Įkraunama...
Įkraunama...

Dietiškas ir ne, naudingas ir nenaudingas maistas

QUOTE(Gardee @ 2008 06 19, 20:39)
dar norėjau paklaust, ar sveika valgyti košę, pagamintą iš avižinų dribsnių, ten, kur dėžutėse būna?
ir ar sveika valgyti sausus pusryčius?

Sveikiausia valgyti neapdorota avizine kose, kuria pati verdi, o ne jau paruosta, kuria tik vandeneliu tereikia uzplikinti. Arba visokie miusliai su dziovintais vaisiais ir riesutais, kuriuose nera prikrauta cukraus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2008 05 11, 21:52)
Sveikutes,nesu kokia ypatingai pasinesusi ant sveikos mitybos,bet bulviu ir keptu aliejuje patiekalu jau senokai kazkaip savaime atsisakiau,nes pasidare neskanu:),jauciuosi gerai ir jei kur sveciuose tenka uzvalgyti,tai jauciu gerklej riebalu skoni:),o bulviu visai nepasigendu.
Skaityti praduotuveje etikeciu dar neismokau,bet ir tuo po truputi domiuosi.Noriu paklausti jusu nuomones apie soju piena.Naudoju ji kosems pagardinti verdant,nes labai patogu.Gal kas zino ,,tikraji"sojos pieno veida?smile.gif,t.y.blogietiskas savybes?ar atvirksciai,pasidalinkit,prasau.

Jei soju pienas pagamintas is paprastos sojos, o ne is modifikuotos -tuomet gerai. Bet dazniausiai ji gamina is modifikuotu soju (etiketeje turi buti nurodoma).
O kas del bulviu -as jas reabilituociau. Sviezios virtos bulves tirkai neblogas angliavandeniu ir mineralu saltinis.
Papildyta:
QUOTE(Irėja @ 2008 06 19, 21:11)
kiek teko skaityti etikečių, "mažiausiai baisus" man irgi pasirodė Hellmans.

Visi be isimties majonezai yra gera bombike kepenukams. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shape @ 2008 06 20, 00:18)
Sveikiausia valgyti neapdorota avizine kose, kuria pati verdi, o ne jau paruosta, kuria tik vandeneliu tereikia uzplikinti. Arba visokie miusliai su dziovintais vaisiais ir riesutais, kuriuose nera prikrauta cukraus  rolleyes.gif

na kalbu apie tas košes, kurias reikia virti po 3 ar 5 min. tai reiškia, nėra jos labai gerai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardee @ 2008 06 20, 12:15)
na kalbu apie tas košes, kurias reikia virti po 3 ar 5 min. tai reiškia, nėra jos labai gerai?  rolleyes.gif

Manau, kad nieko blogo, tiesiog pačios kruopos (ne paruošti dribsniai) dar sveikiau wink.gif
Atsakyti
Nu tai reiskias as del vandens viska darau teisingai.Nes arbatas geriu labai retai ,kavos is viso negeriu ,kaip ir limonadu. tik retkarciais sulciu.Vandens tai negaliu tiksliai suskaiciuoti kiek isgeriu.Bet kuo dazniau geriu tuo daugiau jo noriu.Esu nusipirkusi tokius puodukus po 0.7litro. Tai isgeriu tik atsikelusi pries valgi toki viena puoda ,jei karsta tai visus du, ir dar po to stikline sulciu.vakare irgi baisiausia troskina, tai isgeriu 1-2, bet tada buna beda ,kad tenka nakti keltis i WC, bet po WC dar nakti isgeriu dar viena, diena kiek isgeriu vandens sunku suskaiciuoti , bet ne tiek daug kiek ryte ar vakare.tai manyciau ,kad as isgeriu tuos 2litrus kuriuos reikia ,aisku butina gerti negazuota vandeni ,nes gazuoto neina daug isgerti.
Sakysit kazkas negerai su sveikata ,tyriausi viskas OK, jokiu bedu.Nors visi gimines ir artimieji ziuri i mane kaip i nenormalia.beje apetito sitas dalykas nemazina.

