QUOTE (xxxsaulyte @ 2004 09 22, 15:41) |
lietuviskais kvieciu trapuciais. Ten yra jei gerai pamenu net 66% lastelienos. |
Atsiprasau, truputi suklydau - lastelienos ten 4.4 g. Ne ten paziurejau!!!

Latelienos yra maiste, kuriame yra daug angliavandenių.
Ląstelienos ir balastinių medžiagų gausiai turi : kopūstai, sėlenos, salotos, svogūnai, morkos...
Čia va dar ištrauka iš protingos knygos
: (jei laikysime, kad ląsteliena yra tas pats kas skaidulinės ir balastinės medžiagos)
Mažai skaidulinių ir balastinių medžiagų turintis maistas skatina antsvorį. Kuo daugiau maiste balastinių mežiagų, tuo greičiau jis juda virškinimo traktu. Todėl norinčių mesti svorį maiste turi būti daug daržovių ir salotų.Balastinių medžiagų trūkumas skatina vidurių užkietėjimo sukeliamas ligas, daugėja žarnyno vėžio, hemorojaus atvejų, priaugama svorio.Daugiau balastinių medžiagų turintis maistas labiaus spaudžia žarnas, skatina žarnų judėjimą ir mažina maisto medžiagų suvartojimą.
Ląstelienos ir balastinių medžiagų gausiai turi : kopūstai, sėlenos, salotos, svogūnai, morkos...
Čia va dar ištrauka iš protingos knygos

Mažai skaidulinių ir balastinių medžiagų turintis maistas skatina antsvorį. Kuo daugiau maiste balastinių mežiagų, tuo greičiau jis juda virškinimo traktu. Todėl norinčių mesti svorį maiste turi būti daug daržovių ir salotų.Balastinių medžiagų trūkumas skatina vidurių užkietėjimo sukeliamas ligas, daugėja žarnyno vėžio, hemorojaus atvejų, priaugama svorio.Daugiau balastinių medžiagų turintis maistas labiaus spaudžia žarnas, skatina žarnų judėjimą ir mažina maisto medžiagų suvartojimą.
tai vat aš pvz.: esu toks žmogus, kuris nesugeba laikytis dietų, bet dabar apsisprendžiau, kad būtinai reikia sveikai pradėt maitintis ir kad svorį numest ir kad oda atgautų sveiką spindesį, akys ir plaukai blizgesį ir t.t. nes dabar atrodau kaip nušiūrus pelė, o norėčiau vasarą pasitikt liekna, švytinčia oda ir t.t.
pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
Valgau liesa Rokiskio jogurta "Valgyk lengvai", nes ten nera ne gramelio riebalu, taip pat liesa varske "Mu" del tos pacios priezasties, beje, tai labai geras baltymingas produktas. Jei valgau ryzius, renkuosi laukinius arba naturalius, vietoj plikytu. Zuvi kepu be riebalu orkaiteje, idejus i spec. kepimo maisa (yra bet kuriame supermarkete). I salotas, vietoj grietines pilu spec. padaza, skirta salotoms. Vakarais nevalgau kietai virto kiausinio (tik skysta), nes apsunkina organizma. Na, beabejo, dar yra daug dalyku, padedanciu sveikiau gyventi

1. į pusrytinį Miuslį pridedu 2 šaukštus sėlenų - dingo visos bėdos dėl vidurių užkietėjimo ir pūtimo.
2. natūralios granatų sultys
nu labai man jos neskanios, bet atskiedžiu perpus su vandeniu ir dar šaukštelį cukraus įsidedu
- sako, kad jose geležies daug, na nežinau, bet man jų pagėrus šiaip "daugiau sveikatos" atsiranda.
3. šaldytos daržovės - prie mėsos patiekalų vietoj bulvių ar ryžių - ir skanu ir sveika, ir kalorijų mažai
4. laaabai sveika keptą maistą pakeist virtu ar ruoštu garuose - man dingsta spuogai nuo veido. Pastebėjau, kad ypač odai kenkia baruose patiekiami kepsniai, fri bulvytės ir kt kepiniai - čia tikriausiai dėl prasto aliejaus
5. jokių gazuotų gėrimų (tame tarpe ir alkoholinių - geriau jau vynelis ar degtinytė ) - nuo jų progresuoja celiulitas. Nors
čia jau daugiau mano tikėjimas - pamatau burbuliukus ir iš karto celiulitas vaidenasi
2. natūralios granatų sultys




