Įkraunama...
Įkraunama...

Bandau pastoti su gimdos mioma

QUOTE(Laimė @ 2008 03 21, 10:08)
Tačiau, kiek ilgai esi pasiruošusi ieškoti internete ką "neigiamo" duoda operacija?
Ar esi pasiruošusi rizikuoti savo vaikelio sveikata pastojant?

Aš to nesiruošiu daryti schmoll.gif  Todėl ir operuojuos. Iki šiol einasi, pfu pfu pfu viskas sėkmingai. Tikiuosi, kad po 4 mėnesių galėsiu nesisaugoti nėštumo.
Aš nesiruošiu gydytis žolėmis ar užkalbėjimais, ir augintis ją savyje didesnę ir didesnę.... ir taip per vėlai pastebėta unsure.gif
Ar neišdygs nauja- priklausys nuo mano organizmo harmonų.

Laime, shaunu, kad esi apsisprendusi ir pasirinkai kelia savo problemai spresti. Siuo atzvilgiu as Tau pavydziu. Is tiesu as nesistengiu ieskoti Internete, ka neigiamo duoda operacija. As tiesiog ieskau INFORMACIJOS, nes pries priimdama sprendima (net ir visai kitoje situacijoje) noriu buti susipazinusi su visomis galimomis alternatyvomis. Informacija renku ne vien tik is interneto, forumu, turiu priejima prie moksliniu baziu, skaitau straipsnius, rasau laiskus uzsienio gydytojams; Lietuvoje buvau apsilankiusi pas kokius 6 ivairius ginekologus (Vilniuje ir Kaune), is kuriu buvo medicinos mokslu daktaras. Pastebejau idomia tendencija: kuo jaunesne ginekologe, tuo labiau ji linkusi shukauti, kad reikia nedelsiant operuotis! Kuo daugiau patirties turinti ginekologe, tuo labiau agituoja bandyti pastoti, o paskui jau operuotis. Apibendrinant : 3 ginekologai pasisake uz operacija, kiti 3- uz pastojima, o po to operacija. Is pastaruju triju vienas buvo VU docentas, mokslu daktaras, su daugiau nei 30 metu patirtimi. Jis pasake, jog operacija bus reikalinga neisvengiamai, bet nera taip skubu- jei imanoma, galima palaukti, kol raumuo pats istums mioma labiau i gimda- tuomet lengvesne bus operacijos eiga, gal nereiktu dvieju etapu. Taciau apibendrinantieji jo zodziai buvo: pagimdysi 3 vaikus, o paskui galesi daryti ka nori: operuotis ir pan. Tai wa. Del to ir blaskausi smile.gif

Ieskau galimybiu gydyti, uzsisakiau is JAV knyga, skaitineju- pritruksta tik valios praktikuoti. Bet kuriuo atveju, Laime, labai gali buti, kad as irgi gulsiu po peiliu. Uztempsiu dar papildomai laiko. O gal ir mioma uzaugs- bus problema didesne.... Rizikuoju sad.gif Kol kas nuolatos tikrinuosi del jos dydzio (kas 2-3 men.). Laikosi stabili... Bet kaip sakoma "nobody knows". Dar butu idomu surasti info, kokios gimdyviu su miomomis istorijos. Juk daznai buna, kad miomos atsiranda tik nestumo metu. Pries tai - viskas OKi, bet va per nestuma atsiranda ir isauga sulyg obuoliu... Kas tuomet? Juk negali to numatyti... Koks procentas laiminguju pagimdziusiu? Kokios komplikacijos?

Zodziu, Laime, dar syki atsakant: neieskau operacijos neigiamybiu, tiesiog esu sventai isitikinusi, kad tai NERA geriausias problemos sprendimo budas. Deja, tik laiko ieskojimams turiu nedaug- amzius spaudzia bandyti susilaukti kudikio. Pastoti kol kas irgi nebandau... Jei jau nieko gero nerasiu- leisiuosi buti pjaustoma... Kaip sakoma: "imkiet mane ir pjaustykiet"... biggrin.gif

Papildyta:
Dar pridursiu del citadeles uzklausimo forume sudalyvauti toms, kurios sekmingai pastojo ir isnesiojo su mioma...

Turejau toki patyrima: i viena uzsienio foruma po ilgu "depresovu laisku" gavimo parasiau zinute: HEY, ar yra kokia prosvaiste?!! Ar yra pozityviu nestumo istoriju? Tiek su mioma, tiek po miomos operacijos?
Nes buvau labai jau prislegta tu visu pasakojimu... Ir ka gi, mane kiek nustebino to forumo administratoriu gydytoju atsakymai:

Pozityviu istoriju YRA, tik tie zmones daugiau neina i forumus, nes yra laisvi nuo savo problemos ir nenori to prisiminti... smile.gif Labai idomi mintis.. Bet labai gali buti, kad taip ir yra.. As irgi kartais pagalvoju, kad jei viena diena as pabusciau sveika, noreciau pamirsti visus tuos dalykus ir buti kuo toliau nuo visko, kas apie tai primintu...

