Beviltiška diskusija-mūsų tiesiog supratimas skiriasi. O laiko iš vaikučio neatimu jokiu būdu, kaip jau minėjau-tvarkausi, kol miega.
nesitvarkau aš kas dien
nesu ideali mama, ir musų šeima nėra ideali, ir pasaulis kuriame gyvenam nėra idealus.... ir tvarkos mano namuose nėra idealios....
išeina, susitvarkau, ir pietus pagiminu, jei ne.... na būna tokių dienų, kaip Jokūbas manęs nepaleidžia arba didžiąją dienos dalį praleidžiam lauke. bet būna, kai mano mama ar vyras su sūnum vakare išeina į lauką ir apsikuopt namus galiu ar save palepint tylos valandėle.
o kai vaikas miega dažniausiai nedarau.

nesu ideali mama, ir musų šeima nėra ideali, ir pasaulis kuriame gyvenam nėra idealus.... ir tvarkos mano namuose nėra idealios....
išeina, susitvarkau, ir pietus pagiminu, jei ne.... na būna tokių dienų, kaip Jokūbas manęs nepaleidžia arba didžiąją dienos dalį praleidžiam lauke. bet būna, kai mano mama ar vyras su sūnum vakare išeina į lauką ir apsikuopt namus galiu ar save palepint tylos valandėle.
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 16, 07:50)
[i]nesitvarkau aš kas dien

QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 04 16, 08:50)
nesitvarkau aš kas dien

va sita dalyka pateisinu, nes pas mane labai panasiai

Nera del dalyku ko jaudintis, viskas isaugama.
Tiesa pas mus ir tokia pat situacija, mes gyvenam dvieju kambariu bute, tai mergaite turi savo kambari ir jos visi zaisliukai yra ten. Kadangi turbut kaip ir visiem vaikam reikia demesio tai ji savo kambari buna tik kai miega ir kai kraunasi daiktus, su kuriais apvercia visus namus.
Sunku kartais, bet kai tik kliuva zaislai man uz akiu, jie atsiduria jos kambari, tai uzima mazai laiko. Visa kita pasidarau kol mazyle miega ir taip jokio streso. Tik tas pats per ta pati, gal gazdina daugiau rutina, kai is ryto pabundi ir pagalvoji "ir vel tampysiu zaislus, plausiu lekstes ir pan..."
Tiesa pas mus ir tokia pat situacija, mes gyvenam dvieju kambariu bute, tai mergaite turi savo kambari ir jos visi zaisliukai yra ten. Kadangi turbut kaip ir visiem vaikam reikia demesio tai ji savo kambari buna tik kai miega ir kai kraunasi daiktus, su kuriais apvercia visus namus.
Sunku kartais, bet kai tik kliuva zaislai man uz akiu, jie atsiduria jos kambari, tai uzima mazai laiko. Visa kita pasidarau kol mazyle miega ir taip jokio streso. Tik tas pats per ta pati, gal gazdina daugiau rutina, kai is ryto pabundi ir pagalvoji "ir vel tampysiu zaislus, plausiu lekstes ir pan..."
Dovanų pirmojo gimtadienio proga gavome 100 vnt.įvairių spalvų kamuoliukų. Tai vakarais kol visus žaislus kartu su tais kamuoliukais surankioju...
Tai dabar ieškau tokių pat, bet mažesnių kamuoliukų ir 200 vnt. , kad jiems irgi padovanoti tokią fainą dovaną
(mat už kelių mėn. jų mergytei 1 metukai bus
)

Aš skaitau ir galvoju,juk ne mano vienos gal tokie vaikai,arba aš pati nemoku organizuoti savo dienos...ir dabar verkti norisi,daviau vaikui sausaini tai viska ištrupino ant kilimo,kol suslaviau trupinius uzlipo ant kedes paeme visa pokeli ir vel trupina ...musiau per rankas,sakiau negalima-niekas nepadeda,virtuvej kosmaras,kol indus plaunu,jis atidaro saldytuva iir ka pakiekia ima,spinteles uzraisiotos ,bet moka jau atristi,o jei nusisuku stala nuvalyt tai tuoj uzlipes indus plauna slapias visas,kol perengiu,kiek dsugaistu laiko nes tuoj bega,nestovi itr nelaukia kol aprengsiu...jei skutu bulves tai ima is kibiro ir meto po virtuve,o jei nebuna virtuvej tai tuoj turiu mest savo darba ir lekt ziuret ka daro-is spintos rubus meta ant grindu,is komodos batus,brolio flomasteriai nukramtyti,knygos išpieštos,sėdziu ir rodau reik ant popieriaus piešti tai vistiek ant stalo...o kai vyresnis is darzelio pareina tai tam isterika kad šitas jo daiktus suvertė...tai tik reik vaikščiot is paskos ir žiuret kad ko neiskrestu.Visi zaidimai greit nusibosta,miega nakti blogai,todel as pati kaip apsvaigus...Patarkit ka darau ne taip