3. šaldytos daržovės - prie mėsos patiekalų vietoj bulvių ar ryžių - ir skanu ir sveika, ir kalorijų mažai

4. laaabai sveika keptą maistą pakeist virtu ar ruoštu garuose - man dingsta spuogai nuo veido. Pastebėjau, kad ypač odai kenkia baruose patiekiami kepsniai, fri bulvytės ir kt kepiniai - čia tikriausiai dėl prasto aliejaus

5. jokių gazuotų gėrimų (tame tarpe ir alkoholinių - geriau jau vynelis ar degtinytė ) - nuo jų progresuoja celiulitas. Nors


1. Viskas kuo liesiau. Na pirkdama pvz varske issirenku liesiausia ir pan.
2. Kuo maziau keptu dalyku, na o jei kepu mesa tai be aliejaus, ipilu truputuka vandens jei jauciu kad limpa.
3. Nevalgau mesos su bulvem! Tik su darzovem. Bulves galima atskirai irgi su darzovem. Vyras prie mesos sau atskirai bulviu issikepa
.
4. Kad nagai butu grazus - plaudama indus ar skalbdama (jei rankomis) uzsimauk gumines pirstines.
5. Kad plaukai blizgetu, neskilinetu ir tt naudoju avon aliejuka galiukam. Man labai patinka
.
6. Nuo spuogu man labai padejo toks avon tepaliukas nakciai. Jei kam bus idomu - galesiu patikslinti pavadinima.
Kolkas tiek.
2. Kuo maziau keptu dalyku, na o jei kepu mesa tai be aliejaus, ipilu truputuka vandens jei jauciu kad limpa.
3. Nevalgau mesos su bulvem! Tik su darzovem. Bulves galima atskirai irgi su darzovem. Vyras prie mesos sau atskirai bulviu issikepa

4. Kad nagai butu grazus - plaudama indus ar skalbdama (jei rankomis) uzsimauk gumines pirstines.
5. Kad plaukai blizgetu, neskilinetu ir tt naudoju avon aliejuka galiukam. Man labai patinka