Ar negali buti taip, merginos? wink.gif

Grazios Jums dienos ir sypsokites dazniau! 4u.gif
Atsakyti
Mairune, aš ne medikė, bet....
po pirmo gydytojo vizito irgi nelėkiau iškarto operuotis. Ejau pas kelis, turinčius taip pat nemažą stažą ir statusą, bent jau mieste kuriam gyvenu.]
Man buvo paaiškinta, kad mioma ne cista, kuri gali išnykti ir dažniausiai išnyksta nėštumo metu.
Miomos, kaip bebūtų gaila, neštumo metu turi savybę didėti bei daugintis.

Dėl pastojimo, mane taip pat žiauriai spaudžia laikas. Man gerokai virš 30. Todėl tos operacijos, gimdos sieneles atsistatymas ar užaugimas turi didelę reikšmę.
O miomos per vieną operaciją būtent todėl ir nepjauna visos, kadangi yra rizikuojama paciento GYVYBE (ne sveikata), kad neprapjauti gimdos sienelės, nenukraujuoti ir pan.
Papildyta:
Dar, įdomumo dėlei, atrodus miomą tyriausi savo lytinius harmonus. Paaiškėjo jog jie pas mane nėra normų ribose. Ypatingai padidėjęs prolaktinas.
Atsakyti
[quote=Laimė,2008 03 21, 14:57]
Man buvo paaiškinta, kad mioma ne cista, kuri gali išnykti ir dažniausiai išnyksta nėštumo metu.

[/quote]

Siuo klausimu taip pat yra priestaringu nuomoniu. Stebima tendencija, kad mioma dideja nestumo metu. Taciau yra gincijamasi del to, ar sis didejimas yra miomos augimas, ar tiesiog didejant gimdai kartu su ja naturaliai paiddeja ir mioma- kitaip tariant santykiniai jos matmenys nekinta.
Be to, yra atveju, kai nestumo metu miomos isnyksta. Taip vadinamoji degeneracija. Taciau tai yra labai skausminga...

Dėl pastojimo, mane taip pat žiauriai spaudžia laikas. Man gerokai virš 30.
[/quote]

Labai suprantu Tave, Laime. Man vasara sueis 33. Taigi, laikas tiksi tiksi...

O miomos per vieną operaciją būtent todėl ir nepjauna visos, kadangi yra rizikuojama paciento GYVYBE (ne sveikata), kad neprapjauti gimdos sienelės, nenukraujuoti ir pan.
[/quote]

Ne visuomet, Laime. Viskas priklauso nuo miomos tipo ir lokalizacijos. Siunciu nuorodele su paveiksleliu (berods antrasis tame straipsnyje), kur matyti kaip skirstomos pogleivines miomos pagal lokalizacija:

http://www.drjasonab...fs/Fibroids.pdf

Nulinio tipo mioma gali buti lengviausiai pasalinama, tiesiog nugnybiama. Pirmojo tipo taip pat galima viena operacija, o va antrasis- ja du etapai butini, kaip kad Tu teisingai sakei, siekiant nepakenkti paciento sveikatai ar gyvybei.

Papildyta:
Dar, įdomumo dėlei, atrodus miomą tyriausi savo lytinius harmonus. Paaiškėjo jog jie pas mane nėra normų ribose. Ypatingai padidėjęs prolaktinas.
[/quote]

Idomus faktas... reiktu pasidometi tuo...
Beje, Laime, as irgi ne medike... Taciau nelaikau mediku sventaisiais. Juolab, kad ir pati medicina- ne mokslas, o grynoji empyrika. Juokinga tai, kad atejus pas gydytoja kiek paskaicius apie liga jau is jo nebeisgirsti nieko naujo, o gali ji papildyti, ar net pataisyti... Tik wa, kad gydytojai kaip taisykle - arogantiski ir tustoki zmones, labai nemegstantys, kai su jais pradedama diskutuoti, ar neduok Die juos koreguoti... smile.gif Na bet cia matyt bet kuriame sluoksnyje tokiu pasitaiko- kuo zmogus tustesnis, tuo labiau jis skamba, ir bijo diskusijos, nes gali paaisketi jo nezinojimas ir nesugebejimas pagristi savo nuomones...
Atsakyti
QUOTE(Mairune @ 2008 03 21, 15:29)
Ne visuomet, Laime. Viskas priklauso nuo miomos tipo ir lokalizacijos. Siunciu nuorodele su paveiksleliu (berods antrasis tame straipsnyje), kur matyti kaip skirstomos pogleivines miomos pagal lokalizacija:

