Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(exDaiva @ 2010 03 21, 12:35)
Vat lygiai tas pats - jau kaip teksiu von tuoj tuos kiausiniu deklus (vis dar naiviai tikiuosi, kad naslaites isdygs)  biggrin.gif As ir i maiselius dejau - tada pelyja, nuimi maiseli - isdziuna per pusvalandi, niekas man nesudygo, nors viskas kas seta ne i tuos kiausiniu deklus, dygo ir auga puikiausiai. Tiesa, sudygo neblogai plastamsiniame dekle, bet man kazkaip vistiek nepatinka.

Išsaugant sėklytes, gal vertėtų pabandyti popieriniuose dėkluose susėtus įdėti į plasmasinį kiaušinių dėklą, kiek žiūrėjau - tilptų, būtų tvirčiau. g.gif Nežinau ar aiškiau parašiau, ta prasme visą tą susėtą daiktą (su popieriniu dėklu) įdėti į kitą plasmasinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linyt: 21 kovo 2010 - 17:01
QUOTE(Linyt @ 2010 03 21, 16:58)
Išsaugant sėklytes, gal vertėtų pabandyti popieriniuose dėkluose susėtus įdėti į plasmasinį kiaušinių dėklą, kiek žiūrėjau - tilptų, būtų tvirčiau.  g.gif Nežinau ar aiškiau parašiau, ta prasme visą tą susėtą daiktą (su popieriniu dėklu) įdėti į kitą plasmasinį.

Aha, aisku, dekui 4u.gif As tik bijau kad seklytes jau gali but negyvos, nes tau dziuvo, tai mirko doh.gif Bet dar neismeciau blink.gif
Atsakyti
thumbup.gif Gitusia,matau pas jus irgi gazanijos auga.ar anksciau auginot?as irgi turiu ju pasisejusi,jau ispikavau..
Atsakyti
Merginos gelbėkite verysad.gif pasėjus buvau astras ,čiobrelius,žiūriu-jie baigia visi numirti,o tokie neblogi daigai buvo,tiesiog labai nuplonėja stiebelis toj vietoj kur su žeme liečiasi.Gal netinkamas substratas,kaip išgelbėti likusius g.gif
Atsakyti
Prisisėjau gėlyčių sėklų daigeliams ir šiltnamy, ir kambary. Kambary sudygo puikiai, bet žiūriu tokie vargani daigeliaipasidarė, nes kai nebešildo labai šalta, o jiems reikia saulutė, reikia šilumos. Šiltnamy irgi lyg kažkas pradeda dygti mažiukai daigiukai. Bet šiemet jaučiu nieko nebus iš tų daigelių verysad.gif Galvoju, gal lauke pasėti astrų, gvazdikėlių ir gvaizdūnių, bei kermėkų ir uždengti agroplėvele, bet dabar dar tikriausiai žemė per daug šalta? g.gif
Atsakyti
Šiandien pastebėjau, kad kur pernai augo serenčiai šiemet jau jų pridygę bigsmile.gif Sunku buvo patikėti, nes oras šaltas, o jie sau auga be jokios priedangos rolleyes.gif
Atsakyti
Mano pasėtų gėlyčių daigeliai irgi labai prasti, menki. Pasisėjau balandžio pradžioje, puikiai sudygo ir augo tol kol šildė, bet kai nebešildo namų, tai liko pusė tokių varganų daugiukų, bijau kad ir tie visai nesunyktų, nes jiems per šalta. Tikriausiai reikės astras ir serenčius sėti tiesiai į lauką.
Atsakyti
Siemet dali vienmeciu geliu pasejau praejusi sekmadieni tiesiai i dirva. Rozhune , zemaugius serencius ir plaukuotaja rudbekija . O plaukuotaja rudbekija seju daug metu . Man ji l grazi . Mazutes , gausiai zydincios saulytes visa vasara .
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Gal kuri esat susidūrusi su ridikelių ligomis? Mano daigelių lapai nusėti mažomis skylutėmis. Ar tai nepakenks vaisiui? O gal tai nuo skruzdžių? g.gif

Patarkit kaip elgtis tokiu atveju, jei žinote.

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NYLE MA @ 2010 05 14, 16:17)
Sveikutės 4u.gif

Gal kuri esat susidūrusi su ridikelių ligomis? Mano daigelių lapai nusėti mažomis skylutėmis. Ar tai nepakenks vaisiui? O gal tai nuo skruzdžių? g.gif

Patarkit kaip elgtis tokiu atveju, jei žinote.
Ačiū 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na tik nemėgink naikinti skruzdes. Jos naikina amarus ir yra daržui naudingos. Čia tavo ridikėlių daigus puola ne liga, o spragės
http://sodasirdarzas...keliu-kenkejai/
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 05 14, 14:28)
Na tik nemėgink naikinti skruzdes. Jos naikina amarus ir yra daržui naudingos. Čia tavo ridikėlių daigus puola ne liga, o spragės

Ačiū labai. Aš tokia pradedanti daržininkė. Vaikai labai norėjo - tai pasėjom. Bet dabar ir derliaus laukiam. Tai tų spragių ir neišnaikinsi? Tik laistyt daug reikia supratau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NYLE MA: 14 gegužės 2010 - 16:13
QUOTE(Fonda @ 2010 05 14, 16:28)

skruzdės nenaikina amarų, o atvirkščiai - juos globoja ir naikina ... boružes, kurios kaip ir nuvalygytų amarus. Todėl naikinčiau skruzdes užkirsdama joms kelią patekti prie augalų, chemikalus naudoti prieš skruzdes jau yra per vėlu ax.gif
Atsakyti