Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate patenkintos gyvendamos užsienyje...

QUOTE(Shandy @ 2006 02 04, 10:14)
ir dar:zmones nepasiilgsta tevynes,bet pasiilgsta vietu,zmoniu ir visko kas yra susija su gerove prisiminimuose,todel grizus i realybe neatitikimai pradeda erzinti.

1-mu punktu pas mane eina -artimieji.Labai daznai pasikalbu skype ar telefonu,puikiai pavyko juos i savo gyvenimo ivairoves itraukti mirksiukas.gif Tikrai lab. pasidziaugiu,kaip tiksliai esu paklausta vienu ar kt. dalyku,nors ir didelis atstumas,o ir salies kt. ypatumai.Man ju truksta seimos sventese,anukams seneliu...netesiu,nes cia,aisku,visoms graudi tema.
O 2-ra, Shandy puikiai issireiske.Pasiilgstu savo praeities -vaikystes,graziausiu ir idomiausiu studiju metu ir t.t. Kur visada noreciau sugrizti,kur begyvenciau. Ir JIE visi yra Lietuvoje. wub.gif
Jei ilgesys mamai,namams (tureciau jau naujus -savo susikurti biggrin.gif ) peraugtu i skausma...tikrai grizciau,daugkas grizta.Vieni esam seslesni,kiti -daugiau avantiuroms linke,nieko cia nepaaiskinamo nera.O pinigu ir LT maciau bigsmile.gif Esu pati maciusi -nevisiem jie cia laime atnese verysad.gif
Atsakyti
As JAV gyvenu 9 menesius, atvaziavau cia su seima. Lietuvoj mes turejom viska ir darbus, ypac vyras gerai apmokama valstybeni darba, ir nuosava busta. Bet viska metem ir atvaziavom. As suvokiau kad isvaziuojam tik oro uste, ir per didelio noro as cia vaziuot nenorejau. Nes ten liko viskas, mano tevai, draugai giminaiciai. Bet mano seima tai vyras ir vaikai, ir as vaziavau su jais. Aisku buna visko ir nostalgija norisi grizt namo tik paprasciausiai pats save bantai nuteikti, kad tu turi buti ten kur tavo seima, kur tavo vaikai ir galvoti apie ateiti ypac vaiku. Vyrui biski lengviau jis cia turi tevus jie jau pilieciai, man kartais norisi klikt kai noriu pamatyt savo tevelius, bet nieko paskambini pasisneki ir vel lengviau ant dusies pasidaro, nes mano tevai mane labai palaiko ir nuo to lengviau darosi. Bet po biski vistiek pradedi iprasti, ir manau kiekvienas zmogus gali adaptotis, jeigu labai nores.
Atsakyti
olloza, pas mane panaši situacija, turiu valdišką darbą ,tarkim butą, na tik vyrui buvo kurį laiką sunkiau, tiesa dabar jis jau užsienyje.Tačiau taip kaip norėjom niekada negyvenom, todėl ir žadu ten važiuoti.Tiesa man be galo sunku kad mano tėvai manęs nepalaiko, ir visaip kaip nuteikinėja, jei užsimenu kad jau važiuoja, tai ir sako ną ką tu ten veiksi, subines plausi verysad.gif
Šiaip emociškai jau nuo visko pavargau, turbūt kai žinosiu tikrą datą kada važiuosiu, stengsiuosi apie nieką negalvoti, ir teks gyventi tas dienas kaip transe, žinau kad atsipūsiu tik sėdėdama lėktuve, nes kelio atgal nebebus. Aplamai esu tarp dienų ugnių tarp tėvų ir vyro, prie abiejų linksta šridis, bet gyventi teks su vyru, nes turime šeimą bigsmile.gif
bet šiaip kažin ar kas supras mane neišgyvenęs to ką išgyvenu aš doh.gif
Kaip ten bebūtų bus sunkiausia atsisveiktinti su artimaisiais, dėkui dieve kad važiuojam ne į JAV,nes kitaip išvis sunku būtų nesimatyti.
Atsakyti
na ash Londone pragyvenau metelius,pagimdziau ten ir savo dukryte.kazkaip maniau kad gyvensim ten ilgai,bet va,sugryzom i Tevyne ir dabar lb dziaugiames.aisku,pirma daug kas parino-nedraugiskos pardavejos ir t.t. dabar kazkaip jau nebekreipiu demesio ir tiek.bet Tevyne ir liks Tevyne ir neveltui mes cia gimeme,o gyventi kazkur Anglijoje ir amzinai buti antrarusiu zmogumi tikrai nesinori. beto lietuviai kuriuos sutikau Londone atrodo amzinai kazkuom nepatenkinti,nzn vidines pilnatves pas daug ka nera,na bent kai kurie kuriuos ten sutikau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(transe child @ 2006 02 09, 18:38)
na ash Londone pragyvenau metelius,pagimdziau ten ir savo dukryte.kazkaip maniau kad gyvensim ten ilgai,bet va,sugryzom i Tevyne ir dabar lb dziaugiames.aisku,pirma daug kas parino-nedraugiskos pardavejos ir t.t. dabar kazkaip jau nebekreipiu demesio ir tiek.bet Tevyne ir liks Tevyne ir neveltui mes cia gimeme,o gyventi kazkur Anglijoje ir amzinai buti antrarusiu zmogumi tikrai nesinori. beto lietuviai kuriuos sutikau Londone atrodo amzinai kazkuom nepatenkinti,nzn vidines pilnatves pas daug ka nera,na bent kai kurie kuriuos ten sutikau unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Dailin @ 2006 02 03, 23:41)
Net nezinau, man buna dienu kai noriu  i tevyne, atrodo viska mestum, daiktus i tase ir i Klaipeda.... bet praeina nusiramini ir gyveni. Man anglija nera ta salis is kinu dzentekmenai, damos, ju nera isviso nera. Pilna emigrantu, tautu mixas.
Bet gyvenam, ir kol kas ruosiames gryzt tik po kokiu 20metu, atostogos svaime suprantamas dalykas. gera gal vien del materialines puses, nes tu esi normalus zmogus, cia ne egzistuoji o gyveni. Nuejus i parduotuve nereikia skaiciuoti ar uzteks ant vaiku apelsinu, o jau nekalbu apie rubus...
Bet ....... 4u.gif