6. Nuo spuogu man labai padejo toks avon tepaliukas nakciai. Jei kam bus idomu - galesiu patikslinti pavadinima.
Kolkas tiek.
QUOTE(hobo @ 2005 03 07, 14:02)
tai vat aš pvz.: esu toks žmogus, kuris nesugeba laikytis dietų, bet dabar apsisprendžiau, kad būtinai reikia sveikai pradėt maitintis ir kad svorį numest ir kad oda atgautų sveiką spindesį, akys ir plaukai blizgesį ir t.t. nes dabar atrodau kaip nušiūrus pelė, o norėčiau vasarą pasitikt liekna, švytinčia oda ir t.t.
pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
pagalvojau, kad kiekviena, kuri laikėsi dietos žino keletą maistinių gudrybių. mane labiausiai domina tokie produktai, kurie ne tik lašiakų nepriaugina, bet ir tebūnie kaloringesni, bet labai naudingi bendram grožiui. help merginos, gal gali pasidalint savo stebuklingais patiekalais ir atradimais maisto parduotuvėsę. prašyčiau konkrečių patarimų, nes aš maitinuosi labai betkaip, o norėč šitą reikalą sutvarkyt. pvz.: toks ir toks patiekalas, gaminu taip ir taip, kad būtų skaniau darau tą ir tą. arba perku tokį ir tokį jogurtą, nes manau, kad būtent šis geresnis ir naudingesnis todėl ir todėl. arba valgau tą ir tą nuolatos, todėl mano nagai niekada nelūžinėja. vat norėč tokių patarimų ir baisiai būč dėkinga, jei parašytumėt ir kuo daugiau.
Nagam, ragam, plaukam ir odai labai tinka lašiša arba lašišinis upėtakis. Mano viena porcija - pusė parduotuvėje atpjauto kepsnio, labiausiai mėgstu žuvytę iki 3 kg - ne tokia riebi. Tai va, iš vakaro pamarinuoju, o ant ryt dedu į puodelį, įpylu 1 cm vandens ir paverdu kokias 10 minučių. Su salotikėm - perfect.
Negalima uzsigerineti pavalgius bent valanda (ir valgymo metu), nes vyksta puvimas ir storejama, gerti reikia pries valgi. Rytais - silto vandens stiklinaite - pagerina virskinima ir saugo skrandi.
As siaip tai stengiuosi valgyt sveika, sviezia, vitamininga maista, visada bandau derinti maista, jokiu budu nevalgau bulviu, ryziu su mesa, zuvim, pomidorais. Koses verdu tik ant vandens ir jokiu budu ne su pienu. Duona valgau viena, sumustiniu ne. Vaisiu nederetu valgyt po maisto, nes ivyksta fermentacija, ir viskas nueina i lasinius. Siaip viska valgau su darzovem, daugiausia viska atskirai, tarp valgymu turi buti 3 val tarpai, o ne tai, kad bulves, o po 15 min mesyte. Saldumynus - pries maista pusvalandi, o ne po, kaip deserta, nes angliavandeniai greiciau isisavinami, ir tik ne ant tuscio skrandzio. Man tai su dietom sunku, ipratau taip kaip dabar, ir svoris neauga, ir nekrenta. Jei reiktu numesti ir noreciau, sumazinciau apsukas, kurios siaip jau nemazos
Man labai skanu duoniukai, jie sveika ir man tai duona pakeicia laisvai.
Selenos labai gerai, valo zarnyna:)
As siaip tai stengiuosi valgyt sveika, sviezia, vitamininga maista, visada bandau derinti maista, jokiu budu nevalgau bulviu, ryziu su mesa, zuvim, pomidorais. Koses verdu tik ant vandens ir jokiu budu ne su pienu. Duona valgau viena, sumustiniu ne. Vaisiu nederetu valgyt po maisto, nes ivyksta fermentacija, ir viskas nueina i lasinius. Siaip viska valgau su darzovem, daugiausia viska atskirai, tarp valgymu turi buti 3 val tarpai, o ne tai, kad bulves, o po 15 min mesyte. Saldumynus - pries maista pusvalandi, o ne po, kaip deserta, nes angliavandeniai greiciau isisavinami, ir tik ne ant tuscio skrandzio. Man tai su dietom sunku, ipratau taip kaip dabar, ir svoris neauga, ir nekrenta. Jei reiktu numesti ir noreciau, sumazinciau apsukas, kurios siaip jau nemazos

Man labai skanu duoniukai, jie sveika ir man tai duona pakeicia laisvai.
Selenos labai gerai, valo zarnyna:)
Sveikutės
Neseniai nusipirkau daigintų kviečių, norėčiau sužinoti kaip juos reikia auginti, kokio dydžio stiebelius jau reikia vartoti
ar vien tik sultis galima spausti,o gal dar korių receptukų žinot
Ir aplamai kuo jie naudingi?



