Ištiesų valgant kuo daugiau želatinos, drebučių - stiprėja nagai
Skaičiau, kad želė yra gerai, bet vartoti vistiek reikia saikingai, nes kūno linijos apvalėja ne tik vartojant riebalus, bet ir angliavandenius, kuriu apstu želė.
Jei norisi kažko saldaus, galima suvalgyti prinokusį bananą, kuris yra sotus, suteikia energijos, bet turi ne tiek daug kalorijų - apie 120.
Dietologai pataria tarp pietų ir vakarienės užvalgyti liesos varškės su vaisiais, su pasukomis ar jogurtu sumaišytų avižinių dribsnių.
Geriausia priemonė vilko apetitui slopinti yra reguliari mityba, ir būtina pakankamai vartoti skysčių.
Kad išsaugotų lieknas kūno linijas, kai kas griebaisi gudrybės - prieš pietus suvalgyti pusę greipfruto, kurio sudėtyje esantys fermentai maistą turi padaryti mažiau pavojingą.
Užsimanius kažko saldaus, galima pabandyti "apgauti savo pilvą" medumi pagardintomis razinomis, kurios dedamos ant salierų stiebų. Razinos nuslopina saldumynų alkį, o skrandį užpildo nekaloringi salierai.
Jei norisi kažko saldaus, galima suvalgyti prinokusį bananą, kuris yra sotus, suteikia energijos, bet turi ne tiek daug kalorijų - apie 120.
Dietologai pataria tarp pietų ir vakarienės užvalgyti liesos varškės su vaisiais, su pasukomis ar jogurtu sumaišytų avižinių dribsnių.
Geriausia priemonė vilko apetitui slopinti yra reguliari mityba, ir būtina pakankamai vartoti skysčių.
Kad išsaugotų lieknas kūno linijas, kai kas griebaisi gudrybės - prieš pietus suvalgyti pusę greipfruto, kurio sudėtyje esantys fermentai maistą turi padaryti mažiau pavojingą.
Užsimanius kažko saldaus, galima pabandyti "apgauti savo pilvą" medumi pagardintomis razinomis, kurios dedamos ant salierų stiebų. Razinos nuslopina saldumynų alkį, o skrandį užpildo nekaloringi salierai.
Pagalvokim:
vištiena kepta orkaitėje folijoje.
šaldytos daržovės
salotos su alyvuogių aliejumi ir citrina
saldumynai - javainių batonėliai. Juose yra skaidulų, kurios daro kažkokius tai gerus darbus mūsų organizmui
dažovių sriuba - vanduo, šaldytos daržovės, sultinio kubelis.
Duona su sėlenimis (dietologė sakė, jog labai sveika. Neužfiksavau, kam
Majonezas tik liesas (pvz. kiaušinį valgau su agurku, ir mažučiu kiekiu majonezo. Nes baisiai mėgstu
Nieko kepto, jokių tarkių, jokių padažų iš grietinės ar greitinėlės.
Dar. Pamėgau aštrius prieskonius. Tiesiog aštraus maisto susivalgo daug mažiau
Jei dar atsiminsiu - parašysiu
vištiena kepta orkaitėje folijoje.
šaldytos daržovės
salotos su alyvuogių aliejumi ir citrina
saldumynai - javainių batonėliai. Juose yra skaidulų, kurios daro kažkokius tai gerus darbus mūsų organizmui
dažovių sriuba - vanduo, šaldytos daržovės, sultinio kubelis.
Duona su sėlenimis (dietologė sakė, jog labai sveika. Neužfiksavau, kam
Majonezas tik liesas (pvz. kiaušinį valgau su agurku, ir mažučiu kiekiu majonezo. Nes baisiai mėgstu
Nieko kepto, jokių tarkių, jokių padažų iš grietinės ar greitinėlės.
