Aš ir progai pasitaikius kartais nusiperku daigintų kviečių (reikia gerai apžiūrėti, apuostyti, kad nebūtų supelyję), susimaišau su medum ir kapoju. Bet tai praktiškai 1, nu max 2 d. galima juos išlaikyti. Daigeliai 0,5-1 cm... Šaknytės irgi. patys jie saldūs, nes kai pradeda dygti skaidosi sukauptas grūduose krakmolas... Sako (rašo), kad turi labai daug vitamino E.
Galima pačiom daigintis.
Noreciau paklaust norint sutirstint padazus ir siaip naudojant patiekaluose kas yra geriau ar miltai ar krakmolas?Kiek zinau miltai labai eina i kuna idomu ar krakmolas taip pat.
Sveikos, supermamytės,
kramsnojau šiandien riestainį ir šovė į galvą mintis: jei -mogus sumasto keisti mitybos įpročius ir laikytis dietos, tai iš karto gal viskoa tsisakyti bus sunku. O vat palaispniui lengviau. Bet kas labiau kenkia figūrai ir organizmui - saldumynai (šokoladas, saldainiai, torčiukai ir t.t.) ar miltiniai patiekalai (bandelės, duona, lietiniai ir pan.)?
kramsnojau šiandien riestainį ir šovė į galvą mintis: jei -mogus sumasto keisti mitybos įpročius ir laikytis dietos, tai iš karto gal viskoa tsisakyti bus sunku. O vat palaispniui lengviau. Bet kas labiau kenkia figūrai ir organizmui - saldumynai (šokoladas, saldainiai, torčiukai ir t.t.) ar miltiniai patiekalai (bandelės, duona, lietiniai ir pan.)?

QUOTE(ChinChin @ 2006 05 05, 12:15)
saldumynai

Ką manote apie šiuo metu šalies prekybos centruose pirkėjams siūlomus riešutus? Vakar Maximoj nusipirkau žemės riešutų ir... teko išmest, nes neįmanoma buvo valgyti kažkokie kartūs, purvini. O juk buvo gražiai įpakuoti, blizgančiame hermetiškame pakelyje. Ir štai netikėtai iškilo klausimas kur gi iš viso Lietuvoje galima nusipirkti ŠVIEŽIŲ, NEGLIAUDYTŲ, NESŪDYTŲ riešutų? Man kilo įtarimas, kad prekeiviai siūlo šimto metų senumo riešutus. O ar tokios senienos nepavojingos sveikatai, ypač vaikų?
Atradau kad man labai skanu kebabai
bet kiek skaiciau jie priskiriami prie nesveiko maisto.tai kilo klausimas kodel?juk tas blynas-lavašas-tas pats kas duona.idaras-salotos,vistiena(kepta ne riebaluos, o ant iesmo).na tarkim gal padazas kaloringas-bet jei garstycios ar paprasta kečupas?
visi produktai nera kaloringi ir nematau kas cia galetu buti nesveiko?tai kaip yra is tikro?

Akrilamidų yr...nesvarbu, kad ne aliejuje kepta
O kas tai yra galima labai daug kur perskaityti: labai trumpai
Šiaip nesupykit, kad parašiau nerimtai ir net dietologei skirtoje temoje.. kad ir ne visai rimtai, bet - teisybė

Šiaip nesupykit, kad parašiau nerimtai ir net dietologei skirtoje temoje.. kad ir ne visai rimtai, bet - teisybė

QUOTE(Rasma @ 2006 08 16, 23:00)
Akrilamidų yr...nesvarbu, kad ne aliejuje kepta
O kas tai yra galima labai daug kur perskaityti: labai trumpai

aciu uz atsakyma

na bet tada akrilamidu yra beveik visu kasdieniam maiste-keptos desreles,picos,bet kas.dabar kone viskas sukelia vezi nealiejuje-akrilamidai,aliejuje-kancerogenai ir tt.visko juk nesuziuresi.tuolab kai tikrai ne kasdien valgomas(as isvis kepto maisto nevalgau).na o kaip del kaloringumo tada?nerandu nei vieno kaloringo ingridiento isskyrus padaza kuri galima pakeist

Galiu iš patirties pasakyti - kaloringas
Vieną savaitę pietums po kebabą suvalgydavau. Savaitgalį vos kelnes užsisegiau

QUOTE(milabra @ 2006 08 17, 09:18)
Galiu iš patirties pasakyti - kaloringas
Vieną savaitę pietums po kebabą suvalgydavau. Savaitgalį vos kelnes užsisegiau 

tai vat man idomu konkreciai is kur tos kalorijos?is lavaso?is vistienos be riebalu?is salotu?padaza su majonezu atmeskim(jis aisku kaloringas)tai be padazo kas dar blogai?
QUOTE(B.Brigitte @ 2006 08 17, 08:42)
tai vat man idomu konkreciai is kur tos kalorijos?is lavaso?is vistienos be riebalu?is salotu?padaza su majonezu atmeskim(jis aisku kaloringas)tai be padazo kas dar blogai?
Tai tu ir atsakei į savo klausymą. Pagrindinė blogybė, ten padažas. Jei čia apie kalorijas. Na ir aišku suvalgytas kiekis

Man atrodo kad tu tiesiog bandai rasti pasiteisinimą valgyti tuos kebabus- ir kad sąžinė rami būtų
Kažkada Ligoninėj vienas gydytojas nėštukėms apie mandarinus tap pasakė - nėščiosioms galima valgyti viską. Tik su protu. Taip ir su kebabais. Kad tu po algos
pasilepinsi kebabu, tikrai niekas nuo to nenukentės
Nei talija, nei virškinimo sistema