o prasidejo viskas nuo to , kad neseniai buvom su MB pradeje draugauti , ir jis jau JAV buvo pratinamas ,gerti daug skysciu ,jis man kalbedavo ,kad reikia reikia ,o as kaip negerdavau ,tik karta per diena arbatos maza puodeli ir tuom baigdavosi mano skysciai.O jisai vargsas troksdavo ,pasistatydavo 3lt.stiklaini ir isgerdavo, beveik vienu kartu.
Tai va zodziu ,viena diena kazkaip nezmoniskai blogai jauciausi . atrode kad tuoj apalpsiu , buvo karsta vasaros diena, pasiskundziau jam ,tai jis kioske artimiausiam nupirko negazuoti mineralinio litra ir liepe isgerti.as dar pradzioj priesinaus (nes gerdavau ti gazuota), bet priverte, ir didziai mano nuostabai isgerusi vandens pasijutau zenkliai geriau ,kaip po gero duso.ir nuo to laiko kai tik blogiau pasijuntu irt ne tik geriu vandens.
Beje tas pats labai padeda ir vartojant alkoholi , mes su MB ant vieno stikliuko arba salia vyno, sampano pastoviai turim negazuoto vandens, ir geriam , ir pasirodo tas alkoholis atsiskiedzia ,ir mes bunam blaivi o kiti girti.Beje ant taip vadinamo pachmielo irgi reikia gerti ne alkoholio kaip dauguma lietuvos vyru daro ,o vandens , nes dazniausia tada buna dehidratacija.tai mes velgi po kokio baliaus is pacio ryto isgeriam po kokius 2lt vandens ,ir nei pagiriu nieko ,kaip naujai gime.visada padeda. thumbup.gif
ir nors visi ziuri i mus kaip i nenormalius , bet uztai mes zymiai geriau uz juos jauciames. biggrin.gif Skysciai yra visko pagrindas, o arbatos ir kavos nesiskaito skysciais ,nes sitie gerimai tik isvaro skyscius is organizmo.o limonadai siaip labai nesveika.

A ir dar apie medicini irodyma ,kad vandens gerti butina mano mamos drauge , viena vakara labai blogai pasijuto,taip blogai ,kad ja isveze i ligonine , gydytojai istyre krauja nustate ,kad jos kraujas per tirstas ,nepasakysiu kaip tiksliai vadinasi ta bukle ,bet jai buvo pasakyta ,kad jinai blogai jauciasi ,nes del skysciu trukumo sitirstejo kraujas tiek kad jis negali normaliai cirkuliuoti ,ir lipe kas diena isgerti tuos 2litrus. na ir padetis jos velgi pasitaise.bert jai kaip ir man ,kaip iprotis pasidare kuo daugiau geri to vandens tuo daugiau jo norisi......
tai va tiek mano isminties.... karsta.gif tikiuosi kam nors pades...
Atsakyti
Is tikruju vanduo zmogui yra butinas, o jukjis sudaro jei neklystu 2 trecdalius zmogaus organizmo ir kuo jo daugiau geriam tuo geriau. aisku nereik isgert kokius 5-10l, bet manau 1,5-2l yra pats tas. kazkur skaiciau, kad zmogui reik isgert tiek vandens, kiek turetu buti jo normalus dienos raciono kaloriju kiekis nubraukus du nulius, pvz.: jei man reik suvartot 1500kcal per diena, tai vandens turiu isgert 1,5l. nors cia gal tik plepalai.. as pvz pastebejau, kad ir man silpnuma bei pagirias nuima tik vandenelis biggrin.gif bei kai man skauda pilva, tai pirmas vaistas - vanduo. net troskint pradeda, kai pilva uzsiskauda. triskart valio vandeniui biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu? blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 14:50)
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu?  blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu.  blush2.gif

na, vaisius neribotai valgydama tai tikrai abejoju ar numesi. nebent prieš tai tavo maisto kiekiai neriboti buvo. pvz., suvalgius kilogramą vynuogių tu gauni vos ne pusę dienos kalorijų normos, o kur dar ktas maistas? taigi, daržoves valgyk neribotai, bet vaisius tai tikrai ribot reikia.
Atsakyti
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 13:50)
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu?  blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu.  blush2.gif

