Įkraunama...
Įkraunama...

Ar aš paranojikė?

QUOTE(marmaliade @ 2011 06 14, 16:25)
Na įdomus požiūris, o kaip Jūs apibrėžtumėte žeminimą?

Dabar apie koki pazeminima mes kalbame? Pazeminti galima pareigose, manau, klausiate apie zmogaus oruma ax.gif . Orumas gi yra ganetinai individualus dalykelis. Si savoka nera susisteminta ji yra daugiaprasmiska. Man orumas asocijuojasi su garbe. Kalbu ne apie puikybe, o apie zmogaus garbe - jojo sazine. Azijoje tokios savokos nera, bet jie turi alternatyva "prarasti veida".

Tai va, temos kontekste, ne as "prarandu veida", kad vyras neistikimas, o jis. Ne as nesu atsakomybe uz jo veiksmus, kaip ir neprarandu savojo orumo t.y. negaliu buti pazeminta, jei kitas yra nesaziningas, amoraliai elgiasi, piktnaudziauja mano pasitikejimu, t.y. naudojasi manimi. As atsakinga tik uz savo veiksmus, tik mano asmeniniai veiksmai, mintys gali itakoti mano garbe-sazine. Jei zmogus pats neleis save zeminti to neimanoma padaryti is salies, nusizemninti galim tik mes patys.

Tikiuosi aiskiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 birželio 2011 - 17:01
QUOTE(jellg @ 2011 06 14, 17:04)
Man su vienu exu teko ta laimė. Ir kad ir kaip aš tuo metu buvau pasitikinti savo jėgomis, kad ir kaip maniau, kad aš saviškiui geriausia (iš tikrųjų iki šiol manau, kad buvau puiki mergina jam, ką parodo ir jo karts nuo karto parašymas, kokia aš nuostabi, o dabartinė tokia ir anokia doh.gif ), jis vistiek nuklydo pas kitą. Bet blogiausia ne tai, kad pasidulkino vieną kartą, bet kad ir toliau su ta kita davėsi. Žinokit, kad ir kaip savim pasitikėjau - jaučiausi pažeminta. Žinojimas, kad bent keli žmonės žino, jog jis duodasi su kita, - nekoks jausmelis, kai tie žmonės tave pamatę skuba atsisveikinti, gal bijo išsiduoti ar likti kalti, kad nepasakė; sutikus tą merginą matyti pašaipią šypseną jos veide irgi "nuostabu". Nors ir išsikalbėjom tada su saviškiu ganėtinai ramiai, po keletos mėnesių jį mečiau vistiek, nes pažeminimo jausmas liko (ir nerūpėjo man, kad savo meilužę jis metė vos tik pakalbėjom), beje, pasitikėjimo savimi jausmas tik padidėjo.

Man sioks toks klausimelis kilo, kodel ta jus isdavusi kazkelinta exa vis dar vadinat saviskiu ir kodel jo pasisakymai kelia jusu pasitikejima, jei juo, kaip zmogum jau aplamai tipo netikite?
Atsakyti
QUOTE(jellg @ 2011 06 14, 17:04)
Moonte, o jūsų vyras kada nors buvo jums neištikimas? Man su vienu exu teko ta laimė. Ir kad ir kaip aš tuo metu buvau pasitikinti savo jėgomis, kad ir kaip maniau, kad aš saviškiui geriausia (iš tikrųjų iki šiol manau, kad buvau puiki mergina jam, ką parodo ir jo karts nuo karto parašymas, kokia aš nuostabi, o dabartinė tokia ir anokia doh.gif ), jis vistiek nuklydo pas kitą. Bet blogiausia ne tai, kad pasidulkino vieną kartą, bet kad ir toliau su ta kita davėsi. Žinokit, kad ir kaip savim pasitikėjau - jaučiausi pažeminta. Žinojimas, kad bent keli žmonės žino, jog jis duodasi su kita, - nekoks jausmelis, kai tie žmonės tave pamatę skuba atsisveikinti, gal bijo išsiduoti ar likti kalti, kad nepasakė; sutikus tą merginą matyti pašaipią šypseną jos veide irgi "nuostabu". Nors ir išsikalbėjom tada su saviškiu ganėtinai ramiai, po keletos mėnesių jį mečiau vistiek, nes pažeminimo jausmas liko (ir nerūpėjo man, kad savo meilužę jis metė vos tik pakalbėjom), beje, pasitikėjimo savimi jausmas tik padidėjo.