šitą aš žinau. rašydama turėjau omeny savo atvejį.
Papildyta:
QUOTE(Mairune @ 2008 03 21, 15:29)
Taciau nelaikau mediku sventaisiais. Juolab, kad ir pati medicina- ne mokslas, o grynoji empyrika. Juokinga tai, kad atejus pas gydytoja kiek paskaicius apie liga jau is jo nebeisgirsti nieko naujo, o gali ji papildyti, ar net pataisyti... Tik wa, kad gydytojai kaip taisykle - arogantiski ir tustoki zmones, labai nemegstantys, kai su jais pradedama diskutuoti, ar neduok Die juos koreguoti... smile.gif Na bet cia matyt bet kuriame sluoksnyje tokiu pasitaiko- kuo zmogus tustesnis, tuo labiau jis skamba, ir bijo diskusijos, nes gali paaisketi jo nezinojimas ir nesugebejimas pagristi savo nuomones...

Medikai ir nėra šventieji. Šventųjų vardai nurodyti biblijoje.
Medikai yra žmonės ir dirba savo darbą.
Visų matuoti pagal vieną kurpalių negalima.
Man svarbiausia yra saugumas - ne visiems gali padėti natūralioji medicina ar augaliniai preparatai. Tik gydytojas tai gali pasakyti...
Mūsų teisė yra rinktis kuriuo gydytoju tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 03 21, 16:54)
šitą aš žinau. rašydama turėjau omeny savo atvejį.
Papildyta:
Man svarbiausia yra saugumas - ne visiems gali padėti natūralioji medicina ar augaliniai preparatai. Tik gydytojas tai gali pasakyti...
Mūsų teisė yra rinktis kuriuo gydytoju tikėti.

Va butent gydytojas to pasakyti ir negali! smile.gif Jis ne tik, kad ne sventasis, bet ir juolab ne pranasas... Gali tik pasiremti statistika ir tiek...

O del musu teises rinktis, kuo tiketi- tai gerai, kad bent tokia teise mums paliekama.. O tai, kai as uzejau i VU Antakalnio klinikos ginekologijos poskyri ir parodziau savo miomos ultragarsine nuotrauka, maniau, kad jau mane cia is karto ims ir paskers manes net neatsiklause... smile.gif

Ir dar prie visu tikejimu gydytojais nepamirskite ivertinti, kad kai kuriuos juos skatina imtis operaciju ne butinybe, o pinigai- tiek valstybinese istaigose (kyshiai kysheliai), tiek ir privaciose... Cia jau kalbu ne konkreciai apie miomas. Tiesiog kyla abejoniu del gydymo objektyvumo, kai jiems yra tokia pagunda papildyti pinigine... O ka pacientas? Jis neturi balso teises... Na bet, cia tik mano asmenine nuomone, kuri susiformavo ne is tusciu svaiciojimu, bet is asmeniskos liudnos patirties...

Papildyta:
Dar pasipildysiu siekdama nebuti tokia vienareiksmiska savo teiginiuose:

Didelius pinigus padaro ir tie "stebukladariai", gydantys stebuklingomis zolelemis ar uzkalbejimais... Belieka sijoti pelus nuo grudu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mairune @ 2008 03 21, 16:38)
Dar pasipildysiu siekdama nebuti tokia vienareiksmiska savo teiginiuose:

Didelius pinigus padaro ir tie "stebukladariai", gydantys stebuklingomis zolelemis ar uzkalbejimais... Belieka sijoti pelus nuo grudu... smile.gif

gerai, kad pridėjai šį paskutinį sakinį. Dar būtų gerai, kad lygiai taip pat kruoščiai paieškotum informacijos, apie pacientus nugytytus žolelėmis ir kita netradicine medicina.

Ir dar menkas pastebėjimas. Žmonių niekas neskerdžia. Juos operuoja.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 03 21, 18:40)
gerai, kad pridėjai šį paskutinį sakinį. Dar būtų gerai, kad lygiai taip pat kruoščiai paieškotum informacijos, apie pacientus nugytytus žolelėmis ir kita netradicine medicina.

Ir dar menkas pastebėjimas. Žmonių niekas neskerdžia. Juos operuoja.

