Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai - skiautinukai :)

QUOTE(CDA @ 2008 02 18, 22:34)
Net ir labai tankiai rankomis sudygsniuotas darbas bus žymiai minkštesnis už bet kokį mašininį dygsniavimą rolleyes.gif

bigsmile.gif
na taip tikriausiai

as nedygsniuoju viso skiautinio istisai
tik per pagrindines siules
kurios sukabina visus sluoksnius

a kai norima tuo daigstymu dar labaiu grozio prideti tada jau kas kita galvoju
g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Grįžtu su klausimu smile.gif

Iki šiol buvau skaičius, kad dažniausiai vidiniam sluoksniui yra naudojama paprasta medvilnė. Bet čia pas jus perskaičiau apie sinteponą. Negirdėtas man dalykas unsure.gif Bandžiau rasti info apie jį, bet ne kaži ką radau. Ar panašus į tai:

user posted image

O ar kas nors darote su medvilne viduj?
Atsakyti
smile.gif
nelabai gal cia sinteponas
a kur tu ieskai
nueik i didesne audiniu parduotuve ir iskart parodys tau ji

sinteponas tokia neaustine medziaga, minksta putli

a kaip tu darai su ta medvilne?
tiesiog idedi dar viena audinio sluoksni?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 20 vasario 2008 - 13:30
aš dar nieko nedariau, tik skaitau ir mokaus smile.gif ir rašo, kad galima paprastą medvilninį sluoksnį į vidų dėti. tada, aišku, nebus tų pasipūtimų gražių.

apie sinteponą internete ieškojaus. arčiau namų tokių didesnių audinių parduotuvių nėra, o toliau pavažiuot dar nebuvo progos rolleyes.gif o ir nuėjus į parduotuvę norėčiau žinot, ko ieškau. kaip tai suomiškai vadinasi, žinoma, nežinau.. bet reiks bandyt nupasakot, ko noriu.

o gal jūs galit nufotkinti savo sinteponą ir parodyt man? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 20 vasario 2008 - 14:12
QUOTE(rsaulyte @ 2008 02 20, 15:11)
aš dar nieko nedariau, tik skaitau ir mokaus  smile.gif  ir rašo, kad galima paprastą medvilninį sluoksnį į vidų dėti. tada, aišku, nebus tų pasipūtimų gražių.

apie sinteponą internete ieškojaus. arčiau namų tokių didesnių audinių parduotuvių nėra, o toliau pavažiuot dar nebuvo progos  rolleyes.gif o ir nuėjus į parduotuvę norėčiau žinot, ko ieškau. kaip tai suomiškai vadinasi, žinoma, nežinau.. bet reiks bandyt nupasakot, ko noriu.

o gal jūs galit nufotkinti savo sinteponą ir parodyt man?  bigsmile.gif

bigsmile.gif
a suomiskai tai nezinau kaip vadinasi rolleyes.gif
gali sakyti taip - putlusis sintetinis pluostas, lengvas minkstas, skirtas pasiltinti paltam, lovatiesiem ir ttt

manau zinos
nors negarantuoju

a foto kiek pamenu cia kazkur kazkas jau buvo idejes

a siaip del medziaginio sluoksnio tai ir tas pledukas ar skiautinukas man tai kaip paprastas uzklotukas gausis, turiu toki viena -ale vasarinis, maziui vietoj kaldrytes , kad nereiktu kai karsta paklode klotis mirksiukas.gif
Atsakyti
rsaulyte,
tai ką tu parodei nuotraukoje naudoja užsienio skiautininkės. Todėl manyčiau, kad tai neblogas dalykėlis, o pas mus Lietuvoje tokį sunku rasti, todėl beveik visos kabom ant sintepono. Tai kaip sintetinė vata, ją net baldų pramonėje naudoja, tik storis aišku ne tas. O ir rūbus siuva, pabandyk čia pažiūrėti
Sinteponas
Atsakyti
Čia kažkuri buvot įdėjus nuorodą apie daigstymą rankomis, tai man ten taip keistai pasirodė, jog adata nepereina per visus sluoksnius, o lygtais užkabina tik pirmąjį audinį ir šiek tiek vidinio.. ar aš klystu g.gif . kažkaip ligi šiol maniau, kad reikia eiti kiaurai.. bet tai padaryti, pvz. didelio gaminio viduryje tai irgi nėra lengva g.gif .
Kaip pasilengvinat sau darbelį?
Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2008 02 20, 18:17)
Čia kažkuri buvot įdėjus nuorodą apie daigstymą rankomis, tai man ten taip keistai pasirodė, jog adata nepereina per visus sluoksnius, o lygtais užkabina tik pirmąjį audinį ir šiek tiek vidinio.. ar aš klystu  g.gif . kažkaip ligi šiol maniau, kad reikia eiti kiaurai.. bet tai padaryti, pvz. didelio gaminio viduryje tai irgi nėra lengva  g.gif .
Kaip pasilengvinat sau darbelį?

Būtinai reikia siūti per visus 3 sluoksnius .Tam ir dygsniuojama , kad visus juos sujungti ir skiautinį pagražinti.O tose nuotraukose rodo kaip tobulai dygsniuoti . Kad mums būtų pasižiūrėti ir siekti to wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedona @ 2008 02 20, 20:47)
Būtinai reikia siūti per visus 3 sluoksnius .Tam ir dygsniuojama , kad visus juos sujungti ir skiautinį pagražinti.O tose nuotraukose rodo  kaip  tobulai dygsniuoti . Kad mums būtų pasižiūrėti ir siekti to  wub.gif

o kaip palengvinti sau darbą dygsniuojant didelį plotą, gal irgi gal susukti į vyniotinį? o audiniai tada nepersislinks?
Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2008 02 20, 21:03)
o kaip palengvinti sau darbą dygsniuojant didelį plotą, gal irgi gal susukti į vyniotinį? o audiniai tada nepersislinks?

Pasiguldyk tą darbą pvz. ant grindų ir perdaigstyk dideliais dygsniais skersai , išilgai , įstrižai. Kad nepersislinktų. Po to gali pasidėti ant kelių ir dygsniuoti po trupučiuką. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 02 20, 16:02)
a siaip del medziaginio sluoksnio tai ir tas pledukas ar skiautinukas man tai kaip paprastas uzklotukas gausis, turiu toki viena -ale vasarinis, maziui vietoj kaldrytes , kad nereiktu kai karsta paklode klotis  mirksiukas.gif

aha. aš pirmiausia ir galvoju bandyt pasiūti tokį paprastą ploną patiesaliuką. ne kaldrytę.

CDA, ačiū labai.
o tą nuotrauką tikrai iš užsieniečių skiautininkių paėmiau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sedona @ 2008 02 20, 21:34)
Pasiguldyk tą darbą pvz. ant grindų ir perdaigstyk dideliais dygsniais  skersai , išilgai , įstrižai. Kad nepersislinktų. Po to gali pasidėti ant kelių ir dygsniuoti po trupučiuką.  mirksiukas.gif

dėkui, Sedona, kai pribręsiu didesniam reikalui, būtinai pasinaudosiu tavo patarimu 4u.gif
Atsakyti