Įkraunama...
Įkraunama...

ar nepavargstat kasdien tvarkytis?

Gimus antram vaikui turim namų tvarkytoją, kitaip nebeįsivaizduoju schmoll.gif O tvarkytis žaislus stengiuosi kaip nors sumotyvuoti, kartais pavyksta smile.gif
Atsakyti
Prie musu spintu ir spinteliu neleidziu list, uztat rekauju visa diena, neimk, nelisk doh.gif Jos zaislu pilni kampai, surenku vakare kai ji uzmiega. Kai i darzeli eina - namuos tvarka, o kai sirguliuoja aukle surenka pries man griztant.
Sunkiau man ne zaislus rinkt, o siaip tvarka namuos palaikyt. Bute man sunku, o jei nama tureciau tai nusisauciau turbut mega_shok.gif . namu tvarkytojai samdyt kolkas neuzdirbam.
Papildyta:
QUOTE(Garbanele @ 2007 11 06, 15:53)
Man kasdiena tenka plauti grindis ryte ir vakare, nes auginam rotveileri, tai kur tik eina ten vieni jo plaukai, o mazasis visur sedi, visur ropoja ir panasiai. O kai mazasis dar pradeda stalcius perkraustyneti tai  doh.gif
Ka padarysi, esam mamytes, namu seimininkes...tvarkymasis man bent jau yra kaip sportas.
Jei netvarkysies nemanau, kad pailesi, jei nori tikrai gero polisio, paprasyk artimuju pagalbos, tegu bent jau gera pusdieni pabuna su vaikuciu, o tu tuo metu pagulek lovoj, pamiegok...pamatysi kaip pades, ir tada labai pasiilgsi savo mazylio ir galbut lengviau bus isisukti vel i savo buiti...

Jo jo mes irgi suni turim, tai kai maze pradejo ropot buvo kazkoks kosmaras blink.gif Bet tada dar i darba nejau vis daugiau laiko budavo. Dabar vis tiek kasdien grindis plaunu. Dabar ismokau susisukt, valgyt is vakaro pasidarau, tai tik pasildau, pavalgau, suplaunu indus, isplaunu grindis, kartais dar ka nors speju ir mazdaug po 7 jau bunu laisva. Tada ir atsisest jau galima smile.gif
O del artimuju, jei pirstu neparodai, tai nieko ir nedaro schmoll.gif Atsibodo man rodyt, pati imu ir pasidarau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 07 lapkričio 2007 - 13:42
na matau, kad n mane viena tai stumia i depresija... doh.gif vat tas mane atbaidys nuo antrojo vaikucio bent kokiems 5 jei nedaugiau metu i prieki... tikrai... o tas ejimas ejimas ir dar karta ejimas tai juodai pabosta... o dar pas mane tas sazines grauzimas, daugmaz kai tik atsisedu, vis lenda i galva kad galeciau vietoj to ejt susitvarkyt... doh.gif na nieko... dabar dar bajeri toki sugalvojau... is vakaro atsisedu ir susirasau, ka rytoj reikia padaryt... taip neapsikraunu per daug bereikalingu darbu... nzn siandien tik pirma diena... bet vat jau vakaras o lapelyje dar milijonai nenudirbtu darbu... doh.gif na tai kuisiuos iki pat vakaro... unsure.gif
Atsakyti
as tai kazkaip ismetytu zaislu nelaikau netvarka tongue.gif , na nebent deze zaislu isvercia vidury kambario. Bet cia vyro darbas sudet, kol migdau, nes pats ismokino ta deze isverst tongue.gif Pavalau jei ka ispila, pritrupina, biski pasluoju, bet rimtai tvarkaus karta per savaite. Laikaus nuomones kad netvarka yra nesvara, o ismetyti zaislai yra viskas tvarkoj.
tai ka as tureciau tvarkyt kai nueina miegot, kad tik atsibudes vel isverstu? neee biggrin.gif pasislinko kazkaip mano normos ir tiek wink.gif. Aisku jei kas netiketai uzeina, pabandau isivaizduoti kaip is sono atrodo. Tada isidedu sypsena ir vaidinu menininke tongue.gif Kam save grauzt del tokiu nesamoniu, gal ner problemu visai. Geriau pasidarykit kavos kai miega vaikai, internete pabukit, kazka sau malonaus...
Atsakyti
4u.gif pavargt tai visos pavargstam, bet yra žodis REIKIA susitvarkyti . tai ir tvarkausi. Tiesa, pas mus jau yra trys vyresnieji vaikai, tai jie ką susivertė tai patys ir susitvarko, taip kad man ir neperdaugiausiai kaip tokio ir vargo būna.
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2007 11 05, 13:51)
o tai savo mergyte laikot jos kambary per diena? ar kaip? pas mus viskas sujungta... ir virtuve ir svetaine, ir kalidorius... kadangi didelis namas daug ir kambariu visu neisvardinsiu... tai jei verdu pietus per ta laika viksas ir susivercia... kazkaip kai jos kambarys pas mus antram aukste tai dazniausiai vis vien bunam pirmama per diena... nes ir pietus ir kompas ten ir telikai... vienos palikt kambary irgi be sansu... tai tenka eit eit ir eit... kai manau maziau kambariu maziau ir tvarkytis... gal tiek ir nepabosta... o dabar lekiu kaip pakvaisus ir pykstu ant visko... todel palieku labai nervota ir per tai nukencia ir pati dukryte mamyte matydama suirzusia ir pavargusia ir tetukas, kad net kai grista is darbo jokio dizuagsmo laselio nebeistengiu parodyt...  verysad.gif