Negaliu pasakyti, buvo ar ne. Paranoja nesergu is paskos nelakstau. Vyras ganetinai mane gerai pazista, tad gali prognozuoti mano veiksmus, t.y. jo veiksmu pasekmes. Jis turi pilna pasirinkimo laisve.

Pasitiketi savimi ir myleti save, tai ne tas pats, nors tarpusavyje susije.

Na o kodel jus zemino. Zmones nenorejo jus skaudinti zinodami tiesa, tai jie jautesi kalti, nepatogiai, jog zino, o jus ne. Galima prielaida, kad atsirado ir kiti sutverimai, kurie krizeno jums uz nugaros, bet ar tu zmoniu juokeliai gali jus zeisti? Jie taip tenkina savo tustybe, kuo tai susije su jusu orumu? Ar tai gali jus zeminti? Jus gi viso to nezinojote. Velgi, kodel jus privalo zeminti tos meiluzes sypsena, o kas jai belieka, verkti, tuomet jusu nezemins?

Butent, jus zeminote pati save, savo galvoje. Ne tie zmones, o jusu mintys ir isvados, ir is to kile jausmai. Kuo su visu tuo yra susije jusu garbe-sazine-orumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 birželio 2011 - 17:03
QUOTE(Moonte @ 2011 06 14, 17:35)
Dabar apie koki pazeminima mes kalbame? Pazeminti galima pareigose, manau, klausiate apie zmogaus oruma  ax.gif . Orumas gi yra ganetinai individualus dalykelis. Si savoka nera susiteminta ji yra daugiaprasmiska. Man orumas asocijuojasi su garbe. Kalbu ne apie puikybe, o apie zmogaus garbe - jojo sazine. Azijoje tokios savokos nera, bet jie turi alternatyva "prarasti veida".

Tai va, temos kontekste, ne as "prarandu veida", kad vyras neistikimas, o jis. Ne as nesu atsakomybe uz jo veiksmus, kaip ir neprarandu savojo orumo t.y. negaliu buti pazeminta, jei kitas yra nesaziningas, amoraliai elgiasi, piktnaudziauja mano pasitikejimu, t.y. naudojasi manimi. As atsakinga tik uz savo veiksmus, tik mano asmeniniai veiksmai, mintys gali itakoti mano garbe-sazine. Jei zmogus pats neleis save zeminti to neimanoma padaryti is salies, nusizemninti galim tik mes patys.

Tikiuosi aiskiai.

Moonte, o kaip tokiu atveju, kai tave (cia bendra prasme) prie kitu zmoniu taip sakant "atskaito" (cia geriau ruiskas zodis tinka) ne uz tavo, o kito zmogaus lepsusa, jautiesi pazemintas, na bent as taip jauciausi, kai man priemime skaite morala notaras, uz tai, ka negerai padare kitas zmogus. buvo labai nemalonu, kaip purvais apipilta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2011 06 14, 18:02)
Moonte, o kaip tokiu atveju, kai tave (cia bendra prasme) prie kitu zmoniu taip sakant "atskaito" (cia geriau ruiskas zodis tinka) ne uz tavo, o kito zmogaus lepsusa, jautiesi pazemintas, na bent as taip jauciausi, kai man priemime skaite morala notaras, uz tai, ka negerai padare kitas zmogus. buvo labai nemalonu, kaip purvais apipilta verysad.gif

Visu pirma, juk tiesa zinojai, jog esi nekalta, tavo sazine rami. Zmones klysta, juos suklaidina. Savaime suprantama nera malonu, kai viesai tersiama tavoji garbe, nes esi siejama su atliktais darbais, o doro zmogaus prievole stengtis atlikti darba saziningai.