Dar. Pamėgau aštrius prieskonius. Tiesiog aštraus maisto susivalgo daug mažiau
Jei dar atsiminsiu - parašysiu
Pusrycius butinai valgyti ir siaip dazniau siltu maistu maitintis. Tinkamai paruosta kose yra super dalykas. Labiausiai tinka aviziniu dribsniu, na cia jau veidui, plaukams super, verdu be pieno, verdant idedu aviziniu selenu dali. Poto specialiai paruostas sezamo seklas, galima vietoj aviziniu selenu deti kvietiniu. Vietoj sezamo paivairinimui dedu maltu linu seklu. Tokia kose valgau su naturaliom saldytom vasaros uogom su cukrum arba yra parduotuvej toks dalykelis trintos spanguoles su cukrumi, tai labai geras dalykas ir jokiu konservantu, sudetyje tik pektinas. Na tokie pusryciai tai grozio ir energijos uztaisas
Siaip nemegstu visokiu ten miusliu ar kornfleiksu ir t.t. Man geriau kosytes (be aviziniu dar gali buti grikiu, soru ir t.t.)
Del visu pieno produktu laikausi visiskai priesingos nuomones nei dauguma moteru - niekada nesirenku tu vadinamu nulinio ar ypac mazo riebumo jogurtu, grietiniu, pienu, varskiu. Mano nuomone visiskas brudas, man geriau riebesni ar vidutinio riebumo, arciau gamtos, kur maziau konservantu ir cukru. Taciau aisku reikia konkreciai kiekviena ziureti.
Yra dar grozio misiniu taip vadinamu, kuriuos reikia koki menesi pavartoti organzmo stiprinimui: ieina dziovinti vaisiai, graikiniai riesutai, medus, citrusiniai, sumalta viskas ir po sauksteli. Labai geras dalykas.
Butinai reikia naudoti sociuosius riebalus, jei nori, kad nagai stiprus butu, plaukai zvilgetu. Alyvu aliejus, gera zuvis, kaip minejo lasisa, is mesos kalakutiena - niam niam. Prieskoniu yra begales skaniausiu, kas ypac paskanina patiekalus, o groziui irgi super!(dziovintos petrazoles susmulkintos, bazilikai, kalendra ir t.t.)
Is saldumynu - tik grynas juodas sokoladas, labai gerai, jei aisku kiekiai nedideli.
Siaip nemegstu visokiu ten miusliu ar kornfleiksu ir t.t. Man geriau kosytes (be aviziniu dar gali buti grikiu, soru ir t.t.)
Del visu pieno produktu laikausi visiskai priesingos nuomones nei dauguma moteru - niekada nesirenku tu vadinamu nulinio ar ypac mazo riebumo jogurtu, grietiniu, pienu, varskiu. Mano nuomone visiskas brudas, man geriau riebesni ar vidutinio riebumo, arciau gamtos, kur maziau konservantu ir cukru. Taciau aisku reikia konkreciai kiekviena ziureti.
Yra dar grozio misiniu taip vadinamu, kuriuos reikia koki menesi pavartoti organzmo stiprinimui: ieina dziovinti vaisiai, graikiniai riesutai, medus, citrusiniai, sumalta viskas ir po sauksteli. Labai geras dalykas.
Butinai reikia naudoti sociuosius riebalus, jei nori, kad nagai stiprus butu, plaukai zvilgetu. Alyvu aliejus, gera zuvis, kaip minejo lasisa, is mesos kalakutiena - niam niam. Prieskoniu yra begales skaniausiu, kas ypac paskanina patiekalus, o groziui irgi super!(dziovintos petrazoles susmulkintos, bazilikai, kalendra ir t.t.)
Is saldumynu - tik grynas juodas sokoladas, labai gerai, jei aisku kiekiai nedideli.
1. Saldumynai pakeisti į riešutus ir javinukus;
2. Saldūs ir riebūs desertai į Vaisinius ledus arba jogurtą
3. jokių kotletukų, šonkauliukų ir pan. (vietoj to - virta jautiena su krienais, folijoje kepta vištiena, troškinata kalakutiena su moktytėm;
4. Praktiškai nebevalgau makaronų ir batono. Vietoj to - laukiniai ryžiai; rugelio duona ir pan.
5. ryte: Stiklinė vos šilto vandens su citrinos sultim, arba stiklinė greiprutų sulčių (šviežių) perpus skiestų su šiltu vandenuku (ne karštu)
6. Saldumynų bado metu - šaukštelis medaus:)
7. Grietinėlė kavai pakeista sojos pienu arba sojos pieno milteliais.
8. Į pusryčių košytes įmaišau sėlėnėlių.