nelaikom nelaikom, pas mus taip pat sujungta, tačiau, kad žaislų vieta skirta kambaryje, tai į kitas vietas kur kas mažiau josios žaislų nukeliauja wink.gif Žinoma, būna visaip... o tvarkytis turi ne tik mamytė thumbup.gif
Papildyta:
Ir dar - turi mažoji pintą žaislų dėžę, kurią ir kaip atramą pasivaikščiojimamas naudoja wink.gif o į ją labai greitai galima sužerti išbarstytus žaisliukus - ir jau pusėtina tvarka smile.gif
Atsakyti
Zinokit ir as esu tvarkos megeja, gal net pedantiska. Grizau su sunum is ligonines ketvirtadienio ryta, vyras isvare i darba mus parvezes o as pamacius namus neapsikenciau ir puoliau tvarkyt. Nu negaliu! vaikas labai ramus buvo tai as kazkiek apsikopiau. Ir taip budavo (iki1.5m) kol nepradejau eit i darba. per diena du kart siurbliuodavau(turim suniuka), plaudavau grindis.Zodziu kosmaras kai dabar pagalvoju. O dabar tik savaitgaliais generalka pasidarau namie ir atrodo gyvent galima.
Nepersistenkit mamkos su ta tvarka! mirksiukas.gif
Atsakyti
Tvarkytis aišku, kad pavargsti, nu, bet, o ką daryti g.gif KOl vaikai maži, visi tą etapą praeina. Šiaip, sąžiningiau man pavyksta susitvarkyti, savaitgalį, kai vyras kur nors išeina arba su vienu, arba su abiem vaikais. O paprastomis dienomis, tai apmėtau, apdėlioju, pavalinėju namus du kartus dienoje: ryte (nes po miego jie kažkaip susiverčia g.gif ) ir prieš einant vakarinio miego.
Atsakyti
Pas mus tvarkymasis tikriausiai tapo rutina. Apsisuk - ir vel stalciai iskraustyti,rubai ismetyti, spinteles atidarytos, zaislai bele kur biggrin.gif
Tai apsisukusi tvarkaisi tai ten, tai ten.. Jau nelabai ir pastebiu, matyt ipratau, tik dabar paskaiciusi supratau.. blush2.gif
Nors mazoji jau pradeda padeti, tai siukle nubega ismesti i siukliu deze, tai megdzioja, kad valo, grindis plauna lotuliukas.gif
Atsakyti
as tvarkausi kai dukra nemiega, nes ji miega labai mazai(kol miega ir as stengiuosi pailseti) Karta per savaite arba kai laukiam sveciu, susitvarkau generaliskai, o dazniausiai irgi tik aprenku ir apmetau daiktus, prasisluoju. Mokau ir dukra tvarkytis, tai kai nori, kartais padeda:) o vyras nepadeda tvarkytis niekada, jo nuomone tai grynai moteriskas darbas doh.gif Vaikus ziureti ir aukleti irgi doh.gif
Atsakyti
o vyras nepadeda tvarkytis niekada, jo nuomone tai grynai moteriskas darbas doh.gif Vaikus ziureti ir aukleti irgi doh.gif
[/quote]

Musu tetis visada padeda bigsmile.gif . Ir tvarkytis, ir valgyti padaryti, ir mergyte priziureti rolleyes.gif . Zinoma ne daznai, bet jei tik nedirba, tai padeda viskuom. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2007 11 09, 15:19)
as tvarkausi kai dukra nemiega, nes ji miega labai mazai(kol miega ir as stengiuosi pailseti) Karta per savaite arba kai laukiam sveciu, susitvarkau generaliskai, o dazniausiai irgi tik aprenku ir apmetau daiktus, prasisluoju. Mokau ir dukra tvarkytis, tai kai nori, kartais padeda:) o vyras nepadeda tvarkytis niekada, jo nuomone tai grynai moteriskas darbas  doh.gif  Vaikus ziureti ir aukleti irgi  doh.gif

blush2.gif o man tai visur kur padeda - kažkaip labai teisingai išauklėtas vyras thumbup.gif
Atsakyti