi apsileidusiai gyvensi labiau susitvarkau kai laukiu sveciu, o kada tingiu pasikloju tik tais lovas

Aha as ir panasiai