Neistikimybes gi atveju, tai to zmogaus "darbas", kuris atestuoja ji, o ne tave. Juk ne tavo kalte, jog tave samoningai klaidono, naudojosi tavo pasitikejimu. Nusizemintum tik tuo atveju, jei zinotum informacija ir nieko nedarytum, vadinasi, sutinki su tuo, kad tavimi pastoviai naudotusi. Bet velgi, taip zemintum pati save, bet ne tas zmogus, nes leidi su savimi taip elgtis. Turejai galimybe rinktis, bet nepasirinkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 birželio 2011 - 17:23
QUOTE(Moonte @ 2011 06 14, 18:14)
Visu pirma, juk tiesa zinojai, jog esi nekalta, tavo sazine rami. Zmones klysta, juos suklaidina. Savaime suprantama nera malonu, kai viesai tersiama tavoji garbe, nes tu siejama su atliktais darbais, o doro zmogaus prievole stengtis atlikti darba saziningai.

diskusijoje viskas atrodo vienaip, realioje situacijoje viskas kitaip, tuo labiau kad patyriau tai zmoniu akivaizdoje.

vyro neistikimybes atveju viskas aisku, jei nieko nezinai, tai ir apie zeminima kalbos nera, nors kumutes jau gal ir snibzdasi ikandin
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 06 14, 17:52)
Negaliu pasakyti, buvo ar ne. Paranoja nesergu is paskos nelakstau. Vyras ganetinai mane gerai pazista, tad gali prognozuoti mano veiksmus, t.y. jo veiksmu pasekmes. Jis turi pilna pasirinkimo laisve.

Pasitiketi savimi ir myleti save, tai ne tas pats, nors tarpusavyje susije.

Na o kodel jus zemino. Zmones nenorejo jus skaudinti zinodami tiesa, tai jie jautesi kalti, nepatogiai, jog zino, o jus ne. Galima prielaida, kad atsirado ir kiti sutverimai, kurie krizeno jums uz nugaros, bet ar tu zmoniu juokeliai gali jus zeisti? Jie taip tenkina savo tustybe, kuo tai susije su jusu orumu? Ar tai gali jus zeminti? Jus gi viso to nezinojote. Velgi, kodel jus privalo zeminti tos meiluzes sypsena, o kas jai belieka, verkti, tuomet jusu nezemins?

Butent, jus zeminote pati save, savo galvoje. Ne tie zmones, o jusu mintys ir isvados, ir is to kile jausmai. Kuo su visu tuo yra susije jusu garbe-sazine-orumas?

Aš suprantu jus teoriškai, tačiau praktika bent jau mano kitokia. Ar gali mane žeisti žmonių juokeliai už nugaros? Vienų gali, kitų negali, žiūrint, kokie mano ketinimai - TARKIM jei į kokį renginį apsirengiau kvailai, tikėdamasi, jog žmonėms bus linksma ir jie atėjo pasilinksminti taip pat kaip aš, tuo tarpu buvau apkalbėta ir išjuokta - man pasidarys liūdna, ir tikrai negalvosiu - kokia kvaila buvau, kodėl gi taip apsirengiau, galvosiu - na kodėl jie taip, juk šventė, linksma, kodėl nepasidžiaugus, o ne piktus liežuvius paleidus? Jei draugas, nepaisant mūsų gyvenimo kartu susitarimų, pažeidžia kurį nors iš jų, negana to dar slepia ir meluoja - jausiuosi blogai, ne todėl, kad jis kažką padarė, neatlaikęs vienokio ar kitokio spaudimo, o todėl, kad neprisipažino iš karto, nepakalbėjom apie tai, apie tai sužinau pati, visai netikėtai ir visai ne iš jo. Jei aš jam sakysiu - man labai svarbu, kad man nemeluotum, o jis sukęs apsukęs jau sėdęs apsimelavęs, ar tai nebus mano vidinių įsitikinimų "nurašymas", nepagarba jiems, žeminimas? Taip taip, jis pats kvailas, aš nekalta, bet atsitikus tokiems atvejams, jautiesi blogai, pažemintai. Na dar variantas - tarkim tave apšnekinėja arba neteisinga informaciją apie tave teikia žmogus, kurį laikei draugu - ar nesukirbės širdis? Vėlgi, sakysite, kad čia jo problema, neverta dėl jo veiksmų blogai jaustis ar jaustis pažemintai, kad ir kaip pavadintum - tačiau, ar tikrai taip ramiai jaustumėtės, ar tikrai nesijaustumėte, kad jumis pasinaudojo, nepabijosiu to žodžio, visgi - pažemino? Galų gale severos variantas - žmogus irgi buvo nekaltai apdrabstytas purvais ir pažemintas kitų žmonių akivaizdoje. Na ir kas, kad ji žino, jog nekalta? Kiti juk nežino, prieš kitus ji pasirodė kaip neatsakingas žmogus, tokia ir išliks jų atmintyje ir neduok d. kada nors teks jai su jais susidurti darbiniais reikalais, ką - pulti gintis, kad čia ne aš kalta, čia kažkas kitas?
Jeigu jums tokiais atvejais tikrai nesukirba širdis - sveikinu, esate žiauriai stipri, beveik kaip robotas. Tačiau daugeliui žmonių yra kitaip. Galite tai vadinti pažeminimu, nepažeminimu, kaip norite - jausmas toks, lyg būtum pažemintas.
Atsakyti
QUOTE(severa @ 2011 06 14, 18:22)
diskusijoje viskas atrodo vienaip, realioje situacijoje viskas kitaip, tuo labiau kad patyriau tai zmoniu akivaizdoje.

