Įkraunama...
Įkraunama...

Dietiškas ir ne, naudingas ir nenaudingas maistas

QUOTE(inga222 @ 2006 10 13, 14:36)
sveikutes 4u.gif  o ka manot apie dziuvesius man pagraust visai skanu tik ar tai sveika ir ar ne i kuna tai neaisku g.gif na vistiek is miltu tai ir i kuna blink.gif  ka galvojat?

nu isivaizduok kad valgai batono riekele, pamirkyta i piena ir isdziovinta. spresk pati ar sveika
Atsakyti
sveikutes,as del tu selenu norejau paklausti ax.gif ar jie nekietina viduriu 4u.gif nes kazkur girdejau ,kad kietina,bet nezinau tiksliai blush2.gif o tai ta skysti gert reikia kekviena diena ir ar tik ta skysti,ar su visais grudeliais selenu isgert reikia blush2.gif 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(likija @ 2006 10 13, 22:19)
sveikutes,as del tu selenu norejau paklausti ax.gif ar jie nekietina viduriu 4u.gif  o tai ta skysti gert reikia kekviena diena ir ar tik ta skysti,ar su visais grudeliais selenu isgert reikia blush2.gif  4u.gif  blush2.gif

Atvirkščiai- sėlenos palengvina visą procesą mirksiukas.gif
Apie kokį skystį kalbi? g.gif Sėlenas galima dėti į košes, jogurtus, galima tiesiog porą šaukštų suvalgyt užsigeriant stikline vandens 0,5val. prieš valgį, o ne plikyti ir gerti jų nuovirą
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 10 13, 00:57)
kazkadaise aktyviai auginau kviecius, darydavau is ju skaniausius pasaulyje bemesius kotletukus, bet kazkur tas receptas atminty pasiklydes verysad.gif 
bet is kur dabar gaut grudu tinkanciu daiginimui?

Sumalti mesmale daigintus kviecius, ideti 150 gr varskes, sauksta vegetos, cesnako pora skilteliu kartu sumalti, formuoti kotletus, apvolioti dziuveseliuose ir kepti. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
o ka jus manot apie omleta pusriciams?.. jauciu nelabai tai sveika,ane? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rikku @ 2006 11 03, 18:07)
o ka jus manot apie omleta pusriciams?.. jauciu nelabai tai sveika,ane? ax.gif

Kodėl ne? Manau, tai vienas iš geresnių pasirinkimo variantų. O jei keptas be riebalų- išvis nuostabu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inga222 @ 2006 10 13, 17:36)
sveikutes 4u.gif  o ka manot apie dziuvesius man pagraust visai skanu tik ar tai sveika ir ar ne i kuna tai neaisku g.gif na vistiek is miltu tai ir i kuna blink.gif  ka galvojat?

O džiuvėsiai tai nebūtinai juk batonas,yra pirkti prie dietinio maisto ruginių duonelių su kmynais ir be,jos tokios plonytės labai traškios,džiovintos,nė druskos nė cukraus ten nėra.Bet ne lietuviu gamybos,tokia raudona dėžute ir kainuoja trys litai,bet mačiau yra ir kt.firmų.Man tai jie tikras išsigelbėjimas,kai labai ko nors norisi pagraužt.Paragauk,manau,kad patiks. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rikku @ 2006 11 03, 20:07)
o ka jus manot apie omleta pusriciams?.. jauciu nelabai tai sveika,ane? ax.gif

Ir dar netgi labai sveika,tik nedėk miltų ir riebios grietinės.
Aš tai įmaišau varškės arba sūrio,krabų lazdelių,na fantazijos ir skonio reikalas. mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką galėtumėte pasakyti apie sojų pieną ir grietinėlę?
Atsakyti
QUOTE(shapokliak @ 2006 11 05, 16:11)
O ką galėtumėte pasakyti apie sojų pieną ir grietinėlę?