Kviečių želmenų dieta
Anna Wigmore pirmoji panaudojo žmogaus virškinamajam traktui ir kitoms ligoms gydyti kviečių želmenų sultis. Dabar ji turi pasekėjų ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Pasak šios teorijos atstovų, reikia maitintis gyvu maistu, t.y., neapdorotu nevirtu, nekeptu. Maistą verdant, karštis sunaikina jo gyvybinę galią, o ląsteliena žūva, netekusi deguonies ir saulės energijos. Negyvas maistas palieka ant žarnyno sienelių daug šlako, kuris sukelia įvairias žarnyno ligas. Taigi šios teorijos atstovai pataria atsisakyti šviežios duonos, kepinių ir blynų, o maitintis gyvais grūdais. Vienos dienos daiginti kviečiai vartojami maistui, o iš didesnių želmenų spaudžiamos sultys. Eksperimentuoti pačiam su kviečių želmenimis nepatartina, nes peraugę želmenys nuodingi. Tiesa, daigintų kviečių jau galima nusipirkti ir kai kuriose maisto parduotuvėse.
Kviečių želmenų sultys. Jos suteikia energijos, šalina iš organizmo toksinus, stiprina imuninę sistemą. Sultimis galima valyti odą, ją minkštinti, ji gydo saulės nudegintą odą. Daiginti geriausia žieminius kviečius. Juos praplauti ir 12 valandų pamirkyti plačiame stiklainyje pridengus. Tada nupilti vandenį ir palikti dar 12 valandų, kad grūdai sudygtų. Pasiruošti lovelių, ant dugno paberti žemių (2 cm sluoksnį), kad daigai galėtų įsišaknyti. Išbrinkusius ir sudygusius kviečius paberti ant žemes ir lovelius pridengti polietileno plėvele, kol kviečiai išleis šaknis. Po 3 parų plėvelę galima nuimti. Želmenis nuolat drėkinti, jie nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Per 10-14 dienų jie sužaliuos. Pjauti aštriu peiliu arba kirpti žirklėmis arčiau šaknų. Paskui sumalti mėsmale ar sulčiaspaude. Iš 100 gr kviečių želmenų galima išspausti 60-70 gr sulčiu. Rekmenduojama paros dozė- 30-40 gr. Ką tik išspaustos sultys vertingos tik apie 1 valandą.
Apie daigintus kviečius galima pasiskaityt ir šiose nuorodose:
http://www.supermama...ntent/view/157/
http://www.patiekala...=2052_0_1_0_C20
Anna Wigmore pirmoji panaudojo žmogaus virškinamajam traktui ir kitoms ligoms gydyti kviečių želmenų sultis. Dabar ji turi pasekėjų ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Pasak šios teorijos atstovų, reikia maitintis gyvu maistu, t.y., neapdorotu nevirtu, nekeptu. Maistą verdant, karštis sunaikina jo gyvybinę galią, o ląsteliena žūva, netekusi deguonies ir saulės energijos. Negyvas maistas palieka ant žarnyno sienelių daug šlako, kuris sukelia įvairias žarnyno ligas. Taigi šios teorijos atstovai pataria atsisakyti šviežios duonos, kepinių ir blynų, o maitintis gyvais grūdais. Vienos dienos daiginti kviečiai vartojami maistui, o iš didesnių želmenų spaudžiamos sultys. Eksperimentuoti pačiam su kviečių želmenimis nepatartina, nes peraugę želmenys nuodingi. Tiesa, daigintų kviečių jau galima nusipirkti ir kai kuriose maisto parduotuvėse.
Kviečių želmenų sultys. Jos suteikia energijos, šalina iš organizmo toksinus, stiprina imuninę sistemą. Sultimis galima valyti odą, ją minkštinti, ji gydo saulės nudegintą odą. Daiginti geriausia žieminius kviečius. Juos praplauti ir 12 valandų pamirkyti plačiame stiklainyje pridengus. Tada nupilti vandenį ir palikti dar 12 valandų, kad grūdai sudygtų. Pasiruošti lovelių, ant dugno paberti žemių (2 cm sluoksnį), kad daigai galėtų įsišaknyti. Išbrinkusius ir sudygusius kviečius paberti ant žemes ir lovelius pridengti polietileno plėvele, kol kviečiai išleis šaknis. Po 3 parų plėvelę galima nuimti. Želmenis nuolat drėkinti, jie nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Per 10-14 dienų jie sužaliuos. Pjauti aštriu peiliu arba kirpti žirklėmis arčiau šaknų. Paskui sumalti mėsmale ar sulčiaspaude. Iš 100 gr kviečių želmenų galima išspausti 60-70 gr sulčiu. Rekmenduojama paros dozė- 30-40 gr. Ką tik išspaustos sultys vertingos tik apie 1 valandą.
Apie daigintus kviečius galima pasiskaityt ir šiose nuorodose:
http://www.supermama...ntent/view/157/
http://www.patiekala...=2052_0_1_0_C20
as valgau pacius daigintus grudus, i jogurta, misraine ir pan. man patinka