QUOTE(romanciuke @ 2007 11 05, 11:45)
o jeigu mazajai dar tik metai su biskiu ir jinai nesupranta ko galima ir ko ne... jos zaislai jos nebedomina, nes jai idomiau kompo knopkes paspaudyt, teliko pulteli pametyt ar zirnius ar grindu berinet ir pan.
kartais tai jau varo i depresija... ale jokios tvarkos... o kai ir sakau kad negalima jokios reakcijos, kai jau uzsauki ar nunesi i kita gala pabuna ir vel ten pat ta pati daryt pradeda... 

mes irgi gyvename nuosavame name ir aisku bardelis visur kur tik galima padarytas, viskas ismetyta, aisku as einu ir isvien renku bet jau taip viskas yra atsibode, tiesiog baigiu priprasti prie bardako, nors anksciau buvau labai pedantiska kol nebuvo maziaus bet tiesiog nesuspeju visko apkuopti o jei tai ir padarau tai 10min arba tol kol mazius miega, bandyk taikytis prie tos minties kad kitaip nebus kol maziuke nepaaugs, stenkis i tai nekreipti demesio, nes kitaip nebus o sau tik depresija isivarysi. sekmes islaukti to laiko kol maziuske paaugs ir supras kad visu kampu versti NEGALIMA

musu maziuko"zaidimu aikstele"pas mus miegamajame
tai ten visokiu zaislu ir"technikos"pilna
jei nespeju surinkti,tai vakare einat y lova reikia nusirinkti ir pasidaryti taka kad daeitume iki jos
mes irgi turim tu kamuoliuku
bet tik 50
ale ir ju man per akis
bet cia tik zaislai...o kur dar trupiniai,siuksles ir visa kita
brangiosios cia tokia musu dalia...gyventi arba bardake arba istisai tvarkantis
as asmeniskai linkstu link bardako
nes yra ir be tvarkymosi ka veikti,o dar kartais ir apie save pagalvoti norisi ir pailseti siek tiek

QUOTE(Naminė @ 2009 05 05, 11:45)
Aš skaitau ir galvoju,juk ne mano vienos gal tokie vaikai,arba aš pati nemoku organizuoti savo dienos...ir dabar verkti norisi,daviau vaikui sausaini tai viska ištrupino ant kilimo,kol suslaviau trupinius uzlipo ant kedes paeme visa pokeli ir vel trupina ...musiau per rankas,sakiau negalima-niekas nepadeda,virtuvej kosmaras,kol indus plaunu,jis atidaro saldytuva iir ka pakiekia ima,spinteles uzraisiotos ,bet moka jau atristi,o jei nusisuku stala nuvalyt tai tuoj uzlipes indus plauna slapias visas,kol perengiu,kiek dsugaistu laiko nes tuoj bega,nestovi itr nelaukia kol aprengsiu...jei skutu bulves tai ima is kibiro ir meto po virtuve,o jei nebuna virtuvej tai tuoj turiu mest savo darba ir lekt ziuret ka daro-is spintos rubus meta ant grindu,is komodos batus,brolio flomasteriai nukramtyti,knygos išpieštos,sėdziu ir rodau reik ant popieriaus piešti tai vistiek ant stalo...o kai vyresnis is darzelio pareina tai tam isterika kad šitas jo daiktus suvertė...tai tik reik vaikščiot is paskos ir žiuret kad ko neiskrestu.Visi zaidimai greit nusibosta,miega nakti blogai,todel as pati kaip apsvaigus...Patarkit ka darau ne taip 

pas mus irgi panasiai buvo, ir tik su vienu vaiku

Atsimenu kai as vaiksciodavau is paskos anksciau paskui vaika ir viska tvarkydavau, nes buvau kazkada pedante. Bet po keliu menesiu suvokiau ,kad kovoju su vejo malunais! O dar gyvenamnuosavam name,tvarkytis per du aukstus laiko uzima nemazai.Kiek besitvarkyciau,jovalas namie neisnyksta. Ir nuspredziau nebesiplesyti. Kol vaikas miega padarau valgyti,o kartai ir nedarau kai noriu skirti laika tik sau. Nesitvarkau kai jis miega. Zaislus aprenku tik kelis kartus per savaite, nes ka sudedu tvarkingai tuoj pat vel buna ismetyta po visus namus. grindis plaunu karta per savaite, sluoju kas antra diena dulkeles. Galiausiai supratau,kad ideali tvarka buna pas tuos ,kurie neturi vaiku (ir pas tuos nevisada). Gyvenime yra ir svarbesniu dalyku negu vien tvarkytis ir tvarkytis(o vyras vis vien nepastebi
)