Manau, kad juos verta rinktis, jei esi alergiškas paprastam pienui. Arba nevartoji dėl psichologinių priežasčių (kaip aš ax.gif ). Beje, sausi milteliai turi labai nemažai kalorijų- apie 50kcal/ a.š. doh.gif
Atsakyti
na ,as naujoke dietose, tai paskutiniu metu man labai idomu pasidare : Ar labai nesveika dziovinti vaisiai? ar daug ten cukraus? na aplamai ar juos galima ir verta valgyti dietos metu? na pagal ju salduma tai speju ,kad ten nemazai cukraus unsure.gif kiek zmoniu pasiklausineju tai vieni sako kad ten jo nera, o kiti kad ten vien cukrus. Na jus cia vistiek daugiau zinot ,tai gal galite pakomentuoti? g.gif
Atsakyti
Valgyti galima ir reikia mirksiukas.gif Džiovinti vaisiai yra vertingų maistinių medžiagų šaltinis. Džiovintuose vaisiuose yra mineralinių medžiagų, ląstelienos, natūralaus cukraus, skaidulų.

Razinos yra vertingų maistinių medžiagų šaltinis. Jose yra geležies, vitaminų C ir B, ląstelienos, natūralaus cukraus. Gausios boro, kuris padeda organizmui įsisavinti kalcį, tad stabdo osteoporozę (kaulų retėjimą). Taip pat turi nemažai kalio, reikalingo širdies darbui.
Džiovintos slyvos suteikia daug energijos ir turi skaidulų, vitaminų bei antioksidantų, yra gera profilaktinė priemonė prieš vėžį ir kitas ligas.
Džiovinti abrikosai, palyginti su kitais džiovintais vaisiais, turi daug kalio, reikalingo širdies darbui, fosforo, būtino kaulams, bei geležies (patariama valgyti sergant mažakraujyste). Taip pat juose yra labai daug vitamino A, kuris kaip ir karotinas, svarbus regai.
Papajos. Turi šiek tiek fermento papaino, kuris padeda virškinti baltymus, nemažai – beta karotino, reikalingo normaliai akių ir gleivinės veiklai.
Datulėse gausu kalio, kuris reikalingas raumenų ir širdies veiklai. Jose gausu kalcio, kuris būtinas sveikų dantų vystymuisi, bei magnio, kuris mažina stresus, geležies, vitamino B12, reikalingo gaminti raudoniesiems kraujo kūneliams, kuriems reikia nuolat generuotis. Jose yra medžiagų, cheminėmis savybėmis panašių į aspiriną. Tad ne veltui senovėje šiais vaisiais gydydavo peršalimus ir galvos skausmus.
Kriaušės. Padeda iš organizmo šalinti nuodingas medžiagas ir sunkiuosius metalus. Jose daug kietos ląstelienos, kuri normalizuoja žarnyno veiklą.

Džiovinti vaisiai yra saldūs, nes juose daugiau natūralaus cukraus – fruktozės ir gliukozės – nei šviežiuose vaisiuose. Šie angliavandeniai greitai patenka į kraują ir suteikia „skubios“ energijos pavargus ar po fizinio krūvio. Tik palyginti su šviežiais vaisiais, sotumui užtikrinti džiovintų reikia mažiau. Džiovinti vaisiai – papildomas maistas, ypač stokojant šviežių vaisių ir daržovių, ar tiesiog užkandis užimtiems ar keliaujantiems žmonėms.
Džiovinti vaisiai yra kaloringi, bet po džiovinimo juose išlieka organizmui labai vertingų medžiagų: kalcio, geležies, magnio, kalio, pektinų. Džiovinti vaisiai ypač naudingi dėl virškinimą gerinančios ląstelienos.

Džiovinti vaisiai gali puikiai patenkinti saldumynų poreikį nedarydami žalos organizmui ir nepakenkdami figūrai – tai kur kas sveikesnis produktas nei konditerijos gaminai mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal zinote, kur galima butu rasti pirkti svieziu spinatu? g.gif Didziuosiuose prekybos centruose neuzmaciau unsure.gif
Ir dar neuzmatau migdolu pjaustytu drozlemis... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(mergytia @ 2006 12 29, 15:22)
kiek zhinau soju pienas riebus...  4u.gif  g.gif


Nusipirkau sojos piena geltoname litriniame pakelyje, vokiskas (ne milteliai, gerimas). 100ml (~100g) turi 42kcal (paprastas pienas panasiai), 3g baltymu, 3.2g cukraus, 1.8g (1.8%) riebalu.
Atsakyti