vyro neistikimybes atveju viskas aisku, jei nieko nezinai, tai ir apie zeminima kalbos nera, nors kumutes jau gal ir snibzdasi ikandin

biggrin.gif
Esme yra tame, kad tai reikia isisamoninti, kad tai taptu netasiejama tavo dalis.
Tuomet nereikes pastangu.

Kai minejau, notaro atveju, tau ir turetu buti skaudu, jaustis pazemintai, nes esi siejama su blogai atliktu darbu, kai pati zinai, jog tai ne tiesa.
Atsakyti
QUOTE(jellg @ 2011 06 14, 18:27)
... ar tai nebus mano vidinių įsitikinimų "nurašymas", nepagarba jiems, žeminimas?... Taip taip, jis pats kvailas, aš nekalta, bet atsitikus tokiems atvejams, jautiesi blogai, pažemintai.

Pati pasakete - tai jusu vidiniai isitikinimai. Labai gerai yra sakoma, jei negali keisti situacijos, keisk poziuri i ja mirksiukas.gif
Yra buve nemaloniu situaciju,kurios priklause ne nuo manes, bet kad buciu gyvenime pazeminta schmoll.gif o gyvenime visko buvo.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 06 14, 18:27)
biggrin.gif
Esme yra tame, kad tai reikia isisamoninti, kad tai taptu netasiejama tavo dalis.
Tuomet nereikes pastangu.

Kai minejau, notaro atveju, tau ir turetu buti skaudu, jaustis pazemintai, nes esi siejama su blogai atliktu darbu, kai pati zinai, jog tai ne tiesa.

tai visdelto kitas zmogus gali tave pazeminti, nebutinai pats save savo elgesiu, kalba ar kitais veiksmais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo severa: 14 birželio 2011 - 17:45
QUOTE(severa @ 2011 06 14, 18:43)
tai visdelto kitas zmogus gali tave pazeminti,

gali.. pareigose biggrin.gif
.. zodziai kerta aisku visada,bet jei tu zinai kas ir kaip-tai kaip sakoma nuo manes kaip nuo zasies vanduo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aqua*fly @ 2011 06 14, 18:40)
Pati pasakete - tai jusu vidiniai isitikinimai. Labai gerai yra sakoma, jei negali keisti situacijos, keisk poziuri i ja mirksiukas.gif
Yra buve nemaloniu situaciju,kurios priklause ne nuo manes, bet kad buciu gyvenime pazeminta schmoll.gif  o gyvenime visko buvo.... cool.gif

niekam nelinkeciau to ka jauciau as tada. plius dar notaras apie 10 metu jaunesnis uz mane
Papildyta:
QUOTE(Paradoksualė @ 2011 06 14, 18:46)
gali.. pareigose  biggrin.gif
.. zodziai kerta aisku visada,bet jei tu zinai kas ir kaip-tai kaip sakoma nuo manes kaip nuo zasies vanduo  rolleyes.gif

na matyt as jautresne verysad.gif jauciausi kaip mokinuke ant kurios rekia mokytoja pasistaciusi pries visa klase prie lentos
Atsakyti