Laime, ar nors viename is savo teiginiu as raginau ka nors imtis gydytis zolelemis is bobuliu??? Tikrai ne... Vieno is forumo temu, kuria as inicijavau, vadinasi "Alternatyvus miomu gydymo budai"... Bet as vystau tema apie netradicinius ir kartu nekenksmingus budus- jie gal ne visuomet padeda, bet bent jau nekenkia. Be to, jei pasidometum, fitoterapija- taip pat mokslas. Ir yra rasomi moksliniai straipsniai ta tema, atliekami tyrimai bei ruosiami farmaciniai preparatai ir pan. Taigi, nereikia taip isivaizduoti, kad zoles- tai sena raganaujanti bobule gyvevanti miske apgriuvusioj troboj ir i stiklaini prikishusi dziovintu varliu su musmiremis... Nekalbu ir apie uzkalbejimus... Alternatyvos gali buti visai kitokios (beje, jomis intensyviai domisi ir dabartine medicina): akupunktura, refleksoterapija, ta pati fitoterapija, vartojamu maisto produktu pasirinkimas, tarkim ta pati homeopatija, galu gale tradicine kinu medicina... ir .t.t ir pan. Zodziu, yra budu, yra nuomoniu, yra tyrimu... Ta pati tradicine medicina kazkada buvo irgi netradicine...

Del Tavo, Laime, pastebejimo apie tai, kad zmones ne skerdzia, o operuoja... O taip, o taip!... Zinoma, cia jau pasakiau labai grubiai, bet chirurgams tai pavirsta tokia rutina, kad jiems ar zmogus, ar ne zmogus tampa tas pats... Cia tik graziuose filmuose visi begioja aplink pacienta ir gyvybe yra kazkas neikainuojamo... Nesakau, kad musuose gyvybe nieko neverta, bet teko matyti abejingumo, kai del gydytoju aplaidumo praradau artima zmogu ir sutikau kelis to paties likimo zmones... Todel ir nenoriu taip iskelti sio darbo; bent jau Lietuvoje...

Zodziu, apibendrinant: musu pokalbis, Laime, gaunasi visiskai nekonstruktyvus. Nebandau ir visai nenoriu Taves niekuo itikinti. Tu turi savo nuomone, pozicija, poziuri i gyvenima, tikejima ar pan. ar t.t. - tai Tavo asmeninis reikalas. Duok Dieve, kad Tau viskas sektusi...

Savo pasisakymais siame forume norejau tik issakyti savo surinkta informacija ir tiek. Niekam nieko neprimetineju ir neagituoju; nieko neketinau izeisti, o tik issakiau savo subjetyvius pamastymus...
Tikejausi, kad informacijos sklaida bus naudinga tiek man, tiek forumo dalyviams. Tikejausi, kad galima butu ieskoti bendru problemos sprendimo budu...

Dabar gi gavosi tuscia diskusija ir tiek- emociju proverziai...

OK. Baigiu. Geru svenciu.
Atsakyti
Pasissakysiu savo paskelbtoje temoje:
mioma pastojimui nesutrukde, esu nescia wub.gif wub.gif wub.gif Bandymai pastoti uztruko 5 menesius, bet, manau, tai normalu ir be miomu.
Tikriausiai visgi sekmingas issnesiojimas yra aktualesnis turint miomu, tad pasidalinsiu, kaip viskas klostysis.
Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu 4u.gif
Viskas bus gerai, pamatysi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 03 26, 09:33)
Pasissakysiu savo paskelbtoje temoje:
mioma pastojimui nesutrukde, esu nescia  wub.gif  wub.gif  wub.gif Bandymai pastoti uztruko 5 menesius, bet, manau, tai normalu ir be miomu.
Tikriausiai visgi sekmingas issnesiojimas yra aktualesnis turint miomu, tad pasidalinsiu, kaip viskas klostysis.
Sekmes visoms  4u.gif

Nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif
Butinai informuok apie nestumo eiga, ir kaip ten ta mijoma. Labai linkiu, kad ji netrukdytu. Sekmes 4u.gif 4u.gif Ir lauksiu info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(panteriux no1 @ 2008 04 04, 10:51)
Nuosirdziausi sveikinimai  4u.gif  4u.gif
Butinai informuok apie nestumo eiga, ir kaip ten ta mijoma. Labai linkiu, kad ji netrukdytu. Sekmes  4u.gif  4u.gif Ir lauksiu info  mirksiukas.gif

BUtinai informuosiu 4u.gif Kol kas jauciuosi normaliai. Pas gine einu balandzio 17, gal paziures i tas miomas, pakomentuos situacija. Duosiu zinot.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
As turiu mioma...ir du jau didelius berniukus, o dabar planuoju pastoti su treciu vaikeliu....Abu vaikus isnesiojau puikiai. Ziuresim kas bus toliau. Mano mioma labai maza ir gydytojai nesiule operuoti, dar pasake, kad buna atveju, kad pagimdzius isnyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SkyII: 07 balandžio 2008 - 03:31