Gali valgyt vaisius ir darzoves, bet skaiciuok kalorijas, rinkis neperdaug kaloringus. Kaloringi bananai, vynuoges, melionai, beto nemanau kad is vaisiu ir darzoviu gausi pakankamai medziagu naudingu ir reikalingu organizmui smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 14:50)

na vien vynuogem tai gyva nebusi
ju kg turi apie 700 kcal
mazoka
jei valgysi vien vaisius ir darzoves tai kad gautum pakankama energijos kieki tai labai ju daug suslamst turesi-pilvas isitampys ir isipus
reik subalansuotai maitintis
valgyti ir mesa ir darzoves ir kruopu ar nevalytu miltu patiekalus
o 4 mazas desreles suvalgyt ir dar kalna darzoviu prie ju yra imanoma? blink.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif

nežinau, ar čia pataikiau, bet perskaičius visų temelių pavadinimus atrodo, kad čia rasiu, kas man padės. Trumapi tariant, esu visiškai pasimetus ir man labai labai reikia patarimo iš tokių valingų ir sveikai besimaitinančių kaip jūs blush2.gif

Visą gyvenimą nesusitvarkau su savo svoriu. Iš pradžių nekreipdavau jokio dėmesio į svarstyklių parodymus ir "mėgavausi" gyvenimu valgydama VISKĄ. Bet pernai supratau, kad nepatinka man būt tokiai apvalutei. Todėl pradėjau "Kūdintis". Ir tikrai valios buvo iki kaklo - atsisakiau saldumynų, nevalgiau po 18 val, atsilenkimus ir kitokius pratimus dariau. Bet nesuprantu, kas su manim atsitiko - po vasaros vėl valgau VISKĄ ir kas svarbiausia, dar daugiau negu anksčiau. Atrodo, organizmas atsiima už visus pernai metus blink.gif Dabar niekaip nebegaliu susitvarkyt. Jau ima neviltis nuo pasižadėjimų sau: "rytoj nevalgysiu nuo šešių", "viskas, ryt baigiu ėst" ir t.t. Kas svarbiausia, kad aš neturiu antsvorio, bet esu tokia"drūta", o taip norisi gržios moteriškos figūros. Tik iš kur valios vėl paimt? Atrodo, suprantu, ką ir kaip daryt, bet neišeina ir nors tu ką. O pernai taip visi gyrė, kad graži mano figūra... unsure.gif

Labai labai prašau Jūsų patart, kaip man ateit į sveikos gyvensenos kelią, nes dietom savęs alint nenoriu ir netikiu jų ilgalaikiu poveikiu. O jūs visos atrodot tooookios valingos ir ryžtingos wub.gif

AČIŪ iš anskto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bubblegum @ 2008 09 23, 22:14)
Labai labai prašau Jūsų patart, kaip man ateit į sveikos gyvensenos kelią, nes dietom savęs alint nenoriu ir netikiu jų ilgalaikiu poveikiu. O jūs visos atrodot tooookios valingos ir ryžtingos  wub.gif

AČIŪ  iš anskto  4u.gif

Pirmiausia, tai sunku tau patart, nežinant ką ir kiek tu valgai.
Bet tokie bendri patarimai būtų valgyti sveiką, visapusiškai subalansuotą maistą (pakankamai maistinės ląstelienos, baltymų, angliavandenių, daržovių, vandens), valgyti ir užkąsti kas 3 tris valandas, būtinai valgyti pusryčius ir normalią vakarienę. Tada kaip ir turėtų dingt noras prisiryt ir užkandžiaut be reikalo.
O kiek tu šiaip sveri ir koks ūgis? g.gif
Atsakyti