Na as irgi taip manau. Kartais norisi susikrauti daiktus ir lekti, bet cia vyras ir dukryte ir sau gali daug leisti, ir sociai pavalgyti (nors maistas man cia nepatinka ir negaliu priprast) , ir drabuzi ir dar kokiu daikciuko nusipirkti, o LT jau reikejo skaiciuot pinigus, tik maistui ir dar kelioms svarbioms smulkmems uztekdavo. O Anglija kaip kokia misraine, atrodo, kad cia ir anglu mazai belike smile.gif Atrodo visko turim, bet vis vien man kazko truksta...
Atsakyti
QUOTE(Auksina @ 2006 02 23, 19:16)
Na as irgi taip manau. Kartais norisi susikrauti daiktus ir lekti, bet cia vyras ir dukryte ir sau gali daug leisti, ir sociai pavalgyti (nors maistas man cia nepatinka ir negaliu priprast) , ir drabuzi ir dar kokiu daikciuko nusipirkti, o LT jau reikejo skaiciuot pinigus, tik maistui ir dar kelioms svarbioms smulkmems uztekdavo. O Anglija kaip kokia misraine, atrodo, kad cia ir anglu mazai belike  smile.gif  Atrodo visko turim, bet vis vien man kazko truksta...

bigsmile.gif As Ispanijoj gyvenu, jau 6 metai. Ir nesigailiu. Vienintelio dalyko kurio truksta, tai tevu ir draugu. O siaip man cia labai patinka. Jau ir seima sukuriau.
Atsakyti
Man irgi nusimato isvaziuoti i UK vasara, ko gero ilgam, vyras ten, tevai Airijoje, cia tik brolis liks, o ir tas sparnus lyg kelia. Esu kuri laika Airijoje gyvenusi paskui grizau i Lietuva, kuri laika pagyvenau LT, ilgai ir daug svarsciau kur gyventi (nes turejau ir kol kas dar turiu galimybe rinktis). Dejau pliusus-minusus.....ir zinot visdelto nusprendziau, kad uzsienyje lengviau. Paprasciausiai kas gyvena uzsienyje kuri laika, uzmirsta kaip yra Lietuvoje.....kol kas oi kaip nelengva....Dar pastebejau viena toki dalyka, kad zmones kuriems gerai sekesi LT, tiems ir ten puikiai sekasi, o kas ir cia nieko nenuveike, tiems ir ten blogai. Yra zmoniu kuriems visur blogai. Zodziu as uz tai kad pabandyti gyvenime viska verta, juk gyvenima viena teturim.
Atsakyti