9. Atradau Nordic Grikių dribsnius, kaip puikų greitą maistą - užplikau verdančiu vandeniu ir už 5 min galima valgyt. Pusryčiams ir greita ir patogu:)
10. Nuolat namie turiu negazuoto mineralinio vandems.
11. Kaip šaltą gerimą geriu arbatą su ledu (pasidarau daugiau skanios arbatos: vaisinės, raudonos, žalios ir pan. įmetu citrinuos riekelę ir ladukų) Puikiai atstoja coca colą, saldžias sultis ar pan. Dar kartais į žalią arbatą įmetu ledukų ir šiek tiek mėtų sirupo. Tik arbata turi būti ne stipri, kitaip nebus skanu. Labai gerai vasarą laikyti indą su tokiu gėrimu.
12. Alchoholio praktiškai negeriu, o jei geriu tai nedaug vyno, campari su apelsinų sultim arba gyvo (ne gazuoto) alaus.
13. Dienos metu nemažai arbatos. Praktiškai nuolat gurkšnoju. Tik be cukraus.
14. Kartais leidžiu sau mažas nuodėmėles :gėda2:
As kai labai labai panoriu kazko saldaus, piktnaudziuaju
miusliniai batoneliais su jogurtiniu glaistu. Ar tai labai kenkia figurai ( t.y. gelbsti lasinukams)?
nemanau, kaip tik sveika
aišku, su saiku, ko aš ir neturiu
QUOTE
Del visu pieno produktu laikausi visiskai priesingos nuomones nei dauguma moteru - niekada nesirenku tu vadinamu nulinio ar ypac mazo riebumo jogurtu, grietiniu, pienu, varskiu. Mano nuomone visiskas brudas, man geriau riebesni ar vidutinio riebumo, arciau gamtos, kur maziau konservantu ir cukru. Taciau aisku reikia konkreciai kiekviena ziureti.
Pilnai su tavimi sutinku
Nes pvz tuose "be riebalų" jogurtuose ir kt pieno produktuose, tai tiek visokio šlamšto dar pridėta, kad jis įgautų gerą skonį, kad žmonės jį pirktų ir valgytų ir džiaugtųsi kad valgo be riebalų ir taip skaniai. O tas visas šlamštas tai veikia ir mūsų kepenis ir inkstus ir odą.
Taigi daug mažiau pakenksime sveikatai, jei rinksimės normalius produktus, o ne sumažinto riebalų kiekio. Juk kaip gyvas pavyzdys gali būti amerikiečiai, kurie viską tiik perka ir valgo ant ko užrašyta "fat free", jų parduotuvėse kitokio maisto sunkiai rasi. Ir kokios išvados?
QUOTE(Moteris @ 2005 04 29, 12:26)
viena mano pažįstama į darbą pradėjo neštis po keleta morkų
Kai norisi ką nors kramtyti - jas ir kramto 
Va šitoj vietoj pasiilgstu Amerikos....
Ten parduotuvėse būdavo tokios mažojo pirštumo dydžio morkytės plautos ir fasuotos (jas reikdavo per pora dienų suvartot. O skanumas, o saldumas jų.... Taij vasarą sėdėdama ten ir kramsnodama jas vietoj saldainių ir numečiau 5 kg
Būtų tokių Lietuvoj...
Ech...
Rasmos noreciau paklausti, as gyvenu USA ir cia ant produktu parduotuvese raso SODIUM kiek procentais, neisivaizduoju kas tai yra, ar tai koncervantai ar panasiai, nes paie koncervantus cia visaisi neraso, kaip tai daroma lietuvoje su E, zinau tik tiek, kad kuo maziau SODIUM, tuo geresnis produktas skaitomas. Sodium issivercia kaip natris, gal tai druska??
To COSMO: Man irgi buvo užkliuvęs tas sodium ant amerikoniškų pakuočių - tai išsiaiškinau, kad sodium="druskos, esančios produkte", atseit, apart tos druskos, kurią užsiberi savo malonumui
. Čia rasi gana detalų terminų išaiškinimą ir (labiau į puslapio apačią) reikšmių atmintinę - http://www.openseaso...sodium.txt.html ; šičia ta pačia proga "food labels" terminų (įvairių) reikšmės - http://www.med.umich...utrlabe_crs.htm ; o čia patarimai, kaip atsisakius druskos išsaugoti skonį (neskaičiau, nes neaktualu
) - http://www.meniett.c...salt_story.html .