Labas visom,
As dabar Münchene.Kai gyvenom Hamburge tai artimieji ir draugai buvo salia.Dabar kai vyras gavo darba Münchene,teko ir man ten persikraustyti.Nieko nepazystu,jausiuosi tokia viena.Pradejau studijuoti,net nesitikejau,kad cia zmones tokie uzriestanosiai,bendrauja tik tarp savu.Butu neblogai pabendrauti su besilaukianciosiom is Müncheno.
As nesigailiu,kad esu Vokietijoje,nes kitos iseities dabar nematau,mano vyras kitos tautybes negu as.Tik labai pasiilgstu savu.Lietuvos nelabai,bet vat juros,alaus,kalbos,lietuvisko nuosirdumo tai labai pasiilgstu.
Sekmes visom esamom ir busimom mamytem... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2006 02 26, 21:13)
Labas visom,
As dabar Münchene.Kai gyvenom Hamburge tai artimieji ir draugai buvo salia.Dabar kai vyras gavo darba Münchene,teko ir man ten persikraustyti.Nieko nepazystu,jausiuosi tokia viena.Pradejau studijuoti,net nesitikejau,kad cia zmones tokie uzriestanosiai,bendrauja tik tarp savu.Butu neblogai pabendrauti su besilaukianciosiom is Müncheno.
As nesigailiu,kad esu Vokietijoje,nes kitos iseities dabar nematau,mano vyras kitos tautybes negu as.Tik labai pasiilgstu savu.Lietuvos nelabai,bet vat juros,alaus,kalbos,lietuvisko nuosirdumo tai labai pasiilgstu.

Gal apsilankytum Vokietijos lietuvaiciu skyrely? Alaus ir juros negausi, bet kalbos ir nuosirdumo gal rastum. O Miunchenas ir miunchenieciai, tai zinai...Save visada laike slaptaja sostine, ypac dar kai Bona, ne Berlynas buvo. Jau labai savotiska zmoniu rusis, ne tik lietuviams, bet ir vokieciams. Apie Miuncheni lietuvius gal ka rastum cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 02 27, 09:23)
Gal apsilankytum Vokietijos lietuvaiciu skyrely? Alaus ir juros negausi, bet kalbos ir nuosirdumo gal rastum. O Miunchenas ir miunchenieciai, tai zinai...Save visada laike slaptaja sostine, ypac dar kai Bona, ne Berlynas buvo. Jau labai savotiska zmoniu rusis, ne tik lietuviams, bet ir vokieciams. Apie Miuncheni lietuvius gal ka rastum cia 4u.gif

Visiškai sutinku su Amalia 4u.gif
Užeik Snaigele pas "vokietukes",tikrai smagiai bnedraujam..

O kas link užsienio..
Taip ,jei yra galimybė pabandyt,turbūt verta,suprantu ir tuos, kuriems geriau užsieny gyvent ,nes daugiau yar galimybių dirbt ir uždirbt..bet..aš prie tų nostalgiškų..Jei tik galėtume ty,vyras rastų darbą Lt ar bent tokį ,kuris nereikalautų konkrečios gyvenamosios vietos-važiuotume į Lietuvą,nors maniškis ir nelietuvis..
Aš pati išvažiavau pas jį,palikau darbą ,tėvus draugus,bet jei piniginiu atžvilgiu mūsų galimybės būt bent kiek apyligės,būčiau LABALABAI svarsčius, ar važiuot...Niekada nenorėjau gyvent kitur..norėjau geriau,taip,bet Lietuvoj. 4u.gif
Atsakyti
aš irgi mąstau išvažiuoti iš Lietuvos nes vyras beveik metai jau Anglijoje, jam ten patinka na o man ir Lietuvoje nėra labai blogai.Bet kai kažką turi tai norisi ir daugiau, gi gyvenimas vienas duotas, važiuosiu dar todėl kad po 10-15 metų nepaskyčiau kaip būtų buvę jeigu... bus blogai grįšiu gi duris čia visada bus atidarytos 4u.gif
Atsakyti